BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
модата в салсата
tresses
Може и от латиноамерикански лами, за по-екзотично Pfft Да има латинодух в ансамбъла.
A niakoga podpisite tuk ne biaha zadaljitelni

niamam sait
sunchild
мода в салсата- чудна темичка Smile

Първо, ТАЛКОВЕ ЗА ТЯЛО има и у нас, бе хора! И то от години. Аз лично мога да ви предложа 3-4 дамски аромата, към които има и други парфюмни продукти.

А мъжете... да му мислят. Гледам, някои си носят хавлийките. В началото ми изглеждаше странно, но поне е по-чистоплатно. Особено, ако не ги мятат по масата или столовете, докато танцуват, а ги прибират по-дискретничко Wink

Тук отварям една скоба за потта, за да споделя една случка, която без малко не ме отказа от танците, преди да ги започна...Ходех в Салса+ преди да се запиша на уроци и се прехласвах по танцувалните умения на всички, защото всички ми изглеждаха мастъри. И както се бях вглъбила в танца на един пълничък мъж и попивах всяко негово движение, той направи едно страшно грациозно и много бързо въртене, при което от челото му се разхвърча обилно количество пот в диаметър целият дансинг...
уупсс...имате ли пликче, "странно чувство в мен напира". Разбирам, нормално е да се потиш, но и другото е въпрос на физиология. Та оттогава като се разгорещя все се опасявам да не изпадна в подобна ситуация. Споделете момичета, как пазите лицето и грима, защото пудрата и фон-дио-тена не стигат, а хавлийките пък съвсем не им подхождат.

Ако говорим за мода и стил, смятам, че освен да ти е удобно е хубаво и да ти е артистично и да се чувстваш и изглеждаш секси. Помага и за лично вдъхновение и за естетическата наслада на наблюдаващите. Затова приветсвам всякакви бомбета, бели обувки, интересни колани, прилепнали и цветни тениски и ризки- за мъжете. Само не и кърпите за глава! Те отиват на хип-хоп културата, но никак не ми се връзват с темперамента на салсата, та дори и регетона. За жените: секси- поли и рокли- ясно, винаги са актуални. Но свежарските аксесоари като колани, перца, шноли , накити, калцуни, интересни чорапки и всякакви други ексцентрични приумици могат страхотно да освежат ежедневните дрешки и да внесат настроение и закачка и в танца.
А, да не забравяме и грима!!! Лицето изразява емоцията от танца и провокира емоция у партньора. А гримирано е по-изразително. Нещо ми липсва, когато инструкторките ми преподават негримирани. А на парти не-гримираните дами по-малко ги забелязвам, дори да танцуват хубаво.
Dream big!

tanyatasheva
Почти съм се убедила, че не съществува такова животно като "едновременно елегантно и удобно облекло за салса парти", но опитите продължават. Е винаги можеш да се наконтиш, да изтанцуваш един-два танца колкото да те видят и дотук. Smile Всички редовно танцуващи дами, особено по-динамичния ел ей, рано или късно стигат до извода - максимално опростено удобно облекло, потник и дънки или панталон, тесни долу и не много дълги, за да не се заплитат токовете в тях. И най-важното, много здрав сутиен, укрепен и зашит допълнително ако трябва, защото историята познава много интересни случаиSmile Това със свежарските аксесоари, накити, шноли...за съжаление неприложимо за бурно парти, а една тежка шнола при въртене ако изпадне, може да се превърне в оръжие, мислете за другитеGrin Алдо всяка вечер съобщава за загубени гривни, обици и др. Какво да ти кажа за грима - нищо не може да се направи, след парти сме с размазан грим, потни, с прашасали обувки, виж си само обувките как изглеждат в края на вечерта. За мъжете не искам да коментирам, редовно танцуващите си носят по няколко тениски и се преобличат. А това дали понасяш потта им, зависи от това, доколко ти е симпатичен мъжаWink Относно кърпите на главата, грешишSmile Това си е като униформа за латиносите, даже в комбинация с шапка и има практично значение да спира потта, освен че са красиви, шарените кърпи особеноSmile Не искам да кажа, че трябва да се имитира всичко. Много ми се танцува с рокля, или с пола, но всичките ми опити са завършвали безславно, не ми е удобно и това еGrin
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.

