BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
Любими мисли....
kati
Стига толкова със сериозните и тъжни мисли и пройзведения!!!Smile Днес съм в особено добро настроение и ще ви споделя нещо, което се случи в час.Това е разговор между учител и ученик, ученикът се казва Велислав, на кратко Вили. И така, диалогът беше следният:
Вили : Господине, понеже знам, че ще имам 2 или 3 на класното, кажете как да се оправдая пред майка ми!
Господина: Ами кажете й, че съм ви нарочил!
Вили:Не става, вече съм го използвал!
Господина: Ами тогава и кажете, че съм педофил, но понеже не съм педерас и харесвам само момичета, пиша на момчетата ниски оценки!
Честно казано не съм предполагала, че учител може да каже това в час, но и никога не съм се смяла толкова в училище!Wink
KATETO SI E KATETO

melody
FABRICIA писа:
хахаха, любим ви е Яворов, щото не ви се налага да го анализирате..тогава става страшно, щото той, човекът, е бил доста побъркан, милият. Как да е, така е при символистите. Виж Ботев си е мой човек отвсякъде - където и да го погледнеш - ясно ти е какво го мъчи, всичко си го казва направо. Wink

Ха-ха......като се замислиш...едва ли някой някога е писал,за да бъде анализиран ...SmileНо все пак това развива въображението!Какво ли аджеба е искал да каже и какви ли мисли са му се въртели точно тогава в главата,продиктувани от еди какво си?:uho::re::non::cd:Grin
Редактирана от melody на 12.07.2007 в 14:02
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...

kati
Попринцип половината неща които приказваме в час за дадено пройзведение едва ли са се въртяли в главата на автова! Smile
KATETO SI E KATETO

kati
Извинете за печатната грешка, исках да кажа "автора"!Wink
KATETO SI E KATETO

melody
Аз може би се изказах малко неподготвено!:boo::smu:
Всъщност някои автори са писали именно,за да бъдат разбрани,чути,ясно и точно.Но разбрани и анализирани мисля,че са две различни неща.Докато други просто в пристъп на своята свръх чувствителност или впечатлителност са изливали всичко върху белия лист.Просто така ...за себе си...Тъй мисля...И стига съм мислила...Grin

А онзи учител...Wink интересно предложение е дал Grin
Редактирана от melody на 12.07.2007 в 14:23
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...

kati
Но, въпреки че анализите на пройзведенията не винаги отговарят на истинската идея на автора, винаги е приятно да се направи един такъв анализ. Макар че за някои хора това е истински ад :non: и не знаят как да си изсмучат от пръстите всички онези интересни "глупости".:kr:
KATETO SI E KATETO

melody
Чарът е именно във всички онези интересни "глупости" Smile
Редактирана от melody на 12.07.2007 в 15:07

kati
Ами то порнинцип трябва да си голямо плямпало или както казва майка ми: "философ" за да можеш да ги говориш и то както трябва тези интерести "глупости".Grin Но аз си ги харесвам и не само в пройзведенията, а и попринцип!Smile Затова следващата учебна година ще се занимавам с дебати!Wink Надявам се, че не звучи глупаво, но когато завърша искам пак да си ги дрънкам тези нещица и затова ще кандидатствам право!Wink Дори вече накарах баща ми да ме заведе на дело в съдебната зала, но късметът ми ми изигра лоша шега! Отложиха делото, защото липсаше адвокатът на обвиняемият!Sad но нищо, ще отида пак!Pfft
KATETO SI E KATETO

FABRICIA
Напълно съм съгласна с Melody. Именно в това е работата, че някои автори са използвали таланта си, за да дадат гласност на някакви обществени проблеми, които ги вълнуват - тогава е по-ясно защо, как и какво ги е подтикнало да напишат тези неща, какво целят...докато има и други..които не се вълнуват от околния свят, а от своя собствен, те изливат своите си конфликти със самите себе си като стихове...и после иди ги разбери. Не че хипотези не са възможни, но тези произведения всеки интерпретира по-различен начин. Frown
Редактирана от FABRICIA на 12.07.2007 в 19:02
Let me DREAM the way I can...and I will show you and give you the whole world...

kati
То порпинцип това е богатството на литератуватя и това я различава от изобразителното изкуство! В литературата е важно ние по свой собствен начин да интерпретираме и разбираме. Стойностната литература предизвиква размисъл върху живота и въобще съществуването на един човек и не само...! Пройзведенията, написани за да бъдат чути и разбрани не пренасят човешкия ум в света на въображението и не позволяват различни интерпретации! За мен стойностна е почти цялата литература, но тази излята спонтанно върху бял лист е различна, красива и дори понякога неразбираема, именно тя кара човек да се замисли! Точно тази литература си заслужава да бъде анализирана, за съжаление на някои то моите съученици!Smile
KATETO SI E KATETO

kati
Четири очи

четири очи така студени
гледат се без жалост във нощта
две души така сломени
се събират за да посрещнат вечността

ръце в ръце се вплитат
устните посрещат устни
две съдби за миг се те преплитат
а тези устни толкова са вкусни

сладостта превзела е телата
две души превръщат се в една
ала какво решила е съдбата
ще се знае чак на сутринта
Wink
KATETO SI E KATETO

melody
На теб акъла докат ти влезне, моя ще излезне.
(взаимоотношения родители - деца)

Този лаф е на една моя клиентка! Пуска ги отвреме навреме много свежи Smile
Редактирана от melody на 30.06.2009 в 23:47

Отидете до форум
Време за зареждане: 0.05 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,552 уникални посещения