BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
скромната музика на Тъндъра(опити за ривю)
thunderchief
Aз май отдавна не съм писал ривю,
И така след като един добър човек преди време каза, че ще докара Франки Моралес в България и следвайки наложилата се вече четвърта добра традиция да осигурява възможности всеки желаещ да изкара няколко безсънни нощи и да се сдобие с мускулна треска от танци на перфектна музика, действително взе че докара Франки Моралес*, мился че е време да пуснем още едно ревю
И така
A toda velocidaaaaad!
www.danzaymovimiento.com/data/images/jmax/jmax-muz000005.jpg
11 парчета преимуществено в средно и бързо темпо. Невероятна музика за танцуване (до една песните са в добрите традиции на Тито Пуенте - музика написана за танцуващите), опасна за слушане в автомобил с автоматична скоростна кутия(щото ще започнете да стъпвате по педалите на 2 и на 6Pfft).
Не са съвсем забравени и романтично настроените салсероси - I believe in you and me е много нежна песничка, дето предполагам би била много сладичка за танцуване с подходящия човек
Като цяло албума всякакси се препоръчва!!!
П.С. Моя е с автограф от Франки МоралесSmile
*смотано изречение, нали? Ще прощавате ама аз съм почти опечен доктор по political science - догодина ще съм окончателно опечен
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.

tanyatasheva
Разбрах, че не е имало никой на концерта. SadДобрият човек да го беше довел на фестивала в Албена, или в София. Аз се чудя и Тумбаито с кой акъл са предпочели да свирят на не-салса събитие, вместо в Албена, както беше първоначално съобщено, ако се не лъжа. Тази превъзходна музика няма други слушатели у нас, освен салса феновете, не сме Латинска Америка все пак. Аз не знам как стоят нещата с организацията и кой кого е довел, но хората не могат да ходят през седмица до морето.Smile
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.

dian
thunderchief писа:
П.С. Моя е с автограф от Франки МоралесSmile

И аз си имам с автограф Pfft

http://www.salsadjs.net
thunderchief
tanyatasheva писа:
Разбрах, че не е имало никой на концерта.

Koeто си беше предимно за сметка на недошлите индианци, които не можели да пътуват до морето веднъж в седмицата. Техен си проблем.
Редактирана от thunderchief на 27.08.2008 в 14:04

dian
Концерт, който си заслужаваше да се види.
Глас, който си заслужаваше да се чуе.

За мен това си беше невероятен концерт въпреки малкото хора.
От друга страна .. много малко хора слушат музиката на която танцуват. Друго щеше да е ако на сцената беше Frankie Martinez Smile

Направих си експеримент на едно от последните партита на Мансардата Smile Пуснах 5 песни на Fraknie Morales една след друга .. Едва ли някой усети това или му направи впечатление ...
Питах един от старите салсероси дали е разбрал за това ... Отговора беше .. "може би в гласа нещо, ..... нали това е Oscar D'Leon"

thunderchief
dian писа:
Концерт, който си заслужаваше да се види.
Глас, който си заслужаваше да се чуе.

За мен това си беше невероятен концерт въпреки малкото хора.
От друга страна .. много малко хора слушат музиката на която танцуват. Друго щеше да е ако на сцената беше Frankie Martinez Smile

Направих си експеримент на едно от последните партита на Мансардата Smile Пуснах 5 песни на Fraknie Morales една след друга .. Едва ли някой усети това или му направи впечатление ...
Питах един от старите салсероси дали е разбрал за това ... Отговора беше .. "може би в гласа нещо, ..... нали това е Oscar D'Leon"

Aбе поне има някаква допирна точкаPfft. Оскар Де Леон също има доста нелоши неща с Тито Пуенте, ама не знам да му е бил постоянен вокал. Иначе Франки Моралес си беше невероятен. За втори път го гледам на живо и имам усещането, че и за пети път няма да ми омръзне.

dian
Е да .. на първо четене се сещам за Paris Mambo , което е заедно с Eddie Palmieri i Tito Puente

tanyatasheva
dian писа:

