|
Шампионите на Mayan
|
| La Tiburona |
Публикувана в 22.05.2009 в 09:33
|

Напредващ

|
Civcho писа:
Брей че пуритани са всички  . Аз пък виждам професионално танцуване и не им гледам в гащите:xox:
Ми гледай където искаш и където те влече, няма проблем, но тук са прави дори в България сме виждали по-добри изпълнения с по-интересна хореография.
Салсата за мен е "много" танц за мъж и жена, не знаех че има и гей салса първенство... :qef: |
| |
|
|
| k1k |
Публикувана в 22.05.2009 в 11:47
|

Начинаещ

|
La Tiburona,
Прочетох ти поста и след това отидох във wikipedia. И какво да видя - думичка "woman" или "women" - веднъж я има на салса темата.
Още в началото обаче се споменава "couple" и "partner".
Мене лично идеята за двама мъже също не ми допада(даже май много меко се изразих) , но също така видях как те са спечелили
доста престижно състезание от световен ранг.
Педерастки работи мразя ама тия са си добри.... |
| |
|
|
| Pensan |
Публикувана в 22.05.2009 в 12:00
|

Начинаещ

|
Това, че са двама мъже прави изпълнението още по-ценно. Всичко останало са предрасъдъци. Зависи как гледате на нещата, но съдиите според мен са гледали техниката...едва ли с гласуването си показват, че харесват педераси. От мен... браво за изпълнението.
Редактирана от Pensan на 22.05.2009 в 12:01
|
| |
|
|
| La Tiburona |
Публикувана в 22.05.2009 в 12:26
|

Напредващ

|
Слушайте кво ще ви кажа пичове, сори, цапната съм в устата и в писането малко...
Айде сега като се замислим в исторически план ...как са възникнали танците...защо? И как още в началото се танцува основно по двойки - Мъж - жена...Е , българските танци основно не са по двойки, ама обикновено се поне се хваща мома до ерген /оставяме изключенията на мъжките хора и т.н./
В кубинския сон като една от основите на салсата el machismo е основен елемент и няма как без него...Инак интересно да се гледа как инструктори или други добре играят женската роля, но дотук...състезания, първо място и то за не особено успешно и впечатляващо присъствие...айде моля :aro: |
| |
|
|
| La Tiburona |
Публикувана в 22.05.2009 в 12:28
|

Напредващ

|
Pensan писа:
Това, че са двама мъже прави изпълнението още по-ценно. Всичко останало са предрасъдъци. Зависи как гледате на нещата, но съдиите според мен са гледали техниката...едва ли с гласуването си показват, че харесват педераси. От мен... браво за изпълнението.
Това е проблемът на много съдии, че основно гледат техниката и виж до какво се стига...Техниката им е добра, но не е нещо извънземно. моля!:ban: |
| |
|
|
| Pensan |
Публикувана в 22.05.2009 в 12:44
|

Начинаещ

|
La Tiburona, гледайки в исторически план танците не са имали състезателен характер.Това не означава, че отричаш състезанията, нали? Светът върви напред. За техниката им мнението ми е различно от твоето и не е нужно да спорим.
А според теб на състезание какво трябва да гледат съдиите? Разбира се, че ще гледат техниката, а не спазването на традициите на танца. |
| |
|
|
| La Tiburona |
Публикувана в 22.05.2009 в 12:59
|

Напредващ

|
Pensan писа:
La Tiburona, гледайки в исторически план танците не са имали състезателен характер.Това не означава, че отричаш състезанията, нали? Светът върви напред. За техниката им мнението ми е различно от твоето и не е нужно да спорим.
А според теб на състезание какво трябва да гледат съдиите? Разбира се, че ще гледат техниката, а не спазването на традициите на танца.
Не знам аз съм малка и проста, ти явно си ходил по много състезания...ама какво съдържа, тоест какви са реквизитите на един съдийски лист?Само техника и нищо друго...!?Нима?
Пак ти казвам, за мен тия двамината юнаци са добри, но нищо повече, гледах ги два пъти, повече не си заслужава...В никакъв случай няма да ги славословя... |
| |
|
|
| Pensan |
Публикувана в 22.05.2009 в 13:35
|

