Sorry za latinicata, no sam v bibliotekata, a ne na moia si komp
Dragi mi zelaesti za reviuta
Samo v toia forum ima reviewta na nad 10 albuma, napisani chist balgarski ezik, ot chovek koito gleda na muzikata tochno ot glednata tochka na tancuvast
Chitat nado! Inache se poluchava kato s chukchito pisatel http://bgsalsa.in...ead_id=389
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.
dobber писа:
Малко се разводни темата и затова ще се пробвам да я върна в правилна посока.
1) Относно танцуването ми. Проблемът е в това, че досега съм учил един час ЛА, един час кюбан и много често във воденето ми използвам фигури и движения от двата стил миксирани. Ритъма (он1) го спазвам сравнително добре, като забележките които имам към себе си, знам как да поправя. Засега обаче не мога да изчистя различните движения във воденето. Започвам в линия, преминавам през кръгчета и линии и причинявам едно блъскане по дансинга.
2) По въпроса за интерпретацията никои нищо не каза. Има ли в нета някакви клипчета, видео уроци, дори суха теория?
3) Относно музиката и изпълнителите ето идея. Защо не се направи една графа към (примерно) този сайт, със имената на най-популярните изпълнители. Малко по малко, на доброволни начала, да се попълва и евентуално да се прави и нещо като ревю на новите салса албуми които излизат в България.
Моите съвети са следните:
1. 1 час каквото и да било е крайно недостатъчно. натрупай малко повече уроци, за да разбереш кой стил ти допада най-много. От няколко урока е нормално да ти е мешавица в главата.
2. Концентрирай се да учиш само 1 стил първоначално - ЛА или кюбан, много е объркващо за начинаещ да ходи успоредно и на двата вида салса. Особено в началото, когато съвсем начинаещите губят такт и не разпознават музиката. Според мен кюбан салсата ще те научи преди всичко на такт и да водиш дамата - най-важното за един мъж. Оттам нататък учи каквото искаш. Не е важно какви фигури правиш, важно е да си в такт с музиката и да водиш, съответно за дамата - да се води. Сам ще си създадеш стил на танцуване по-късно, а като напреднеш достатъчно и спреш да мислиш за краката, ръцете и фигурите, импровизациите сами ще ти дойдат. Фирури се учат, за да се свикне с музиката, движението в пространството и за да са по-забавни уроците. Иначе няма нищо задължително...като хореографии и движения, взимай си елементи от каквото се сетиш, сам ще стигнеш до извода кое става на дадена салса и кое не. ще го усетиш и по партньорката си.
dobber писа:
Малко се разводни темата и затова ще се пробвам да я върна в правилна посока.
1) Относно танцуването ми. Проблемът е в това, че досега съм учил един час ЛА, един час кюбан и много често във воденето ми използвам фигури и движения от двата стил миксирани. Ритъма (он1) го спазвам сравнително добре, като забележките които имам към себе си, знам как да поправя. Засега обаче не мога да изчистя различните движения във воденето. Започвам в линия, преминавам през кръгчета и линии и причинявам едно блъскане по дансинга.
2) По въпроса за интерпретацията никои нищо не каза. Има ли в нета някакви клипчета, видео уроци, дори суха теория?
3) Относно музиката и изпълнителите ето идея. Защо не се направи една графа към (примерно) този сайт, със имената на най-популярните изпълнители. Малко по малко, на доброволни начала, да се попълва и евентуално да се прави и нещо като ревю на новите салса албуми които излизат в България.
Моите съвети са следните:
1. 1 час каквото и да било е крайно недостатъчно. натрупай малко повече уроци, за да разбереш кой стил ти допада най-много. От няколко урока е нормално да ти е мешавица в главата.
2. Концентрирай се да учиш само 1 стил първоначално - ЛА или кюбан, много е объркващо за начинаещ да ходи успоредно и на двата вида салса. Особено в началото, когато съвсем начинаещите губят такт и не разпознават музиката. Според мен кюбан салсата ще те научи преди всичко на такт и да водиш дамата - най-важното за един мъж. Оттам нататък учи каквото искаш. Не е важно какви фигури правиш, важно е да си в такт с музиката и да водиш, съответно за дамата - да се води. Сам ще си създадеш стил на танцуване по-късно, а като напреднеш достатъчно и спреш да мислиш за краката, ръцете и фигурите, импровизациите сами ще ти дойдат. Фирури се учат, за да се свикне с музиката, движението в пространството и за да са по-забавни уроците. Иначе няма нищо задължително...като хореографии и движения, взимай си елементи от каквото се сетиш, сам ще стигнеш до извода кое става на дадена салса и кое не. ще го усетиш и по партньорката си.