За съжаление Дияне, си напълно прав.Sad Няма какво да си правиш експеримент, то е ясно. И на мен, въпреки че съм върла фенка на тази музика, много пъти ми се е случвало да знам една песен наизуст, но да не знам кой я изпълнява. CoolСпомням си, Алберт Торес на няколко пъти беше призовал диджеите и инструкторите да споменават изпълнителите на музиката, която пускат. Явно човекът разбира накъде отиват нещата. От нашите диджеи, единствено Алдо понякога споменаваше изпълнителя и даже казваше по няколко думи за него, но хората се дразнеха като говори, не искаха да го слушат. Не е срамно да не знаеш, но да не искаш да научиш...CoolВъпреки всичко, смятам че е добра идея диджеите да имат такава образователна мисия. Според мен и двама души да ви чуят, пак ще е от полза.Smile
Редактирана от tanyatasheva на 31.08.2008 в 12:42

dian
Таня .. права си .. и не съвсем.
Първо .. ние не сме DJ-и. За да си истински и добър DJ трябва много повече от натискането на копчетата. Това си е професия (макар и неблагодарна) и си изисква обучение, ежедневни тренировки и много много финанси (за съжаление). Изисква се много и професионална техника, която лично аз нямам интерес да си купя за домашно ползване Smile а пък клубовете .. нямат интерес или възможности да я осигурят. Мина и модата на говоренето по дискотеките Smile Едно време (далечната 1994 година) ми правеха забележка че говоря прекалено много по партитата (повече от Алдо дори) .. Сега вече не е модерно Smile
После .... информацията за тази или онази песен е достъпна в интернет и не е въпроса да наливаш .. в главите на салсеросите, а на желанието на самия човек да я намери. На сила хубост не става Smile В крайна сметка . предполагам че поне 90% от танцьорите гледат клипчета за да научат даденото движение и т.н. и т.н... (материя не толкова понятна за мен), но едва ли много си "губят" времето в гледане на клипчета от различни концертни изпълнения на даден изпълнител (а такива има много в Youtube). На всяко парти на "Мансардата" ми искат едни и същи песни .. (отделна е темата, че искането е във формат "айде пусни сега една бачата" и си заминават .. а длъжен ли съм да го направя "сега" или после .. или ако не искам ?).
Казвам ти всичко това .. за да ме разбереш правилно. За мен (предполагам и за другите момчета с които се правим на DJ-и) .. всичко е само хоби и до докато ми доставя удоволствие ... ще го правя. Аз нямам мисия и не искам да имам. Въпреки многото музика която съм изслушал .. нямам амбицията че знам достатъчно за да мога да "наливам" информация в главите на хората по един или друг начин. Всеки си знае какво иска да научи и ако наистина има желанието .. може да го постигне.
И последно ...
Аз уважам Алдо. Много хора които са ме питали или искали дадена песен чута в Салса+ от неговите "споменавяния на изпълнител и песен". В 80% от случаите .. инфорамацията на Алдо е невярна Smile .... или объркан изпълнител или объркана песен... или .. объркано всичко ...
Но никой не си прави труда да провери дали е така ......
От друга страна .. аз съм му фен Wink

tanyatasheva
Леле, вярно ли?Frown Аз само веднъж установих, че е дал грешна информация, и то като потърсих песента…Добре. Вие се правите на диджеи, ние се правим на танцьори.Grin Какво лошо има.Wink Какво значи не е модерно да се говори, какво ти пука. Ако има какво да кажеш, говори – много е готино даже. Мисля, че човек трябва да споделя с другите това, което знае и може. А си прав за това, че насила хубост не става. Да си призная и аз влизам в Youtube главно за да видя някой танц и да разуча нещо. Но свободното време не е безкрайно и всеки има някакъв приоритет. Засега поне аз го използвам главно за танцуване, но твърдо смятам по нататък да се образовам и в музикално отношение.Smile И да си възстановя испанския, защото човек ако не разбира всичко което пеят, не може цялостно да възприеме тази култура. Но кога ще стане това, един господ знае.Smile

dian
tanyatasheva писа:
Какво значи не е модерно да се говори, какво ти пука. Ако има какво да кажеш, говори – много е готино даже.

По същата логика .... защо се танцува и преподава 0n2 .. Защото е модерно Wink

tanyatasheva
dian писа:
tanyatasheva писа:
Какво значи не е модерно да се говори, какво ти пука. Ако има какво да кажеш, говори – много е готино даже.

По същата логика .... защо се танцува и преподава 0n2 .. Защото е модерно Wink

Е тука няма да се разбереме!Smile Това е традиционно и старомодно даже. Едно връщане към корените. Но всяка мода се върти така или иначе.Grin
Аз не искам да ти давам акъл. Съжалявам ако съм те подразнила.Smile
Редактирана от tanyatasheva на 31.08.2008 в 20:03

dian
Не, не се дразня Smile спок ..

Аз правя това което ми е хоби, кеф .. или както и да се нарече там.
Когато ми стане професия (надявам се никога) ще се събразявам с тенденциите, желанията и т.н... до тогава ..... само забавление Wink

thunderchief
Ще ми позволите ли да се понамеся в дискусийката? Проблема, е че повечето народ всъщност не слуша музика и ходи на парти за да се поразкърши. Дори DJите да дават списъци с пълната дискография на изпълнителя, това няма да помогне. Слушане на музика му е майката

dian
Ново попълнение в колекцията (пристигна днес Smile)

Francisco Buckley "Bush" - Lo Mejor De Bush Y Su Nuevo Sonido
с вокалите на Marcos Barraza.

