BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
Лицемерието!
castro
mojito dream писа:
Ами тя мелъди си е дала труда да провери в речника, вместо да се изказва неподготвена и да бърка "консенсусното поведение в социума" Shock с лицемерието.

Мда, тук наистина някой бърка. Кой ли може да е!? А, сетих се - Ти!
И то не за това, че подкрепяш мнението на Мелъди. Нито пък, че твоите възгледи са такива.
Е, оставям на теб да се сетиш.(дал съм ти достатъчно жокериSmile

BTW не забравяй, че речника е писан от хора - такива като теб и мен. Дали можем да му имаме безгранично доверие?
Тя е бронирана здраво в гърдите,
и бронебойни патрони за нея
няма открити,
няма открити!

blue_lipstick
indra писа:
castro писа:
blue_lipstick писа:
И какъв е изводът накрая? Че лицемерието,употребено в морално-етично определени дози,в точното време и на точното място е здравословно и "смазва" двигателят на взаимоотношенията,за да не проскърца без време! Wink Grin

:va::goo::va: Много точно! Smile

подкрепям. ама напълно. дори и нецитираното, но написано преди няколко постинга.
има някакви думички като лицемерие и егоизъм, спекулант и манипулатор, които поради неясна причина се възприемат като О, УжасТ!.
няма напълно искрени хора. лицемерието е ежедневие. свързвам го по-скоро с консенсусното поведение в социума. като срещнете съседа в асансьора, казвате "добър ден", нали? макар че изобщо не ви пука добър или не е денят му. този тип негласно договорено поведение прави живеенето съвместно с някакви хора възможно.
така ми се струва, поне....

Само ще добавя,че хората имат различно разбиране за "дозирано" лицемерие,както и за точно време и място за упражняването му.
За мен,например "дозирано" лицемерие е,както Индра написа-да кажеш "Добър ден!" на съседа,без особено да ти пука дали и какъв ще му е денят.А и на него не му пука,какво всъщност си мислиш.
За друг "дозираното" лицемерие може да се изразява в непрекъснати спелтни и приказки зад гърба на един или на десетки хора,с някаква си користна цел,а пред тях да го играе "дъ бест френд".
Редактирана от blue_lipstick на 27.01.2007 в 14:54
don't click this link... Grin
- Би ли ми казал кой път да хвана оттук? - попита Алиса.
- Зависи накъде отиваш - отвърна Котаракът.
- Все едно накъде...- каза малкото момиче.
- Тогава е все едно кой път ще вземеш - рече Котаракът.

http://www.mindistortion.net/iwantyoursoul/?i_am=blue_lipstick]don't click this link
melody
Както някои имат нужда и им стига 50гр алкохол,а на други и 1литър им е малко,така и тук...А човека може и изобщо да не обича алкохол...

Във връзка с това дали на някой му пука,дали еди кой си му казал"Добър ден"......ами забелязвам,че на някои много им пука....Има разлика в поколенията определено...По-възрастните забелязват всяка проява или липса на внимание,докато по-младите не се вторачват чак толкова...Може би тогава така са били възпитавани,обществото го е изисквало-да поздравяваш,да бъдеш вежлив,да не показваш,че имаш проблеми,да се уеднаквяваш с масата,за да не изпъкваш като черен гълъб сред бели,държали са повече на това какво ще кажат другите и т.н.На днешно време,хората(по-младите) според мен са по-естествени,по-истински,по не им пука за чуждото мнение,казват си каквото им е на душата,но пък са някак по-отчуждени или се лъжа...А отчуждението сигурно се дължи на съвсем други причини(като глобализацията например).Разбира се не искам да слагам всички под един знаменател...Винаги има изключения...
То това човешките взаимоотношения са много сложно нещоCool
Все пак на мен винаги ми става приятно,когато някой ме поздрави и изобщо не се замислям дали го мисли истински или не...Но когато аз пожелавам на някой "Добър ден!" наистина го правя от сърце...Smile
Редактирана от melody на 27.01.2007 в 16:29
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...

indra
mojito dream писа:
Ами тя мелъди си е дала труда да провери в речника, вместо да се изказва неподготвена и да бърка "консенсусното поведение в социума" Shock с лицемерието.

