Ходих снощи да видя какво представлява партито в четвъртък. Оказа се, че го организират от Денс Академи. Експериментално като че ли засега. Посещаемост съвсем малка, да не кажа никаква. Но то е едва второто. Музиката ми хареса...пуска се салса, самба, бачата, нещо като касафа...и...нямаше ча-ча-ча!!! Не мога да разбера защо като се преподава, не се пуска, за да има къде да се упражнява...ча-ча-ча-то?!? Дансинга празен - достатъчно място за танци. Натанцувах се доволно. Обаче явно на хората от блоковете наоколо им идват в повече партитата, защото по едно време се появи един полицай и сложи край на купона! Все пак перкусиите не се издържат от всички...Мисля си, че Борисовата градина е удобна за такива шумни партита...там навътре сред зеленината, ама..Е, там пък катеричките и птиците ще бъдат обезпокоени...
15.06.2009 п.п. Онзи танц като касафа се казвал сукус! Прочетох сега в инфото за партито...Мисля пак да го посетя! Обичам разнообразието!Редактирана от melody на 15.06.2009 в 22:19
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...
melody написа:
Що не се съберете да изпушите по една пура заедно ми се занимавате с глупости! И за да не е само офф...дансингът наистина е проблемен (по-точно настилката, ръбовете дето са се получили), въпреки, че е прекрасно, че го има!
Разбрах какво ще е партито в четвъртък...салса, самба, ча-ча-ча И понеже обожавам ча-ча-ча, е и салсата също, де...ще го посетя! Щото на съботното парти май чух само едно ча-ча, ако е имало друго съм го пропуснала, пък исках да изтанцувам един танц с Доктора, ама докато се усетя тя една мацка го грабнала...и отече...
Ася, благодаря
Тази събота се налага да отсъствам на салса екскурзия съм...надявам се всички да си изкарате добре на Мансардата...да, подиума се нуждае от малко update и upgrade
Everon написа:
Здравейте,
още един доволен от новото парти...
добра музика, добра атмосфера...
но, винаги има НО.
личното ми мнение, а и както на 100% от приятелите ми, които съм питал и е станала дума,
е че пода е ужасен. Направо отвратителен.
Съгласен съм с горе казаното мнение, че за хубавото трябва да се плаща и на драго сърце ще давам 2лв. Стига да има за какво да ги давам.
Музиката е много хубава и добра, диджеите се справят добре, но пода .... убива всичко.
По-добре е от асфалта и телефона, но ... - това са празни приказки.
Предишната година, пода беше 10 пъти по-добър от сега. Разбил се е от танцуване и от атмосферните условия. 100% е така.
Тук идва ролята на 2та или 3те лв. - всички ще ги платим с удоволствие, когато виждаме че някой ги инвестира добре и работят и за нас, а не че някой е решил да бъде на по-висока печалба от предишната година. Докато може. Докато някой не се нарани сериозно, за да почнем да кършим ръце, след дъжд качулка.
Нека да е преградено, да си плащаме вход, да не влизат външни хора, циганчета и разни изтърсаци с комплекси, да има къде да седнем и да се забавляваме. На съответната цена. С удоволствие!
Сигурен съм, че това мнение ще бъде подкрепено от всеки приличен танцьор посетил Мансардата тази година.
И подписка можем да спретнем! За невярващите.
Весело на всички посетители на Мансардата и само добри чувства!
Здравейте,и аз съм на мнение,че пода беше повече от ужасен,музиката(в сравнение с други места)не е кой знае какво,но това си е мое лично мнение,всеки си избира какво да слуша.И тук ролята на 2та лева!Вярно,че като отидеш на някой клуб те таксуват 4-5лв,ама поне знаеш,че си влязъл някъде и си седнал някъде.А на Мансардата дойде едно момче,взе ни вход,но не и на повечето ми приятели,които танцуваха на дансинга,така че чудно как хората които нон-стоп на дансинга ще ги търсят за да ги таксуват???Освен това цяла група народ(не танцуващи салса,но обичащи партитата под звездите) се отказа да дойде с мен,защото на никой не му се стори рентабилно да седне вечер на биричка или кафе и да го таксуват по 2лв.!!!!
