mira2605 писа:
Идея си нямам, защо след толкова спорове какво е и какво не е салсеро никой (с малко, но качествени изключения) не може да формулира пет парчета, които да го кефят максимално.
Аз в тази дискусия не се включих, но тук думата "най-велики" в заглавието на темата ме обезпокои и затова не предложих моя топ 5 . Много силно и задължаващо звучи...Трябва да е нещо световно признато, истинско и стойностно...Не се чувствам компетентна...Но ще извадя след време моите топ 5, а може и няколко...Засега слушам и гледам с интерес!
Тя е малко омешана и оспамена... и доста отдавнашна, ама нищо...Който може да извади оттам не толкоз комерсиалните неща и така
Аз сега като, че наново започвам да я слушам и чувам тази музика...
Слушане му е майката Редактирана от melody на 25.03.2009 в 10:58
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...
Аз така си говоря "най-велики", най-гадни", най-добри" общо взето ползвам "най" доста често защото то за мен това си е така. Обаче това, което за мен е най, за друг може да не е нищо - нормално. Пък и ние не правим представителна класация, която после да я дадем на Грами Колкото до комерсиални и не комерсиални смятам, че това си е чиста проба снобизъм. Въпроса е парчето да е от музикалния бизнес, а не от шоу бизнеса или поне за мен това е въпроса. Има много парчета, които се считат за комерсиални и са си чиста музика и много, които уж не са комерсиални, обаче просто не са продаваеми, защото вътре няма никой. Както разбира се има такива и комерсиални парчета (по често). Въпроса е да е наистина хубава салса, а е наистина хубава салса ако те кефи максимално. Аз, например, много вибрирам на количеството глас и въобще на вокални възможности и умения, но съм установила, че за повечето хора това не е толкова важно Така че - чувствай се абсолютно свободна да споделиш това, което те кефи максимално (най-много някой да каже махни тези комерсиални парчета, което принципно смятам че не е трагедия винаги можеш да заформиш едно малко диспутче на тема за ползата и вредата от комерсиалната музика, аз обещавам да помагам )
Тези са първите, които ми попаднаха, разхождайки се насам-натам по темите и другаде Не са единствените, разбира се и не казвам, че са най-добрите, но аз много, много си ги обичам
Благодаря за шерването Melody някои от парчетата въобще не ми бяха попадали в полезрението . Явно здраво си падаш по колумбийската салса Все пак не е ли редно някак си да ги класираш според твоето предпочитание като някакво топ 5 или топ 10 ама все пак би трябвало едни да те кефят повече от други Колкото до Afro-Cuban Rumba... Guaguanco... Salsa... смятам, че принципната разлика е кой пее и темпото или поне това е моето мнение, защото иначе разликите чисто музикално са минимални или поне аз така ги виждам разбира се салсата е с повече примеси от други стилове музика, но основата си е румба.
Admin защо така отрязахме миличкия Марк Антъни Nadie como ella си е салса до мозъка на костите пък и в това изпълнение и Тито Пуенте има соло - сега, трябва да призная че лекичко прекалих като сложих Марк преди Селия (почти съм убедена, че ако беше жива и знаеше за този топ 5 нямаше да има нищо против даже би се изкефила ) и очаквах да ги обърнеш ама чак да не го пускаш Марк що така? А пък за Боби Валентин и берем ти китки () направо идея си нямам защо така го отряза това парче
Тука искам да отбележа, че Рей Барето никога не е записвал Trucutu, а това което е сложено в ютуб с обложката на Рей Барето е Томи Оливенсия с Чамако Рамирез - това е песен на Чамако Рамирез. Вероятно повечето хора го знаят това ама не може ли някак си да се отбележи?
Редактирана от mira2605 на 04.04.2009 в 10:45
mira2605 писа:
Admin защо така отрязахме миличкия Марк Антъни
ама чак да не го пускаш Марк що така?
