BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
Годишни салса награди-впечатления
Civcho
Искам да кажа, че в цялата история, чух и за кражба на пари... Ако е вярно и ако засегнатите преценят, би било добре да се знае.

tanyatasheva
На мен ми хареса: Водещите, мултимедийното представяне, музиката на купона Smile(браво на диджеите за енти път - разбихте ме), латиноамериканските посланициWink , танцът на Долорес и Раул при откриването.Grin Заради този танц (няма такава жена….Shock) отидох толкова рано, иначе възнамерявах към 11 ч. и нямаше да сбъркам. Sad
Не ми хареса: Продължителността на процедурата, при положение, че обещаха кратко – не вярвах да е половин час, но поне 1 час да беше, все щеше да се изтърпи.Frown Самите награди, на кого – какво, няма да ги коментирам, защото не ме вълнуват. Това е просто рекламно събитие, необходимо зло, така да се каже.Smile Като изключим това, организаторите доста се бяха постарали, това веднага си личи. Smile
Извод – салсата вече окончателно се превърна в бизнес, при това доста сериозен, прошка няма!

Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.

desir
Много е лесно да се хварля пепел в чиста вода,но от пепел....вода не се прави!
Вие си знаете....,аз си заставам зад думите ,защото са факти и за разлика от много хора не търся нито интрига,нито скандал,а се опитвам да изкарам на преден план най-хубавите неща !
Кой краен резултат е коригиран?
Вие казахте на стикерфон кой са наградените пред достатъчно много хора!!

Цитирам Ви..................!!!!!
".......Ние работим за хората в това салса общество, а не за отделни единици, с които имаме бизнес отношения. Ние искаме да наградим обективно онези, които имат постижения, именно заради това миналата година BGSalsa.info измисли онази система на оценяване, което се базира на статистика и цифри – първи места в състезания, брой излизания в чужбина, брой участия - защото статистиката е необорима."
.....това с бизнеса ме разсмя ......,какъв бизнес?
Аз работя със всички,ако не сте забелязали .....просто това ми е основната дейност извън Наградите..!
....... И ....не мислиш ли,че лъжеш...за това кой измисли точковата система? Само за спомен,не го приемай като заяждане...,а като факт ....беше на един компютър в един офис,даже ги допълвахме....нашият компютър,така че............мога да ти покажа записките и цифрите от миналата година,както и идеите........хайде да не започваме така,може би и статуетката, може би.....и новите категории, може би идеите за презентациите на всички...,може би и тези,който не искахте да включим като категории както и много други неща сте ги измислили Вие?

Не ми харесва това......,не искам да омаловажавам трудът на другите,заради спорове с Вас!

И едва ли съм работила последният месец,......това е смешно!
Само ще ти напомня.едно изказване....,ако няма спонсори...,няма събитие....,е....събитие има,защото е културно събитие и си заслужава каузата да се работи за него и за хората, които се занимават със салса ,каквото и колкото да си струва това!
Само Ви моля,нека не си опетняваме имената излишно....Вие направихте своят избор....трагнахте си .....,независимо от какво и защо...,няма да коментирам повече интриги и скандали,всеки е взел своето решение,Вие вашето....,аз моето!
За мен всичко приключи в момента ,в който затворихте външната врата....,защото ние можехме да изложим трудът на много хора и работата на едно общество,а аз за нищо и заради никого няма да си позволя това! Ако вие ценяхте това....,нямаше да си тръгнете!

Пожелавам Ви късмет и успех в живота и в плановете Ви!

С уважение и чиста съвест към хората!
Деси Андреева

П.С.
Благодаря на всички,които се справиха със ситуацията, на мен лично ми
костваше много,ужасно много за да се види крайният резултат и да преглътна обидите,липсата на средства за ивента,провалените идеи, както и много други неща, който се забравиха и за мен нямат веяе знаяение ,защото стана хубажо събитие ,но се радвам наи-много,че се получи вупреки многобройните проблеми....,
Моля, всички приемете личните ми извинения,ако е имало някакви недуразумения!
За в бъдеще ще работим с новият екип ,още по-внимателно и отговорно ,защото това е нашето желание....да развиваме салсата и латино-културата и да я презентираме!
Редактирана от desir на 19.01.2009 в 18:09

