BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
Боровец салса конгрес - какво мислите?
dian
Заповядайте да си направим парти .. в неделя - Салса+ Smile
Ще има и кюбън .. обещавам .. малко, но от сърце ..
Редактирана от dian на 29.10.2008 в 14:24

http://www.salsadjs.net
tanyatasheva
dian писа:

Дияне, откога те чакам да пускаш на неделно парти, твойта кожа!Grin
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.

thunderchief
б/на уважавания Тъндър, който питаше какво е това оригинална салса и откъде идва тя си спомням за некъф си Ignacio Pineiro преди 80 години и за ''Echale salsita'', това го знам докато подскачах на чалга в БИАД...с манекенки и футболисти.
И още нещо: http://en.wikiped...sa_(music)

Sory za latinicata, no verno dosta si podskachal s manekenki i futbolisti. Dano pone manekenkite da sa si zasluzavali stoto daze ne si dochel linka deto si mi dal. Zahlasnal si se po maneknkite iavno. Ili moze bi po futbalerite.
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.

El Doctor
Леле, леле какъв форумShock!Que quilombo! както викат в ParaguayWinkДобре че парагвайска салса /май/ нямаWink
Това си е направо ''Размисли и страсти'', само дето чакаме и професор Вучков да каже ''некои сАОбражения'' за салсатаGrin

tanyatasheva писа:
dian писа:

Дияне, откога те чакам да пускаш на неделно парти, твойта кожа!Grin

Танче, и аз Grin Е, бравос!Wink

dian
еми и аз чаках ..... Трябваше да подкупя Деси за да ми се случи това Smile)

tanyatasheva
GrinGrinGrin
Конкуренцията е голяма работа!!! Пак ще станем разногледиWink
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.

augustosalsapinochet
За Тъндъра, от все сърце, на 3Wink
http://commons.wi...sa_On3.png

f18
atila писа:
Моето мнение по отношение на КОНГРЕСА е отрицателно....
отидох само за съботното парти, и колкото и да се напъвах да си запълня времето с храна и сладки приказки, пак трябваше да чакам до 2 часа след полунощ за да започне партито за което бях отишъл. На фона на предългата "шоу" програма стана скучно..... дотолкова че хората започнаха да се изнасят към фоайето ..... ако ги нямаше изпълненията на българските двойки, "КОНГРЕСА" щеше да заприлича на селска вечеринка, ....... познавам любители салсеро, които без хореография ще направят по интересни изпълнения от изпълненията на нашите Балкански съседи....... Жегата, ....тя беше уникална Smile)))) сигурен съм че във цената за вход е била включена и сауна ...... , Деси, другия път моля те , искам на баровете ти да има и пликчета със кислород....за цената няма да се пазарим, колкото кажеш ...толкова !!!
Музиката си беше съвсем нормална, изключвам частта със .... хората и ръчениците, сиртакита, маанетата, мамалигите и останалите салса стилове застъпени на " Салса Конгреса" .....
Смятам че това е най слабия САЛСА КОНГРЕС на Балканите, спрямо останалите Салса прояви това си беше сошъл парти...... но за да се съберат хора бе промотирано като конгрес.....
Миналата година бях на конгреса 2 дни, тази година бях 5 часа, догодина живот и здраве няма да отида и за 5 минути....чиста загуба на време !!!

E - чак такава отрицателна оценка ми се струва в повече и мисля че много малко хора биха я споделили ... разбира се всеки има право на мнение.
Мога да кажа че аз и всички (немалко на брой хора) от компанията около мен сме много положително настроени, впечатлени от фестивала и доволни от прекараното време там, което само по себе с говори че той е успешен и за което разбира се трябва да благодарим на организаторите.
Отбелязаните от мен проблеми са с идеята е да се обърне внимание и направят изводи с цел коригирането им при последващи прояви.
Отделен въпрос е че в много отношения при организации от подобен мащаб няма угодия на всеки ... Това в много голяма степен важи за музиката Smile

k1k
Супер...

