Andrey4o писа:
Диане.. стига плю джите... кюбанист...
La Tiburona - не съм отишъл на меренге конгрес... ако знаех че приоритета ше е на "Пластичното меренге" нямаше да отида...
И да не ми трябвяа да питам Памбо за квото ид а е... мненията са си мои и конгреса беше супер непринуден .. по малко танцуващи он 2 на конгрес скоро не бях виждал това че искате всичкод а е кюбан е мнг неприятно за другите дет харесват друго - има си Кюбан конгреси този викенд в кипър - ходете там
Андрейчо,как да кажа... все пак съм дама и бих искала да се изказвам културно...
Едно ''пластично меренге'' само ще ти е от полза, не отхърляй, моля, тази последна възможност...
Бъди здрав!
dian писа:
е хайде и аз чакам ...
последния диск който си купих е един от най-добрите на Los Van Van ... дори в неделя рано сутринта го пусках ... подготвен съм
А така!
Ама пусни го, бейби , и на някое парти, което по принцип е късно вечер
Мерси!:kep:
Хпра.. не обичам меренге... ако щете си го танцувайте... обичам салса и танго ама не мрънкам да ми пуснат танго на салса парти има си из а това Танго конгреси
Със здраве всички и нека всеки сиз ане мястото... аман от разнообразие на нещо което е с дадена тематика и Наистина това не ви е партито в съседнияклуб че да се пуска всичко ...
Ах да.. аз мога да танцувам всичките изброени стилове дори он 2 дори не съм ЛАджия... мръщя се като някой иска ЛА ... но това не значи че ги харесвам всичките... Та кво Пич ли съм или не съм - мога ама не искам ...
Господин Andrey4o....
Заради тебе се регистрирах даже ,след като прочетох какъв пич си. Браво!
Бих искал да те помоля да помислиш за това дали салса партитата не се правят именно заради хората. Разбрахме твоето мнение. Разбрахме , че си голям салса майстор, но ако беше малко по-толерантен спрямо другите щеше да е по-добре. Щом има хора на които не им харесва е редно да го споделят ... може би все пак може да се направи по-добре следващия път.
Диан колкото и добър DJ да си не е готино да говориш за професионализъм. Когато си гост в България доста често ти налагат да пускаш определени неща , или може би хората са били в репертоара на DJ-те. Или пък Памбос стоеше доста често при пултовете само за да им казва колко са добри....
Дори да не е било така - не е готино да говориш така за колегите си.
Разнообразие трябва да има ако на хората не им харесва този формат на партито... а явно има такива . Дано организаторите са го забелязали.
"То може непрофесионализъм, ама в такава степен .. не бях срещал"
"Трябва да плащат те за издънките .. поне докато не задоволят всяко едно желание ...... аматьори .."
Нищо лично просто е малко грубо ....
Просто пак искам да ти напомня , че сме в България и не се знае кой на кого какво е казал.В един друг форум(за бойни изкуства) в момента се дискутира как след "дарение" , човекът дарител започва да иска повече привилегии от модераторите....
В една такава особена държава сме .В нея нищо не би ме учудило.
k1k писа:
"То може непрофесионализъм, ама в такава степен .. не бях срещал"
"Трябва да плащат те за издънките .. поне докато не задоволят всяко едно желание ...... аматьори .."
Нищо лично просто е малко грубо ....
Просто пак искам да ти напомня , че сме в България и не се знае кой на кого какво е казал.В един друг форум(за бойни изкуства) в момента се дискутира как след "дарение" , човекът дарител започва да иска повече привилегии от модераторите....
В една такава особена държава сме .В нея нищо не би ме учудило.
И пак повтарям нищо лично.
да ме прощават тогава дижеите те са ми приятели ..
на тях им е ясно за какво става въпрос нищо лично
Колкото и некомпоетентни и току що появили се хора да се изказват... моето скромно мнение е че музиката беше върхът... запознат съм с тези дж и от други партита и мисля че винаги с ами пълнили душата... който не му харесва да денси в някое по квартално салса заведение да не се бъхти по конгреси...
