BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
Salsa Sofia Open 2006
vanko1
Приемам с благодарност и задоволствоSmile!

diva
Здравейте!
Реших все пак да отделя от времето си и да попиша малко.

Към Alex&Flo:
“Опитай се в "оня" сайт да напишеш името на този!!!”
Може и да сте прави, не съм опитвала наистина.
Тъй като bgsalsa.info е една негова алтернатива, бих искала да споделя нещо. Освен по организацията на сайта (тук има много полезни неща, които бих се радвала да намеря и там, и със сигурност ще ги препоръчам), е добре да помислите и върху създаването на приятна атмосфера тук, т. е. това да е портал с “надпартийни” цели и идеали. Ако виждате назряващ конфликт, да се опитвате да го потушите, не да го подклаждате. Струва ми се, че такава е и вашата идея.

“…пък аз нямам никакво намерение да ти отговарям”
Наистина няма нужда да ми отговаряш. При това не съм те питала нищо…

“Сега ми е интересно да знам, защо си толкова настървена и какво точно целиш с това "спортуване" из форума, отделяйки време за копиране, драскане, адвокатстване и т.н.?
Не знаех, че два поста са спортуване… Всъщност, лошо ли е да разглеждаш форума и понякога да се включваш?
Копирането не е инцидент, а навик. А като се замислих, се сетих, че именно миналогодишното състезание бе повод да си го създам. Тогава, като абсолютно непредубеден зрител (какъвто смея да твърдя съм и досега), реших да споделя мнението си. Не бях съгласна с оплюването на състезанието, с недоволството от включванията на Памбос, жури, класации и т. н. Написах си всичко, надълго и нашироко, така, като го усещах, но когато щракнах “Save”, се оказа, че сесията ми бе изтекла и текста ми изчезна в небитието. Новобранка, кво да правиш. Не можах да го напиша наново и това ми беше за урок – ако имам намерение да пиша повечко, да си “творя” в Word.

“Опитваш се да ме поставиш на място или какво точно...?”
Опитвам се и съм себе си.

Към Фабриция:
Мило момиче!
Не ми се искаше точно с теб да споря и за да няма недоразумения, ще трябва да ти отговоря.
Ти вероятно си много привързана към Сашо и Цвета и може би се чувстваш лично засегната от някоя моя дума, отправена към тях? Ще побързам да ти кажа – да, аз не съм привързана към тези хора, няма как да съм, след като дори не ги познавам. Което не ми пречи да ги уважавам заради постигнатото, оценено не само в България, и най-вече заради това, което съм видяла с очите си. Но има и неща, с които не съм съгласна и които споделих, когато му беше времето.
Та - в първата част на твоя пост се натъквам на несъответствия, които не мога да подмина:
“…това тук е ЕДИНСТВЕНОТО МЯСТО, в което имаш възможност да разговаряш с инструктори, да им искаш обяснения…” / “сайтът е създаден и с цел … но не и за да ги "постави на съд, да им се искат обяснения и т.н. “
Принципен въпрос – могат или не могат да се искат обяснения?
Защо реши, че тук съм искала да получа някакви обяснения?
Да, когато все още се вълнувах от отмяната на състезанието имах въпроси и каквото имах да казвам, го казах още тогава, там, в оня сайт. Това обаче за мен отдавна е история.

“А искането на обяснения на ляво и надясно за мен е повече от абсурдно.”
А аз мисля, че когато се правят публични обещания, е редно да се дадат и публични обяснения за неизпълнението им, разумни и приемливи. А дали ще бъдат възприети като такива от потърпевшите, е вече друг въпрос – което според мен е и ябълката на раздора в нашия случай. Едните не приемат обясненията, а другите не приемат това неприемане. Затова повдигането на тази тема винаги ще буди недоволство и обида и у двете страни.

