BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
Cha Cha dancing and more...
thunderchief
El Doctor писа:
gerinka писа:
защо не пуснете линкове към, например, най-красивия social cha-cha, който сте виждали?

аз например обожавам музиката, но не танцувам на нея, защото ми изглежда като салса, супер глупаво изглежда отстрани, пригодено, като да танцуваш салса на чалга - става, ама.... Честно казано освен Mouaze не съм виждала друг да изглежда адекватно танцувайки cha-cha, особено жена...

Тюх, тюх, тц, тц, бря, бря...:ara:
Абе, Ванко 1, тогива, какво да чиним ние на мегдана с ча-ча гайдите и бардуците, а комшу? :alko:

Що седите на мегданя ми не идете у кръчмата на сенкя да му дръпнете по едно?

И що сте се зачепкали с жената? Не и харесва ча-ча - не го танцува. И аз не го харесвам.
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.

augustosalsapinochet
thunderchief писа:
El Doctor писа:
gerinka писа:
защо не пуснете линкове към, например, най-красивия social cha-cha, който сте виждали?

аз например обожавам музиката, но не танцувам на нея, защото ми изглежда като салса, супер глупаво изглежда отстрани, пригодено, като да танцуваш салса на чалга - става, ама.... Честно казано освен Mouaze не съм виждала друг да изглежда адекватно танцувайки cha-cha, особено жена...

Абе, Ванко 1, тогива, какво да чиним ние на мегдана с ча-ча гайдите и бардуците, а комшу? :alko:

Що седите на мегданя ми не идете у кръчмата на сенкя да му дръпнете по едно?

И що сте се зачепкали с жената? Не и харесва ча-ча - не го танцува. И аз не го харесвам.

Епа, Тъндъре, жив и здрав, само дето тя се зачепка малко неподготвена, разбираш ли...и дума като копривщенска сваха...
Затуй че ви търим на сенкя у кръчмето че ви черпим по две големи менти с кооп кола, па ние , улавите, че рипаме на сунце като изоглавени ...кво да правиш ... така и САЩ цел и кубинците довлни и Viva la /cha-cha/ revolucion! Договорились?

vanko1
El Doctor писа:
gerinka писа:

Поначало съм се отказал да пиша по форумите. Но тъй като Док задава въпрос към мен, е възпитано да му отговоряSmile
Ще бъда кратък. Няма значение кое от кое произхожда- това е като спора за яйцето и кокошката. Този спор не е същностен, понеже хората, които ядат кокошки, ядат и яйца. Така е и в този случай. Два танца, две различни музики, две емоции. Няма дилема. Поне за мен- танцувам и двете. Съветвам всички колеги салсероси да не се лишават от тръпката, наречена ча-ча-ча. Ще кажа нещо еретично: за мен от много време ча-ча-ча е любимия ми танц. Салса може да пропусна, но ча-ча-ча.... /То и бачата предпочитам пред салса, но това е друга тема./ Ча-ча-ча е мания! Който не е пробвал, е загубил!

El Doctor
Ванко, мерси за отговора и за чудесното мнение!Приятни танци!

rumberitarita
Ча ча е невероятен танц, но човек трябва явно да има особена нагласа и невероятен тайминг...явно не е просто ЛА.
Абе всеки може да кара Опел , ама не всеки Ауди R8 Wink

tanyatasheva
Ето тука едни с АудитаSmile
http://www.youtub...re=related
http://www.youtub...4oBhL0KEog

Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.

thunderchief
rumberitarita писа:
Ча ча е невероятен танц, но човек трябва явно да има особена нагласа и невероятен тайминг...явно не е просто ЛА.

Права си. За второто даже не стига да си гъз. Трябва да си много голям гъз. Или гъз голяяяяяммм. Както ти харесва словореда, ама избра най-скапаното сравнение

rumberitarita
thunderchief писа:
rumberitarita писа:

Права си. За второто даже не стига да си гъз. Трябва да си много голям гъз. Или гъз голяяяяяммм. Както ти харесва словореда, ама избра най-скапаното сравнение

Е, добре не те караме да харесваш ча-ча, но тук прекали.Ито прекалено прекали.Който танцувачача гъз ли е?Не ти отива да говориш и пишеш така...Лошото е че в БГ-то ако си с това Ауди сигурно си мошеник и гъз, но в Германия не е така...Баща ми караше това , Ауди , но не е гъз, а е тест-пилот...Абе, егати езика имаш...

thunderchief
Който танцувачача гъз ли е?

