BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
Гледате ли "Танцувай с мен"?
Melina
Уважаема г-жо Папазова,

Имах удоволствието да гледам Ваше представление в "Дали" и лично дойдох при Вас, за да изкажа възхищението си от видяното! Нещо повече, посетих семинар за начинаещи, който проведохте в залата на Раул Торес! Още веднъж - искрени поздравления към професионализма Ви като изпълнител.
Прочетох това, което сте написали, посетих сайта Ви - информацията е интригуваща, професионално поднесена и изчерпателна. Иска ми се да вярвам, че причината да пишете в този форум е желанието Ви да не останем с грешни впечатления за ориенталските танци, за тяхната история и особености. Ако това е така и не целите просто да нападате и критикувате преподавателката, тогава смятате ли, че тук е подходящото място да изкажете мнението си? Писахте ли в сайта на "Шоуто на Слави"? Давате ли тази информация на хората, които проявяват интерес към ориенталските танци и посещават семинарите Ви? При моето посещение нямаше дори кратко въведение, което да ме запознае с произхода и особеностите на това, което показвахте.
За латино танците не сте права. Историята на салсата в България е много по-млада! Да - има голям напредък и вече може да се говори за световно ниво на преподавателите и състезателите ни, но причината е в големия брой школи и лоялната конкуренция между тях. В никой салса сайт не се толерират недоброжелателните коментари по адрес на преподавателите.
Наблегнете на собствените си умения и знания /те са очевидни/ и разчитайте на интелигентността на своята публика!

С уважение
По-добре навреме, отколкото късно!

sssss
Melina .... babySmile освен, че си ми слабост си ми и умничка!
Явно изпуснах аз джакпота...мнооо съм смотана! SmileSmileSmileSmile

Извинете за офтопика...продължавайте! Cool

tanyatasheva
Melina, ако трябва да говорим за връзка с корените, с историята на танца и музиката, положението при нас е още по-лошо (имам предвид салсата като цяло, не школите, пази боже), с тенденция към влошаване, а и салсата по начало е един комерсиален продукт. Така, че по-добре недей, няма смисъл, и без това 90% от хората мислят, че салсата - това са само фигури и акробатики, в най-добрия случай веселба и отношение към партньора. Масова култура, какво да го правиш.
Редактирана от tanyatasheva на 04.12.2006 в 23:04

Melina
Таня, за друго става дума. Когато Раул иска да предаде знанията си за историята на танца, характерните особености на музиката и тънкостите при интерпретирането й, той едва ли влиза във форум на любителите на народните танци или балета, за да обяснява как колегите му са пълни профани и не различават кюбан от ЛА. Ако Евелина Папазова се беше ограничила с това да отбележи неточностите и несъответствията между представената в "Шоуто на Слави" информация за стиловете и нейните знания по въпроса, всичко щеше да е ок! Просто мисля, че на истинския професионалист не прави чест да отправя нападки към колегите или конкурентите си.

Иф, скъпа, разбра ли сега какво съм имала предвид с "По-добре навреме, отколкото късно!"GrinGrinGrin

Иначе... И аз те обичам!!!Smile

tanyatasheva
Melina писа:
Таня, за друго става дума.

Знам, и аз говоря за друго. По-скоро вметвам и продължавам предишната си мисъл. Изобщо не става въпрос за кюбан и ел ей, както и да е.
Не виждам какво лошо има (това е друга мисъл), да се изкаже едно компетентно мнение на професионалист, макар и по-остро, даже не става въпрос за салса. Тук и без това много рядко влизат инструктори и професионалисти, а тяхното мнение е най-ценно и интересно за всички. Такава параноя ви гони понякога и излишен страх от скандали, че пропиляхте възможността, сайтът да стане още по-популярен и четен дори от не-салса фенове, защото жената едва ли ще се изкаже повече.

Melina
tanyatasheva писа:
Тук и без това много рядко влизат инструктори и професионалисти, а тяхното мнение е най-ценно и интересно за всички. .

Интересно ми е мнението им за салсата, а не какво мислят за професионализма на колегите си.
"Жената" е формулирала упреците си доста по-остро отколкото аз го направих. Не виждам с какво може да съм я обидила или уплашила, че да не се изкаже повече.

evelina papazova
Оооо,...нито съм обидена,а още по-малко изплашена!Smile
Не го взимай така навътре! Просто съвсем случайно попаднах в този форум, и изказах моето мнение относно темата която се коментира. А тя включва и Ориенталски танци. И с това се приключва! Нямам никакво намерение да упражнявам възпитателна дейност! Относно въведението в историята и произхода на Ориенталските танци, съжалявам но,мойте семинари за начинаещи започват винаги с това! Явно не си присъствала от началото!Wink

http://www.evelinapapazova.com
Melina
Присъствах!