А това дали съм пич щот знам стъпките и няколко фигури от всичкис алса стилове...беше сарказам... а това дали съм майстор е друго на въпрос.. аз не се смятамз а някво величие... но обичам всичко да е ясно ... ДЖите са супер... с леки наклонности към регетон което също не ме накефи ... но съм доволен .... толкова яка музика никъде в бг няма къде да се слуша... всички заведения са строго еднообразни ...
И отново браво за "некомпетентните" , "който не му харесва да денси в някое по квартално салса заведение да не се бъхти по конгреси".
Можеше да си спестиш тези изказвания и твоят пост щеше да е супер.
Ама нападаш... Недей да лаеш. Не ти отива . Свястно момче изглеждаш.
Незнам кой ,кога ще отвори тази тема и затова използвам и двете обръщения!
Бих искала след като прочетете този пост,да се замислите и да преброите до 1000 преди да отговорите или да напишете каквото и да е,но все пак решението какво да направите си е ваше,всеки има право да изкаже мнението си,но разумните хора винаги първо мислят,после действат!
Надявам се в този форум да има болшинство от тях!
Доколкото познавам средата и нейните лакатушения ту в ляво,ту в дясно тази тема ще спре до тук,защото май се изчерпа.
Хората се изказаха,негативите се отнесоха и всеки / изказал се или четящ/ предполагам легна доволен да спи,изразил своята позиция ,съгласил се гласно или замълчал тактично,доволен или не....все тая!
Аз нямам претенции да съм коректив,нито мисля,че има нужда някой да стига чак до там,но имам и то огромни претенции да съм реалист и здраво стъпил на земята човек и като такава мисля,че едно от най-важните човешки качества : да сме позитивни,благородни и благодарни....тук в тази тема...се загуби!
Сега материалистът ще иска да ме обори,като каже...,че си плаща за удоволствието да се забавлява,мисленето му е такова,защото за него дори самият живот е само...пари.
Песимистът ще поклати глава и ще каже....,че не вярва в промяната,!
Злобарят ще търси...отново под вола теле....и ще потрива доволно ръце...пишещ под ново име. и сипещ отрова...!,
Оптимистът няма да обърне внимание на злобните подмятания и ще търси отново това ,което го влече....салсата и нейното развитие!..
А,истинските салсероси ще подкрепят тези,които търсят това развитие и влагат душата,сърцето,времето,живота било личен или служебен и парите си,за да постигнат това,което днес имаме или утре ще се развие!
Моят пост е най-вече към последният тип салсерос или салсерас- истинските!
От личен опит знам,че да направиш парти е трудно,вечно се намират "благородни" хора я да го бойкотират,я да го оплюят,но аз отдавна май съм претръпнала към това,а да направиш добро състезание, конгрес или фестивал,какъвто и да е ивент.........да не говорим,там и рискът, и нервите, и емоциите са много по-сериозни!!
Напоследък забелязвам,че ако ивента е хубав се мълчи,ако е много успешен....веднага се опорочава с някой коментар!
Малко са хората,който след ивент,казват ...благодаря,...беше...страхотно...!
Тези мокри ризи и коси...не стават със стоене в ъгъла,нали?.
А си мисля,че и организаторите искат да са също щастливи като вас....,защото са направили нещо хубаво и то е било оценено!Какво му трябва понякога на човек за да продължи,дори и да му е трудно...просто една добра дума!
Задайте си елементарният въпрос...,защо тази година толкова събития се провалиха?
Може би...,трябва да си голям ентусиаст и много вироглав човек за да продължиш?
И не мислите ли ,занапред съпорта ни да е по-сериозен....,а не само да се квалифицираме като салсероси...,а да не сме или да не разбираме грам от музиката,която ни пускат. и изведнъж на голям ивент да се окаже, че или сме за риба...или копаем лозето.?.
А,и ,само дето...май нещо пообаркваме стиловете...доста често,на меренге май не съм виждала да танцуват само касаф...,но не бих се изненадала и да го видя!
А,и като искаме кюбан...,къде бяхме на Дж.Бош или на концертите на "Тумбаито",а на "Крома латина" кой беше, а на кюбан -феста в Пловдив- бяхме там...или ходихме за риба?
Също така знам,че само в България сме специалисти по всичко,дори и аз се хващам в подобна глупост понякога...,защо не оставим всеки да прави това,от което разбира?
