Difficile писа:
ХЕххееЕ
мдааааам
голям смях пада с тоя конкурс
Има сладури,ама повечето наистина не знам как са ги пуснали от вкъщи,че чак и на телевизора
А за така обсъжданата дама,която щяла или не да спечели,заради/въпреки журито (само аз ли ще се престраша,въпреки че е не я познава лично да кажа,Мариана?),случайно да сте чули че конкурса е за НЕпрофесионалист?Тя определено не се води такава,айде моля ви!нямам нищо против,страшно ми харесва даже всеки път като я гледам как танцува,ама НЕпрофесионалиска?друг път;-)
Също нещо,което искам да споделя..
Що само салсата да заслужава да спечели?аз също съм луда по тея танци,ама не се ограничавам само с тях,има много интересни разботи и в другите стилове,хареса ми примерно момчеато с историята с войната(въпреки че нямаше нужда изцяло да копира Майкъл Джексън)
Та така..
Гледаме,пък да видим дали някой ще блесне с нещо невероятно
Все още дамата не е точно професионалистка, не бъркай нивото с професионалните занимания(верно е наистина че има по-смотани от нея "професионалистки".
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.
Снощи гледах предаването за първи път.В последно време и аз не гледам Слави.Но по-натам сигурно ще го следя,заинтригува ме!Хареса ми един танц,наречен"Танцът на богомолката"!И момичето,което изпълни пасо добле.Доста танцуват хип-хоп.Победителят би трябвало да танцува добре всякакви стилове!
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...
Гледах го и аз веднъж и доста се посмях, забава голяма!
Имаше доста неориентирани хора , луди направо...и си помислих, някои чудаци за прари и коли к`во ли не правят !
if писа: Гледах го и аз веднъж и доста се посмях, забава голяма!
Имаше доста неориентирани хора , луди направо...и си помислих, някои чудаци за прари и коли к`во ли не правят !
Именно заради това не бих го гледал. Толкова шоута има, в които всякакви хора се излагат, само за да се докопат до някой лев. Къде забравиха тези хора, че трудолюбието е далеч по-ценно от късмета и лесно спечелените пари? И също така, кофти ми е, че и танците се превърнаха в част от сребролюбието. На вас не ви ли е кофти? То не бяха викторини, пирамиди, лотарии, адвенчъри, бигбрадъри, а сега и танците. Утре вероятно част от шоуто ще бъде и смъртта на някой, както е било в древен Рим. Сори за черногледия коментар, но съм отвратен от всичките тези шоупрограми.
На 15 април 2006г. в Централен Военен Клуб се проведе Първото Национално Състезание по Салса, организирано от Алфредо Торес - Salsa Sofia Open 2006. Участниците се състезаваха в две категории - аматьори и професионалисти.
При професионалистите спечелиха
1 Боби и Мариана - Alfredo Style
2 Митко и Лили - Red Salsa Team
3 Мирослава и Божидар - Pambos Dancing Center
При аматьорите
1 Елена и Венци - Street Salseros
2 Ивайла и Йоан - Club Vamos
3 Весела и Живко
Мисля че това е достатъчно красноречиво! Ааа и пича с танца на богомолката хич не е безработен както каза - работи като учител по танци и аниматор на туристи в Дюни!
Roli писа:
На 15 април 2006г. в Централен Военен Клуб се проведе Първото Национално Състезание по Салса, организирано от Алфредо Торес - Salsa Sofia Open 2006. Участниците се състезаваха в две категории - аматьори и професионалисти.
При аматьорите
3 Весела и Живко
Мисля че това е достатъчно красноречиво! Ааа и пича с танца на богомолката хич не е безработен както каза - работи като учител по танци и аниматор на туристи в Дюни!
Roli, това всички го знаем, но лично аз неможах да се сетя каква е връзката между спечелилите участници от състезанието и конкурса, който се провежда в момента от Слави!?
Според мен и дума не може да става за сравнение между двата конкурса, просто нивата са различни и не става дума за професионализъм, а по-скоро за комерсиализъм.
И щом .... пичът (който и да е той) с танца на богомилката е учител по танци ми е чудно, какво прави в това състезание ... нали уж е за аматьори, супер непрофесионалисти и за танцьори, които най-вече импровизират?!