П.С.Има едно страхотно и доста известно заведение на открито в центъра,в което след 9ч.се пуска страхотна музика,пълно е с млади хора(за справка -има DJ и около 10-ина сервитьорки и не знам още колко човека персонал,така и те имат бая разходи) и за да си намериш места трябва да отидеш още в 8ч.,понякога хората си танцуват покрай масите,но никой не взима такса за това,че си отишъл някъде да слушаш музика,да пиеш коктейли и да се забавляваш!(тук става въпрос единствено и само за заведенията на открито,а не за закритите!)
Така че,не е лошо да го дообмислите,защото най-добрите търговци знаят,че пари се правят от оборот,а не от "такси"
И за не кажат хората,че пак само плюем,ще кажа че миналата година в продължение на месеци съм се забавлявала,танцувала и съм водила мои приятели на Мансардата,които от там са се запалили по салсата
Така че,не е лошо да го дообмислите,защото най-добрите търговци знаят,че пари се правят от оборот,а не от "такси"http://www.bgsalsa.info/viewpage.php?page_id=48
rubia,здравей!
Радвам се,че си идвала и предишни години на "Мансардата"! )
Това е началото на нейният седми (7-ми) сезон и на 7-мата година от салса партитата,които правим!
Надявам се, не само ти, но и много хора да си спомнят за няколко "дребни" детайла:
1. На "Мансардата" никога не е имало такси,билети,входове или каквото и да е било 6 поредни години,всяка сряда и събота!
2. Условия: до 2005 г се танцуваше само на асвалта, с малко звук и 2 ферми засветлина
2006 се направи 1-ви дансинг, 2007 2-ро подобрение,
2008 има вече шатра с площ 160 кв. ,дансинг,професионално озвучаване и абсолютно високо ниво на осветлението
3. Посещаемост: до 2004/2005 - до 200 човека, 2006/2007 до 400, 2008 и днес достигат до 700 и нагоре,
4. Времетраене:до 2005/6 от 20-22.30 часа,2006/7/8 до 23/23.30 и т.н.
5. Предполагам, че не си търговец, защото ако си, е добре да прецениш, че клишето, което си написала горе е вярно, но за един друг тип клиентела и тя определено не ходи на салса партита. цитирам те:най-добрите търговци знаят,че пари се правят от оборот,а не от "такси"
6. Виждам, че имаш желание да ни помогнеш в дилемата с оборота и за да не се притесняваш "излишно" за търговските ни умения, само за сведение първото организирано от мен салса- парти е било през 1998 г. , мисля, че е логично да съм достатъчно наясно, след почти 10 години работа като управител на заведение за салса и ( ако броим "Мансардата" с нейните партита стават 2-ве заведения) и правене на салса партита почти ежедневно и т.н. , как може да се постигне по-висока консумация, защо няма висока такава и къде всъщност е проблема?
Лично аз съм свикнала с тази "голяма" консумация и не гледам толкова критично на нея, опитвам се да не допускам да ни влияе, така че нека да не си говорим за обороти, моля те!
Истината е една!.........
7. Всички знаем къде се намира "Мансардата",нали? В центъра на гр. София, срещу Софийският университет!
Едва ли има по-подходящо място на открито в Центъра за да може хората да се спират, да гледат и да се радват на салсата като музика и танц!
Това води до наплив на нови хора,нова посещаемост за школите и партитата,нови фенове на латиното, до реклама за самите школи и ивенти в страната и т.н.,
8. Едно от най-хубавите неща, който се случват на "Мансардата"
Мястото е супер видимо, събират се страхотно много хора и то забележи от всички школи,хората са заедно и се забавляват, не се делят,не се карат,не спорят......просто се забавляват!"Мансардата" е на всички!
Мога само да се радвам, че екипите работещи на "Мансардата", моят екип и лично аз правим салса партита с тази цел (популярност) и желанието ни е салсата да се представи пред колкото се може повече външни хора, да караме хората да купонясват без значение от коя школа са и да предоставим колкото се може повече време, удобства и т.н. за да е масова тази идея и да има резултати!