Но... не останах до края!ShockSmile

blue_lipstick
Добре де,този конкурс нали уж е за НЕпрофесионални танцьори!!!
Има едно момче-Кирил Димитров от София (беше с обеца на веждата по едно време). Какво прави той там,като той Е професионален танцьор!? Има го даже документирано. На концертното турне на телевизия "Планета" през цялото време подскача в балетния състав,който съпровожда поп-фолк дивите на сцената!
На този балетен състава се плаща за да танцува на турнето и то доста добре. Кирил,след като е част от него,значи и на него му се плаща,за това че танцува. На това ако не му се казва професионален танцьор,не знам на какво тогава!
Българска му работа е тоя конкурс! Защо не допускат само проверени хора?! То по тяхната логика за "непрофесионални танцьори" спокойно можеше и Маша Илиева да се нареди там и да каже,че е непрофесионалистка.
don't click this link... Grin
- Би ли ми казал кой път да хвана оттук? - попита Алиса.
- Зависи накъде отиваш - отвърна Котаракът.
- Все едно накъде...- каза малкото момиче.
- Тогава е все едно кой път ще вземеш - рече Котаракът.

http://www.mindistortion.net/iwantyoursoul/?i_am=blue_lipstick]don't click this link
tanyatasheva
С Маша Илиева няма как да стане, все пак класическият балет е еталон за професионализъм. Не знам за това момче, което казваш. Ами на някого ако му се отдаде възможност да изкара някой лев с танци два-три пъти в годината, не е сигурно дали това ще го храни. SmileТо за тези масовки не се иска кой знае какво. Три от момчетата са много добри, също миньончето Лилия. На мен пък ми е много интересно да ги гледам. Съгласи се, че ако бяха съвсем безхаберни, нямаше да стане никакво шоу.
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.

blue_lipstick
tanyatasheva писа:
С Маша Илиева няма как да стане, все пак класическият балет е еталон за професионализъм. Не знам за това момче, което казваш. Ами на някого ако му се отдаде възможност да изкара някой лев с танци два-три пъти в годината, не е сигурно дали това ще го храни. SmileТо за тези масовки не се иска кой знае какво. Три от момчетата са много добри, също миньончето Лилия. На мен пък ми е много интересно да ги гледам. Съгласи се, че ако бяха съвсем безхаберни, нямаше да стане никакво шоу.

Знам,че няма как да стане с Маша Илиева,казах го ей така.Не съм съгласна обаче,че "ако на някой му се отдаде възможност да изкара някой лев с танци два-три пъти в годината, не е сигурно дали това ще го храни"...Той може да работи това и още нещо и да е професионалист и в двете...А ангажиментите към тв "Планета" съвсем не са 2-3 пъти в годината...танцьорите,с които работят са почти постоянно ангажирани.И те с масовки-танцьори не работят.Щом дори 2-3 пъти в годината Кирил си изкарва прехранта с танци,значи е професионален танцьор...Тук чета мнение,че едва ли не да си Хуакин Кортес или Мая Плисецкая за да се брош за профи.Няма начин! Изрично беше обявено,че конкурса е за непрофесионалисти,което за мен значи,че не вземаш заплата/хонорари за това,че можеш да танцуваш,независимо по колко пъти в годината.

Иначе много ми харесва да ги гледам всичките.Виждам,че се стараят и всеки път съм приятно изненадана.

За Лилия съм съгласна.Тя е моята фаворитка.Справя се отлично със всичките поставени до сега задачи и с всеки изминал път става все по-добра.Другият ми любимец е Метин.Изключително артистичен тип.
Стискам им палци.
don't click this link... Grin
- Би ли ми казал кой път да хвана оттук? - попита Алиса.
- Зависи накъде отиваш - отвърна Котаракът.
- Все едно накъде...- каза малкото момиче.
- Тогава е все едно кой път ще вземеш - рече Котаракът.

http://www.mindistortion.net/iwantyoursoul/?i_am=blue_lipstick]don't click this link
tanyatasheva
Права си за този Кирил, разбрах и от други хораCool. А що се отнася до Метин, да много е добър. :va:Обаче до голяма степен благодарение на Слави, защото му е любимец и го лансира непрекъснато, нали виждаш? А на други, които също бяха много добри в началото(например Самуел) им подрязва крилата. Това е много важно, знаем ги тези работи. Ако те поощрят - даваш всичко от себе си и ти се повишава самочуствието, а ако те мачкат, малко хора могат да продължат, иска се психика. Освен това явно сценарият е такъв, че уж всички се забавляват, а не се конкурират, да бъде по-лековато. Ти видя последното предаване - много се стараят младежите, изплъзват се от основната идея, даже сценаристът възропта - много било театрално. Явно е искал зрителите да се идентифицират с непохватността и на "аматьорите", както и да е, какво съм седнала да го анализирам.:lol:
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.