От мен Dj не става,нито инструктор ,но знам ,че има какво да допринеса и го правя...,защо и всеки един от вас не се замисли с какво може да е полезен? Едно момиче,ме попита тези дни с какво може да помага за развитието на салсата.../няма да и казвам името/,но шапка и свалям....тя е истинска!
Едва ли ,някой разумен човек си мисли,че да си пускаш музика в къщи за кеф и да пускаш на 1000-2000 човека е едно и също?
И лаптопа...,Dj не ни прави,а ни прави пускачи на музика,за да си Dj е нужно време,музикалност,тренировки,музика,подбор...и какво ли не....,а тези които аз познавам са такива/ говоря за тези,всички....5/6 момчета...те правят това,поне им покажете уважение...и не вярвам някой да може да им каже какво и кога да пускат,за което....евала!
Задайте си и тук един въпрос....,защо са само толкова? Аз мога да ви отговоря и на него....!
И ,се надявам да има достатъчно разумни хора,които да не си въобразяват,че Dj се става за един ден или за 1 година и това,което тези момчета правят далеч не е лесно...само за справка.....летният сезон 600-700 човека 2-пъти в седмицата.....май и най-добрите европейски Dj /говоря за Диан и Алекс/ не могат да се похвалят, а за /Митака и Дани /и техните ежедневни партита с по 200 човека...също, и защо стресираме тези,който искат да станат такива- младите или новите попълнения? Само като прочетат творенията ,знаете ли какво се случва.....хората се отказват,защото не искат някой да ги хули и бягат от стреса на сцената....остават да пускат на лаптопите си в къщи или в школите си .....! Знаете ли какъв е ужасът да видиш как един дансинг се изпразва...? И защо ли не видях това на последният ивент,а видях хора до 7/8 часа да танцуват?
Знаете ли какво е първото,което се казва на един нов Dj? Да избягва и да не започва да изпълнява всички възможни желания,защото ефекта е.......погром и празен дансинг!
Дори и аз ,която не разбирам от музика знам това от опит:
Безкрайните търсения,инвестиции и контакти,следене на теченията и какво ли не....,само и само да са в час с времето!
Е...,имайте малко уважение към тези хора,поне...като нямате разбиране!
Критиката е нещо,много положително и аз уважавам точната критика,защото тя води до прогрес,но ако критиката е с цел опорочаване освен регрес и обида,тя не носи нищо положително,а камо ли конструктивно,затова преди да се критикува едно нещо е хубаво да се погледне под различен ъгъл и с различен поглед.
Едва ли някой от хората ,занимаващи се интензивно с развитието на салсата не би приел добрата критика,всеки ще я оцени и ще си даде сметка. Неоспорим факт.за това е :.преди 7 г. имаше 100-тина 200 салсероси ,а сега са хиляди....,това не става без да има направени правилни изводи, без да са послушани съвети,критики и т.н,и Само се замислете преди 5 г. нямаше нито едно мащабно събитие , а днес ивентите са много...,така че .....критика ...да,но да е позитивно насочена,а не просто малко пепел и дим,колкото да оплюем дадена личност или дадено мероприятие.
Салсата е нещо наистина трудно и като музика и като танц,но е безкрайно красива,защо тогава я караме да горчи?
Ако беше хаус...лесно...,миксове,един ритам и готово...,но тук....не е така и вие сами го знаете....и какво като не ви заляха с бачата и меренге...,въпреки че си ги имаше в изобилие....,какво толкова и колко кюбан щеше да е добра доза....?
Какво толкова страшно е станало?
И това ....там се усмихваме и изведнъж...тук става някаква латино- сага....не е ли тъпо...,нещо не го разбирам?
Има и нещо,което също е важно толерантността и разбирането са доказателство за израстването на един индивид и едно общество!Нека си го напомняме от време на време!
Понякога е по-добре да потупаш някой по рамото и да му дадеш подкрепата си да продължи,вместо да му слагаш "приятелски "динена кора или камък на шията,та барем се удави по-бързо...!Или да подкрепиш конкурента в бизнеса,защото той е успял...това показва,че си истинска личност с характер и вътрешна сила,а не плачеща...."бабичка"/нищо против старите хора...,просто израз/
Като никога ,този път пропуснахме да оплюем инстукторите.....евала,за което! Но,ако ни се наложи да водим дори един урок....ще се разболеем сигурно от скоростен грип?