Начинаещ

|
На различните състезания съдиите са инструктирани да гледат и оценят различни неща. За конкретното състезание не знам какви са те. Едва ли обаче оценят по пол. За останалото казах, че няма да споря.
И ме наричаш пич, а аз съм.... обратното. Това е само, ако полът има значение Викай ми Pensan
Редактирана от Pensan на 22.05.2009 в 13:39
|
| |
|
|
| La Tiburona |
Публикувана в 22.05.2009 в 14:17
|

Напредващ

|
Pensan писа:
На различните състезания съдиите са инструктирани да гледат и оценят различни неща. За конкретното състезание не знам какви са те. Едва ли обаче оценят по пол. За останалото казах, че няма да споря.
И ме наричаш пич, а аз съм.... обратното. Това е само, ако полът има значение  Викай ми Pensan 
Абе има нещо гнило в Дания...нали част от цялата работа е да се привличат хора, да се дават пари за представления и т.н. Пак казвам тия бих ги гледала за сведение, но нищо повече ....пари за тях няма да давам...Всъщност унисекса в ролята на салсата е неприложим...все пак единият трябва да играе мъж, а другия/та/ жена...това е положението...
Така че искаш , не искаш за известно време си жена или мъж, в живота не занм...
А пропо има и в България доста жени , които чудесно се справят с ролята на мъже в салсата.Например Л.
Браво! |
| |
|
|
| El Doctor |
Публикувана в 22.05.2009 в 14:25
|

Известен

|
La Tiburona писа:
Слушайте кво ще ви кажа пичове, сори, цапната съм в устата и в писането малко...
Айде сега като се замислим в исторически план ...как са възникнали танците...защо? И как още в началото се танцува основно по двойки - Мъж - жена...Е , българските танци основно не са по двойки, ама обикновено се поне се хваща мома до ерген /оставяме изключенията на мъжките хора и т.н./
В кубинския сон като една от основите на салсата el machismo е основен елемент и няма как без него...Инак интересно да се гледа как инструктори или други добре играят женската роля, но дотук...състезания, първо място и то за не особено успешно и впечатляващо присъствие...айде моля  :aro:
"Ай, сиктир" направо така прозвуча, Тибуронкееееееееееееее |
| |
|
|
| tanyatasheva |
Публикувана в 22.05.2009 в 14:39
|

Известен

|
Убедих се, че повечето хора не правят разлика между танцуване на парти, на сцена и състезание. Казах, че на купон ми е много забавно да наблюдавам как танцуват двама мъже, многократно сме го гледали. Нищо против нямам всеки да танцува както си иска и с когото си иска, стига да му е забавно. Това е купон, няма правила. Сцената е друго, там трябва да се предаде магията на танца в художествен образ. Затова казах, че не ми харесват двамата на сцената, макар че там е доста импровизирана. На състезание се гледа основно техниката, а тяхната е на много високо ниво. Но не е справедливо, защото спортно-техническите качества на един мъж са много по-високи от тези на една жена.
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.
|
| |
|
|
| El Doctor |
Публикувана в 22.05.2009 в 14:49
|

Известен

|
tanyatasheva писа:
Убедих се, че повечето хора не правят разлика между танцуване на парти, на сцена и състезание. Казах, че на купон ми е много забавно да наблюдавам как танцуват двама мъже, многократно сме го гледали. Нищо против нямам всеки да танцува както си иска и с когото си иска, стига да му е забавно. Това е купон, няма правила. Сцената е друго, там трябва да се предаде магията на танца в художествен образ. Затова казах, че не ми харесват двамата на сцената, макар че там е доста импровизирана. На състезание се гледа основно техниката, а тяхната е на много високо ниво. Но не е справедливо, защото спортно-техническите качества на един мъж са много по-високи от тези на една жена. 
Te дойдохме си на думата ...ама и аз пари за тия юнаци/чки/ няма да давам  |
| |
|
|
| thunderchief |
Публикувана в 22.05.2009 в 20:38
|