Мога доста да говоря за това и определено има какво да кажа, по-принцип за мен определено е интересно и да чуя различни мнения и идеи, винаги има какво да се научи, стига да е казано с желание за прогрес, а не с желание за проблеми,
но в крайна сметка за да не досаждаме на хората във форума, ако желаеш аз съм готова да го обсъждаме като цивилизвани хора очи в очи, за което предварително ти благодаря!
И за да спре надявам се, тази малко обидна за мен история с 2-та лв. , която и ти си използвала:..............само те цитирам:"
Освен това цяла група народ(не танцуващи салса,но обичащи партитата под звездите) се отказа да дойде с мен,защото на никой не му се стори рентабилно да седне вечер на биричка или кафе и да го таксуват по 2лв.!! и нека поне малко да се замислим преди да кажем нещо във въздуха
Предполагам,че тези 2 лв. са серьозен проблем за твоята компания, което определено не говори добре за ситуацията, в която живеят младите хора днес , да могат да дават
3.50/ 4. лв за 1 кутия цигари, но не и 2 лв. , за да се забавляват някъде почти 4 часа, като и не консумират......,реално ви се слагат прекалено много ограничения в този живот, не е хубаво! Тъй като видях, че си наясно обаче с разходите по персонал и т.н. ...имам предвид леко скритата ти реклама цитирам те:.Има едно страхотно и доста известно заведение на открито в центъра,в което след 9ч.се пуска страхотна музика,пълно е с млади хора(за справка -има DJ и около 10-ина сервитьорки и,
същото това заведение предполагам, че не плаща тротоарно право за шатри, звук, светлина и незнам още какво........., но ако искаш мога да попитам колегата?
За съжаление в нашата страна всичко вече се плаща, плащаме и ние и то не никак малко, т.е за пореден път казвам, за какво се събират тези прословути 2 лв.не ни водят до "бесни" приходи, а до варианти да не се проваля една традиция и хубава инициатива.И е много грозно и грубо ако някой си мисли, че е много приятно да се молиш и да се разправяш за 2 лв., да гледаш как те правят на луд, че са за малко или да си избереш или ти плащат 2 лв. или консумират, да се правиш, че не виждаш как се промушват м/у дърветата или ако се плаща за седящо място, заведението на първото парти се оказа празно, а около шатрата не можеше да се мине от народ, за мен извинявай......това е обидно отношение, не мисля, че струваме 2 лв.?!
И една молба, не е нужно да се пише по форума в някоя тема само за да се рекламира едно " К...ке" например..., достатъчно е да се прати на админа инфо за него!
П.С. За пода има проблем заради дъждовете,.....ще видим какво може да се направи възможно най-бързо!
Деси Андреева
Редактирана от desir на 14.06.2009 в 10:08
- Как се събира вход от хора, които циркулират постоянно. Надявам се любезния младеж, да не е спирал случайно преминаващи, за да ги таксува за музиката, която се носи доста надалеч
- И като оставим първото настрани, защото наистина не е толкова важно - за снощното парти бяха обявени трима диджеи, в това число и Алекс, но зад пулта беше само Мишо. Моите уважения към него, но музиката беше наистина безобразна и това не е само мое мнение.
Тя е бронирана здраво в гърдите,
и бронебойни патрони за нея
няма открити,
няма открити!
Здравейте,
Браво на собственика на Мансардата голям селски тарикат бил този преспективен "бизнесмен"!С "гениалното " си решение да измъкне по два лева за скапаният си дансинг (то по-добре си е на асфалта) за кратко време ще успее този "предприемачески гений" да изгони повечето дългогодишни клиенти на заведението.
Евала
А относно твърдението,че клиенти липсвали: Ходя на Мансардата (на латино купоните) от години и свободна маса не винаги се намира.Е споко вече ще има много свободни такива.
rangela написа:
Здравейте,
Браво на собственика на Мансардата голям селски тарикат бил този преспективен "бизнесмен"!С "гениалното " си решение да измъкне по два лева за скапаният си дансинг (то по-добре си е на асфалта) за кратко време ще успее този "предприемачески гений" да изгони повечето дългогодишни клиенти на заведението.
Евала
................................., много смисъл има в казаното от теб, особенно в определенията, които си използвал/а! в изказването си.
Толкова злоба прозира от тях, че се чудя как я носиш?