sunchild
Говорим за МОДА все пак. Модерно и удобно не винаги вървят ръка за ръка. Но наистина модните компоненти в салсата не трябва да пречат на танца. Напълно съм съгласна, че трябва да се избягват масивни накити и шноли- убийци. Но пък има цветни ластици/ шалове, с които освен, че можеш да прибереш косата да не пречи, можеш да изглеждаш и по-интересно. Пример- онзи ден една дама танцуваше с обикновен черен панталон и черно потниче, но ярко синият колан и син ластик- цвете, с който беше прибрала косата в кок й придаваше елегантност и стил. И нищо не й пречеше на движенията.

Както казва El Doc - танцът има философия и стил, затова приветствам внасянето на артистизъм или ексцентричност във визията.

И мисля, че не е нужно да възприемаш салса-партито като моден подиум /т.е. да отидеш там, с намерението да танцуваш два танца, колкото да се покажеш/, за да я постигнеш.

Аз лично обикновено не съм толкова артистична, колкото ми се иска да бъда; танцувам почти без да сядам, ходя на 3-4 партита и 4-5 тренировки седмично, затова удобството е на първо място; потя се много и малко се срамувам от това; предпочитам да танцувам с потен, но "горещ" танцьор, отколкото със пазещ се.

хайде стига приказки, че стана парти- тайм Wink
-------------------------------------
Dream big!

tanyatasheva
Така е, права си, мой човек си тиGrin Трябва да се зарадваме с някоя и друга шаренийкаGrin

VeShti4kAta
Eх.... от кога се каня да пиша по тази тема, все едно за мен е направена....
По мое мнение мода и удобство могат много лесно да се съчетаят, тъй като хората обикновено бъркат понятието за мода. Модата е това, което ти дава възможност да бъдеш себе си, да изразяваш емоции, да показваш индивидуланост или пък да се причисляваш към някоя група от хора.... Но повечето хора я приемат като дрешките, с които най-много са отрупани витрините..., а за съжаление в България модата е доста поизостанала в това отношение..... По света се предлага мода за всички вкусове, докато в България модата се ограничава до 1-2 цвята примерно.
Това, което ми прави впечатление специално в салса средите и лекият кич, който някои определят като доза артистичност.... А удобството, което търсим всички, идва от простотата и изчистеността... Няма значение дали ще сме с поли или панталони, ясно е, че предпочитанието на всеки е различно. По-важното е дрехата да е съобразена с индивидуалната конструкция на тялото ни, защото неведнъж съм ставала свидетел на картинка, при която дрехата на дамата е поне с 1 номер по-малка от необходимото.... Още повече, че има дрехи с конструкция, която допълнително увеличава обема в дадени части....
По въпроса за грима... Според мен има жени, които са достатъчно красиви без грим..... или употрeбяват мнoгo малко, колкото да подчертаят естествения си чар. Да, нормално е девойка, която е сложила солидно количество сенки върху клепачите, да привлече вниманието, но дали ще е от положителна гледна точка, не е много ясно. В повечето случаи мъжете споделят, че не обичат жени с много грим, но все пак има и трагични случаи, при които той е наложим....
Все пак, най-важно е как човек сам се чувства в дрехите си.... Нормално е да има и добре и не чак толкова добре облечени хора, защото на всеки естетското чувство е в различна степен развито, а и всеки има различни вкусови предпочитания. Затова, ако дрехите ви носят настроение и емоция на самите вас, значи всичко е наред, защото не дрехата прави човека, а той нея. Ако се чувствате добре и излъчвате положителни емоции, то несъмнено ще сте желани партньори за танци, независимо как сте облечени. Просто бъдете себе си!

sunchild
по въпроса за грима:

Добре гримирана не означава добре НАМАЗАНА! Моля! Как изобщо може да се говори за 'количество' в грима. Напротив- най-добре направеният грим е такъв, че околните почти да не разберат, че си със грим. Може да провокира загадка- абе ти имаш ли грим/нямаш ли, какво блещука там/ какъв цвят е... Поне що се отнася до ежедневието. Сценичният грим е друго нещо, той по-би могъл да се определи като намазване. Но тъй като уточнихме, че партитата са ни ежедневие, а не изява, няма да го коментирам Wink.