“…това тук е ЕДИНСТВЕНОТО МЯСТО, в което имаш възможност да разговаряш с инструктори … не трябва да се забравя, че те съвсем не са длъжни да отговарят.”
Не, честно казано, не знаех, че това тук е някакво “единствено място за разговори с инструктори”, както го определяш. Какво значение има кой задава въпроси и кой отговаря или решава да не отговори? Бях останала с впечатлението, че това е сайт, в който ВСЕКИ, независимо дали е инструктор, “редови” танцьор или просто фен на салсата, може да участва във форума – с въпроси, отговори, мнения, закачки и т. н., стига, разбира се, да спазва правилата. Ако бъркам – приемете извиненията ми.

“За пръв път чувам, че човек не може да редактира мненията си след като ги е пуснал. Извинявай, но като страничен наблюдател ще кажа, че ти изпадаш в дребнавост!”
Права си, разликата е в една частичка “не”, промяната е толкова незначителна…

Към Joker:
“diva - безцелно "плюене" срещу не тук присъстващи хора и без да си запозната с мотивите им е много неправилно.”
Отчаяна съм от себе си. Колко пъти го препрочитах това и не мога да схвана смисъла.
“…безцелно плюене…”? Ама кой това? Безцелното прочетох, че е забранено, а “целното”?
“…не тук присъстващи хора…” Кои са присъстващи, кои са неприсъстващи, къде присъстват и кой ги определя всичките тия работи?
“…без да си запозната с мотивите им…” С чии мотиви, за какво, откъде да се запозная, как?
“Ще държа мненията ти под наблюдение!”
Трогната съм от вниманието. Надявам се, че ще ме поправяш, ако видиш, че съм “изяла” някоя запетайка или буквичка? А трябва ли да козирувам, щото не съм ходила в казарма и ако взема да сбъркам нещо, да не ме порежеш? Защото я знам оная поговорка – “В тебе ножът, в тебе хлябът”!

И ако сте имали търпението да четете дотук, имам една молба: погледнете последното изречение на предния ми пост. Малко след това ни се обадиха и се наложи да излезем – на погребение.
Имате ли идея колко ценно е Времето, какво велико нещо е Животът? И колко много губим, когато в забързаното си ежедневие сами си създаваме толкова измислени проблеми, вместо да се усмихнем на непознатия човек до нас и да му подарим една частичка щастие от себе си – на него, този другия, различния?
Всичко е толкова преходно…
Редактирана от diva на 07.04.2006 в 17:47
diva

http://www.vesoshow.com
diva
Warlock, не се отказвай!
И на мен са ми говорили за "прогнилото салса общество" и интригите в него, но аз поне подминавам и бързо забравям тази чернилка. Да послушаме Ванко и Фабриция, като стари пушки, със сигурност са по-наясно от нас.
Усмихни се!
diva

FABRICIA
diva, ще ти отговоря. Неслучайно започнах поста си с това, че не се изявявам адвокат на Сашо и Цвета, а като човек, дълбоко привързан към салса средата - има разлика. Като такъв човек/обичащ салсата и вярващ в нейния прогрес/, няма как да не оценявам нещата, които са направили Сашо и Цвета. Още много преди да се запозная с тях лично съм се радвала на нещата, които правят. Оценката ми е обективна, не защото "много си ги обичам" тях двамата, а защото това което са направили и правят е ХУБАВО и те работят ЗА салсата в България дори и от чужбина!
За другата ти забележка наистина имаш право - допуснала съм недоразумение. Това, което исках да отбележа е, че този сайт наистина е създаден и с цел да се подобри комуникацията между инструктори и ученици, да комуникират, да се задават въпроси и да се отговаря. В този ред на мисли не съм изяснила малката, но съществена разлика, за която става въпрос. Разбира се, че могат да се задават въпроси, дори да се помоли за разяснение относно дадено решение или постъпка. Но когато това става под формата на нападки, а на мен ми прилича на такова, то тогава престава да бъде градивно. Аз знам че ти по принцип си много мил човек и затова така се изненадах от поста ти, защото малко или много в него откривам някакъв вид нападка.