2-та лв. се оказаха много "велик" проблем, просто не е за вярване!
Или може би е изкуственно създаван проблем?
Лека и успешна седмица на всички!
Редактирана от desir на 14.06.2009 в 18:48
rangela написа:
Здравейте,
Евала
................................., много смисъл има в казаното от теб, особенно в определенията, които си използвал/а! в изказването си.
Толкова злоба прозира от тях, че се чудя как я носиш?
2-та лв. се оказаха много "велик" проблем, просто не е за вярване!
Или може би е изкуственно създаван проблем?
Изпълзяха дежурните злобари, които за два лева съвсем поискани на място опищяха ортълъка...Е, целите и мотивите са ясни, нищо, давайте Мансардата е страхотно място и дано го има поне още 50 години
Лека и успешна седмица на всички!
Здравей,Desir
Имам много да кажа,но за да не се задълбаваме ще обобщя нещата накратко.
1.Не съм търговец и не знам от личен опит колко се плаща за тротоарно право,музика,ди джеи,какви пари се правят от оборот от салсероси за една вечер(предполагам са малко,ама все пак хората идват там за да танцуват,а не да се наливат с коктейли и алкохолБила съм собственик на друг тип заведение,но в друг град,и нямам представа за кое заведение става въпрос в цитирам "И една молба, не е нужно да се пише по форума в някоя тема само за да се рекламира едно " К...ке" например..."
Ми аз мога да кажа името на заведението(ама не виждам защо да го намесвам в темата и да му правя реклама,то бе посочено само за сравнение)защото ходя там като клиент и това е моето мнение на посетител,а предполагам все още няма цензура да си изкажем мнението на клиенти,нали така?
2.Компанията ми обожава заведения със всякаква музика,има пари да си позволи да даде и 7лв за вход,но не там е проблема.Многократно съм ги убеждавала да дойдат с мен в някой салса клуб,идвали са,харесва им,но след 2-рия път няма смисъл да идват след като не танцуват салсаЛогично е,и аз няма да отида някъде и да плащам за нещо дето не танцувам,дори да ми харесва музиката и хоратаЗатова например не ходя на танго партита,хаус партита,чалга и т.н.Така че,те са идвали с мен,заради това,че може да седнеш на заведение на чист въздух,с млади хора и приятна музика.Сега обаче тази опция се ограничава само до салсеросите,защото за хората,които не танцуват салса,ще е по-логично да отидат на друго място,на открито,без да им взимат пари за това.Но както и да е.
и 3.Трето и последно-не знам кой се е крил по храстите,зад шатрите и е бягал от момчето за да не плаща,за мен е под достойнството ми да отида някъде и да се правя на ударена само за да не давам пари,не са ме възпитали така,затова ако нещо не ми харесва или сменяам мястото или ограничавам посещенията до толкова,доколкото мога да си позволя или имам желание.И не създавам изкуствено проблеми,просто си изказвам мнението!Голям човек съм и мисля,че всеки човек има право на мнение независимо дали е лошо или хуваво,и именно поради факта,че обожавам салсата и да,това нещо ме засяга като редовен салсеро от няколко години,именно затова повдигам въпроса.Защото,ако ми беше все тая за Мансардата и за партитата там,изобщо нямаше и да пиша тук,не е ли така?
Както и да е,избора е ваш.Проблема пак ще повторя не е в 2-та лева,а в начина по който се прави всичко това.Сложете заграждения,поставете един човек на входа,на които да се плаща и така всеки тръгнал към Мансардата в сряда или събота да си знае за къде е тръгнал- за салса парти или за разходка в парка или криене в храстите.
П.С.Не приемайте всяка критика като обида,критиката винаги е била повече или по малко неприятна,но според мен трябва да се приема като креативна и като знак как нещо да се промени за добро,а не като знак за обида.Далеч съм от мисълта да засягам хората,които също като мен искат салсата да просъществува и да се развива.Нали затова се борим в крайна сметка??А салсата, както и всяко друго изкувство се развива именно "Заради",а не "Въпреки" своите почитатели!