vanko1
От много време не пиша по форумите, но за сметка на това чета и гледам да съм в течение с процесите и явленията от живота в неговото „салса- измерение” Smile
Няма как да подмина тази тема, тъй като години наред пишех и се борих геройски срещу две големи злини- салса- състезанията и салса- наградитеSmile
Битката завърши неуспешно за мен, защото беше неравна. За сметка на това си запазих правото на коментар- където и когато намеря за нужно.
В този конкретен случай се изкуших отново...
Определено това, което се е случило, не ме радва. Ако дори част от написаното от админите на бг-салса-инфо за начина и реда за определяне на наградите се е случило, значи има огромен проблем. Не толкова за това, че някой е взел незаслужено една или друга награда, която ще изтипоса на първа страница в сайта си за няколко месеца и ще запълни графата за трофеи и отличия. Такова едно отличие освен да ласкае нечие его, няма друго измерение, особено след като е дадено за заслуги, различни от обявените.
Проблемът и рискът от подобни манипулации опира до доверието в средата като цяло от една страна и от друга- до емоцията на крайните потребители- учениците в школите. Счупи ли се нещо на тази плоскост, се случват много и различни неща, предимно негативни. Като например празни „общи партита”, напрежение между инструктори, промоутъри и състезатели, лош социален живот и т.н.
Да спра с теорията до тук, която преди време един мой любимец нарече „теория на конспирацията”.
Какъв е изходът за мен:
1. Това събитие изобщо да го няма за в бъдеще, за да не създава излишно напрежение и стрес в салса- средата и защото се е опорочило доволно за няколкото години от провеждането му. Тази година беше финалът- оказа се, че един единствен човек е оценил участниците и е определил победителите. /Нали не бъркам- обявеният екип беше в състав от трима души- Иво, Маги и Деси, ако първите двама са прекратили участието си, остава само един оценител..../
2. Ако въпреки всичко остане напън и за в бъдеще за подобно събитие, да се направят две или три такива или колкото трябва. Монополът е лошо нещо, което удря в крайния потребител- било в цената, било в качеството или условията, при които се предлага услугата. Лошо е да има само една школа, или само един промоутър, или само едно състезание, или само едно салса- заведение или само двама диджеи... Дори и написаното от админите на БГ-инфо да не е вярно, проблемът е налице, реакциите във форума го доказват и никой не може да ме убеди колко полезно или културно е това събитие.
Едно време екипът на Салсабор се отказа да бъде съорганизатор на събитието точно заради външно вмешателство и неясно формиране на наградите. Сега става същото- екипът на Бг-салса-инфо си тръгва по същите причини...
Предложението ми в прав тескт е – догодина, живот и здраве, ако има много голяма нужда от наградите, двата екипа- на Салсабор и Бг-салса- инфо, да си стиснат ръцете и да направят едно съвместно издание, паралелно или вместо другото. Само че без други хора в екипа- промоутъри, дискотеки и т.н. Така ще си имаме цели две събития, за радост на всички желаещи. Не е нужно да е нещо помпозно, награждаването може да се направи дори и в рамките на едно обикновено парти в някое от софийските салса- заведения. Мисля си, че двата информационни салса- портала имат и ресурса, и опита, и традицията да го направят. И със сигурност няма да правят „уговорени мачове”, доколкото ги познавам като хора.

Съжалявам много ако някой се е почувствал обиден от моето становище, но така смятам и имам право на мнение. Дай Боже да няма такива циркове в бъдеще!
Редактирана от vanko1 на 19.01.2009 в 18:08

Civcho
Мога само да аплодирам написаното от vanko1. Смятам, че ако някой има право да прави подобно нещо, то това са салса порталите и то при много ясни за тях и за хората критерии и правила. Не смятам, че промотери, управители или инструктори трябва да са част от екипа.

П.с.
Не ми допадат дълги писания, изпълнени с много драматизъм, обещания, самоизтъкване, празни приказки и подобни "политияески' глупости.

dian
Скоро гледах (за пореден път) един страхотен филм "12 разгневени мъже" ...
Там се решаваха не салса наградите за 19хх година, а съдбата на човек. Дебатираше се много .. аргументирано .. интересно .. увлекателно....
12 мъже .. с различни позиции, статус, характери, които накрая достигнаха до единомислие.

Тук .. бяха 3-ма и неможаха да се разберат.
Трябва смелост за да застанеш и поемеш вината. Успехи много лесно се приемат.
Ако не вярвате в това което правите ... не го правете, то не е за вас.

http://www.salsadjs.net
desir
Ванко,уговорени мачове.....,няма и не може да има!
Ще мине време...всичко ще излезе на яве,повярвай ми,този път ще е така!
Не е хубаво да се манипулира обществото,сега разбирам и защо някой хора не искаха да си слагат имената. Аз моето го сложих,защото съм давала вота си по съвест и с факти!Само за сведение...освен морална,се понася и финансова отговорност към дадено събитие,за провалени неща всички бягаме....е аз не съм избягала,за похвали и хубави думи...всички сме първи,драмите не са мой приоритет ,а стойностните позиции!