А, че мъжете предпочитат дами без грим- това абсолютно не е вярно! Така казват, да! Но като се нагримира жената... "я, нещо си се разхубавила...какво ти е? с нова прическа ли си? Нещо е различно в теб..." Без особено да разграничават, чеможе да идва от грима Wink.

Иначе- с модни дрехи, без дрехи, с грим или без грим- добре е винаги да бъдем себе си! Но защо все ми се струва, че изместваме зададената от админа тема...
Dream big!

VeShti4kAta
Коментирах въпроса за грима защото ми направи впечатление това, че не гледаш девойките, коите не са гримирани, как танцуват, дори и да танцуват добре. Със скоростта не ЛА салсата и с непрекъснатото въртене мисля, че единствено ако дамата е с доста грим, той би се забелязал... Иначе тя просто ще си изглежда естествена и хубава, за което ставаше въпрос.... и за което ми беше мисълта, че харесват мъжете.
Я мъжете да си кажат, че да не спорим ние... С колко грим?

VeShti4kAta
Ми аз тогава имам един въпрос към темата... Какво разбирате под мода в салсата, защото аз лично откривам разминавания между модата по принцип и това как се обличаме на парти. Пример - шалварите излязоха от мода преди година-две, а доскоро все още ги виждах по партитата. Но пък тенденциите за догодина позволяват всякакви силуети панталони, блузи, поли.... дизайнерите от всичко предлагат, така че защо да не носим шалвари, ако ни е готино (все пак изглеждат сладко докато се върти жената). Затова и казах, че модата е начин да покажеш индивидуланост или настроение (и не мисля, че по този начин се отдалечавам от въпроса, зададен от админа). Тя не ти казва НЕ носи това, защото не е модерно (така е било през миналия век, когато е имало 1-2, максимум 3 силуета на мода и всички са били длъжни да се съобразяват с тях). Модата е функция на времето ни и се променя със същата голяма скорост. Затова и говорех, че не е важно дали сме облечени по последен фешън, а как се чувстваме в дрехите си.
А ако става въпрос за модата в салсата в смисъл на "как да имаме най-силно латино излъчване?".... то тогава мисля, че заглавието на темата трябва да се смени.
Редактирана от VeShti4kAta на 25.10.2007 в 12:50

thunderchief
все пак изглеждат сладко докато се върти жената

Горе долу толкова "сладко" колкото спирачните парашути на реактивен бомбардировач. Не знам дали нямат и такъв ефект.

А, че мъжете предпочитат дами без грим- това абсолютно не е вярно!

Чисто мъжка гледна точка - предпочитам жени с минимален или никакъв грим. Много по-важно ми е да умеят да танцуват, понеже това е дето ми оставя приятното чувство от салсата, не вида на току що измит и полиран автомобил.
А и ако в една жена има НЕЩО за забелязване обикновено си личи дори да е намазана със смеската от камуфлажна боя, прах и кал.
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.

tanyatasheva
VeShti4kAta писа:
А ако става въпрос за модата в салсата в смисъл на "как да имаме най-силно латино излъчване?".... то тогава мисля, че заглавието на темата трябва да се смени.