Редактирана от rubia на 15.06.2009 в 03:34
И да,още нещо,за което моля да ми пояснят организаторите на партито.В новините за откриването на Мансардата има следният текст :
" Поради ограниченият брой места, високите цени за техническото оборудване,
дансинг и т.н. бихме искали да Ви предупредим,че седящите места
ще се таксуват на стойност 2 лв. Благодарим Ви за разбирането!"
Искам да попитам следното-под седящи места разбират ли се само масите и шатрите или към седящи места се отнасят и пейките в парка на които късно дошлите седят или стърчането прав цяла вечер,защото когато дойде момчето и ни каза за входа,аз го попитах "Това не се ли отнася само за седящите места,защото така беше обявено??" ,а той повдигна рамене и каза,че това било салса парти и от скоро вече се плаща.Срещу питането си получих само едно вдигане на рамене и не разбрах какво всъщност е обявено в поста и какво се прави на място??Моля някой да ми поясни(ако се съмявате в цитираната от мен информация относно партито,взела съм я от тук и за по-сигурно ще копирам линка за да не излезе,че пак създавам проблеми
rubia написа:
И да,още нещо,за което моля да ми пояснят организаторите на партито.В новините за откриването на Мансардата има следният текст :
" Поради ограниченият брой места, високите цени за техническото оборудване,
дансинг и т.н. бихме искали да Ви предупредим,че седящите места
ще се таксуват на стойност 2 лв. Благодарим Ви за разбирането!" ………………….
Моля някой да ми поясни(ако се съмявате в цитираната от мен информация относно партито,взела съм я от тук и за по-сигурно ще копирам линка за да не излезе,че пак създавам проблеми http://www.bgsals...dmore=1133
Здравей, Rubia!
Не мисля, че трябва да се притесняваш или да изпитваш угризения на съвестта, че задаваш въпроси и търсиш отговори, това е съвсем естественно!
Незнам защо толкова се притесняваш, да не излезе, че създаваш проблеми или даваш грешно инфо? Имам чувството, че някой те е наплашил и дано да не е така !
Понякога, за съжаление и ние самите допускаме грешки, две очи в повече, никога не са излишни!
Много пъти съм казвала, че мнението на хората ме интересува, защото търсенето определя предлагането, а и в крайна сметка, аз или колегите ми не правим тези партита за себе си, т.е. не създаваме нещо за нас и нашите потребности, а за Вас-клиентите,така че е добре да има обратна връзка и да се търси такава, и от двете страни с цел по-добри резултати!
Живеем в нормална държава и всеки има правото да говори това, което мисли!
Съвсем друг обаче е момента дали всеки разбира материята, която коментира, но в България всички разбираме от всичко, така че и това приемам за нормално!)
Ти си клиент и е твое право да питаш, да търсиш или да критикуваш нещо, което не ти харесва!
И за да не се чувстваш притеснена, поне аз не виждам драма в критиката, даже напротив, отделям и много внимание и се интересувам от нея, но с едно уточнение: Ако критиката е коректна, точна и позитивно насочена, а не просто пясък в очите и кал в/у нещата!
Какво имам предвид:
Ако въпросите са зададени коректно, без задни мисли, могат дори да помогнат в даден момент без да искат! Ето сега пример за това:
rubia написа:
И да,още нещо,за което моля да ми пояснят организаторите на партито.В новините за откриването на Мансардата има следният текст :………………….. ,взела съм я от тук и за по-сигурно ще копирам линка за да не излезе,че пак създавам проблеми http://www.bgsals...dmore=1133
Права си!
Но, това е първата реклама за партито на "Мансардата" и действително, на първото парти се опитахме да събираме такси само за седящите места, резултата беше плачевен! Повечето хора ставаха и стояха прави около шатрата или коментираха" ако платя 2 лв., няма да консумирам"
да не казвам и колко по-солени реплики имаше и това за 2 лв., за които бяхме предупредили!
Празно заведение и лудница около шатрата за танци......................., оборот.......само ще се засмея!