Доббер, аз мисля , че тук доста хора ти дадоха много правилни съвети, ако искаш вслушай се , мисля че темата не се е разводнила толкова, напротив...
Да, хубаво е да има преглед на салса албумите, но въпреки че имаме 31 (тридесет и един) салса клуба в България , това не е чалга, няма пари и затова няма и такова ревю...за жалост.
Така че бъди здрав, учи се и се кефи...
А както пише един от хората на Алберт Торес по този повод .... - "жалко че толкова много танцьори незнаят музиката на която танцуват"
Жалко за Joe Cuba, мир на праха му Q.E.P.D. Само Bang Bang /1966/ да беше създал това му осигурява място сред големите на ''нашата'' музика!
На всички, които го ценят и в негова памет една Песен , която винаги ще е негова и която постави начало на много нови неща в жанра :
Joe Cuba
Bang-Bang http://www.youtub...XtleF5mTiU
А както пише един от хората на Алберт Торес по този повод .... - "жалко че толкова много танцьори незнаят музиката на която танцуват"
Диджей Диан по силата на дейностите си и наградите трябва да знае нещо за Джо Куба, но и ние все пак знаем
Поздрав с една много салса песен , все едно не от nuyoricans ,
Joe Cuba, R.I.P.: http://www.youtub...re=related
Диджей Диан по силата на дейностите си и наградите трябва да знае нещо за Джо Куба, но и ние все пак знаем
Да, знам нещо .. слушал съм, чел съм ..
Споделих линка с всички след като разбрах за смъртта му от Jose Mendosa, човекът (на Алберт Торес) чието мнение споделих ...
Споделих линка с всички след като разбрах за смъртта му от Jose Mendosa, човекът (на Алберт Торес) чието мнение споделих ...
Brujeria....
Аз пък идскам да поздравя с нещо весело диджеите Диан и Алекс , и специално Карфичка ...и всички , които харесват
Калинааа, скоро един здрав кюбан, а... http://www.youtub...re=related
Ааа, и аз искам кюбан, и аз искам кюбан !!! (извинявам се за нахалството). Ама до лятото, когато изчезнах от салса "обществото", никой не щеше да танцува кюбан. А пък аз много харесвам.
А песничката е много готина (признавам си, май не я бях чувала досега).
Cuba_Libre писа:
Ааа, и аз искам кюбан, и аз искам кюбан !!! (извинявам се за нахалството). Ама до лятото, когато изчезнах от салса "обществото", никой не щеше да танцува кюбан. А пък аз много харесвам.
А песничката е много готина (признавам си, май не я бях чувала досега).
Е, как, бе Брухерия или "Магьосничество" на Ел Гран Комбо....Тоест мацките как омагьосват мъжете...а после, после всички знаем и по принцип рани ближем така да се каже...
Brujeria....
Аз пък идскам да поздравя с нещо весело диджеите Диан и Алекс , и специално Карфичка ...и всички , които харесват
Калинааа, скоро един здрав кюбан, а... http://www.youtub...re=related
Мерсиии Много готино парче ...
Имахме удоволствието да ги гледаме на живо в Атина преди няколко месеца
Аз съм съгласна! Тъндъра направи една такава своя си тема -->>, в която се включи и Диан...много успешна и приятна бих казала...Аз с ревюта не бих се захванала, не съм компетентна, не ми е ясно точно как се пише такова нещо, пък и ме е страх да не напиша нещо грешно и да подведа някой, който не е запознат пък никак...Издирвам си информация сама в интернет, но от опит знам, че не винаги е 100 % вярна. Трябва да се проверява от повече източници. Намерих един блог с латино албуми...Вижте го...мисля, че е интересен!
п.п. Между другото ние...някога...мисля, че пускахме някаква тема за салса изпълнителите, но в последствие замря...
Ето я в "Salsa музика" http://bgsalsa.in...read_id=57
Лелеее...къде се върнах като се разрових...Теорията обаче яко ми куца...признавам си
И в сайта на БГ Салса доколкото знам, всичко се прави на доброволни начала. Така, че на който му се занимава, има желание, приятно му е, сигурен е в знанията си, може да ги сподели! Аз в последно време се отнесох в други музикални насоки, та действително салса музиката бих казала, че ми е непозната, с много малки изключения...
Редактирана от melody на 17.02.2009 в 22:16
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...