Последно нещо - състезанието е наистина страхотно събитие. Нормално е много хора да са разочаровани от неговото отменяне. Но имай нещо предвид - както ти казваш, че си се изказала в салсабор и това вече е история. Същото направиха и организаторите. Те изказаха своите аргументи още при оттеглянето си. Това дали за Вас са основателни или не всъщност няма никакво значение. И наистина смятам, че да се повдига този въпрос няма смисъл, просто не е градивно. Мисля, че осъзнаваш, че изобщо не е приятно да даваш обяснения и да повтаряш и потретваш своите позиции, след като вече си ги обявил, само защото има още някой който пак не е доволен. А повярвай ми, организаторите наистина искаха да бъдат разбрани от НАС, просто това явно не се получи, но не мисля, че имат вина за това. Освен това искрено вярвам, че Сашо щеше с удоволствие да ти отговори, ако не бе усетил иронични нотки в поста ти.

П.С. "Не ми се искаше точно с теб да споря и за да няма недоразумения, ще трябва да ти отговоря." - аз също не искам да спорим, а и не мисля че го правим. В крайна сметка салсата е фън, защо не може просто да се забавлявате/изключвам себе си и тези, които го могатPfft/ и да не се занимавате с такива дребнави неща. В крайна сметка за нас вайното е да има събития, да има състезание - е, има ги! Какво значение има кой ги организира, кой се е отказал и защо?Wink

П.П.С. Не искам да съм дребнава, но понеже няколко пъти казваш, че не искаш обяснения, следния текст е от първия ти пост: "Един съвет, ако позволите: ако искате да му затворите устата, просто предложете смислени аргументи (знаете за какво). ".

Това ми звучи малко като - ако искате да спрем да недоволстваме, да ви се нахвърляме и т.н. вземете пак ни обяснете, че ние пак не разбрахме..и ако може..измислете си други аргументи, че тия сегашните ваште нещо не ни допадат!

Моля Ви, стига глупости!
Редактирана от FABRICIA на 07.04.2006 в 11:46
Let me DREAM the way I can...and I will show you and give you the whole world...

diva
"Не искам да съм дребнава, но понеже няколко пъти казваш, че не искаш обяснения, следния текст е от първия ти пост: "Един съвет, ако позволите: ако искате да му затворите устата, просто предложете смислени аргументи (знаете за какво). ".

Това ми звучи малко като - ако искате да спрем да недоволстваме, да ви се нахвърляме и т.н. вземете пак ни обяснете, че ние пак не разбрахме..и ако може..измислете си други аргументи, че тия сегашните ваште нещо не ни допадат!"

Права си, Фабриция, двусмислено е. Предпочитам вместо "Я си кажете сега...", да се разбира "Не се сърдете, че има хора, които не приемат аргументите ви за основателни."
Да спрем наистина.
Лек ден от мен!
Редактирана от diva на 07.04.2006 в 13:46
diva

admin
И аз се включвам в спора с молба да го прекратим, разни хора - разни идеали. Нека обсъждането на предстоящото състезание да продължи, но в малко по уморен тон. Нека да бъдем приятели.

http://www.bgsalsa.info
FABRICIA
Значи в този смисъл изказването наистина звучи градивно и би имало смисъл ако някой организатор се беше разсърдил, но поне аз не съм разбрала. Така че наистина е добре да спрем. Оказа се че разискваме проблем, който всъщност не съществува! Така става често, но нищо, взимаме поука! Лек и усмихнат ден и от мен!Pfft
Let me DREAM the way I can...and I will show you and give you the whole world...

don_juan
Alex_Flo писа:
Tретото състезание беше организирано от Аlex&Flo, Радо & Тина, Памбос & Мария и Стефан. Рекламата му беше много слаба, както споменахте, в сайтовете и по школите - това е слаба реклама!

