BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
За колко дълго сте прекъсвали?
indra
Teri писа:
Не съм ходил на салса заведение от седмица и нещо и довечера отивам да потанцувам в Салса Плюс. Седя си в офиса и ми е едно такова, искам да мине времето и да стане 22 часа Smile На школа си ходя, че дори и с начинаещите, да помагам, така ми се събира повече салса и ми е приятно Smile Но на real life salsa, такава в клубче, от седмица и нещо. Та се питам - вие колко време сте издържали без салса? Без танци, без музиката? И какво е чувството малко преди да се върнеш? Треперят ли ръцете? Наркотичен глад има ли? Smile Shock

осем месеца вече. с едно-две партита някъде през лятото. чувствам се добре, кръвното нарягане е в нормата, плътността на костите също, да не говорим за цвета на кожата.
щастлива съм с други занимания.
и не съм абстинентна, ако това питаш.
Smile

my.opera.com/IndraMacondo
rara
indra писа:
осем месеца вече. с едно-две партита някъде през лятото...

И аз имах няколко такива Smile Сега пак се върнах към 1 парти на седмица. Тази вероятно ще пропусна... Не мога да кажа, че се чувствам зле когато не ходя на салса, но със сигурност се чувствам добре когато ходя Smile Вероятно защото не прекалявам. Май това е ключът към успеха. От друга страна дори да поема свръхдоза пържени картофки, пътуване, ски или разходка в планината - едва ли ще почувствам някаква непоносимост Smile

Verginiq
Стават над 6 месеца от както ходя Smile
Прекъсвала съм за месец и половина - когато 1-та ми група се разпадна и по време на почивката на школата, като за щастие или не- събитията малко се застъпиха. =)
Супер търсене ми беше... за тва пък си танцувах в нас Frown

Emil
аз да кажа на Танчето, че на мен ми е супер скучно да виждам едни и същи хорица в Салса+, въпреки, че със салса се занимавам точно от 4 седмици.
А за начинаещ да отиде на парти е кошмарно...

tanyatasheva
Не си ме разбрал, аз казах, че ми е гот когато дадено парти си създаде традиция, облик, атмосфера и знаеш кои хора ще срещнеш тамSmile Хората са тези, които правят партитоGrin Интересно ми е да обясниш, защо за начинаещ е кошмарно да отиде на партиSmile
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.

thunderchief
А за начинаещ да отиде на парти е кошмарно

Oсобено ако си много начинаещ имаш една важна задача - експресно да се отървеш от усещането че всички тебе гледат. Веднъж като ти падне тая пречка въобще нямаш проблем с ходенето на партита
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.

Emil
Сега ще се опитам да обясня:

1) Отиваш там, виждаш хората от миналата седмица, готови с нови стъпки и врътки...чакащи да дойде подходящата музика;
2) Идва подходящата музика и хората със стъпките започват врътките, извивките, ритмите и т.н. в своя вихър
3) Няма начин и ти да станеш, просто ще се изгубиш
4) А когато станеш, виждаш отстрани как видни мадами (в салсата) коментират видно твоите умения

За сега туй, ако има още - ще добавя Wink

FABRICIA
Сещам се за нещо, което каза Мелиса когато преподаваше лейди стайлинг на Първия Български Салса Фестивал - тя каза: "Когато си начинаещ винаги си мислиш, че всички погледи са вперени в теб. По-лошото е, че това в повечето случаи е точно така. Но това не се дължи на факта, че не можеш да танцуваш, а че се притесняваш и нервничиш и изглеждаш крайно неестесвено в тази среда, в която всички са отпуснати и щастливи. Най-лошото обаче е, че като резултат от това притеснение не си позволяваш да експериментираш. Позволяваш си единствено да възпроизведеш това, което си научил и то по възможно най-добрия начин. Това не ти позволява да се развиваш, защото за да се развиеш трябва да си усетиш тялото, да експериментираш с движенията. Затова трябва да танцуваме и да пробваме най-различни шантави движения, някои от тях ще изглеждат смешни, идиотски, много не на място...но това е начинът да намерим нашите движения и нашият начин на танцуване.". Мелиса обясняваше, че постоянно докато танцува изпробва неща, които преди не е правила- съвсем щури и необмислени. Но от някои от тези неща се раждат движения, които после учим за лейди стайлинг/същото се отнася и за стайлинга на мъжете/. Така че танцувайте свободно, дори провокирайте останалите с движенията си, защото освен изрази от сорта на: "Тоя пък гледай колко е смешен!", които обикновено се произнасят само от невежите...някъде там някои ще каже: Я гледай ти какво яко движение..дай и аз да го хвана! И това ще бъде вашето движение! Wink
Let me DREAM the way I can...and I will show you and give you the whole world...

thunderchief
Кои тея видни салса дами? Wink Видните мадами(ама наистина видните) по-скоро биха потанцували с тебе(от тебе зависи да имаш смелостта да ги поканиш) отколкото да ти коментират уменията.
Хич да не ти дреме че те коментират. Твойте умения рано и ли късно ще се развият и с кеф ще можеш да пренебрегваш "коментаторките" а и ще си създадеш групичка от дами с които ти е приятно да танцуваш.
А новите врътки леко полеко ще дойдат.
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.

admin
никой не се е родил научен , можещ и знаещ! Всички се учим ... честно казано не се сещам за група мадами, които да седят и да коментират кои как танцува. Може и да има такива, но то определено те или не са танцуващи, или са толкова зле, че могат само да си коментират кой как танцува, вместо да се забавляват Smile

P.S. Извинявам се 15 минутното прекъсване на достъпа до сайта, което се получи преди секунди Smile Ще се реваншираме с една голяма доза снимки, съвсем скоро Pfft

http://www.bgsalsa.info
Vlad
От пролетта спрях да посещавам варненските школи. Само на партита.

Супер кеф !
Винаги може и по-зле

http://my.opera.com/Pain%20Diviner/blog/
Отидете до форум
Време за зареждане: 0.06 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,431 уникални посещения