Доколкото разбрах доста хора имат някаква основа-я народни танци,я спортни танци,я класически балет......,я нещо друго.Но с импровизацията ....ужас.А имаше едно момиче,телефонистка.....ама да си беше сложила нещо на коремчето!То такова разметкане на телеса се получи,чееее.....Редактирана от melody на 03.11.2006 в 20:26
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...
Roli писа:
При аматьорите
3 Весела и Живко
Имайки предвид че категориите на салса състезанията са отворени и тях може да се яви който иска, то гореприведената класация не значи НИЩИЧКО. Или мож би изразява туй онуй.....
Как да е де то се видя кой кво може.
Впрочем е те такова нещо като мъж кючекчия не бях виждал ама на тоя конкурс явлението почва да придобива масов характер...
Редактирана от thunderchief на 03.11.2006 в 20:46
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.
Не че не значи Нищо, а искаш да кажеш, че хората сами си определят в коя категория да се явят. Професионалист значи да си изкарваш хляба с това. Не знаех, че нашто Марианче се е явило. Стискам и палци от все сърце и един ден ще си остана в къщи, специално да я гледам. Някои хора май завист ги гризе?)) Ами да се бяхте явили, а? То на приказки е много лесно.
tanyatasheva писа:
Не че не значи Нищо, а искаш да кажеш, че хората сами си определят в коя категория да се явят. Професионалист значи да си изкарваш хляба с това. Не знаех, че нашто Марианче се е явило. Стискам и палци от все сърце и един ден ще си остана в къщи, специално да я гледам. Някои хора май завист ги гризе?)) Ами да се бяхте явили, а? То на приказки е много лесно.
Танче, не мисля, че тук някой завижда !
Просто в конкурса на Слави се явяват хора събрани от "кол и въже", водени не от амбицията да се изявят и от страстта към определен танц, а от материалното.
Немога да разбера как Мунчо Мунчев Църни, от с. някакво си, обл. някаква си, който работи на автомивка и изпълнява ориенталски танц се подчинява на желанията на Памбос пак да го изпълни този танц, но да си представи, че микрофонът е кола, която той мие (щото сещаш се...тва ти е професията). Леко се подиграват ми се струва, а участниците пък ... се унижават и позволяват да ги манипулират, щото ... видеш ли...тва ФЕРАРИ, яка работа.
За мен това не е конкурс, за мен това е шоу, смях за сметка на някой, за мен това е реклама най-вече - нали трябва рейтингът малко да се вдигне, че Слави нещо замря напоследък!?
... и немога да разбера, как Минка Трендафилова примерно, която учи руска и ромска фиология във ВТУ-то, ще изпълни индийски танц, щото ромите произлизали от Индия!
С риск да обидя някой... май всички хубави коли се карат от подобни хора..., как мислиш?!
If-che, благодаря за подкрепата Споделям напълно казаното от теб. Изрази го много добре!
Лично аз пък не мога да завиждам по никакъв начин, особено след като още не се смятам за нещо повече от средно-напреднал начинаещ салсеро Нито пък имам амбиции да блесвам някъде. Истината е, че това шоу унижава, а унижението на други хора не е сред нещата, които бих гледал вечер по телевизията и това да ме кара да се радвам и изобщо да изпитвам позитивни емоции, камо ли да се смея.
Слави Трифонов отдавна трябваше да го свалят от екран, евтините му опити да се задържи - те са достойни за съжаление, поне според мен. Той е в основата на чалгаризацията на българите и промиването на мозъците им до такава степен, че да вярват, че само малко късмет е нужен в този свят, за да успее човек. Ни образование, ни трудолюбие е важно. Важно е да срещнеш пича с многото пари или пък да спечелиш парите от наследство, лотария или да направиш някоя далаверка. За съжаление това е философията, която прокламира въпросното шоу (не това с танците, а по принцип Шоуто на Слави), в което голяма част от "шоуто" се основава единствено на подигравки.
Това е моето скромно мнение. Не знаех, че някой от уважаваните Салса танцьори участва в него, ако е така, стискам им палци и им пожелавам да успеят!
Редактирана от Teri на 03.11.2006 в 21:08
Teri, по принцип си прав. Аз затова не гледам телевизия от 10 години. Но шоуто си е шоу и работата на участниците в него е да забавляват публиката. Замисляли ли сте се, дали на вашите инструктори винаги им е супер приятно да ви забавляват и да танцуват с вас. ))
tanyatasheva писа:
Замисляли ли сте се, дали на вашите инструктори винаги им е супер приятно да ви забавляват и да танцуват с вас. ))
100% не им е , а и не само на инструкторите!