Известен

|
Aбе кой квот ще да разправя, ама това дето и Myan взе да изпедерясва някакси е кофти.
Чудно ми е само тия твърдо ли са се разпределили кой води и кой следва или се сменят, че може да настане голяма обърквация и накрая да прерасне в спаринг(не че има лошо в борбата)
Редактирана от thunderchief на 22.05.2009 в 20:42
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.
|
| |
|
|
| tanyatasheva |
Публикувана в 22.05.2009 в 21:09
|

Известен

|
Ох божеее
А на мен ми е интересно, дали "дамата" е така добър и на соушъл, дали се води с друг партньор. Ти не би ли го поканил, за да ми кажеш после?:xox: Шегичка!
|
| |
|
|
| thunderchief |
Публикувана в 22.05.2009 в 21:58
|

Известен

|
tanyatasheva писа:
Ох божеее 
А на мен ми е интересно, дали "дамата" е така добър и на соушъл, дали се води с друг партньор. Ти не би ли го поканил, за да ми кажеш после?:xox: Шегичка! 
Mи мерси. То чувам че до три песни не се ставало ама мисля да не рискувам
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.
|
| |
|
|
| timbarumbero |
Публикувана в 23.05.2009 в 19:06
|

Фен

|
Отврат, приемам го като технически експеримент само... |
| |
|
|
| mirelka_ |
Публикувана в 01.06.2009 в 12:26
|

Начинаещ

|
tino1904 аз пък не съм съгласна за токовете. Аз също като го гледах 1вия път си казах е само дето не играе на токове..но играе пък на пръсти не е същото...но аз на ниска обувка не мога да танцувам.Той(тя) е свикнал, но все пак имат си мн други предимства..а колкото до поддръжките силата не играе толкова голяма роля стига да знаеш как да я направиш. Мелиса и Луис също се размятат така че аз съм ЗА бих се радвала да ги видя в България,но много хора ще ги оплюят.
А колкото до женствеността и чупките, по грациозен е от доста дами
Но не ... почакай не си отивай...искам още миг с теб...един миг последен..прегръдка нежна и тъй студена за раздяла..последен миг щастлив.Чуй ВСИЧКО В МЕН КАК КРЕЩИ ОТИВАЙ СИ И ОСТАНИ....!!!!
|
| |
|
|
| rumberitarita |
Публикувана в 01.06.2009 в 14:05
|

Начинаещ

|
mirelka_ писа:
А колкото до женствеността и чупките, по грациозен е от доста дами 
Еми, какво да кажем...?да подкрепяме ли пеадлите в салсата, което е по-принцип мачо танц, но с голям акцент върху жената???? |
| |
|
|
| tanyatasheva |
Публикувана в 01.06.2009 в 16:17
|

Известен

|
Сещам се за един трагикомичен случай, разказван от едно момче преди доста време. Неговите приятели му се подигранвали, че танцува салса, който бил педалски танц според тях. Защо по нашите географски ширини господства това странно мнение за танцуванието въобще, няма да коментирам, това е друга тема. Резултат от него е огромния количествен превес на жените в салсата. Та този човек, успял с много усилия да накара приятелите си да дойдат на салса парти, за да видят за какъв мачовски танц става въпрос, как всички мъже са си съвсем нормални, танцуват и свалят готини мацки. В момента в който влизат в заведението, по някакво трагично стечение на обстоятелствата, на дансинга имало 2 мъжки двойки, заобиколени от хора, които ги аплодират.:xox: Както се казва в такъв случай, думите са излишни. Горкото момче се отказа от салсата.
|
| |
|
|
| the_elegant |
Публикувана в 08.06.2009 в 23:35
|

Начинаещ

|
не само техника, и на синхрон го избараха. перфектни, накефих се като гледах клипа.само пасион липсва но сигурно защото няма токчета |
| |
|