И сега не е имало уговорки,имаше много труд и много нерви...,както и много лични разочарования,лично за мен........,а кой и за какво е напускал....,сам си знае....!
Според мен...минахме в тази тема границите на допустимото и аз спирам до тук!
Редактирана от desir на 19.01.2009 в 18:45

rubia
Тцтцтцтцтцттц:cho:
Нямам думи!!!!Всяка година,на всяко салса събитие се повтаря все един и същ сценарии(в буквален и преносен смисъл)и Не ви ли писна бе,хора:cho:Докога ще се подигравате с доверието и надеждата на бългаския салсеро,че поне веднъж ще отиде на събитие,което ще е най-вече в негова чест,а не заради някакви си измислени"Оскарчета",затова кой и как бил прославил салсата.Ами освен с интриги и непрекъсната конфронтации,плюене и хвърляане на прах в очите с нищо друго май не се прослави салсата в БГ:ang:Като не можете да се разберете помежду си ,не правете такива събития и ТОЧКА!!!
Всеки път като не почне на време програмата и се оплакваме по форумите-е защо сме се оплаквали??!!!Като продължи повече от обявеното време-защо сме се оплаквали??!!!Като ти взимат повече пари от обявените-защо сме се оплаквали??!!
Наскоро по повод на едно друго събитие дето така редовно(както и за това)слушахме големи обещания,че ще почне на време..и дрън,дрън,редовните "обещания",се изказах в един форум,че това едва ли ще се случи в някоя европейска страна,защото ако се случи на Никой присъствал и платил за него,скъпи организатори,няма да му се слушат извинение,а просто другия път няма да дойде и наградките ще си ги раздавате в скромна компания в някое заведение на чашка вино..мохито..или каквото там има.
Затова и сега си казвам,а и предлагам на всички салсероси дето им е писнало да ги правят на маймуни-не ходете на събития колеги,вземете си едно такси,дайте 4-5 лв. за едно готино салса парти на местата дето ходите и си изкарайте вечерта като хора,които отиват за да се забавляват,за да чуят ритъма на тази невероятна музика,наречена салса,която за огромно мое съжаление хора,които би трябвало да я популизират за да привлекат повече хора(в името на..ако щете го наречете кауза)да събира младите хора да танцуват и се забавляват вместо да се занимават с лоши и пошли неща,я превърнаха просто в един бизнес,където всеки се бори да захапе месото от кокала,сърди се,напуска или пък се хвали как още не напуснал,заради виждате ли някакви интриги,дето ние нито ги знаем,нито ни интересуват,и от всичко това страда единствено и само бългаският салсеро!!!А относно заключването на теми......Е не мина ли вече времето на цензурата??Защото нито в поста на ф18,нито в други постове не видях някой с нещо да е обидил по вулгарен начин.Хората просто изказват мнението си.А това,че на вас то не ви харесва може да говори само в отрицателен смисъл!

El Doctor
Ох, понякога си мечтая за следното, както е в много европейски страни...Както е във Фуего в Малта или Фуего в Атина...на пръв поглед не особено претенциозно място,уютна атмосфера, хората пийват, хапват, говорят си...Свири жива музика, /е, и с диджей става, пък дори и без специално изтипосан/...хората си танцуват, кефят се, никой не ти гледа в ръцете и краката , не ти "изчислява тайминга", никой не ти съска "тая фигура не е така" /а как е Според Законът за Салса Фигурите?!/ и съчетанието на научено и на импровизацията "он дъ мюзик" е в пълна хармония.Всички се разтоварват , а не натоварват взаимно...все едно са на конно състезание. Има и такива места в България...Наистина , трябва да си създаваме повече положителна емоция и дружба...Мечтая за лято и за МансардатаWink

thunderchief
El Doctor писа:
Ох, понякога си мечтая за следното, както е в много европейски страни...Както е във Фуего в Малта или Фуего в Атина...на пръв поглед не особено претенциозно място,уютна атмосфера, хората пийват, хапват, говорят си...Свири жива музика, /е, и с диджей става, пък дори и без специално изтипосан/...хората си танцуват, кефят се, никой не ти гледа в ръцете и краката , не ти "изчислява тайминга", никой не ти съска "тая фигура не е така" /а как е Според Законът за Салса Фигурите?!/ и съчетанието на научено и на импровизацията "он дъ мюзик" е в пълна хармония.Всички се разтоварват , а не натоварват взаимно...все едно са на конно състезание. Има и такива места в България...Наистина , трябва да си създаваме повече положителна емоция и дружба...Мечтая за лято и за МансардатаWink

