BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
За новия клуб Кавалер
El Doctor
Ле-ле леле ле леееееееееееWallSmile
Тъндъре, майтапчия английски, прав си, след толкоз писания по темата, дай да си спретнем едни чутовен масов кютек Wink да си ударим по неколко салса тояги, нежели да ги гледаме... Box
Тоягите.Wink
П.С.Абе чудя се има ли някакви салса теми които да ни вълнуват малко повечко от , кво беше, : "Новият клуб "Кавалер"?Нов, нов , живи, здрави, ама салсата по света си живее славно и то "почнала" с интересни неща като мамбото "Palladium" с по 6000 двойки едновременно , пък и до сега знаете какви световни събития има...
Ще ви покажа един за който наистина се казва че е Кавалер на салсата, El Caballero de la salsa -Gilberto Santa Rosa, не е зъдължително да го харесвате
, но пожелавам да го поканите и да пее в "Кавалер"...
И така:
http://www.youtub...re=related
"La Sombra Loca"

El Doctor
Sorry,зЪдължително Wink го вижте

Rumbinho
Vrab4eto написа:
Защо не и грузински народни танци?!

Не разбрах иронията в поста на Rumbinho.
В състезателен вариант там е джайв, той е в групата на латино - винаги.
На някои хора тук, липсва и този вид култура! Smile

Aaа виж явно сме говорили за клуб по спортни танци, а не за салса клуб (сошъл). Аз лично правя разлика, а ти? Ако не правиш, с радост ще ти разясня разликата, но не тук, че ми е интересна темата Wink

salserra
Аз отсега заявявам участието си в боя Smile И да знаете - може да съм само 47 кила, но това няма да ме спре да се бутам и ръгам с кеф в другите и да хапя и да дърпам коси Smile Ето че наааай-накрая успяхме да достигнем до нещо позитивно и интересно в дискусията Smile

Vrab4eto
Aaа виж явно сме говорили за клуб по спортни танци, а не за салса клуб (сошъл). Аз лично правя разлика, а ти? Ако не правиш, с радост ще ти разясня разликата, но не тук, че ми е интересна темата

Не ме караите да си мисля, че не само култура, но и логика липсва в поста Rumbinho!
Възможно най-просто, (сошъла) поставен в състезателен вариант, (а това става постоянно) превръща ли се в спортни танци...?
Редактирана от Vrab4eto на 29.10.2009 в 10:25

salserra
Такааа, по мои скромни наблюдения:
1. На състезания по спортни танци не се танцува салса ( поне на официално провежданите от федерацията) - това е като извод от тези, на които съм била зрител и отделно като наблюдение от тренировките ми по спортни танци.
2. В групата на латино спортните танци влизат: спортна ча ча, самба, джайв, румба и пасо добле - това са признатите и по българските и по световните стандарти.
Т.е. врабчето (явно е кой се крие зад ника) - тоя джайв дето си го натряскал накрая никак не си е на мястото - защото е спортен танц, а не социален - какъвто е салса или социално ча ча. А даже и да беше на място трябваше да сложиш и румба и самба и пасо добле даже.
Не си мисли, че хората, танцуващи салса, са с ограничени знания, светоглед и т.н. - защото дотук доказваш само своя собствен ограничен/изкривен светоглед и знания.

ПП Може да проверите верността на данните в сайта на федерацията, както и в сайтовете на всяка друга чуждестранна.

Поздрави: Теди Smile

Vrab4eto
Обхвана ви всеобща параноя, някой ви преследва постоянно. Wink Пиша от свое име, не се заяждам и нямам такива намерения, но искам да изясна само че всеки танц изниква като сошъл, а след това се превръща или не в състезателен. Това означава, че на всеки танц може да се припише сошъл или състезателен вариянт. Няма танц до сега който е влезнал в състезателен формат без да е бил сошъл. За да не обяснявам дългата история на Джайв ще повторя, че той е и сошъл и след това състезателен.Поздрави: Диана Smile

castro
Врабчето, грешиш. В изказването на Rumbinho няма и грам ирония. За неосведомените: салсата е създадена и развита в Куба с помоща на грузински емигранти. На тайни вечеринки и с присъствието на самия Фидел Кастро е проведен експеримент за сдружаване на двете братски държави, състоящ се от миксиране на типични кубински ритми с типични грузински такива. Така се е зародил един съвършено нов стил, различаващ се от разпостранените тогава ча-ча и кубински сон, със своята жизненост и енергичност.
В последствие този малко известен факт бил скрит от простолюдието и така се насадило мнението, че салсата е танц базиращ се единствено на кубинския фолклор и разпостранените тогава джаз и други стилове в Щатите.
На базата на всичко това смятам, че освен стиловете предложени от нашия уважаем приятел и отличен инструктор, лазорини, е редно да бъдат включени и грузинските танци.
Редактирана от castro на 29.10.2009 в 12:20
Тя е бронирана здраво в гърдите,
и бронебойни патрони за нея
няма открити,
няма открити!