До тук добре, но когато плащаш за удоволствието да имат хората удобства и да не са като на полето, да не си търкат подметките и да не купуват по един чифт обувки на месец, а дамите, да не бръкнат в тъмницата в окото на някой кавалер по случайност, когато влагаш и инвестираш за да развиваш една идея, а не си тръгнал на "диво печалбарство", когато търсиш дори и капка прогрес, а не регрес и най-вече, когато се сблъскаш с хилядите държавни служби за да си в ред с нормите / там не искат да са спонсори, спонсор си ти /, когато дойде момента да платиш удоволствието да ползваш техниката, шатрата, пода и т.н. екстрите, там също спонсори няма, на хората това им е бизнеса, и когато реалността с " великите" обороти те върне обратно на земята, а за "такси" да не говорим......си отговаряш защо на никой не му се занимава с подобни лудости и само след няколко месеца поредното салса парти безславно приключва, а реално ти искаш да дадеш.....не да вземеш.
Ако имаш желание и търпение търсиш вариант за развитие, ако нямаш се оставяш някакви 2 лв./ т.е. липсата им/ , да провалят една добра идея !
Доста отдалече започнах, за да не се налага да го пиша пак, т.е. ти си дала линка към първата реклама за партито.
В последствие, поради фактите горе тя беше заменена на дата: /6.06/ със следният текст, който ще видиш долу и беше качена от админите на сайта.
До вчера все още стоеше на първа страница, текста е дълъг, затова ще ти дам копиране само на сентенцията, която търсим:
дата06 юни 2009 07:26
темамансардата
изпратено отgmail.com
скриване на подробностите 06.06 (отпреди 9 дни) Отговор
МАНСАРДАТА представя SALSA NIGHTS
всяка сряда и събота от 21 часа
DJ ALEX & DJ BOBI & DJ DANCING ANGEL
Гореща салса с вкус на ледено мохито и мирис на пури ще освежи летните вечери в самият център на Столицата за 6-та поредна година
Тази събота, 6 юни ви очаква и един подарък послучай рожденният ден на "Мансардата"!
Всички родени от 7 юни до 13 юни, ще получат талон за 10 % отстъпка от сметките си за целият месец юни!
Поради ограниченият брой места, високите цени за техническото оборудване, дансинг и т.н.
бихме искали да Ви предупредим,че ще се събира такса на стойност 2 лв,моля изисквайте вашият билет!
Благодарим Ви за разбирането!.
...............и т.н. Същата реклама и същите уточнения са все още и във фейсбук!....../т.е. при мен грешно подадена информация няма/
За съжаление, тук рекламата я нямаше, беше свалена и не можах да я проверя, но прегледах фейсбука и там в събитието линка към bgsalsa.info, води до старата /първоначалната реклама/, затова искренно ти благодаря, веднага ще изпратя молба до админите за корекция на линка!
Ето затова мисля, че е много хубаво да има винаги обратна връзка от двете страни!
Съжалявам ако съм била достатъчно, отегчително подробна в отговорът си, но ситуацията го наложи!
Пожелавам на теб и на всички едно хубаво лято и много купони!
Деси Андреева Редактирана от desir на 15.06.2009 в 07:53
Темата за ДВАТА ЛЕВА на Мансардата, лично на мен ми много дотежа и дотегна.
Ами работата е ясна:навсякъде има вход, тук входа е 2 лева, за седящи по масите, не ти искат 200 или 20 , а два лева.Друг е въпроса, че нещата трябва да се прецизилат...На кой и как да му резнат квитанцията за два лева.
А тези, които ме заливат със "справедливи критики" , ами оранизирайте вие нещо подобно на Мансардата, направете го по-добре , да видите колко е лесно и се кротнете!Успех!
Съмнявам се че има хора който не оценяват, какво е направено за да има и работи заведението Мансардата като такова.
Сигурен съм, че по мнението на организаторите, е усилията са "не до оценени", но ... какво да се прави.
Ами не всеки може да се похвалим че е в сверата на този бизнес, заведения, ресторанти и организиране на подобни мероприятия, за да има опит от първа ръка. Но всеки от нас се е сблъсквал по един или друг начин с подобни неща. И несъмнено ще се съгласите с мен, че когато нещо е безплатно не можеш да мрънкаш на никой, защо това било така а онова иначе, това не харесвало на този, и нам си какво си на еди си кой си ...