Sakaliev_21
абсолютно съм съгласен с Таня.Така е Самоел няколко пъти вече е ощететен.Метин е страшен той ми е фаворита на мен . Най-много се ядосвам за тази Моника Бабикер точките и са напълно незаслужени тя залага на тяло и костюми и мъжете са веднага вързани с 6. Има една Йоана Парашкевова,която е също в последно време ощетена, но това е заради завистта на Маша Илиева и Ася Стоева останалите са си много добри, но и те са ощетени по простата причина, че всеки един от тази комисия не гледа танците а човека и не дават обективни резултатиSad
Десетки свещи могат да се запалят от една, без да съкратят нейния живот. Щастието не намалява, ако се споделя.

melody
И аз много харесвам Лилия!Всеки път е все по-добра!И моите други фаворити са Метин,Самоел и Йоана.А Моника взеха вече много да я превъзнасят.Две предавания обаче изпуснах-със спортните танци и последното.Иначе ги гледам с интерес.Smile
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...

melody
СУПЕР ЗАДАЧА им дадоха!!!Изкефих се максимално на всичките ми любими филми!!!И да добавя,че към фаворитите ми е и Кирил.Ще гледам да не пропускам следващото предаване.И по принцип им се радвам на всички участници.Но и тук трябва да се избере най-добрият.
Редактирана от melody на 08.01.2007 в 23:24
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...

karfi4ka
А каква задача са им дали последния път :qu:

http://www.lex.bg/members/karfi4ka
admin
karfi4ka писа:
А каква задача са им дали последния път :qu:

Новата задача на финалистите е танц върху филмова музика. В петък, 12 януари 2007 г., те ще трябва да възпроизведат култови танцови сцени от известни филми. Тези сцени, както каза Слави, са повлияли на милиони хора по света, които са ги имитирали по дискотеки, танцови забави, сватби, кръщенета, абитуриентски и новобрански изпращания. Задачите и този път бяха определени от Слави. Първа получи задачата си Алина Милушева. Тя ще подготвя танц по един от най-успешните мюзикъли в историята на киното – „Уестсайдска история” – филм за модерната история на Ромео и Жулиета, пресъздадена на фона на Ню Йорк през 50-те години. Самоел ще трябва да танцува като Джон Траволта в „Треска в събота вечер”. Мариела ще трябва да представи танц „красив като живота” по филма „Грозна като смъртта”. Отново на танц на Джон Траволта, но този път от „Криминале” ще танцува Цветомир Цветков. Моника Бабикер ще се опита да пресъздаде танца между Джей Ло и Ричард Гиър в „Ще танцуваме ли” като за целта тя ще има партньор за танца. На Живко Драгостинов ще му трябват умения по степ танци и чадър,защото той ще се подготвя върху филма „Аз пея под дъжда” с незабравимото изпълнение на Джийн Кели. Лилия Иванова трябва да пресъздаде емблематичната сцена с изпита във филма „Флашданс”. На „Усещане за жена” трябва да се посвети Евгени Генчев. За този филм Ал Пачино печели „Оскар”. Йоана Парашкевова ще подготвя за петък танца на Катрин Зита Джоунс от филма „Чикаго”. Кирил Димитров ще има късмета да танцува като Патрик Суейзи в „Мръсни танци”. Задачата на Павлина ще бъде да танцува като Ванеса Уилямс в „Танцувай с мен”. А на Метин се падна „Брилянтин”. Не само, защото има рима, а защото Слави е решил така.
Подготовката на финалистите вече започна, а техни помощници са едни от най-добрите танцьори и инструктори по танци в България Мария Агапиу и Милко Кралски.

http://www.bgsalsa.info
Joli
О, звучи много интересно! Задачата за танци по песните на Куку Бенд ми беше малко тъпичка, а рокендролът не се получи много добре, но мисля, че това ще се получи... Вярно е, че тези филми са вдъхновили много хора по света да танцуват; надявам се така стане и с участниците Smile
Редактирана от Joli на 09.01.2007 в 12:50

karfi4ka
Страхотна задача, наистина. Сигурно е много вълнуващо да влезеш в кожата на някого като танцьор от известен филм. Интересно дали ще се подадат на изкушението да импровизират по време на изпълнението. Знае ли човек, ако пък се вдъхновят нещо Smile Пък и нали всички инструктори след предаването казват, че голяма част от танците на участниците нямат нищо общо с предварителната хореография.
Аз по принцип много харесвам, когато се танцува с въображение, но може би в случая не е добра идея и ще глътне точки Smile

http://www.lex.bg/members/karfi4ka
melody
karfi4ka писа:
Сигурно е много вълнуващо да влезеш в кожата на някого като танцьор от известен филм. Интересно дали ще се подадат на изкушението да импровизират по време на изпълнението. Знае ли човек, ако пък се вдъхновят нещо Smile

Именно задачата им е да влезнат под кожата на героя,да пресъздадат емоцията,усещането...да въздействат на зрителя.Няма да се оценява толкова чисто техническото изпълнение.Ще ми е много интересно!
Редактирана от melody на 09.01.2007 в 19:13

Отидете до форум
Време за зареждане: 0.10 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,755 уникални посещения