Поради тая точно причина и аз съм се размечтал за Бостън или за Ню Йорк Докторе, ама за момента време никакво за целта.
Мисля да пиша на чичкото в Бялата Къща едно прочувствено писмо със следния текст "Мили чичко, Дай ми виза да ида да се натанцувам. Обещавам много да слушкам, да пръсна торба долари по вашия край и да се върна в срок. Ма ногу тся моля, щот ми се е пританцувало с две щатски каки(Буржу Хуртурк и Исабел Фрайбергер) и някакси мира нямам да чакам до следващия ноември"Smile
А да скъпи организатори - така и така е ясно, че програмата всякакси ще има закъснение(от 2004 ходя по такива събития - е едно не е имало дето да почне навреме), просто осигурете възможност на хората да потанцуват в закъснението(верно за целта бърлоги от сорта на Ялта са доста неподходящи, виж Парти Центъра на 4 км. по-става, верно там не е така помпозно). В такъв случай аз лично няма да ви се сърдя никак, а вярвам че няма да съм само аз.
И моля ви се, ама много ви се моля - ако няма десетина шоута за гледане не правете програма от час и половина или осигурявайте места за сядане. Щото водещата верно беше зашеметяваща, но едночасово виснене като дневален на стойка не предразполага към бурни танци и супер възхита от постиженията на салса обществото.
Предварително да кажа, че дори и някой да ми се нацупи, много слабо ме вълнува
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.

tztztz
Това,за което Thunderchief i El doctor говорят го наблюдавам от няколко седмици в club Colorama - pure party. Без помпозни демонстрации, без простотии и съревнования на школи и инструктори... защото такива няма там. Танцува се всичко и с всеки! Атмосферата от едно време се е пренесла там. Не правя реклама, но е факт.

EDIT: admin - писането на латиница е ЗАБРАНЕНО !
Редактирана от admin на 19.01.2009 в 21:51

Stefan Elenkov
Добър вечер,

Съжалявам, че се включвам късно по темата, но бих желал и аз да споделя своето мнение. Като човек, които постави основите на наградите преди 3г заедно с целият ми екип се чувствам изключително зле от това, което видях и чух онази вечер. В последствие от това, което чета тук ми става още по зле. За да ви помогна да ме разберете по-добре съм изпратил до администраторите на този сайт оригиналните документи, с които започнахме тези награди. Надявам се те да имат време да ги качат някъде и всеки един от вас да може да ги разгледа внимателно. Това, което ще видите е писмо, което бе изпратено до всички оценители на нагрдаите (това бяха всики инструктори от България, чиито гласове бяха равни плюс един глас в резултат от допитване до любители на салсата качено на сайт) плюс таблица за оценяване на номинираните. Идеята н и бе да гласуват всички които разбират от салса в тази страна. Не един, двама или трима организатори, кръчмари или ентусиасти любители.

Това, което се надявам да видите вътре е истинската концепция за наградите и начинът по който ние виждахме тяхното развитие. Надявах се предавайки щафетата миналата година на bgsalsa.info с молба да включат и Salsa + тези награди да се развият и да се получи едно наистина добро събитие. За съжаление това, което миналата година и сега се получи е много далеч от истината за качествено и добро събитие, поне според моето скромно мнение. Ако това продължава и за в бъдеще дълбоко се съмнявам в смисъла да се посещава едно такова събитие.

С уважение към труда на всеки, които се е постарал да направи нещо за тези награди!

Лека вечер!
Стефан

vanko1
За първи път от много време насам ще се съглася със Стефан Еленков.