Не. Но по-голямата част от народа каращ R8 е точно такъв

Абе, егати езика имаш

Аз си го харесвам

melody
Обожавам ча-ча!! То и друг път е ставало на въпрос. Още не мога да го танцувам съвсем добре(аз и сведох танцуването почти до минимум...да не кажа съвсем...), но се опитвам. Темпераментен, закачлив, ритмичен, емоционален, много приятен танц! Танцува се на 2. Все още ми е трудно влизането в музика да му се не види, а не би трябвало да е така Frown Саше, опитал ли си го? Знам, че си с предубеждение към всичко, различно от салса, но пробвай повече, де! Wink То насила не става, разбира се! Всеки си има предпочитания, някои повече! Smile
Редактирана от melody на 31.05.2009 в 12:28
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...

thunderchief
Саше, опитал ли си го? Знам, че си с предубеждение към всичко, различно от салса, но пробвай повече, де!

Да, пробвал съм го и именно за това не ми хареса

rumberitarita
thunderchief писа:
Саше, опитал ли си го? Знам, че си с предубеждение към всичко, различно от салса, но пробвай повече, де!

Да, пробвал съм го и именно за това не ми хареса

Опитай пак, обикновено първия път боли!Pfft

gerinka
Здравейте,

съжалявам за късното включване, бях на екскурзия без интернет из разни джунгли, та съм пропуснала коментарите за мнението ми.

Първо да се извиня - очевидно въпреки че се занимавам с комуникация, не съм успяла да напиша мнението си така, че всички да ме разберат както искам. Забелязвам, че някои от пишещите тук скачат на думи (парола: чалга), и пропускат всичко наоколо.

Първо, и най-вече: всичко, което исках беше да видя няколко клипчета на хора, които танцуват страхотно ча-ча (според тези, които обичат да танцуват този танц). Единственият конструктивен отговор, който получих е от tanyatasheva, благодаря ти!

А това, което исках да кажа е, че аз, лично, не съм виждала някой да танцува ча-ча по начин, различен от начина, по който се танцува салса (и да, аз танцувам оn2). Това, натъртвам, не значи, че умопомрачаващ танц на ча-ча не съществува, само означава, че аз не съм виждала такъв, затова и помолих вие, които знаете повече за този танц да пуснете клипчета!

Второ, както вече казах, аз обожавам музиката ча-ча, и от уважение към нея не се опитвам да танцувам на нея със салса движения. Може би греша, но все си мислех, че този танц трябва да е различен и по нещо друго, освен ритъма (стилистика, дали се танцува повече в двойка или соло, специфични движения и т.н.).
Затова дойде и сравнението с чалгата - виждала съм хора да танцуват чиста салса на чалга, не ми харесва, защото не е естествено (лично мнение). По същия начин ми е странно когато видя в клубовете тук едни и същи, идентични, движения и стил в последователно салса и ча-ча. И ако греша - няма нужда да ме изяждате, просто дайте примери, дайте си мнението, но конструктивно ако е възможно!

И относно (злобничките) коментари отдолу:
- нямах предвид "че това е салса на чалга", опитах се да направя сравнение за това, че изглежда странно да танцуваш с движения типични за друг стил музика
- не мисля никой тук за 'прост и неук', и смятам че по никакъв начин не съм го намекнала в мнението си
- не съм се опитвала да наложа мнението си, напротив, опитах се да разбера и видя какво мислят и са видели другите. Просто казах това, което мисля понастоящем и съм отворена за примери и дискунии. Понятието “форум” очевидно предполага размяна на мнения!
- това, че живея в Белгия, няма нищо общо със нищо. Танцувала съм и в България, в различни градове даже.

Поздрави,
Gerinka

P.S. Mерси за трезвоглавието, thunderchief ;-)

La Tiburona написа:
Съжалявам, че явно в Белгия...така са те лишили от това удоволствие, като не са те научили...Sad...но да казваш, че това е салса на чалга е звучи доста прекалено! Angry
А как според тебе изглежда ''адекватното танцуване на ча-ча'' ?:uho:
Би ли ни осветлила нас простите и неуките...за да ''не изглеждаме супер глупаво''...:tik:
...
Поправи мен , простата и неуката :st: ако греша... merci beaucoup!

El Doctor написа:

augustosalsapinochet написа:
Е, как кво, бе Докторе!
Ще слушате белгийската професорка Madame a la Deux , ще козирувате и това е ...и ще тропате само граовска копаница!
Това изказване на геринка ме разби...
...
… Епа, Тъндъре, жив и здрав, само дето тя се зачепка малко неподготвена, разбираш ли...и дума като копривщенска сваха...

tanyatasheva

Второ, както вече казах, аз обожавам музиката ча-ча, и от уважение към нея не се опитвам да танцувам на нея със салса движения. Може би греша, но все си мислех, че този танц трябва да е различен и по нещо друго, освен ритъма (стилистика, дали се танцува повече в двойка или соло, специфични движения и т.н.).
Затова дойде и сравнението с чалгата - виждала съм хора да танцуват чиста салса на чалга, не ми харесва, защото не е естествено (лично мнение). По същия начин ми е странно когато видя в клубовете тук едни и същи, идентични, движения и стил в последователно салса и ча-ча. И ако греша - няма нужда да ме изяждате, просто дайте примери, дайте си мнението, но конструктивно ако е възможно!