И към шоутата бяхме толерантни...браво...има израстване...,започвам да имам надежда за бъдещето!
За поредният кетъринг...там поне мога да говоря...,очаквайте доста изненади,само знам....че ще са за добро...! Не мисля да ви занимавам с барове и т.н.,но искам всеки,които е готов да сипе пепел...,да се замисли...какви клиенти са салсеросите?Тук няма нищо лично,само финансови констатации,но за мен отдавна салсата е станала хоби,а не бизнес...,така че аз ще си мъкна хладилници ,кафемашини ,барове,стока и персонал и нищо не може да ме спре....е...,само ако може ивентите да не са на въх Ботев,но ако се налага....ще го измисля!) А,за чиповете вече го казах....,никои не трябва да се сърди,всяко нещо има решение!
И малко извън темата,но за средата:
В кое заведение дават да си сменяш обувките,чорапките..и т.н.,да не консумираш.....нищо или почти нищо освен вода от чешмата,май само в едно...истинското салса заведение!
И за да останем с хубави спомени,защото моите от този ивент са такива,благодаря на истинските салсероси,които винаги съпортват събитията!Вярвам ,че салсата е в подем,че се развива и рано или късно всеки един,който влага сърцето и душата си за нейното развитие в България ще получи признанието на хората!
Също така вярвам,че рано или късно всеки ще осъзнае и уважи огромният труд на цели екипи от хора / организатори,дй джеи,състезатели,пърформъри,доброволци,мениджъри и техните екипи в заведенията/ и нещата просто ще се развиват...напред !
Успех на всички!
Преди да обидим някой или да отречем нещо...не е ли по-добре да кажем първо хубавите неща? Така светът ще стане по-добър,макар и с една малка крачка!
Успех на всички! Деси Редактирана от desir на 29.10.2008 в 04:18
Браво, Деси!
До голяма степен съм съгласен с твоето мнение...
Но...Да, знам , че най-големият кошмар на един диджей е празният дансинг...Но понякога повярвайте, че е празен не защото на някой не му харесва музиката, а защото:
1. не е научен,
2. учен е , но недоучен,
3. никой и не се е опитал да му отвори очите за нещо, което той после да хареса евентуално...(например както някои напоследък твърдят: ''Истинската ?! салса е само ЕлЕй'' .Аре стига, бе!След 5 години ще е да кажем...колумбийската)
Е, когато на ча-ча дансингът е почти празен, това значи ли , че няма да пускаме щот на диджея ще му излезе лошо име?!?!и егото му ще пострада или пък''инвеститора'' на партито така е наредил???!!!
Инвеститорите реално сме всички ние!
Ами, добре де помислете да кажем има 10 процента от присъстващите
Хора, които освен всичко останало са пичове ;-) и искат да танцуват меренге, ча-ча, кюбан и т.н. те са си платили и искат малко време...И искат, деси, да развиат салсата!
Не заслужват ли уважение, не заслуважат ли малко музика и танц или ...Нали сме в Европа, а не в Средновековието и малцинствата се зачитат ?
Нали замисълът на този конгрес по принцип е такъв???
Дайте възможност на всички и не ми говорете, моля,за''квартални салса клубове'', господин Андрейчо , който се изживявате аристократично все едно участвате на Виенския салса бал!!!
Това не е само мое мнение, а и на редица инструктори и собственици на школи с които говорих, но МОЛЯ, само пак да не стават интриги , който иска от тях , да се обяви публично! Да е ясно: Такива конгреси са нужни и имат място. Браво на Памбо, браво на Деси, браво на Диян, че си е взел Los Van Van и няма да си го държи в къщи, браво на ВСИЧКИ нас че участвахме...
Моето мнение по отношение на КОНГРЕСА е отрицателно....