Искам да кажа нещо и на Деси. Тя, както и Ивчо, Надя и т.н. хора от новия екип са ми приятели. Нямам нищо лично срещу тях и съм сигурен, че дали всичко от себе си да довършат започнатото и да се случи събитието.
Въпросът е в целта и средствата.
Стефан не е съгласен със средствата за реализиране на идеята и аз мисля като него. Принципният проблем за едни такива „награди” е кой ще оценява и как ще оценява. „Оскарите” в САЩ се раздават от специална академия, в която влизат хора от съответния бранш, които са изявени специалисти /наблягам на последната дума/. Тазгодишните награди се оказа, че са определени еднолично. Нищо лично към Деси, но това не може да се реши от един човек, пък дори и това да е Деси.
Кой е компетентен изобщо да оценя салсата в различните й измерения и прояви? Ами определено има две групи специалисти, които могат да изразят стойностно мнение:
1. Инструкторите, защото това им е работата и защото за тях салсата е всичко, в буквалния и преносния смисъл. Проблемът при тях е, че те са пристрастни- било към тяхната работа, било към тази на колегите им.
2. Информационните салса- портали- защото през тях преминава целият салса- живот, във всичките му измерения- състезания, награди, международни участия, концерти, представления и всичко, свързано със салсата, школите, инструкторите и събитията в рамките на съответната година.
Това са за мен хората и институциите, които имат правото да дават оценка за едно или друго събитие или факт в салса- средата. Това е правилното „средство”.

Проблемът според мен обаче е не толкова в средствата, колкото в целта на събитието. За мен тя е дълбоко сбъркана и ненужна- казвал съм го винаги и пред всеки, който е поемал бремето да прави годишни салса-награди. Личното ми мнение е, че всяка награда, независимо дали е за състезание или за нещо друго /както е в случая с годишните салса-награди/, поначало съдържа елемент на противопоставяне и конфликт, което неминуемо води до проблеми, съмнения, недоволство и отблъскване на голяма част от хората. Аз разбирам, че това е бизнес. И добре, че е бизнес. Но има и други начини да се правят пари, при това без да се стига до интриги, борби и скандали. Ако е проблемът е да се прави събитие, което да реализира печалба за организаторите, има много форми и начини това да стане. Вместо годишни салса- награди, може да се избере ден от годината и да се проведе Национален салса събор- нещо като национален празник на всички салсероси. Или пък Национален салса- маскен бал. Или Салса- вечер на любовта. Ако пък се гони по-благотворителна кауза, може да се направи Салса- фест на благотворителността, приходите от който да идат за нещо хубаво. И т.н. и т.н. На тези събития пак ще идват хора, пак ще се изнасят представления, пак ще се танцува до сутринта, пак ще има купон... И ако няма проблеми с официалната част или с цените на входа, няма да има недоволни. Повечето ще са усмихнати след подобно събитие. Няма да има победители и победени, защото всички ще са победители. Няма да има кой да определя някого за добър или по-добър, защото салсата е социално танцуване, тя е страст, която всеки изживява с партньора си. Сигурно това, което пиша е утопия. То обаче е нещото, в което вярвам и заради което продължавам да танцувам. Знам, че има и други като мен и знам, че са много!
Вкарах малко повече емоция, отколкото исках, но тези, които ме познават, знаят че съм искрен.

dian
Ванко ..
не си много прав. И не го казвам с идеята да се заяждам ..

Оценител на евентите, участниците в тях и изобщо хората попадащи в една или друга категория трябва да бъдат хора които са навсякъде. Инстуркторите не посещават всички събития. Информационните сайтове съобщават за даденото събитие, голямо, малко, значимо или не ..., но те също не са там когато то протича за да го оценят в последствие. Хора които са навсякъде могат обективно да дадат оценката си, а не на принципа ... "казаха ми" ..
И пак ще има съмнения за обектиновстта на оценките, но .. друго е когато си видял на живо, а не на снимки това което се случва ...

Как завършваха всички постове тук ..
Нищо лично .. дано не съм засегнал някого Smile

http://www.salsadjs.net
FABRICIA
Не исках да се включвам. Но „нека не си опетняваме имената излишно” промени решението ми. BGSalsa.info няма от какво да се страхува и срамува. Няма и от какво да бъде опетнен. Чисти сме пред себе си и хората, които са ни гласували доверие. Именно заради това гласувано доверие трябва да се включа.
Ще говоря с конкретика, за да е ясно всичко, извинявам се предварително на онези, които нямат вина, но ще бъдат споменати – всичко е с цел да излезе наяве цялото политиканство, за да се знае за следващите награди, организирани от инжинер Десислава Андреева за методът и начинът й на работа. Защото нас няма да ни има, за да се борим следващия път.