Но когато почнеш да си плащаш за нещо, вече се издигаш в ерархията и мрънкането е разрешено, било то с причина или не чак толкова основателно. Но все пак може да си мрънкаш, а дали ще ти обърне някой внимание ...
И така на "простолюдието" (танцьорите), тази таксичка от 2 лв. било то за седящо място или изобщо за пресъствие на мероприятието, им позволява да си мрънкат "", пък дали някой ще ги чуе ...
Според мен и доста от приятели и познати, проблема е не толкова, че някои прави "рекет" с тея 2 веки лева (кога ли не и за какви ли не глупости сме давали 2 лв, че пък изведнъж станаха проблемни ...). Проблема е настилката на която се танцува или по точно се опитваме да го правим, защото аз лично съм танцувал и на килим, и да ви кажа честно май няма голяма разлика
А и момента с разминаването на височината на плоскостите ...
Не искам да давам идеи какво може да се направи по въпроса, защото толкова и разбирам от тея неща. Но просто наличието на тези проблеми е не успоримо.
До всички умници, които квалифицират изказванията относно проблемите, като мрънкане, злобеене и прочие:
С някои изключения, критиките изказани тук са напълно основателни и това не е причина да се оправдаваме или връщаме топката в другото поле. Защо не възприемете това просто като обратна връзка? Връзка, която би могла да подобри нещата за да има все повече доволни от предлаганата услуга.
Както е видно, благодарение точно на отзивите на хората, партито на Мансардата се развива и от година на година посетителите стават все повече.
Или, ако искате, дайте всички като онзи натегач Доктора, дето мед му капе от устата, да възхваляваме това, което ни се предлага, защото видите ли, можело да бъде и по-лошо. Или като неговия оръженосец с куцото магаре и мекото копие(той си знае), който се има за умен, че дори и остроумен, да се нахвърляме срещу тези, които изказват мнението и впечатленията си. Ако смятате, че това ще доведе до прогрес, ок - давайте другари и другарки. Вятърни мелници има за всички.
Мен двата лева няма да ме спрат да ходя на парти, нито пък подът. Дето се вика, "гъз знае две и двеста" - танцували сме и на по-добри места, както и на по-лоши. Важното е поне да се опитваме да се развиваме и да правим нещата по-добре. Затова са и всичките тези писаници.
Ако некой не е доволен от написаното, да се оплаче на Костов - той е виновен!
няма открити,
няма открити!
Здравейте!
Качила съм поста ми от преди ден, който беше за за Rubia.
Според мен това е правилният начин за мислене и преценка, ако човек иска да се развива той търси слабите си места, силните са достатъчно видими!
Има и нещо типично българско за съжаление, хората не сме научени да поздравяваме за успеха, а обикновенно само пишем и говорим за лошите неща, за справка: само погледнете новините и се замислете скоро какво хубаво сте чули от там...............и ви става ясно!
Винаги съм харесвала хора, който търсят развитие и гонят подем, а не се задоволяват със стари лаври, аз самата съм такава, затова и мисля, че критиките, конкуренцията, дори съревнованието м/у хората има огромна полза за всички, най-малкото защото виждаш собственното си ниво и развитие!
Ето и поста:
desir написа:
Не мисля, че трябва да се притесняваш или да изпитваш угризения на съвестта, че задаваш въпроси и търсиш отговори, това е съвсем естественно!
Незнам защо толкова се притесняваш, да не излезе, че създаваш проблеми или даваш грешно инфо? Имам чувството, че някой те е наплашил и дано да не е така !
Понякога, за съжаление и ние самите допускаме грешки, две очи в повече, никога не са излишни!
Много пъти съм казвала, че мнението на хората ме интересува, защото търсенето определя предлагането, а и в крайна сметка, аз или колегите ми не правим тези партита за себе си, т.е. не създаваме нещо за нас и нашите потребности, а за Вас-клиентите,така че е добре да има обратна връзка и да се търси такава, и от двете страни с цел по-добри резултати!
Живеем в нормална държава и всеки има правото да говори това, което мисли!
Съвсем друг обаче е момента дали всеки разбира материята, която коментира, но в България всички разбираме от всичко, така че и това приемам за нормално!)
Ти си клиент и е твое право да питаш, да търсиш или да критикуваш нещо, което не ти харесва!