отидох само за съботното парти, и колкото и да се напъвах да си запълня времето с храна и сладки приказки, пак трябваше да чакам до 2 часа след полунощ за да започне партито за което бях отишъл. На фона на предългата "шоу" програма стана скучно..... дотолкова че хората започнаха да се изнасят към фоайето ..... ако ги нямаше изпълненията на българските двойки, "КОНГРЕСА" щеше да заприлича на селска вечеринка, ....... познавам любители салсеро, които без хореография ще направят по интересни изпълнения от изпълненията на нашите Балкански съседи....... Жегата, ....тя беше уникална )))) сигурен съм че във цената за вход е била включена и сауна ...... , Деси, другия път моля те , искам на баровете ти да има и пликчета със кислород....за цената няма да се пазарим, колкото кажеш ...толкова !!!
Музиката си беше съвсем нормална, изключвам частта със .... хората и ръчениците, сиртакита, маанетата, мамалигите и останалите салса стилове застъпени на " Салса Конгреса" .....
Смятам че това е най слабия САЛСА КОНГРЕС на Балканите, спрямо останалите Салса прояви това си беше сошъл парти...... но за да се съберат хора бе промотирано като конгрес.....
Миналата година бях на конгреса 2 дни, тази година бях 5 часа, догодина живот и здраве няма да отида и за 5 минути....чиста загуба на време !!!
Andrey4o писа:
Колкото и некомпоетентни и току що появили се хора да се изказват... моето скромно мнение е че музиката беше върхът... запознат съм с тези дж и от други партита и мисля че винаги с ами пълнили душата... който не му харесва да денси в някое по квартално салса заведение да не се бъхти по конгреси...
А това дали съм пич щот знам стъпките и няколко фигури от всичкис алса стилове...беше сарказам... а това дали съм майстор е друго на въпрос.. аз не се смятамз а някво величие... но обичам всичко да е ясно ... ДЖите са супер... с леки наклонности към регетон което също не ме накефи ... но съм доволен .... толкова яка музика никъде в бг няма къде да се слуша... всички заведения са строго еднообразни ...
Андрейчо, не ти прави чест!Май въобще не отлепяш за какво става въпрос...Тук не е фронт да се бием и злостно критикуваме...
Помисли дали ти не си в категорията на току-що появилите се и некомпетентните...
и наистеина изказването за кварталното салса парти е лишено от всякакъв вкус,
Мисля, че тук кой знае каква драма няма за мен с две думи нещата стояат така:
Всички си плащат на конгреса, но се пуска повече такава музика, която сега е така да се каже модерна. Малките малцинства, които искат и още нещо (което го и могат) освен това са отсвирени напълно...''Вината''едва ли е само в нашите мили диджеи, да са живи и здрави
А ти, мили ми Андрейчо, да беше отишъл на урока на Елой: хем щеше да научиш още движения на тялото ( от конга-та и полезни за регетон-а), хем още малко пластика...и всичко това би ти било полезно, щото, бейби, не всичко е заучени комбинации и врътки...
La Tiburona писа:
Всички си плащат на конгреса, но се пуска повече такава музика, която сега е така да се каже модерна. Малките малцинства, които искат и още нещо (което го и могат) освен това са отсвирени напълно...''Вината''едва ли е само в нашите мили диджеи, да са живи и здрави
това би ти било полезно, щото, бейби, не всичко е заучени комбинации и врътки...
Докато всеки се крие зад никчето си във форума .. и не дойде до дижея, бармана, управителя и т.н. открито да каже какво иска .. няма нищо да бъде променено. Малцина го правят .... другите, просто си мрънкат по форумите.
Елате, представете се, да се запознаем реално .. ще видим какво може да се направи. Всичко останало си е просто губене на време и нерви от това че нищо няма да се промени докато се криете.
Смятам , че никой тук не иска да обиди който и да е от организаторите. Само мога да предполагам колко много усилия и време са необходими за организирането на подобно събитие.
Не моля те не приемай мнението на хората тук като критика или поучаване. Всичко споделяме какво ни е направило впечатление, а това , че не се казват хубавите неща си е нещо нормално и съм сигурен , че този форум не е първото място в което се срещаш с подобно отношение.
Истината е повечето от нас няма времето а може би и желанието сами да се включат в организацията на подобен конгрес. Но също така те споделят как са се чувствали на даденото място.Дали разбират или не разбират от този тип музика няма значение - важното е дали са се забавлявали.