BGSalsa.info встъпи в организирането на наградите миналата година като вярваше, че ще бъде възможно изграждането на прозрачна и безпристрастна система за преценяване постиженията на салса обществото, без да се накърни или ощети който и да е. Защо сметнахме, че ще го постигнем? Защото това е политиката и към това се стремим в нашия сайт. Вие ще кажете дали успяваме.
BGSalsa.info направи ОГРОМНА ГРЕШКА за това, че не се отказа от работата с Десислава Андреева още миналата година, когато започна да прозира как ще се случват нещата занапред. Наречете ни наивни или идеалисти, но се надявахме, че грешиме в преценката си или най-малкото – че можем да променим нещата.
Откъде прозираха?
От думите: „този човек задължително трябва да вземе награда”. Защо? Защото работи с клуб Салса Плюс. Ето това са критериите на Десислава Андреева. Видяхме ги и тази година с последната инициирана награда, която дори самите наградени с горчивина нарекоха „подарена”.
Каква бе системата на която BGSalsa.info държеше? Ясно е, че всеки един човек ще се запита, и то с право, кои сме ние да решаваме и раздаваме тези награди? Това се питахме и ние. Съзнавайки, че както не може инструкторите да оценяват сами себе си, така и не може трима или четирима, двама или един човек да решава на кого да се дават те, искахме наградите да се дават за конкректи постижения и факти, изразени в числа, които са необорими –

За Салса Дебют –

- Двойката или отборът да са създадени през 2008 година
- Двойката или отборът да не са съществували или танцували заедно като състезатели или пърформъри в предходни години
- Двойката или отборът да са се представили успешно при първото излизане на сцена или състезание. Под успешно се разбира високо класиране на състезание при първо участие – първо, второ, трето място

За Състезателна дейност –

- Високо класиране на двоийката или отбора в състезания и заемане на призови места при участие в БГ: от 1-во, до 3-то място
- Високо класиране на двойката или отбора в състезания и заемане на призови места при участие в международни състезания: от 1-во, до 3-то място
- Високо класиране на двойката или отбора в състезания и заемане на призови места при участие в Европейското първенство: от 1-во, до 6-то място
- Високо класиране на двойката или отбора в състезания и заемане на призови места при участие на Световното първенство: от 1-во, до 10-то място

За Международна дейност –

1. Брой участия на международна сцена – фестивали, състезания, други ивенти /пример – за Международна дейност тази година наградата взеха Памбос и Мария Агапиу. За изминалата година те имат 21 излизания в чужбина и представяния на България чрез шоута и уроци срещу 11, 4 и 3 излизания на останалите номинирани в категорията/
2. Брой посетени държави във връзка със салса участия
3. Брой изнесени уроци в чужбина
4. Участия в международни спектакли

За DJ –

1. Брой участия в национални събития
2. Брой международни участия
3. Посещаемост на водените от DJ-я партита
4. Разнообразие на салсата музиката, която пуска
5. Стил на водене на партито и миксиране на музиката
6. Популярност в салса средите

За изпълнител -

- Създаване и изпълнение на салса парчета
- Участие в масови събития (конгреси, фестивали, бал, партита) в България
- Участие в масови събития (конгреси, фестивали, бал, партита) в чужбина
- Посещаемост
- Популярност
- Авторство (авторски парчета)
- Участие на сцена с международни изпълнители

За събитие -

- Мащабност на събитието
- Предлагане на подходящи условия за провеждането на съответното събитие – зала, звук, под, удобства на участниците
- Популизиране на салсата чрез конкретното събитие сред широката публика – участие в медийни предавания, публикации, събития с цел популизиране на салсата и увеличаване на нейната масовост
- Промотиране и представяне на постиженията на Българските школи, инструктори, състезатели, треньори, пърформъри, двойки, тимове, DJ, състезания, ивенти и др.
- Популизиране и представяне на чуждият опит в страната и представяне на известни личности от международната салса общност пред Българската публкика – инструктори, състезатели, треньори, пърформъри, двойки, тимове, DJ и др.

За развитие на салсата в България –
- Популяризиране на салсата сред българската общественост –
- Организиране на събития с цел развиване на салса обществото – конгреси, фестивали, и представяне на чуждия опит у нас

Да, „узаконихме” тази система като работеща. Оказа се обаче, че определени хора не влизат в тези критерии. Хора, които „трябваше задължително да вземат награда”. Ето го и моментът, който е в пълна противоположност с това събитие и с основната причина да повярваме, че можем да организираме такова събитие – безпристрастността.
Защо Ви казвам всичко това?
Защо не си мълча, при положение, че то е в наш ущърб – миналата година сме си затворили очите пред такова нещо?!?
Защото ние просто вярвахме, че нещата могат да се променят в различна, положителна, обективна насока. Защото отказахме да повярваме, че така ще се случват и занапред. Защото решихме, че само като останем ще успеем да ги променим.
Докъде успяхме, докъде не – то си личи.
Защото винаги се усеща, когато някоя награда е...”понагласена”.