Геринка, напълно разбирам въпроса ти, но нямам съответната подготовка, за да ти отговоря. SmileМоже да ти отговори някой хореограф, който разбира от историята на тези танци. Според мен, както салсата може да се интерпретира свободно по множестно начини, в рамките на нейния ритъм, за което доказателство са многобройните стилове, така гова важи за ча-ча.Smile Какво значи салса движения? Танцът произлиза от сона и от румбата, за мен е немислима без афро елементи. Хореографите от цял свят включват в изпълненията си както традиционния афрокюбан и характерни латино танци, така и джаз балет, модерни танци и каквото друго се сетиш. Но това важи за хореографиите. А за да може да се пригоди салсата за социално танцуване, се ограничава до фигури-въртене, фигури-въртене, било в кръг или на линия, в ритъма на клаве и това е. Същото предполагам важи и за ча-ча. На парти се правят фигури от салсата, било в кръг или на линия, или кой както може, или тези които са танцували спортни танци, си я танцуват по техния начин, което също е красиво, те поне спазват ритъма. При всички случаи, социалното танцуване ограничава до голяма степен танца. Затова моето лично предпочитание е да гледам солови изпълнения както на салса, така и на ча-ча, защото те дават най-богата картина на всевъзможните интерпретации на музиката и игра с ритъма. Smile
Ето ти едно клипче, в което ти дават еволюцията - дансон, сон, ча-ча, мамбо, салса. Третото е ча-ча в двойка - виждаш съвсем непретенциозен танц, но поне е запазен характера на нещо автентично и кубинско.Smile
http://www.youtub...1qPpZAZyMY
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.

El Doctor
tanyatasheva написа:
..... Според мен, както салсата може да се интерпретира свободно по множестно начини, в рамките на нейния ритъм, за което доказателство са многобройните стилове, така гова важи за ча-ча.Smile Какво значи салса движения? Танцът произлиза от сона и от румбата, за мен е немислима без афро елементи. Хореографите от цял свят включват в изпълненията си както традиционния афрокюбан и характерни латино танци, така и джаз балет, модерни танци и каквото друго се сетиш. Но това важи за хореографиите. А за да може да се пригоди салсата за социално танцуване, се ограничава до фигури-въртене, фигури-въртене, било в кръг или на линия, в ритъма на клаве и това е. Същото предполагам важи и за ча-ча. На парти се правят фигури от салсата, било в кръг или на линия, или кой както може, или тези които са танцували спортни танци, си я танцуват по техния начин, което също е красиво, те поне спазват ритъма. При всички случаи, социалното танцуване ограничава до голяма степен танца. Затова моето лично предпочитание е да гледам солови изпълнения както на салса, така и на ча-ча, защото те дават най-богата картина на всевъзможните интерпретации на музиката и игра с ритъма. Smile
Ето ти едно клипче, в което ти дават еволюцията - дансон, сон, ча-ча, мамбо, салса. Третото е ча-ча в двойка - виждаш съвсем непретенциозен танц, но поне е запазен характера на нещо автентично и кубинско.Smile
http://www.youtub...1qPpZAZyMY

Таня, тук в течение на последните месеци сме засягали темата в исторически план и в друг план...така поднесена (като в първия пост на Геринка...не се учудвам на някои реакции), сега момичето обясни какво е обяснила, когато е искала да ни го каже първия път, за което благодаря. Нещата са по-ясни. Съгласен съм с написаното от теб, лично аз нямам някакви по различни съществени виждания и разноогласия; темата е голяма, но както казах и в други рубрики сме я засягали по един или друг начин многократно...

Valtz1
Още една гореща почитателка на ча-ча-ча. Нека танцуваме, за да се забавляваме и да повишаваме нивото на ендорфините. Не да превръщаме горката Терпсихора в муза на политиканстването.Wink

Nesquik_85
Valtz1 написа:
Още една гореща почитателка на ча-ча-ча. Нека танцуваме, за да се забавляваме и да повишаваме нивото на ендорфините. Не да превръщаме горката Терпсихора в муза на политиканстването.Wink

Напълно съм съгласен!
Ето един поздрав за всички любители на ча ча ча - един от най-добрите танцьори в света!Wink

http://www.youtub...SmOGkAniZ4

gerinka
Благодаря, да, предполагам, че сте прави, не виждам огромна разлика и в тези изпълнения, може би освен пластиката, която по-бавен танц позволява.

Ето нещо много различно, но супер забавно, поздрав
http://www.youtub...re=related

Отидете до форум
Време за зареждане: 0.07 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,431 уникални посещения