Събота на партито беше ФРАШ - мен лично ме сритаха много пъти. Това значи , че е било пълно с танцуващи хора, които са се забавлявали истински.
Относно обслужване ресто и т.н. ще ви кажа , че в повечето заведения в София също е така при това в най-добрите заведения - които се славят с това че в тях и в техния персонал са вложени наистина много много пари. Не е готино това да го приемаш като критика - случва се нормално е ....
За хората и другите неща - прави чест на Памбо че се опита да разчупи стереотипа и да опита нещо различно. Няма как да разберем дали тази формула работи или не без да опитаме. Самите хора не бяха от по 10тина 20 души , а от много хора които не смятам , че се хващаха защото някой ги натиска, а по собствено желание.
Неспазването на времената го видяхме и на Албена - може би може да се направи нещо ... аз лично не знам не съм участвал в организацията на събитие с подобен мащаб.
Няма нищо кой знае колко трагично в изказванията на хората. Те просто дават идеи на организаторите. Те не налагат мнението си.
Ние само искаме да ни чуете да помислите , пък знае ли се , може и да има и капчица смисъл в думите ни и може би следващия път хората още по-доволни.
Без идеи няма как да се развиваме....
В момента ми стана кофти как всички се нахвърлиха на Андрей, а съм 99% сигурен че той не е искал да обиди никой а просто е споделял мнението си.
Истината е ,че май сме много озлобени от напрегнатото ни ежедневие и не усещаме когато обиждаме някой.
И накрая аз лично искам да благодаря на организаторите, защото хубаво или не партито събра много хора, които обичат салсата и които обичат да се забавляват .
Това не е малко.
La Tiburona писа:
това би ти било полезно, щото, бейби, не всичко е заучени комбинации и врътки...
Докато всеки се крие зад никчето си във форума .. и не дойде до дижея, бармана, управителя и т.н. открито да каже какво иска .. няма нищо да бъде променено. Малцина го правят .... другите, просто си мрънкат по форумите.
Елате, представете се, да се запознаем реално .. ще видим какво може да се направи. Всичко останало си е просто губене на време и нерви от това че нищо няма да се промени докато се криете.
Диане, с теб сме си говорили задочно, знаеш, прав си между другото...веднъж за секунди си говорихме и директно, май не си спомняш. То беше страшно, навалица и блъсканица...както и да е...
Спомням, че ти сам си казвал, че искаме, неискаме, какво то си решиш това пускаш тоест няма концерт по желание
иначе ще поправя анонимната си грешка скоро, като се върна в БГ
k1k писа:
В момента ми стана кофти как всички се нахвърлиха на Андрей, а съм 99% сигурен че той не е искал да обиди никой а просто е споделял мнението си.
Мисля, че е обратното!
Освен ако Андрейчо е искал, да каже обратното на ''обратното'', ама да незнае как да го каже?!Май не е в първи клас?
Здравейте!Аз съм от ''некомпетентните и току що появилите се'' ,но като видях какъв калъбалък става се регистрирах.
Моля,
а/Искам Андрейчо да ми отвори очите за салса истините
б/на уважавания Тъндър, който питаше какво е това оригинална салса и откъде идва тя си спомням за некъф си Ignacio Pineiro преди 80 години и за ''Echale salsita'', това го знам докато подскачах на чалга в БИАД...с манекенки и футболисти.
И още нещо: http://en.wikiped...sa_(music)
timbarumbero писа:
Не заслужват ли уважение, не заслуважат ли малко музика и танц или ...Нали сме в Европа, а не в Средновековието и малцинствата се зачитат ?
Нали замисълът на този конгрес по принцип е такъв???
Браточка,:coo: виж са к'во кой какво заслужава или не, не го решаваш ти да те открехнем...:ter:
И при нас у чалгата :-dan:има плурализам, кеф ти ивана, кеф ти камелия, кеф ти Андреа по без дрешки:rad:
та като искаш да изборишнекое парче за теб:st: в тиквата, че трябва на пичагата дето върти музиката да му тапицераш челцето красно:beer:с некоч 100-леФка поне:va: