BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
Българаското ЧеРнОмОрИе, положителни и отрицателни белези ;)
sssss
За тези, които ще си останат в София, току що ми споделиха едно приказно местенце, което още не било заселено с много хора.
Никога не съм предполагала, че там има и басейн Smile и 100% след морето ще го посетя.
Казва се ЧЕРНАТА КОТКА и точният адрес е:
Панчарево, бул. Пловдивско шосе 26.
Басейнът бил чудесен, зеленина, поляна, овощни дръвчета, чиста вода, малко хора, ресторант - градина, мокър бар, 40 шезлонга, чадъри и т.н и т.н.

catalog.bg/images/company/big/8323.jpg
Редактирана от sssss на 01.08.2006 в 09:59

El Doctor
Ех днес търчах от Аозопол до Кваците и обратно по стария път покрай морето.Е, то си е издигнат цяло селище.Преди 4 години имаше една-две къщи...Все едно съм в София в Бояна или драгалевци при баровцитеSad
ккава романтика, какъм хамак, какви Каваци?
За музикалните вкусове на разни диджеи и собственици на заведение по морето да не говорим пълен отврат, няма къде да се диша от нашего брата любителя на салсаShock
Добре че всех един касетофон със СиДи та си правим самосиндикално шоуто на импорвизирани естради, пък и хората гледат и се забавляват...

thunderchief
Еееех, не остана нищо хубаво на юг. Щом в Синеморец имало петзвезден хотел на TUI, смятайте за какво иде реч....
А там беше един от най-красивите плажове на които съм бил - устието на р. Велека(верно че е перфектен за начална плувна подготовка на командоси щото течението на реката редовно променя релефа на дъното). Иначе аз лично предпочитам да отсядам в хубава квартира - преди три години, когато си изкарах най-краткото и най-якото море(аз+две сестри на Слънчев бряг) спах в една квартира, която беше като петзвезден хотел в Несебър. Въпреки, че "спах" е малко пресилено казано - минавах да придремвам, истински за тия четири дена спах във влака от Бургас за София
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.

ostavka
да, докторе, то още миналата година беше лудница между созопол и каваците, а представям си сега какво е! надявам се поне са не са окепазили и самия къмпинг. макар че струва ми се това е само въпрос на време...Sad а, thunderchief, жалко за синеморец! и аз съм била там, на този готиния плаж....
bgsalsa.info/images/avatars/ostavka.jpg

admin
нещо морско и от мен, не е нашето море, но пък е много по по по

bgsalsa.info/images/HPIM1094.JPG
Редактирана от admin на 01.08.2006 в 15:15

http://www.bgsalsa.info
ivannn
Свали сорса  Код
Толкуз мий мъчну, толкуз мий криву-
отпуска няма, няма муре...
Саму за някои то ша са плиска,
аз да са блъскам, кат диване...

Не чи парити с лопата ги рина,
ма за пучифка щях да сбира...
Да са далдисна в муренцито синю,
сетня на пясъка да са пика!

Вечер да седна на бира и скара,
вятър да духа...- хубавина...
Как са намери да съ прикарам,
лятос, кат патка, да дремя в града?

"Око за око и скоро целият свят ще бъде сляп" - Махатма Ганди

http://blog.ivantech.net
melody
Толкуз мий мъчну, толкуз мий криву-
отпуска няма, няма муре...

И аз съм от тез дет няма са плискат в муренцето....мъкааааSad
аdmin,а ти ни дразни с тези снимчици,дразни ни...ShockSad
Smile
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...

thunderchief
Ей а стига с мръсните приказки. Кво море, ква отпуска? Аз примерно съм си на тръстиката поне до септември

melody
admin,ти какво искаше да споделиш за нашето море?Smile
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...

melody
Понеже се говори за море се сетих за нудизма.Приемате ли го?Останали ли са места за нудистите?Какво мислят мъжете,а и жените за представителките на нежния пол по монокини.А за мъже по прашки?Grin

thunderchief
melody писа:
Понеже се говори за море се сетих за нудизма.Приемате ли го?Останали ли са места за нудистите?Какво мислят мъжете,а и жените за представителките на нежния пол по монокини.А за мъже по прашки?Grin

Май в края на Златните имаше една ивичка за нудисти(поне преди две години бях там с едни приятели и щот съм извратен се разхождах по бански). А в съсседния залив казват имало място за мъже по прашки, но не смятам да ходя да проверявам да не ми излезе късметаGrin

admin
администраторски вълнения Grin
от няколко години насам ходя на Несебър и околностите. Тази година смених нашето черноморие с едно малко Гръцко градче на около 80 километра от Thessaloníki и на толкова от Kavála. Очакваше ме малък, не кичозен хотел с доста приятна гледка и градинка с няколко сламени чадъра отпред. Не знам какво точно да Ви разкажа, но определено разликата между нашето черноморие и това малко курортно селище е огромна! Държанието на персонала в хотела, отношението в заведение, магазин, където и да е! Няма дай пиет лиева за чадър, такса море и пясък, няма викове, крясъци и мръсна плажна ивица. Виж снимката по-горе. И тази:
bgsalsa.info/images/P6110049min.JPG
Е да цените на са точно като в БГ, но определено предпочитам да дам малко повече и да не се чувствам като ходеща касичка из Българското черноморие. Българин съм и ми е много мъчно за това, че ние сме толкова отвратителни и нямаме елементарна маркетингова култура, а всичко е тръгнало да отваря заведение и хотели. И определено следващата година ще се върна там, но не сам ... Ето защо всички започват все по често да избират курортите в Гърция и Турция, а нашето Черно Море ще се задоволи с Германски турсисти над 70 години и със сръбски ресторанти ... основният турсистически поток тази година в България, е именно Германци и Сърби! Спирам, защото мнението ми е малко особено и ако съм обидил някой, моля да бъда извинен!
Редактирана от admin на 02.08.2006 в 16:45

http://www.bgsalsa.info
melody
Уви,тенденцията е такава...Все повече мои познати се ориентират към Турция предимно за лятната си почивка...

sssss
admin писа:
...Е да цените на са точно като в БГ, но определено предпочитам да дам малко повече и да не се чувствам като ходеща касичка из Българското черноморие.

Снимката от въпросното място в Гърция ли е?
Изглежда чудесно, а за цените (тези в БГ спрямо Турция и Гърция), като гледам ... доближават се едни-други ... и то главоломноSmile !

ivannn
в Турция определено се получава повече за парите от която и да е друга държава, вкл. БГ
а освен тях има Гърция, Испания, Египет, Тунис и др. - все дестинации, които макар и по-скъпи не са с непоносими цени. Все курорти за масови туристи, в които човек се чувства като индивид, а не като "ходеща касичка", както по родното черноморие.

не е нужно човек да отиде на Аруба и да похарчи пари като за първоначална вноска на нов апартамент, за да получи качествена почивка, красива среда и добро отношение
Редактирана от ivannn на 02.08.2006 в 17:09

sssss
Smile Говори ми за Египед ... ходи ми се, много, много, много, но ... чак пък да е евтино там, не мисля.

Днес точно гледах една оферта - Кайро-Асуан-Ком-Омбо-Едфу-Александрия и 9 дни-8 нощувки за 900 EURO. Съгласна съм, че програмата е пълна и в тази цена какво ли не ти се включва, но ... колко хора могат да си го позволят, нищо, че за гледката си струва...да платиш и почивката ще е пълна сигурно!

Smile Иначе такива сламени и ние си имаме в БГ.
Наскоро открих къщурка в БГ, която дори се отдавала под наем за почивка. Намира се в Родопите и по-точно в с. Лещен.
Smile Е, такава къща не бях виждала, много ми хареса.
Общо взето е за двама, вътре май има само една спалня и кухня с всекидневна.
Мисля, че е направена от глина и лично на мен ми прилича на къщурката на онова хобитче Фродо от "Властелинът на пръстените"Smile)!

Имаше и снимки от интериора вътре, но съм ги загубила някъдеSmile!

ivafazlova.hit.bg/1.jpg
Редактирана от sssss на 02.08.2006 в 17:44

ivannn
IF, има хотели в Хургада и Шарм-ал-шейх, при които една седмища излиза под 350 ойро. за сравнение в Албена при близки, но не толкова добри условия пак ще платиш поне 600 лева. А при чужбинската имаш включен и чартър ... Тез травел подбиват цените на нашия пазар от началото на година и затова има такива оферти (солидно дотирани). Ти си гледава пакет за екскурзия, което няма аналог на местна почва и за това не може да служи като база за сравнение ;-) Всъщност на мен подобна оферта не ми е привлекателна. Аз искам да остана в Асуан дни наред, да странствам из нубия и да плавам по насър, а и да отделя поне по 1 ден на храмовете в язовира, а не да се лашкам нанолу по реката в кораб, на който не можеш да избягаш от миризмата на изгорял мазут. А при Кена арабелите стрелят на месо и по тази причина почти не се правят круизи от горен нил до делтата - твърде е рисковано. Най-често се предлагат пакети от Асуан до Луксор, а от там с влак или самолет до Кайро и Александрия.

И да спомена, че все пак аз съм ходил в Египет и всъщност не съм стъпвал в държава с по-ниски цени. Там (например) се возиш на файтон за по-малко от 1 български лев (в Луксор - 3 египетски паунда), а по нашите курорти знаeте как дерат и файтонджиите и бакшишите ;-)

като гледам колко се изпуснах да пише в тази късна доба, май разбрахте, че Египет ми е слабост :-D
Редактирана от ivannn на 03.08.2006 в 00:49

sssss
WinkWinkWink Оки, съгласих се с теб!

El Doctor
Привет на всички!
Позволявам си да поствам и тук информацията, защото мисля че е важна за хората, които търсят салса на морето.Касино Лейди ме питаше за Приморско.Докладвам.Вчера лично проверих.Заведението тип "плажен бар" е към края на северния плаж.Има една стена ,влиза в морето и на нея пише "Лехчево".Това за ориентир от далече.Чадърите са розови,рекламни на водата Торн.Има "дансинг" от грубо сковани дъски, абе става с повишено внимание.Иначе салса може да звучи часове наред.
Собственикът БониБой е готин, той държи Бонис в София както знаете и Фънкитаун в Приморско.Ако ходят повече салсероси, най-добре е предварително да му се обадите и да се уговорите за фиестата, защото няма гаранция че вечерно време ще работят.
Ето и координатите: улица Лилия 19, тел.0550 32322, бар Фънки таун.Отпред стои един червен Буик модел отпреди 50 години на БониБой.Все едно сме в Хавана.
Приятно изкарване!
Ел Доктор

indra
подкрепям мнението на ivannn - организираните екскурзии и на мен не ми се струват най-добрия избор. стерилни са някакси. ако човек знае какво иска, може сам да си организира чудесно пътуване.
всъщност брат ми се върна от анталия в събота. чартър, четиризвезден хотел, страхотно обслужване. поне според него. върна се напълнял и с около триста снимки на един и същи басейн и околностите му. обаче той имаше нужда от такава мързелива и безхаберна почивка. и нямаше да я получи за същата скромна сума на българското море.
скоро аз заминавам. отново навън. защото не намерих причина, поради която за нощувка в хамбара на алчна бабка в равда да плащам точно толкова, колкото ще платя за малък хотел в центъра на стария лисабон.
струва ми се, че единствената нормална (т.е. цена съответстваща на качеството; интересни места за ходене и едно мъгливо очарование) дестинация в българия са родопите. съдейки, обаче, по миналата година, скоро и там ще налазят идиотите.

my.opera.com/IndraMacondo
Отидете до форум
Време за зареждане: 0.08 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,538 уникални посещения