Rumbinho
Vrab4eto написа:
Обхвана ви всеобща параноя, някой ви преследва постоянно. Wink Пиша от свое име, не се заяждам и нямам такива намерения, но искам да изясна само че всеки танц изниква като сошъл, а след това се превръща или не в състезателен. Това означава, че на всеки танц може да се припише сошъл или състезателен вариянт. Няма танц до сега който е влезнал в състезателен формат без да е бил сошъл. За да не обяснявам дългата история на Джайв ще повторя, че той е и сошъл и след това състезателен.Поздрави: Диана Smile

Да, определено след поста на Теди, името ти "тежи"...

castro написа:
Врабчето, грешиш. В изказването на Rumbinho няма и грам ирония. За неосведомените: салсата е създадена и развита в Куба с помоща на грузински емигранти. На тайни вечеринки и с присъствието на самия Фидел Кастро е проведен експеримент за сдружаване на двете братски държави, състоящ се от миксиране на типични кубински ритми с типични грузински такива. Така се е зародил един съвършено нов стил, различаващ се от разпостранените тогава ча-ча и кубински сон, със своята жизненост и енергичност.
В последствие този малко известен факт бил скрит от простолюдието и така се насадило мнението, че салсата е танц базиращ се единствено на кубинския фолклор и разпостранените тогава джаз и други стилове в Щатите.
На базата на всичко това смятам, че освен стиловете предложени от нашия уважаем приятел и отличен инструктор, лазорини, е редно да бъдат включени и грузинските танци.

Ники, от един извор пием Wink

echi
Все някой ще загрее. Става дума за възникването на танца- като сошъл и превъплъщението му в състезателен вариант, както джайв така и салсата имат право на това. Какво неясно има? Чуствам, че в отделенията ще те разберат по добре.
Врабче ,не забравяй че са от дружината на "умните"!Smile

Rumbinho
echi написа:
Все някой ще загрее. Става дума за възникването на танца- като сошъл и превъплъщението му в състезателен вариант, както джайв така и салсата имат право на това. Какво неясно има? Чуствам, че в отделенията ще те разберат по добре.
Врабче ,не забравяй че са от дружината на "умните"!Smile

Не ставаше дума за това, преди Диана да си осъзнае, надявам се, грешката Wink

atila
Не разбирам какво общо имат състезателните танци с темата за неграмотните салса инструктори от клуб Кавалер ???
Забележете - говорим за салса, не за джайв, пасо добле или кан-кан...... Салсата е сошъл танц, заведения и клубове организират партита именно по салса, през 90-те готини на мода беше латиното...... ако някой направи парти за джайв ще си умре от скука Smile))) я има 10 човека, я няма..... но виж срещу lazorini ще изляза в клуб салса+ на бачата и на LA ..... при това без жури, пред посетителите на заведението ..... нека покаже какво може и защити себе си, партито си и школата си....... и за да направя нещата още по интересни - на двата танца ще изляза с различни дами Smile)))) Но няма да правя такова показно в клуб Каравел..... салса+ е неутрално място, там партитата не се организират от никоя школа ....
Редактирана от atila на 29.10.2009 в 21:24

lazorini
Нямат нищо общо! "Cпортните танци...." - може би си искал да кажеш, но пак не си разбрал,..... говорим на различни езици! Салсата, като сошъл няма ли състезателен характер? ...... т.e. излъчва ли се 1, 2, 3 място? Hе си ли чувал и виждал? Bинаги е била много смешна ситуацията, когато в Салса плюс DJ смени музиката с ча - ча, регетон или джайв, да не говорим за електронна музика и тогава такива ''виртуози''като теб стоят мрачно или по-лошо танцуват в ритъма на салса с неловко - фанатично наизустени фигури! Ако говорим за добър танцьор, за какъвто се представяш, би трябвало да не изпадаш в паника пред предизвикателството от други танци! На всякъде по света и в България, теста за танциорски умения включва тези 8 танцa, а и други......., но реших да бъда снизходителен. Какво те притеснява клуб Кавалер, нали искаше да идваш там да ни учиш! Ето, аз те поканих да се състезавяме с 1, 2, 3... партньорки. Ако решиш, мога да ти уредя дами ,които могат да танцуват повече от 3 вида танци!