Затова ще използвам думите на Диан – да, не вярваме в това, което СЕ ОКАЗА, че се прави, затова...няма да го правим...в тази му форма!Smile

P.S. И да, за нас така стоят нещата - ако няма възможност да се финансира събитието от независими спонсори - по-добре да се отложи, отколкото да се слагат 20 лева вход, за да го избият салсеросите.

Иво Илиев
Маги Благоева
Редактирана от FABRICIA на 20.01.2009 в 00:17
Let me DREAM the way I can...and I will show you and give you the whole world...

desir
"....Това, което ще видите е писмо, което бе изпратено до всички оценители на нагрдаите (това бяха всики инструктори от България, чиито гласове бяха равни плюс един глас в резултат от допитване до любители на салсата качено на сайт) плюс таблица за оценяване на номинираните...." -това е цитат на Стефан....,само за сведение,там бяха и гласът на "Салса +"/кръчмарите/ и на "Салсабор".....доколкото помня и го пазя в архива си.....!

Има и един леко деликатен момент относно кръчмарите,няма да забърквам друг,а ще говоря от свое име....само 7 години тези ,които визираш гледат и презентират ежедневно салсата,макар и да нямат претенции,наградите презентират салсата и нейните постижения,оценките се дават от обикновенните хора и от самите вас корективите и то ежедневно и от съдиите на състезанията,не от нас,ние само гледаме крайните точни факти и резултати,селектираме ги и ги отчитаме.
Има и още нещо,което бих искала да ти припомня .........,салсата ,с която аз се запознах беше през 1997 година.,благодарение на точно тези ентусиасти.......обикновенните салсероси,почитателите на латино-културата и латино-американците живеещи тук.

Затова Стефане,аз днес казах,че ще намерим с новият екип начинът на тези презентации,ще дадем хората да си казват мненията ,оценките и становищата,ние само ще организираме това и ще гледаме и следим за неговата точност и коректност към всички,това беше идея и миналата и тази година,с тежките,но красиви презентазии на средата,за всичките школи и за цялата общност,за хората,които работят за салсата, това се прави за първи път и аз намирам огромен смисъл в него,надявам се и ти да намериш!
Редактирана от desir на 20.01.2009 в 00:15

tztztz
Абсолютно съм съгласна с Ванко1. От тези награди май никой не спечели, особено зрителите, които се отвисяха стабилно, за да погледат малко цирк за енти път. Уважавам труда на организаторите, или организаторката, но и аз им се чудя на ентусиазма да устройват такива мероприятия. То все на някой нещо няма да му е тамън и все някой ще гони интригите. Разбираем е и финансовият проблем, но е безобразие да плащаш 20лв. вход, да седиш прав,да няма поне по чаша вино, докато чакаш забавената програма и накрая да се запътиш към друго място, за да се повеселиш. Каквото и да се направи и измисли такива награди винаги ще са субективни. Защо не поканите следващия път международно жури от школи и фестивали извън БГ - хем няма да има пристрастия, защото няма да са наясно с родните ни бакии, хем ще са компетентни, хем няма никой да им се сърди.

desir
tztztz писа:
Абсолютно съм съгласна с Ванко1. От тези награди май никой не спечели, особено зрителите, които се отвисяха стабилно, за да погледат малко цирк за енти път. Уважавам труда на организаторите, или организаторката, но и аз им се чудя на ентусиазма да устройват такива мероприятия. То все на някой нещо няма да му е тамън и все някой ще гони интригите. Разбираем е и финансовият проблем, но е безобразие да плащаш 20лв. вход, да седиш прав,да няма поне по чаша вино, докато чакаш забавената програма и накрая да се запътиш към друго място, за да се повеселиш. Каквото и да се направи и измисли такива награди винаги ще са субективни. Защо не поканите следващия път международно жури от школи и фестивали извън БГ - хем няма да има пристрастия, защото няма да са наясно с родните ни бакии, хем ще са компетентни, хем няма никой да им се сърди.

"....Това, което ще видите е писмо, което бе изпратено до всички оценители на нагрдаите (това бяха всики инструктори от България, чиито гласове бяха равни плюс един глас в резултат от допитване до любители на салсата качено на сайт) плюс таблица за оценяване на номинираните...." -това е цитат на Стефан....,само за сведение,там бяха и гласът на "Салса +"/кръчмарите/ и на "Салсабор".....доколкото помня и го пазя в архива си.....!