Страхотна компилация от най-добрите хитове. Това е част 1.
Вътре са хитове като "Traicionera" или "Pueblo Nuevo".

Малко по-късно ще прослушам и втората ( и тя пристигна Smile).
Много подходяща музика за танцуване, партита ... едва ли можеш само да я слушаш.
Цирирам descarga.com - "Great release. A must for collectors of charanga."

Повече инфо на http://www.descar...oAdPU2;;54

www.descarga.com/db/images/15289.10.gif
Редактирана от dian на 02.09.2008 в 11:47

thunderchief
Дискусийката за "елитаризма" в салсата, "Салсата като джаз"(автора на оригиналното мнение цитирано от колегата в съседната тема според мене е силно ограничен човек...кон с капаци по неелитарному казано) и т.н. ме провокира да пусна едно ревю
Нещото е много пресничко - излезе преди 8 дни
Alex Wilson - Salsa con Soul
ecx.images-amazon.com/images/I/51kNiaqmtyL._SL500_AA240_.jpg

На първо слушане албума е малко бозав в сравнение с предишния Inglaterra. На второ обаче откриваш, че всъщност си е типичния Алекс Уилсън. 10 напълно танцуваеми парчета в мазновато средно темпо, доста позакачили от това, че Алекс Уилсън си е джаз пианист. Е за съжаление няма яки песнички като "Show me" или "Oh Khuri" oт предишния албум, но и така става.
Въздържам се от това да го препоръчам горещо, но пък ако сте фен на Алекс Уилсън и ви е омръзнало от "простонародна" салса(i.e. Carnaval на Селия Круз - просто не мога да я понасям) си струва.
Беше придобит от amazon.co.uk

и сега нещо убийствено "елитарно"Pfft
Cocinando la Salsa (Cookin' the Sauce)
Joe Cuba
ecx.images-amazon.com/images/I/51QYImc%2BaLL._SL500_AA240_.jpg
Оригинала е от 1976 ако се не лъжа и е убийствен. Всичките песнички са доста свежи и юнашки танцувални в средно и бързо темпо. Из нета албума е трудно намираем. Аз го придобих, в средата на септември в един голям магазин на Virgin Records насред Париж.
Тотално всякакси се препоръчва.

thunderchief
Ей ме пак, току що се връщам от Бирмингам. Да се похваля, че останах без крака предната вечер и успях да позяпам Alex Wilson на живо.
Понеже народа се тука преди време се беше размрънкял, че музиката била(цитирам по памет) - "само за он2", "еднообразна" и т.п. и т.п. дето има един лаф на руски, а в друг едни форум дето нещо поумрял напоследък активно се мрънкаше и срещу евентуален дрес код, та реших да си споделя впечатленията
1. Събитието беше бал и на билетите още си пишеше, че "black tie(демек черен костюм за кавалерите и рокли за дамите) не е задължителен, но е препоръчителен". Представям си как ли би се посрещнало подобно изискване у нас
Само до тук вече впечатлението от събитието беше доста приятно
2. Бирмингам Таун Хол (залата е малко по-малка от Военния клуб) е перфектно за танцуване, но не добре климатизирано място с особено еднообразна музика("джазирана" и мощно като за Он2)
3. Фрашкано беше с начинаещи, никой от тях обаче не се почувства притеснен от музиката

A, да и местните си падат по танцуване с разни странни аксесоари - да хванеш няколко гривни накуп при по висока скорост не е нещо особено, ма пък да се омотаеш в дамска чанта преметната през рамо всякакси си е свежо
А Алекс Уилсън на живо, честно казано е по-смотан отколкото на запис. Порядъчно по-смотан. Чак ми се прищя пак да се докопам до концерт на Франки Моралес или някой пак да докара у нас Джими Бош
Редактирана от thunderchief на 09.11.2008 в 18:26