http://chicdance.com/
salserra
Ееее хорааа, много сме недоучили, да знаете. Как може да не сме чували за осемте танца дето на тях е изпита за танцьори GrinGrinGrin

И Атила ти що танцуваш без да си държал изпит - ще те кажа на танцовата полиция Grin

thunderchief
lazorini написа:
Нямат нищо общо! "Cпортните танци...." - може би си искал да кажеш, но пак не си разбрал,..... говорим на различни езици! Салсата, като сошъл няма ли състезателен характер? ...... т.e. излъчва ли се 1, 2, 3 място? Hе си ли чувал и виждал? Bинаги е била много смешна ситуацията, когато в Салса плюс DJ смени музиката с ча - ча, регетон или джайв, да не говорим за електронна музика и тогава такива ''виртуози''като теб стоят мрачно или по-лошо танцуват в ритъма на салса с неловко - фанатично наизустени фигури! Ако говорим за добър танцьор, за какъвто се представяш, би трябвало да не изпадаш в паника пред предизвикателството от други танци! На всякъде по света и в България, теста за танциорски умения включва тези 8 танцa, а и други......., но реших да бъда снизходителен. Какво те притеснява клуб Кавалер, нали искаше да идваш там да ни учиш! Ето, аз те поканих да се състезавяме с 1, 2, 3... партньорки. Ако решиш, мога да ти уредя дами ,които могат да танцуват повече от 3 вида танци!

Ама ти си уникално дърво пич(въпреки, че всъщност четейки приказките ти не си точно пич). Струва ми се по-горе ръкавицата беше хвърлена и сега ако искаш да се докажеш остава само да си уредите срещата с хунския вожд(само да не забравите да кажете кога ще е, та да дойдем да те погледаме). Останалото са оправдания и страховити приказки с които ти добре се справяш както виждам.
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.

admin
искам специална покана за "мача" ... държа да имам място на първи ред, седящи места. Даже 2 места, не три, не четири, за по сигурно Smile БЛАГОДАРЯ!

http://www.bgsalsa.info
Vrab4eto
thunderchief написа:
Ама ти си уникално дърво пич(въпреки, че всъщност четейки приказките ти не си точно пич). Струва ми се по-горе ръкавицата беше хвърлена и сега ако искаш да се докажеш остава само да си уредите срещата с хунския вожд(само да не забравите да кажете кога ще е, та да дойдем да те погледаме). Останалото са оправдания и страховити приказки с които ти добре се справяш както виждам.

Неприличат на ПИЧОВЕ такива като теб, скрити зад псевдоними - дребни душици.
На клакьора му липсва позиция и затова винаги е функция на някого...нещо като слаба жена! Sad
Редактирана от Vrab4eto на 30.10.2009 в 12:30

Vrab4eto
Pfft
Редактирана от Vrab4eto на 30.10.2009 в 12:32

tino1904
Ама, моля ви се, слагайте препинателните знаци и пишете правилно, че да не издразните някои от по-чуствителните във форума/ ако имам грешки в написаното- по незнание са,да знаете !/Yes

thunderchief
Vrab4eto написа:
thunderchief написа:

Неприличат на ПИЧОВЕ такива като теб, скрити зад псевдоними - дребни душици.
На клакьора му липсва позиция и затова винаги е функция на някого...нещо като слаба жена! Sad

A сига деSmile Първо хунска вождка имаше сега и мене ме набедиха за индианска вождка, за каквато твърдо не ставам(много съм космат и ми понамирисват чорапкитеSmile) Иначе поразпитай насам натам кой точно е така добре прикрит зад тоз индиански псевдоним, подозирам че тук там(включително из форума) се намират хора дето са го виждали на живоSmile

П.с. А пък да ме обявиш за клакьор на хунския вожд е голям майтапGrin Уви ти няма как да го разбереш

П.п.с. Чакаме салса батъла ако някой наистина иска да докаже нещо. Ако ли не, крайно време е да престанете да занимавате аудиторията със себе си(мойта лична позиция в прав текст за който не я е разбрал до сега)
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.

Отидете до форум
Време за зареждане: 0.11 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,338 уникални посещения