Ще го сравня с второто, на което имаше реклама по няколко радиа, репортаж в БТВ и ББТ и статии в много вестници. Хората посетили второто състезание също бяха повече от колкото на третото. На второто не малко посетители видяха за първи път салса и тогава се запалиха...то беше организирано само от една школа...

Алфредо се е захванал с трудна задача и дано да успее да го направи както си го е представял.
Дано да успее да зарадва и don_juan, който все недоволства и търси негативи, даже мотивът му за регистрация тук пак е такъв и първият му пост излъчва "симпатия" - не го познавам...

В никакъв случай не искам някой да се сърди от това което казвам, въпреки, че истината понякога боли.

Виждам, че велики имена се интересуват от моята иначе скромна личност. Казвам се Йоан, и доста от салсеросите ме познават... Дали съм негативна личност... Хммм ами мисля, че рядко гледам лошо, принципно съм усмихнат, работя предимно с хора, които в голян процент са доволни при работата си с мен. Принципно мразя извъртането на факти, това някой да се прави на "многострадалната Геновева" и т.н.
Напълно ми е ясно, че организацията на едно такова събитите не е лесна работа. Не съм искал да обидя никой, но явно съм поръсил със сол отворена рана... Както и да е...
Относно "симпатията" ... ако искам да ви оплюя има доста по-ефективни методи... нито го желая, нито имам такава цел!
Когато видя нещо хубаво и красиво го приветствам.
Fight the good fight!

don_juan
Civcho писа:
Don_juan, този спор беше приключил...каква е целта на твоя пост?
Бяха казани и някои симпатични и хубави неща в тази тема, има такива и в другите... Защо не напишеш нещо за хубавите неща след като им обрущаш внимание на тях...?
Би било хубаво да се прочете дадена тема и тогава да се напише нещото, а не самоцелно да се вади нещо и айдееее, пак наново.

сори ама бях в чужбина... Плюс това при положение, че ме обсъждат мене не мога да си мълча просто!

Относно хубавите неща.... хората се забавляват без да обръщат много внимание на ритми, щуротии и т.н.
Fight the good fight!

Valie
Доколкото разбирам смисъла на форума, всеки има право да изразява мнение. От последните реплики на Civcho обаче оставам с впечатлението, че се опитва да убеди някого в правотата на своето мнение – „в крайна сметка това състезание е нещо хубаво. Би трябвало да мислиш и ти така”. Не може ли един да мисли така, а друг – иначе?! Хората са различни и възприемат нещата различно. Ако всички мислеха еднакво, щеше да е голяма скука.
Civcho, не го приемай като критика. Просто думите ти ми направиха впечатление и изказвам коментар.
А за „симпатичното” писане... дай ми пример за такова, плс.

"Репутацията е това, което другите знаят за теб.
Честта е това, което сам знаеш за себе си"

pimiento
Eдин въпрос към всички инструктори, особено към тези с опит в организирането на такива състезания- за да се провеждат такива състезания и за да има повече участници на тях, има ли нужда от това, инструкторите на отделните щколи да подтикват учениците си да учасват?
Редактирана от pimiento на 14.04.2006 в 12:16

eros
ха ето го деня на събитието,аз за съжаление няма да мога да присъствам.Разчитам на информацията ит Вас!

admin
Ами събитието мина, време е вече за критикита и аплодисментите!

http://www.bgsalsa.info
eros
Абе снощи отидох и направо съм разочарован.на мен ли не ми хареса или беше нещо тъпо на което съм присъствал.Слаба организация,малко участници и висок вход за нищо.Нека ме прощават,но това си беше една лесна печалба за алфредо.А за публиката да не говорим,това общество найстина не може да оценява труда на участниците-седим и зяпаме,нали сме на киноShock

Отидете до форум
Време за зареждане: 0.06 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,431 уникални посещения