thunderchief
Привет на компанията от порядъчно студения Манчестър и The Great British Salasa Experience или както тука му викат GBSeX, щот си мислят че е особено оригинално.
Точно си седя и си почивам от това дето вчера танцувах с една лелка дето добре водеше и не можехме да се разберем кой точно ще води. Пък беше и по-здрава от мене.
За пореден път да ви кажа се убеждавам от броденето по салса мероприятия из Острова, че добър купон става само ако го организира един конкретен български екип! Това дето си мислят, че са го спретнали безумно оригинално и т.н. мяза на квартална вечеринка на Младост 1. Превисяването 1 час на крак за да гледаш шоутата и то след като вече си се повъртял усилено и набутването на народа да денси в две стаички докато голямата зала в съседство седи затворена, да се готви за шоуто у нас го няма. За грозните гледки с един бар за 1500 човека и запасяване с вода щот втори път може и да се не доредиш няма да упоменавам.
А да и тука видях най-fail safe перформънс хореография - просто посмътно нищо не може да се обърка. Е имаше шанс девойката да си стъпи на полата и да тупне по задник на сцената, ей така за майтап, ма не би.
Е верно можеше да се представи и от един човек, не от двойка ама къде по-друго е да подскачат две козлета по сцената. С едно е някакси празно.
Но пък откъм интересни CDта се оказа, че има какво да се намери по масичките пред соарето. Та ей ги последните попадения
ecx.images-amazon.com/images/I/510gLmTokwL._SL500_AA240_.jpg
Албума е резултат от усилията на Emusica Records да преиздаде каталога на Fania
Чивирико Давила поне за мене беше нещо особено ново, но пък се оказа прилично добро попадение. 10 песнички в средно темпо, порядъчно приятни и за слушане и за танцуване

А в момента слушам ей тая мазнотия
ecx.images-amazon.com/images/I/51BXMw3lcNL._SL500_AA240_.jpg
Ремастърната версия на албум отпреди 34 години, ама да ви кажа даже и мойте крака дето имат мазол върху единия мазол леко подмръдват на 2 и на 6. Спокойни мазнички песенчици, приятни и за слушане в компания и за танцуване с някоя позасукана девойка.

А да и голям мъка имам ша знаите. Не можах да се доредя за уъркшопа на HYM(тука няма фул и нефул пас - уъркшопите се резервират - има фул пас с 4 уъркшопа, 6, с 8 и за 5 паунда на място можеш да си вземеш още ако има места). А и вчера Буржу се мерна само за шоутата, по партито се мотаеше само Виктор Перез. А така ми е мерак да потанцувам с тая жена - в София не събрах смелост да я поканя и си викам, тук ша да й. Ма не би, друг път. Примерно догодина ако гърците пак спретнат фестивала в Атина или ако се докопам до нашия.

thunderchief
Отдавна си мислех да пусна това ривю обаче все нещо ме спираше. Миналата седмица обаче с един Доктор(поздрави Докторе) насмалко да поведем доста интелектуална дискусия за музика във форума (добре, че се усетихме навреме) и реших да взема пък да завърна от традиционната насоченост на тая тема("джазирана" ню йоркска салса) към.....джаза, ей така като резултат от кратката естеска приказка с гусин Доктора
И така
Calle 54
ecx.images-amazon.com/images/I/41W8RE7KGZL._SL500_AA240_.jpg

Саундтрака на едноименния филм на Фернандо Труеба. Затруднявам се като как точно да определя албума. Първото, което ми идва на акъла са две думи - "пътешествие" и "бижу"
За случая вероятно бих се спрял на пътешествие, понеже албума си е едно пътешествие из дебрите на латиномузиката(и в частност на особено омразния на народа тук latin jazz). Накуп са събрани практически най-добрите музиканти в жанра, като почнеш от Пакито Ривера(eй това ако не е картина нарисувана с музика не знам кое е http://uk.youtube...1gwQApq4), минеш през Елиане Елиас(ето нещичко http://uk.youtube...hWvin8N_8) и стигнеш до кубински виртуози като Чучо и Бебо Валдес и Чико О'Фарил и до Краля Тито Пуенте(тука в картинката се е промъкнала и салсата http://uk.youtube...HSBuCL-UE)

Защо албума е бижу всеки би трябвало да открие сам за себе си, ако има желание. А всъщност в момента като слушам New Arrival на Тито се сетих, че поне за мене албума може да се опише и по трети начин - точно като един New ArrivalSmile, повече подробности по въпроса ще могат да се прочетат след 35-40 години ако реша да напиша мемоариSmile

Toва е един от малкото дискове, които успях да изнамеря в нашенски магазин - Дюкян Меломан.

thunderchief
И така,
След като тука замяза на бойно поле, да вземем пък да разнообразим малко след артилерийския дуел и да си поговорим за.....la musica latina!

Вчера като се прибрах на острова открих, че чичко пощальон ми е донесъл разни антикварни благини и така
Isidro Infante - Licencia para Enganar

ecx.images-amazon.com/images/I/21JCBQ2R1QL._SL500_AA130_.jpg

Нещото е порядъчно дъртичко(таман на 10 години). Eдин от последните албуми в които Исидро се изявява като изпълнител и оставя малко неща за казване освен, че е пълно с 11 мазни песнички в добрите традиции на музиката правена в родния град на на салсата (La Gran Manzana) дето карат човек да се размечтае за танцуване

Отидете до форум
Време за зареждане: 0.25 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,482 уникални посещения