Дразня се от отношението на журито в този конкурс - високомерно е някак си. На мнение съм, че това не е конкурс (липсва класа, сериозност на самата организация), това си е ... манджа с грозде. Нищо против салсеросите, които се изявяват в него, просто немога да сложа под общ знаменател един салсеро с Мунчо Църни, който
не знае къде се намира (задници всички можем да въртим)..., но и той е там, за да прави шоу, а и може да му се усмихне щастието...знае ли човек ?!
Затова и попитах Roli, какво има предвид когато сравнява тези два конкурса!?
Хм, едно от хубавите неща на конкурса е че физиономията на Славчо не се появява много-много...Снощи наистина имаше добри попадения, имаше интересни находки: например момчето, което го докара нещо като стил на electric boogaloo/или както още казват "Майкъл Джексън", но той е следствие, а не предтеча все пак в историята на музиката и танца/и някои други.Не мисля, че всички са се юрнали за колата, някои просто искат да се изяват.Представяте ли си, да си млад човек, от село Долно Уйно , да кипиш от енергия и новаторство , да ти се танцува та плаче и да имаш пет баби на мегдана килнали се като счупено гърне на стобор за публика и нищо друго...Ами конкурса за тях е направо Върхът!
Е, някои нямат добра самооценка , вярно...А това дали го правят добре или зле е избор на преценка на зрителите и журито в по-тесен план.
Не смятам, че някой някого унижава, защото всички там са по собтвено желание.В крайна сметка правят шоу /добро, лошо както дойде/ и на себе си и на останалите.Освен това снощи имаше и доста интересни чешити, не само като танц, но и като приказка, визия, "телевизия" ако щете...
Добре, е че се насочи вниманието на широк кръг от зрители към танца, което в най-общ смисъл е добре за всички, които го обичат, нали?
... ами последните два дни не съм гледала предаването, затова може би си прав. Мнението ми е базирано изцяло на първото предаване мисля, което не бестеше от изпълнители ..., ама к`во ли разбирам аз от танци малко съм далеч от тях, а може и по-далеч да ставам, а за Слави хахахах, определено си прав! Редактирана от sssss на 03.11.2006 в 21:55
Roli писа:
Пределно ясно ми е , че двете неща нямат нищо общо. Мисълта ми е какво правят разни професионални танцьори в конкурс за аматьори!
Анджък* де!
----------------------------------- *В качеството си на турцизъм "анджък" се използва и превежда като "точно", "именно", а на български може да звучи и като: "А...де!"Редактирана от sssss на 04.11.2006 в 04:10
Roli писа:
Пределно ясно ми е , че двете неща нямат нищо общо. Мисълта ми е какво правят разни професионални танцьори в конкурс за аматьори!
Веднага ще ти обясня, защото виждам че интересът ти е искрен и неподправен.
Критерият дали един спорт е професионален или не,е дали тази дейност се упражнява по занятие- т.е. дали това се извършва срещу заплащане и дали е основен доход за съответното лице. Това е принципът,който е възприет от Олимпийския комитет при определяне дали даден спортист е професионалист или аматьор.
Отнесено към танците, професионалисти са тези, които се препитават чрез танци и преподаване- т.е. инструктори и професионални изпълнители. Мариана не е професионален танцьор- тя никога не е била инструктор и няма никакъв проблем да участва в битката за Ферарито.
Това, че в нашите салса-състезания има клас "професионалисти" с нищо не опровергава казаното по- горе. Със същия успех този клас може да бъде кръстен "напреднали" или "майсторски клас" или нещо подобно- всичко е в ръцете на организаторите на съответното състезание.
На състезанията "Майан" също има клас аматьори и професионалисти. И знаете ли кои участват при аматьорите? Пак професионалисти, които обаче в продължение на 6 месеца са спрели да преподават и да получават пари от инструкторска работа. Ако имат 6 месеца "прекъсване" на бизнеса, те попадат в графата аматьори и се състезават там. Колко са аматьори- всеки може да погледне в Итернет. Казвам, за да бъде ясно- критерият е дали от танцуването се препитаваш или не. Ако е второто- значи си аматьор.