Има и един леко деликатен момент относно кръчмарите,няма да забърквам друг,а ще говоря от свое име....само 7 години тези ,които визираш гледат и презентират ежедневно салсата,макар и да нямат претенции,наградите презентират салсата и нейните постижения,оценките се дават от обикновенните хора и от самите вас корективите и то ежедневно и от съдиите на състезанията,не от нас,ние само гледаме крайните точни факти и резултати,селектираме ги и ги отчитаме.
Има и още нещо,което бих искала да ти припомня .........,салсата ,с която аз се запознах беше през 1997 година.,благодарение на точно тези ентусиасти.......обикновенните салсероси,почитателите на латино-културата и латино-американците живеещи тук.

Затова Стефане,аз днес казах,че ще намерим с новият екип начинът на тези презентации,ще дадем хората да си казват мненията ,оценките и становищата,ние само ще организираме това и ще гледаме и следим за неговата точност и коректност към всички,това беше идея и миналата и тази година,с тежките,но красиви презентазии на средата,за всичките школи и за цялата общност,за хората,които работят за салсата, това се прави за първи път и аз намирам огромен смисъл в него,надявам се и ти да намериш! В крайна сметка всеки се учи от грешките си!
За едно нешо обаче нама да се съглася и то е факта,че за първи път тази и миналата година салса средата,всички школи,инструктори,съдии,пърформъри,Ди Дхей,музиканти,,организатори,получиха толкова масови презентации и реклама, навсякъде където екипите имаха достъп!Презентазиите бяха за средата,като цяло,а не за нас и се надявам това да е било положително!
--------------------------------------------------------------------------------
Съгласна съм с това,което казваш tz,tz,tz....,с новият екип
всичко,което казвате ще бъде взето под внимание и коригирано! Благодаря ти за идеята!
Редактирана от desir на 20.01.2009 в 00:27

tztztz
ПРЕПОРЪКА КЪМ ОРГАНИЗАТОРИТЕ И ХОРАТА НАВЪТРЕ В НЕЩАТА - МОЛЯ ВИ СПРЕТЕ ДА СИ ИЗКАРВАТЕ ВЗАЙМНО КИРЛИВИТЕ РИЗИ И ДА ВАДИТЕ НЕЩА ОТ КУХНЯТА. Съберете се някъде и си изяснете нещата. Супер излагация е да се показва това в публичното пространство, защото нещата още повече се опорочават и остава само клюкарщината и интригантството. Каквото и да е ставало, за това хората не трябва да разбират. Моля ви останете докрай професионалисти, каквито сте доказали, че сте. Ако ви интересува масовото мнение просто преди да се заемете с организацията на следващите награди направете някаква отворена тема или мейл адрес, на който хората да си казват идеите и препоръките и каквото си струва го вземете под внимание. Няма как да угодите на всички школи и инструктори, затова се старайте да завладеете обиктовения салсерос, нали той е в центъра на всичко все пак!

desir
...............има и нещо,което не разбирам.......,кога Стефане,бяхте
честни миналата година,когато ме поздрави за Наградите и им пожела развитие или тази?
......Маги,незнам коя награда визираш за миналата година,само да напомня,че вложихме много труд за Наградите и защо не го каза миналата година?
За тази година....,коя награда е проблем за теб и ти не си била съгласна?
Незнам как работя аз,но виждам как някой друг се опитва да работи и да омаловажи трудът ми,както и да го принизи.......евала.....!!!! Сега остава и финала.....,да се изпокарат всички и да направите това,което се очакваше........поредният провален ивент или завзет такъв!

Сега аз пък ще си позволя да цитирам един приятел .,..,има хора,който вървят с мачетето напред и такива,който вървят по отъпканата пътека!
И още нещо,Маги,припомни си някои неща.....преди повече от две седмици........аз ти казах...какво ще се случи и то е факт......,жалко за трудът и упоритостта ми ,но си взимам поука! Последен винаги остава....само този, които е бил истински!
Видях,чух и разбрах дори повече от колкото мога и искам!
Не искам да се излагам повече,не искам и да замесвам повече хора в тази глупост да се опорочава нещо!
Благодаря за всичко!
Редактирана от desir на 20.01.2009 в 01:17

Отидете до форум
Време за зареждане: 0.11 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,752 уникални посещения