Надявам се Деси да се поразведри след последните постове Smile

vanko1
Ами като е тръгнало, да кажа и аз... На мен ми хареса конгреса, при това повече от миналата година. Хората бяха повече, програмата и уроците бяха по- богати, за кръчмите в околността да не говорим... По принцип този формат на конгрес за мен е оптимален- уроци, представления и партита да са на едно място, което реално дава много по посока социалния ефект на събитието .
Обслужването по баровете, а и като цяло бе добро. Тази година по- бързо получавах всичко, което поръчвах и нямам забележки. Ако на някой му са проблем стотинките или левчето в повече- той си знае. За мен е ок- 5 пъти да поръчаш, това прави 5 лева отгоре- цифра, която според мен всеки може да си позволи.
Имам няколко забележки и държа да бъдат приети като градивни:
1. Казах го и на Памбо, казвам го и тук- догодина е добре официалната част да се изтегли по-рано, за да има време за парти. За мен лично е голям плюс, че имаше богата програма и определено трябва да уважим труда на хората, които бяха на сцената. Доволен съм и от изпълненията на съседите- особено на румънците и на сърбите. Но... да бъде от 10 до 12 часа примерно. Инак се изяжда много време от партито. Повечето хора, с които говорих, мислят така и дано следващия път да има развитие по въпроса.
2. За жегата в петък- наистина беше страшно. А реално една отворена врата или прозорец решаваха проблема кардинално, защото навън бе голям студ. В събота за мен лично бе ок, макар че имаше 2 пъти повече хора. Това значи, че просто някой е заспал в петък. Случва се, но догодина е добре да не се повтаря.
3. За музиката. Това е огромен проблем, поне лично за мен. Моите уважения към Диан и другите ди-джеи. Само че наистина форматът на конгреса беше смесен- имаше уроци по кюбан, ча-ча-ча, бачата, афро... Не беше само ЛА и не съм на мнение, че трябва да се пуска музика по принцип, защото така е в чужбина примерно или защото ди-джея така иска. Не може и двата дни половината уроци да са кюбан, ча-ча и бачата и вечерта да броиш дали на един астрономически час ще получиш еднократна доза от съответния танц. Да не говорим, че имаше цели школи- инструктори и ученици, които преподават и танцуват само кюбан- говоря за сърбите на Йован и учениците на Поко Локо. Те догодина защо да идват на парти, като няма да чуят своята музика?
Нека не ме разбирате погрешно- нямам против джазираната салса и типичните ЛА- парчета. Аз самия напоследък предпочитам подобна музика. Но трябва да се държи сметка за интереса на всички, които са на дансинга. Дори най- малкото по физиологични причини- при тая жега, да се пуска само и единствено бърза джазирана салса, е просто убийствено. Добре че хората бяха подготвени, инак не знам при някой инфаркт, кой щеше да поеме отговорност
Това е в кръга на шегата разбира се, но идеята е ясна. Според мен ди-джея трябва да държи сметка за това какви хора, с какви интереси, на какво място и при какви условия танцуват.

В заключение, поздравявам организаторите! Конгресът беше по- хубав и по- силен от миналогодишния и обслужването като цяло бе по- добро! Догодина пак сме там и дано от всичко, което се изписа в тази тема, вземете и съобразите само това, което ще ви помага да бъдете по- добри!

El Doctor
Много се изприказва за този конгрес, но лошо нямаWink
vanko1 писа:
За музиката. Това е огромен проблем, поне лично за мен. Моите уважения към Диан и другите ди-джеи. Само че наистина форматът на конгреса беше смесен- имаше уроци по кюбан, ча-ча-ча, бачата, афро... Не беше само ЛА и не съм на мнение, че трябва да се пуска музика по принцип, защото така е в чужбина примерно или защото ди-джея така иска. Не може и двата дни половината уроци да са кюбан, ча-ча и бачата и вечерта да броиш дали на един астрономически час ще получиш еднократна доза от съответния танц. Да не говорим, че имаше цели школи- инструктори и ученици, които преподават и танцуват само кюбан- говоря за сърбите на Йован и учениците на Поко Локо. Те догодина защо да идват на парти, като няма да чуят своята музика?
Нека не ме разбирате погрешно- нямам против джазираната салса и типичните ЛА- парчета. Аз самия напоследък предпочитам подобна музика. Но трябва да се държи сметка за интереса на всички, които са на дансинга. Дори най- малкото по физиологични причини- при тая жега, да се пуска само и единствено бърза джазирана салса, е просто убийствено. Добре че хората бяха подготвени, инак не знам при някой инфаркт, кой щеше да поеме отговорност
Това е в кръга на шегата разбира се, но идеята е ясна. Според мен ди-джея трябва да държи сметка за това какви хора, с какви интереси, на какво място и при какви условия танцуват.