Според мен тълкуването на темата е "как да имаме най-силно латино излъчване?", което да е съвместимо с изискването за удобство по време на танц. Ако изобщо има такава мода, то тя е това, което виждаме де факто на парти (или на конгрес), а ние виждаме самото разнообразие. Зависи от много неща, ако партито някого е ежедневие, облеклото е по-семпло, ако ходи на парти два пъти в годината, тогава се облича с нещо по-специално. Новите в салсата още не са наясно и носят “неподходящи” за танцуване дрехи и обувки като пуловери, дълъг ръкав, маратонки, сандали с открита пета, джапанки, чехли (иначе много модерни).Smile При мъжете като че ли е по-ясно – както казах кърпа на главата, шапка, Че Гевара на тениската, или надпис De puta madre, Sex instructor, черно-бели обувки, пешкир и са готови.:xox: При дамите цари самото разнообразие и това е хубаво, не е нужно да сме униформени.Smile Нищо лошо няма също да има лек уклон към кич, защото това все пак е латино, фиеста, карнавал…Grin
Редактирана от tanyatasheva на 25.10.2007 в 14:46

Vlad
Имаш проблем с танцуващите с маратонки ли ?!?? Wink
Винаги може и по-зле

http://my.opera.com/Pain%20Diviner/blog/
tanyatasheva
О неSmile, имах предвид главно обувките на дамите. Да ти кажа, кавалерите не съм ги заглеждала много в краката, важното е да ме канят:re:
Редактирана от tanyatasheva на 25.10.2007 в 20:17

VeShti4kAta
Аз имам въпрос към дамите за косата... На мен ми е много трудно да си я задържам прибрана на кок, а на опашка не смея, защото кавалерите много се оплакват. Вие как го постигате? Като е пусната мн ми пречи, като се въртя ми става като тъмна Индия.. Frown

Vlad
VeShti4kAta писа:
Аз имам въпрос към дамите за косата... На мен ми е много трудно да си я задържам прибрана на кок, а на опашка не смея, защото кавалерите много се оплакват. Вие как го постигате? Като е пусната мн ми пречи, като се въртя ми става като тъмна Индия.. Frown

Хвани я на опашка и любезно обясни на кавалерите си, че или ще те водят така, че да не се налага да се оплакват, или е просто време да се научат да водят според обстоятелствата, а не да играят наизуст.
Винаги може и по-зле

clio
И при мен проблемът с косата е огромен - партньорът ми само повтаря, да си пусна косата, че ми било по-добре, и не мога да му обясня всъщност колко е непрактично. Затова винаги танцувам вързана на опашка и кавалерите не се оплакват много (за разлика от единият път когато бях сплетена на плиткаPfft) Иначе съм пробвала с диадема, но пък нея непрекъснато трябва да си оправямSmile Не е лесно...Wink

karfi4ka
Аз си прежалих дългата коса още в самото начало, като започнах да танцувам и я подстригах доста късо в сравнение с това, което беше преди. Обаче на парти пак летят фиби, ластици и диадеми. И след всеки танц трябва да се оправям (то лошо няма човек да се оправя по-на често Grin)

http://www.lex.bg/members/karfi4ka
VeShti4kAta
На мен след всеки танц ми се налага да си оправям косата, да не говорим, че постоянно си гоня ластиците по пода.

melody
Обаче пък какво очарование има в развяващите се дълги коси по време на танц,запечатани върху някоя снимка!Красиви са!А от друга страна всяко удоволствие изисква жертви...Какво да правишSmile
Едните ще свикват с коса в очите,а другите в устите...Grin
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...

Vlad
melody писа:
Обаче пък какво очарование има в развяващите се дълги коси по време на танц,запечатани върху някоя снимка!Красиви са!А от друга страна всяко удоволствие изисква жертви...Какво да правишSmile
Едните ще свикват с коса в очите,а другите в устите...Grin

При ръст 190 см, имам привилегията да съм малко над развяващите се коси при повечето партньорки. Носете сиприческите както си искате. Пък и .... друго си е кавалерът ви да ви се хили истерично и да повтаря истерично "Да ! Да ! Шибай ме ! Ъъъъъъъъъъъъ ... с косата, де !"

Wink
Винаги може и по-зле

Отидете до форум
Време за зареждане: 0.15 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,431 уникални посещения