И за да не се чувстваш притеснена, поне аз не виждам драма в критиката, даже напротив, отделям и много внимание и се интересувам от нея, но с едно уточнение: Ако критиката е коректна, точна и позитивно насочена, а не просто пясък в очите и кал в/у нещата![quote]
Прочетох още веднъж всеки пост много внимателно, ще видим какво може да се направи за да се отстранят проблемите и да е приятно и удобно за всички посетители и клиенти!
Сигурна съм, че всички разумни хора, са вече наясно от необходимостта за наличието на вход, така че той ще съществува , ще е 2 лв., и ще е за всички, прави сте като казвате, че 2 лв. човек ги дава за какво ли не....., дори и за семки!.
За да е по-удобно и да няма разминавания ще има 2- входа от към булеварда.
Благодаря на всички за изказаните мнения в темата!
Дано имаме едно хубаво лято и поводи за много купони заедно!
П.С. И понеже това е 7-мата година на "Мансардата" , а 7-цата е щастливо число искам да направя и нещо за рожденниците това лято!
Всеки, който иска да празнува своят рожден ден и направи резервацията си предварително ще ползва с 15 % клиентска отстъпка.
Деси Андреева
Редактирана от desir на 16.06.2009 в 17:40
Или, ако искате, дайте всички като онзи натегач Доктора, дето мед му капе от устата, да възхваляваме това, което ни се предлага, защото видите ли, можело да бъде и по-лошо.
Борецо за справедливост, за разлика от тебе, аз не се крия и хората ме знаят...така че не ме е срам от казаното, заставам си зад думите и дори няма да ти отговарям особено на грозните поплювки.
Натегач...е, не , наистина нямам, за разлика от много други, причини за какво и пред кого д се натягам да се натягам, просто защото не се нуждая от нищо повече от това , което получавам...дори и срещу двата лева на мансардата...не, няма да ме разбереш, но нито се надявам, нито ми е притрябвало...
А ако пък ти имаш нещо против Деси (щото май работата на там избива) , ами разберете се двамата, моля, и не ме занимавай с глупости!От мен за теб - толкова и това ти е много!
Кастро, имаш право на мнение, но нямаш право персонално да засягаш когото и да е било .Още повече ако никой с нищо не те е предизвикал.
Прави ми впечатление, че си доста нетолерантен и това не помага мненията ти да натежават!
Колкото до Мансардата;
- да, вход е нормално да има
-да, подът полежи на ремонт
Благодаря!
Или, ако искате, дайте всички като онзи натегач Доктора, дето мед му капе от устата, да възхваляваме това, което ни се предлага, защото видите ли, можело да бъде и по-лошо.
Борецо за справедливост, за разлика от тебе, аз не се крия и хората ме знаят...така че не ме е срам от казаното, заставам си зад думите и дори няма да ти отговарям особено на грозните поплювки.
Натегач...е, не , наистина нямам, за разлика от много други, причини за какво и пред кого д се натягам да се натягам, просто защото не се нуждая от нищо повече от това , което получавам...дори и срещу двата лева на мансардата...не, няма да ме разбереш, но нито се надявам, нито ми е притрябвало...
А ако пък ти имаш нещо против Деси (щото май работата на там избива) , ами разберете се двамата, моля, и не ме занимавай с глупости!От мен за теб - толкова и това ти е много!
Ще бъда кратък - не ми харесва, че гледаш едностранчиво на нещата. Лесно е да казваш: "Браво", "Страхотно", "Невероятно" и други от сорта. Ти, Докторе, си точно от този тип. Не съм прочел досега нито едно твое мнение, в което да бъдеш искрен и да споделиш нещата, които не допадат, или ако си го правил, то е било след канонада от хвалебствия. Струва ми се доста лицемерно. А за това няма нужда от причини. Толкова за теб.
Към Деси нямам абсолютно нищо против, дори обратното - уважавам хората, които работят и се стремят да подобряват работата. И факта, че си позволявам да изкажа мнение или критика ни най-малко не променя това.
Относно анонимността - пиша тук от достатъчно време за да се познавам с голяма част от хората. Лично. Както и да нося отговорността за думите си.
няма открити,
няма открити!