В заключение, поздравявам организаторите! Конгресът беше по- хубав и по- силен от миналогодишния и обслужването като цяло бе по- добро! Догодина пак сме там и дано от всичко, което се изписа в тази тема, вземете и съобразите само това, което ще ви помага да бъдете по- добри!

На 98 процента се солидаризирам с цялото изказано мнение на уважавания Ванко1.
Наистина, тук никой трезвомислещ не цели да се заяжда с никой и да твори безброй салса интриги в стил ''колумбийски сериал''Cool, а целта е другият конгрес да е още по-добър и всички да са О.К.Grin

El Doctor
Извинявайте, че без да искам се включих и цитирах неправилно в поста на Ванко1 , ето и моето продължение:
На 98 процента се солидаризирам с цялото изказано мнение на уважавания Ванко1.
Наистина, тук никой трезвомислещ не цели да се заяжда с никой и да твори безброй салса интриги в стил ''колумбийски сериал'', а целта е другият конгрес да е още по-добър и всички да са О.К.

dian
vanko1 писа:
3. За музиката. Това е огромен проблем, поне лично за мен. Моите уважения към Диан и другите ди-джеи. Само че наистина форматът на конгреса беше смесен- имаше уроци по кюбан, ча-ча-ча, бачата, афро... Не беше само ЛА и не съм на мнение, че трябва да се пуска музика по принцип, защото така е в чужбина примерно или защото ди-джея така иска. Не може и двата дни половината уроци да са кюбан, ча-ча и бачата и вечерта да броиш дали на един астрономически час ще получиш еднократна доза от съответния танц. Да не говорим, че имаше цели школи- инструктори и ученици, които преподават и танцуват само кюбан- говоря за сърбите на Йован и учениците на Поко Локо. Те догодина защо да идват на парти, като няма да чуят своята музика?

Ванко .. във всеки един конгрес има кюбън уроци, но защо само на този се създава проблема с липсата на кубинска музика. И не ... тя не липсваше .. а просто не звучаха познатите ни 3-4 хитчета без които неможем да кажем че е имало и от този тип салса.
Последните 2 конгреса на които бях в началото на месеца също имаше кубински представители, уроци и т.н.. Там дори не се пусна и 1 песен подходяща за кюбън (изключвам неделята в Словения Smile .. но хората са ОК с това.
Дансингите бяха пълни .. това го видяхте .. защо тогава дижея да има интерес да рискува с промяна на музиката, при положение че никой по време на неговия сет не му е поискал да пусне нещо друго? Или всеки си стои и чака да се сети. Няма как да стане ... пълният дансинг е нещо много приятно и няма смисъл да се рискува с промяна .. Всеки от нас свири по 1 час само и иска да се представи максимално добре, а не да изпразни дансинга пред себе си и да рискува ... точно на конгрес .. а не на някакво седмично парти.
Мълчанието на критикуващите по време на евента не помага ..
Когато имате коментар, отидете, кажете .. споделете кое не ви харесва и защо (всеки от дижеите разбираше английски и нямаше да му е проблем да се обясни).
Но когато пред всеки от нас има пълен дансинг .. едва ли някой ще се съгласи да смени нещо и да се прецака. Аз не бих го направил. Когато няма хора .. тогава максимално бързо се търси начин да се промени.

и накрая .. един коментар от румъния
http://salsajunki...-2008.html
Разни хора .. разни идеали ..
И аз харесвам кубинската салса ... и аз бях на кубинския конгрес в Пловдив.
И ще продължавам да защитавам дижеите на конгреса. Справиха се отлично. И ако Памбос поиска моето мнение за догодина .... ще му предложа да покани същите.

