BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
Какво му трябва на един...салсерос?
chayanne
И за да ти олекне накрая си признавам, че не съм използвал израза "кубинска чалга" като сравнение - това е просто изразFrown

tanyatasheva
chayanne, не разстройвай хората с тази просташка думаGrin, има по-подходяща - тимба, любимата музика на целокупния кубински народ.Smile Los Van Van, La charanga habanera, Los iraqueres. Великолепни музиканти, които вдигат на крак всичко живо. Да не говорим за регетона. Ръцете горееее! Хайде всички с нас!!!НА испански обаче, звучи много по-културно: "Mueve la sintura", вместо неприличното "върти, върти". :xox: Аз всъщност не знам каква е сега нашенската чалга, но предполагам, че е изпростяла аудиторията и, музиката не е виновна за нищо.
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.

thunderchief
"върти, върти"

Eeee ама дайте по-точно "Врътиии" се казваPfft
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.

mira2605
Толкова се радвам, че не писах по темата за това какво трябва за да се наречеш салсеро, че щяхте да ме бъзикате до следващото столетие
обаче ако пътуваш с градския транспорт и слушаш непрекъснато (когато батерията ми е сдала багажа и не мога да си слушам мр3 ката) култовото "водката свърши но няма утеха за душата ми" е малко трудно да проявиш чувство за хумор
но нямам нищо против Въртииии стига да ми го казва Марк Антъни например (може да се задоволя и с Виктор Мануеле Smile)

tanyatasheva
Пиши си, каквото си искаш, хубава работа.Smile Ако ходиш в Куба, няма нужда да си взимаш емпетрито. В Градския транспорт, почти навсякъде звучи салса до дупка, и никой не се дразни от силния звук, а хората си пеят и тактуват. Smile Може би затова не се блъскат, въпреки че е претъпкано, а си отстъпват място, любезно се извиняват и миришат на парфюм. Салса се чува и на улицата, от заведения и отворени прозорци. Това, което не ми допадна много е единствено, че слушат почти само кубинска салса и никаква друга.
А Марк Антъни е грозник и има доста лигави парчета, извинявам се на феновете му, или по-скоро фенките. Не харесвам "романтичната" и като цяло комерсиалната салса и всякакво комерсиализиране на музиката и изкуството въобще.
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.

mira2605
Всичко зависи от гледната точка чувствай се извинена аз мога да го кажа защото съм болен фен на Марк Антъни както съм и огромен фен на Чивирико Девиля Оскар де Леон и Селия Круз (които също имат лигави парчета обаче не им е излязло име че са комерсиални Smile и съответно се броят за дура салса) и не се чувствам дискомфортно от този факт пък като се прибави че и Селия беше голям фен на Марк, а Джони Пачеко каза, че Марк е настоящият Хектор Лаво, смятам че съм овъзмездена Smile (все пак те двамата трябва да разбират нещо от салса)
По дифиниция все пак комерсиална включва елементарен бързо запомящ се текст, елементарна лесно запеваема мелодия и множество впечатляващи видеоклипове, защото видеоклиповете продават - смятам, че нито едно от тези неща не може да се каже за Марк - да той продава, но защото е на турнета почти целогодишно и така си продава албумите. Аз също мразя комерсиализацията на музиката - въпроса обаче е не дали е комерсиална а дали е музика, защото и тези, които правят другата салса също продават, просто продават по-малко.
Пък и той е ненадминат във живото изпълнение - което смятам че е достатъчно колкото до това че е грозник пак е въпрос на гледна точка и кои снимки си гледала Smile а и с този глас аз лично му позволявам да е толкова грозен колкото си иска Smile въпреки че за мен красив и грозен не са понятия здраво свързани със симетричността и мерките.
Колкото до Куба - надявам се да отида и да видя обаче преди това искам да отида в Пуерто Рико Smile както казах всичко е въпрос на гледна точка
Разбира се че мога да си говоря каквото си искам, но също така имам право да имам чувство за самосъхранение Smile
Редактирана от mira2605 на 23.03.2009 в 02:26

Отидете до форум
Време за зареждане: 0.04 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,430 уникални посещения