ако това е реплика към мен:
в речника също така пише и че капитализъм е буржоазен обществен строй, основан на експлоатация на една класа над друга.
това твърдение истинно ли е според теб, само защото е записано в речника?
от друга страна обикновено езикът търпи развитие и често се случва определена дума от обект на изучаване на семантиката да се превърне в семиотичен обект. струва ми се, че разглежданият случай е по-скоро такъв.
//а, да - какво е семиотика и семантика можеш да провериш в речника.

my.opera.com/IndraMacondo
sssss
indra писа:
в речника също така пише и че капитализъм е буржоазен обществен строй, основан на експлоатация на една класа над друга.

Хъм...струва ми се, че нагазваме в дълбоки води?! Капитализъм, социализъм....!? Да Ви питам само...какво като сега мога да ходя до Европата свободно и какво като не се редя за банани на опашки?! .... Хъм....живяла съм през комунизма...и живея...сега през така ИЗКРИВЕНАТА супер тъпа ДЕМОКРАЦИЯ!? Е, и!? Все се чудя...сега, като по-голяма със собствен мироглед и без да се влияя от разкази и бегли спомени от изживяното..., кое е по - доброто...капитализмът, социализмът, демокрацията....или кво?! Сложно....много сложно, че ... и двете прослойки имат своите скрити плюсове и минуси, но кво ли има да го мисля...нали сега живя в свят...с наложена и измислена .... супер проста демокрация...граничеща с анархия?! Свободата на словото е толкова жестока, че може психически да те увреди....та не е за препоръчване малки деца да гледат новини...!? Е, и....всеки търпи времето в което му е отредено да живее?! Няма проблем...всеки да намери начин да бъде щастлив, айде да не задълбаваме...от един термин ЛИЦЕМЕРЕ..., което винаги е присъствало, независимо от прослойките, просто в днешно време е по....свободно и нескрито изразено!?

indra
if писа:

Хъм...струва ми се, че нагазваме в дълбоки води?! (....)

Smile добро утро.
и готина седмица Smile

my.opera.com/IndraMacondo
sssss
Smile добро и от мен....SmileSmileSmile

melody
Хай,здравейте и от мен и по-безлицемерна седмицаSmileSmile
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...

admin
добър ден и от мен ... успешна седмица на всички Wink имам повод да :alko: почерпя, взех си първият изпит за този семестър :va: :alko:

http://www.bgsalsa.info
herairness
честито ти :goo:,хайде взимай и другите:sud:
if u love something,let it go,if it comes back it was yours,if it doesn't...well...you never know...

http://translations-b.com
melody
admin писа:
добър ден и от мен ... успешна седмица на всички Wink имам повод да :alko: почерпя, взех си първият изпит за този семестър :va: :alko:

Хайде честито и все така успешни изпити и занапред:va::goo:Стискам палциWinkА за почерпката няма да забравим,тъй да знаешPfft

sssss
admin писа:
имам повод да :alko: почерпя, взех си първият изпит за този семестър :va: :alko:

Доста хубава вест, постната в толкова лицемерна тема...пуууу да му се невидиSmile хахахахха?!

ИФчо, нали .... нееее лицемерничиш, ще има почерпка и парти, нали, нали, нали Smile?!
Редактирана от sssss на 29.01.2007 в 23:40

karfi4ka
Нали? :svi: Grin

http://www.lex.bg/members/karfi4ka
admin
Нали ? :svi: :svi: :svi:
парти ще има, за черпенето малко трудно ще ми е да почерпя всички Ви ... но то пък е важно желанието Wink аз само едно знам, танци - едва ли Wink

melody
admin писа:
Нали ? :svi: :svi: :svi:
парти ще има, за черпенето малко трудно ще ми е да почерпя всички Ви ... но то пък е важно желанието Wink аз само едно знам, танци - едва ли Wink

Аааааа,нешштто като ,че лииии усещам поодръпване такаааа от иначе хубавата идея да почерпиш...CoolИли се лъжа:qu:Smile

admin
melody писа:
Аааааа,нешштто като ,че лииии усещам поодръпване такаааа от иначе хубавата идея да почерпиш...CoolИли се лъжа:qu:Smile

melody, ейййй ама си психолог от класа! не се подръпвам, ама се замислих за тайфата и се сетих, че ще трябва да взема и първа пенсия за да ви смогна Wink

melody
Аааааа,да си мислил преди да обещавашAngry,ааамахаGrin
Е,може да те подпомогнем,хайдеWinkSmile

Отидете до форум
Време за зареждане: 0.11 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,338 уникални посещения