Pambos i Maria
Искаме да благодарим на всички, с които заедно се забавлявахме,танцувахме и купонясвахме на -2-nd BALKAN SALSA CONGRESS-24-26 okt.2008g !!!Искаме да благодарим и на всички,които подкрепиха това събитие,защото без ВАС , то нямаше да е един от най-големите салса конгреси на Балканите!Искаме да благодарим и на всички вас исказали своите мнения и коментари относно Балканския салса конгрес,ще вземем всяко едно градивно мнение под внимание и ви обещаваме 3-ия Балкански салса конгрес да бъде 3 пъти по-добър във всяко едно отношение!!!Искаме да благодарим на всички приятели,които помогнаха в организацията на това събитие и в частност DJ Dian и целия Dj-ски състав,които с прекрасната си музика се погрижиха за нашето добро настроение, Деси и нейния екип ,която направи за всички нас чудесния кетеринг, и екипите работили по осветлението , озвучението и заснемането му.
И като заключение искаме да пожелаем на всички много здраве,защото то е най-важно и повече позитвно мислене :-)
Поздрави -екип Балкан салса конгрес
Очакваме ви и догодина!
Редактирана от Pambos i Maria на 29.10.2008 в 21:56

http://www.pambos.info
pasionaria
Чест прави реакцията на Памбос и Мария че са написали това - след всички обиди които се изляха върху организацията на балканския конгрес - браво семейство. А тези които се изказаха против направиха голяма услуга на организацията на конгреса- защото техните критики ще повишат качеството на 3 балкански конгрес. Щом Памбос и Мария казват - аз съм споко само дето негативистите и догодина ще бъдат негативно настроени.

Публикувано на 29.10.2008 в 23:49
да обобщя ...
от разбраното до тук - конгреса ще си повиши качеството а негативистите пак ще си бъдат негативни

Публикувано на 29.10.2008 в 23:51
а да и между другото - сайта е доста слаб

EDIT: admin - писането на латиница в BGSalsa.info и форума към него, е ЗАБРАНЕНО! Моля съобразявайте се с правилата на сайта и форума!
Можете да опишете мнението си в един пост - не е нужно да публикувате три съобщения с по две думи в тях. Благодаря!

Редактирана от admin на 30.10.2008 в 00:18

k1k
Ех за малко да се оправи тона и веднага ще се намери някой пак да плюе.
Няма друг подобен салса портал pasionaria.Хубав или лош ... ами опитай ти да направиш нещо подобн/по-добро....
Pambos и Мария и ние благодарим за всичко, което направихте за нас.

augustosalsapinochet
dian писа:

Дансингите бяха пълни .. това го видяхте .. защо тогава дижея да има интерес да рискува с промяна на музиката, при положение че никой по време на неговия сет не му е поискал да пусне нещо друго? Или всеки си стои и чака да се сети. Няма как да стане ... пълният дансинг е нещо много приятно и няма смисъл да се рискува с промяна .. Всеки от нас свири по 1 час само и иска да се представи максимално добре, а не да изпразни дансинга пред себе си и да рискува ... точно на конгрес .. а не на някакво седмично парти.
Мълчанието на критикуващите по време на евента не помага ..
Когато имате коментар, отидете, кажете .. споделете кое не ви харесва и защо (всеки от дижеите разбираше английски и нямаше да му е проблем да се обясни).
Но когато пред всеки от нас има пълен дансинг .. едва ли някой ще се съгласи да смени нещо и да се прецака. Аз не бих го направил. Когато няма хора .. тогава максимално бързо се търси начин да се промени.
И ще продължавам да защитавам дижеите на конгреса. Справиха се отлично. И ако Памбос поиска моето мнение за догодина .... ще му предложа да покани същите.

Ами като няма риба и ракът е риба, няма да подпираме стените,я!
Пасионария, никой (с много малки изключения) , никой не плюва, а си казваме мнението , с цел нещата да се променят/подобрят.
А, Диане, ако Памбо те пита за другата година, хубаво, кажи си твоето мнение, но нека и да чуе нашето.Е, ако не иска, което си е негово право, то тогава просто няма да ходим там и пак ще се делим за жалост на кюбанисти, меренгисти, елеисти, Он2-исти и всякакви глупави разделенияShockА, и на АндрейчовистиPfft, забравих!Grin

dian
augustosalsapinochet писа:
Ами като няма риба и ракът е риба, няма да подпираме стените,я!

а след това се сещай, че това не била сестра му ... Smile
т.е. .. че не им харесало на хората .. Grin

karfi4ka
Аз съм много разочарована. Как можа да свърши толкова бързо?! Grin
Тъкмо почна и айдеее, кой откъде е Pfft

http://www.lex.bg/members/karfi4ka
pasionaria
не аз развалям тона обаче

Отидете до форум
Време за зареждане: 0.12 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,480 уникални посещения