BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
Българаското ЧеРнОмОрИе, положителни и отрицателни белези ;)
ivannn
indira, май трябва да обменим опит с теб или по-скоро да ми прехвърлиш ноу-хау, че точно такъв тип почивки харесвам аз - в някой спокоен град в квартал с овехтели къщи, които носят дух, който не се среща из курортите. (като Ханя на о-в Крит) и без това тази есен ме навиват за една екскурзия до португалия и малко испания. тази дестинация е единствената в европа, която не съм посетил (и русийски), като за иберийския полуостров конкретно трябва да наваксам, че много изпускам :-)

"Око за око и скоро целият свят ще бъде сляп" - Махатма Ганди

http://blog.ivantech.net
indra
ivannn писа:
indira, май трябва да обменим опит с теб или по-скоро да ми прехвърлиш ноу-хау, че точно такъв тип почивки харесвам аз (...)

обмяна на опит ще да е защото не съм пътувала из африка, а и това ми се прави. а пък имам и приятели в кайро и току виж съм хукнала натам по някое време.
като се върна, ще дам подробно инфо. заминавам за лисабон, като идеята е града и околностите, после коимбра, после за няколко дни синтра и околностите, накрая пак лисабон и обратно. ако решим, може и да идем до порто или южна испания, въпреки че планирам едни сан ферминес за догодина.
ти как така си пропуснал полуострова?

my.opera.com/IndraMacondo
thunderchief
Всъщност индра е права, наскоро спах в един изключително приличен хотел в Лисабон(верно не в Алфама) за 65 евро на вечер, а за същата сума тука(да се чете Несебър и региона) обикновено много силно се цупят като разберат че съм сам(а се сещате че като сме трима все единия спи сам в стая) или ми предлагат да доплатя още малко отгоре и да нанкам в хотел, в сравнение с който някои поделения на БА са като Бурдж Ал Араб
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.

ivannn
indra писа:
ти как така си пропуснал полуострова?

не ми е останало време. все пак по широката земя има много интересни дестинации (които се опитвам да обходя упорито и настоятелно). за югозападното кьоше на европа не бих тръгнал с автобус, а за кола или самолет някога не можех да си позволя дори да го помисля.
кайро е много интересна дестинация, но не е туристически град, въпреки, че бъка от музеи и паметници, и мърсотия, която е водеща сред урбанизираните области на планетата, а трафикът и шумът са влудяващи (буквално) ... има и по-специално отношение към жените ... има и най-уникалните джус барове, където пиеш фреш от каквото си поискаш (вкл. захарна тръстика) за стотинки ... ех, че пак ми се ходи Grin

"Око за око и скоро целият свят ще бъде сляп" - Махатма Ганди

http://blog.ivantech.net
melody
По темата за Българското Черноморие-една статия(мнение на чужденка):

Сравниха морските ни курорти с лъскав и неприятно шумен лунапарк

Красивата природа и спокойствието на морските ни курорти постепенно губят притегателната си сила заради бурното строителство.

Българските черноморски курорти се радват на голяма популярност заради достъпните цени и разкошните плажове, но, с много малко изключения, не приличат на кътчета за отмора, а по-скоро на голям, лъскав и неприятно шумен лунапарк, смята Хилари Ларсън, посетила страната ни преди две седмици и споделяща впечатленията си на страниците на издавания в Ню Йорк седмичник Jewish Week.

България прилича на Хърватска преди около осем години, но не е Хърватска и никога няма да бъде, защото й липсват живописните, спокойни и пропити с история крайбрежни селца, в които човек може да отседне на Адриатическото крайбрежие, пише Ларсън.

Поради много причини по-голямата част от Черноморието изобщо не е било развивано допреди няколко години, когато предимно чуждестранни инвестиции са допринесли за достигането на строителен бум в курортите. Кичозни и набързо построени луксозни хотели и ваканционни селища никнат навсякъде, с което придават на крайбрежието облика на Дисниленд.

Според Хилари Ларсън изключение от общата картина прави Варна с красивите си сенчести улички и изящните сгради от XIX век, повечето от които – реставрирани. През лятото Варна се превръща в най-космополитния град в България, в който се чува руска, английска, немска, чешка, румънска, полска и естествено българска реч, допълва Ларсън. Статията обаче продължава със споменаването на факта, че дори и тук навсякъде гърми „балканската поп музика“ - чалгата.

В оповестения днес доклад на Центъра за икономическо развитие се казва, че българските курорти ще продължават да привличат все повече чужденци, но ще загубят голяма част от тези, които в миналото са били привличани не толкова от ниските цени у нас, колкото от спокойствието и природата. Тоест ще идват повече хора, които или с удоволствие ще прекарват отпуската си на лъскаво, шумно и презастроено крайбрежие, или такива, които не могат да си позволят по-различна почивка.
Редактирана от melody на 05.08.2006 в 11:10
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...

Vlad
Да. Във Варна не е лошо. А и има начини да се разминеш от чалгата.
Винаги може и по-зле

http://my.opera.com/Pain%20Diviner/blog/
Отидете до форум
Време за зареждане: 0.06 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,431 уникални посещения