Ехо здрасти mira2605
Не знам за какво отрязване става въпрос, но е възможно клипа който е добавен да е с проблем. Също така не разбрах какво точно не сме пуснали Знаеш ли какво, можеш да ми драснеш на скайпа какъв точно е проблема, аз ще го погледна и ще ти дам отговор. Днес отново списъка с видео клипове е обновен Добавен е още 1 час музика
[quote]melody писа:
п.п. Иска ми се в таз посока да се поограмотя...
Afro-Cuban Rumba... Guaguanco... Salsa...
Далечният прародител на румбата - танцът и музиката на сантерията – афро-кубинската религия, донесена в Куба заедно с робите, предимно от племето йоруба. Това е музика, свързана с религиозните ритуали, за всеки техен бог, има определен ритуал, песен и танц. http://www.youtub...E&index=10
А румбата възниква през XVII в, любима музика и танц за разтуха на бедното тъмнокожо население на Куба. http://www.youtub...D1&index=8
По-късният, градски вариант на румбата е наречен гуагуанко. Танцува се в двойка
Има още две разновидности на кубинската румба, освен гуагуанко.
Румба колумбия (нищо общо Colombia). Много бърза, с допълнителни характерни перкусии, не знам каква е точно разликата в музикално отношение. Като танц се изпълнява само от мъже, като надиграване. http://www.youtub...D1&index=9
Танче, много ти благодаря!
"Ave Maria Morena" (Yambú, Afro Cuban Rumba) http://www.youtub...E&index=13
Тази много ми харесва! А какво символизира шала на жената в танца?
melody писа:
Танче, много ти благодаря!
"Ave Maria Morena" (Yambú, Afro Cuban Rumba) http://www.youtub...E&index=13
Тази много ми харесва! А какво символизира шала на жената в танца?
Не знам, предполагам, че заменя дългата и широка пола, чиито краища жената държи, при традиционата форма на танца. По принцип, самият танц символизира ухажването, понякога агресивно, от страна на мъжа, който се стреми да я доближи, а жената “се спасява” със защитни движения на ръцете (vacuna), или се прикрива с полата (шала). Това го няма при yambu, който е по-бавна и спокойна румба, но присъства при гуагуанко.
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.
ехо и на теб admin ами всъщност говорех за първият топ 5, който сложих (който в една част звучи по салса канала) не чух Марк Антъни от него и Боби Валентин в салса канала (при все че ги изгледах топ уишъсите няколко пъти), та затова попитах, защо така си ги отрязъл колкото до другото по салса канала вървят две песни една след друга с обложката на един от албумите на Рей Барето, та първата от тях не е Рей Барето, а Томи Оливенсия с Чамако Рамирес - Trucutu, вероятно много хора знаят, просто се питах дали не може по някакъв начин да се отбележи
tanyatasheva много се радвам че се намеси благодаря за което много удоволствие ми доставиха изпълненията, които си шернала, а пък колко ми беше полезно уточнението за стиловете румба истина не е за което също много благодаря явно аз съм доста категорична, защото винаги мога да заформя поне един топ 5 10 15 20 после пък ще заформя друг и така но истината е че наистина всеки ден има и още и още велики изпълнения които изкачат ... ама аз винаги мога да заформя следващия топ 5
mira2605 писа:
tanyatasheva много се радвам че се намеси благодаря за което много удоволствие ми доставиха изпълненията, които си шернала, а пък колко ми беше полезно уточнението за стиловете румба истина не е за което също много благодаря явно аз съм доста категорична, защото винаги мога да заформя поне един топ 5 10 15 20 после пък ще заформя друг и така но истината е че наистина всеки ден има и още и още велики изпълнения които изкачат ... ама аз винаги мога да заформя следващия топ 5
Радвам се, че ти е харесало.
Някой ден, като имам време, ще спретна и аз един "топ", но ще ми е трудно. Салсата е толкова разнообразна музика в стилово отношение. Имам любими песни, които искам само да слушам, други ги харесвам за танцуване, трети в зависимост от настроението...
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.