Аз пък до колкото разбирам момичето просто иска да се движи повече, защото осъзнава, че там има "грешка", а не и е главната цел да отслабне (за това си има "точният режим". И доста грозно ми се видя това за "дебелариума"!
Както те посъветваха, погледни в раздел Школи и си избери. А относно комплексирането - на салса ходят всякакви хора - на всякаква възраст, с какво ли не образование, работещи в различни области...то и не случайно е в групата на "социални танци". Салса обществото е и изключително толерантно и либерално, освен да видиш вечно намусената си съседка в същата зала(а всъщност на танците е изключително приятна и усмихната) - за по-лошо нещо не се сещам! Успех
Салсата няма да ти помогне да отслабнеш. Аеробните тренировки , които се препоръчват за отслабване са доста по-различни от салсата.
Освен това най-важното е да промениш хранителния си режим....Но това е друга тема.
Относно салсата. Отиди и се размажи в кеф. Това можеш да го направиш във всяка школа. Подари на човека, с който танцуваш усмивка. Не се притеснявай - погледни го - ние момченцата се кефим на такива неща.
Позволи на кавалера да те води и се наслаждавай на всяка нотка от музиката и на всяко движение от танца. Отпуснеш ли се - килограмите ще ги забравиш.
В школата, която посещавам има много пълни момичета , но повечето от тях са такива купонджии , че даже в някои моменти предпочитам да танцувам с тях отколкото с мацки 90-60-90 .
Никой не е съвършен, но всеки може да се забавлява.
Ако отиваш в залата за да си търсиш гадже е едно , но ако отиваш
за да се отпуснеш , то няма да имаш проблеми.
Горе главата и не чакай - бягай в най-близката школа.
mdf писа:
И доста грозно ми се видя това за "дебелариума"!
Салса обществото е и изключително толерантно и либерално, освен да видиш вечно намусената си съседка в същата зала(а всъщност на танците е изключително приятна и усмихната) - за по-лошо нещо не се сещам! Успех
Ами просто трябва да се чете внимателно, моля:
Не искам да обидя никой, но основната цел на школите по салса не е да бъдат "дебелариум", от друга страна , танцуването много помага за отслабване , като съпътсваща част от триадата движение, режим, хранене...
Така че , айде да не се правим на щипнати госпожици, молим!
Има хора , които единствено и само отиват на сласа за да отслабнат и правят голяма грешка, защото както казах салсата не е сотмо това, ама кой да чете!
А невинаги и не всички от салса обществото са толерантни виж форумите, така че споко с "обидените"! , справка:
mdf писа:
И доста грозно ми се видя това за "дебелариума"!
Салса обществото е и изключително толерантно и либерално, освен да видиш вечно намусената си съседка в същата зала(а всъщност на танците е изключително приятна и усмихната) - за по-лошо нещо не се сещам! Успех
Ами просто трябва да се чете внимателно, моля:
Не искам да обидя никой, но основната цел на школите по салса не е да бъдат "дебелариум", от друга страна , танцуването много помага за отслабване , като съпътсваща част от триадата движение, режим, хранене...
Така че , айде да не се правим на щипнати госпожици, молим!
Има хора , които единствено и само отиват на сласа за да отслабнат и правят голяма грешка, защото както казах салсата не е сотмо това, ама кой да чете!
А невинаги и не всички от салса обществото са толерантни виж форумите, така че споко с "обидените"! , справка:
А така бой през устата.Подобни проблемим не се лекуват с "ама не говори така деее" а с труд и постоянство.
И като се сметне - тази вечер танци в Колорама , в съотношение с ром в колорама(яко калории). Никакво отслабване няма да има .
Но партито ще е супееер!
Здравей Слонче, от nickname-а се вижда, че наистина се имаш за дебелана. Обаче и кит да си, не бива да ти пука, кг не са важни за да излезеш на дансинга. Вярвай ми, живея в ултра мнoгoнационална среда и в общество на дебелаци. Латиноамериканците не падат по долу. Леле колкото са им кльощави мъжете толкова са им дебели жените. Но комплекси-никакви. Тук (New York) абсолютно всички сошъли са 80% латиноси, главно пуерториканци /готини са, пълнят ти душата/ и жените им обикновено са доста тежки. Но това не пречи да са фурии. Две стъпала трудно изкачват, но 2 часа могат да не спрат да салсят и то как. Тъй че не му мисли. салса до дупка. Дори да не отслабнеш /което зависи и от други фактори/ поне ще се стегнеш. И ще качиш дух и самочувствие. А които се подиграва си е просто ограничен. Тъй че действай.
И намери някоя школа On2, ако ще е гарга да е рошава :goo:
EDIT: admin - нарушаване правилата на сайта и прилежащият форум т.1Редактирана от admin на 22.02.2009 в 08:22
Благодаря на всички!
Разбрах от всичко дотук, че идеята за танците ми не е толкова нереална и шантава, за колкото си мислех! От танците търся единствено позитивна емоция, съчетана с движение. Гаджета - не.
След седмица се връщам от екскурзия и действам!
Да се включа и аз. Слонче, давай смело Аз преди да спра със салсата поради нарастващата работа и други ангажименти, за 1 г салса успях да сваля 15 кг и то без зор, а само със забавлението по салса партита и уроци Сега пак съм си същото слонче, което бях преди да започна, и вече гледам отново да намирам време за партита и уроци, че бързо бързо да вляза във форма
if u love something,let it go,if it comes back it was yours,if it doesn't...well...you never know...