BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
Todo Latino Salsa Festival
mira2605
На 27-29 ноември в Атина ще има Todo Latino Salsa Festival. Някой да знае нещо повече? А дали някой ще ходи? В сайта са обявили, че ще има концерт на Марк Антъни (което мен направо ме ошашави) както и на Луиджи Тексидор (който ми е един от любимците) и Франки Васкес (не съм сигурна в изписването на имената на български). Дали някой има допълнителна информация - естествено има разни неща, които аз лично трудно разбирам Smile уоркшопи и т.н. А дали някой е ходил в Гърция по подобен повод да сподели какво трябва да направя предварително и въобще каква е организацията.
Моля ако някой има инфо да ми сподели! Благодаря предварително!

NO HAY NADIE COMO MARC!!!

ladysmile
Аз бях там миналата година Smile Страхотен фестивал, невероятна организация, перфектно избрано място за провеждане, дълъг списък с участници... Всичко беше на изключително високо ниво по мнение на инструктори и участници!
Тази година обещават още по-добър фестивал!
Да, ще има концерт на Марк Антъни, договорът е подписан и всичко е потвърдено Smile
Именно и затова цената на паса е толкова висока - 230 евро фулпас Wink

Можеш да си купиш пас директно от сайта (ако имаш Visa/Mastеrcard).
Може също да се поръча чрез някоя школа, която ползва отстъпки. Организатора на фестивала в Берлин следващата седмица има цена 210 евро, а за тези, които имат пас за Берлин - 200 евро.
Школи в България не знам да събират групи (минимумът за ползване на отстъпка е 30 човека)

В сайта има и информация за хотели, за които може да се ползва отстъпка в цената (но който ще ходи да побърза - хотелите около събитието вече са пълни).

Пътуването до Атина може да се организира по много начини - има автобуси за около 65 евро двупосочен билет, но се пътува около 14 часа. На отиване се издържа, но на връщане след 3 дни танци е доста изтощително.
Има и влак (спални вагони - гръцки) за около 85 евро (това ще е и моят начин тази година).
Разбира се има и самолети, но е доста по-солено Wink

Питайте, ако имате други въпроси - директно в темата или пък на лична бележка Smile

thunderchief
230 евро фулпас

Въх! А аз си мислех да ида. За 230 евро обаче няма да е тая годинаSad
За тия пари човек може да иде на един приличен салса ивент на Острова и на поне две големи авиошоута
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.

Stefan Elenkov
Тук ще се включа и аз с коментарSmile

От около месец работя за да взема по-добра цена за България, която да се продава през българските салса школи. Към днешна дата все още нямаме окончателно споразумение. Надявам се до седмица две да има пълна яснота. Цената която организаторите предлагат е неразумно висока и смятам, че не си заслужава фестивала да бъде посетен при сегашните ценови равнища. Но все пак всеки сам си знае положението, така че ако има някой, който бърза може наистина да си вземе пас от сайта на фестивала, а за останалите още малко търпение, надявам се да ги преборя Smile

Поздрави,
Стефан

ladysmile
Е, така е Wink Марк Антъни струва скъпо Wink
За мен обаче цената си струва - виж списъка на участниците. А и концертите са два, мястото е уникално, изобщо всичко е перфектно! Smile
http://www.salsaf...

(И между другото на тази тема не й е мястото точно в тази част на форума, Админа може да я премести, ако желае) Wink

Stefan Elenkov
Концерт на Marc Anthony в Белгия струва 60 EUR незнам за какво говориш, когато казваш скъпо. Добре знам колко струва, защото преди две години работихме с мои колеги да го вземем на турне на Балканите. Според мен просто се спекулира, защото не е идвал в този край на Европа.

Относно листа с участниците, колкото и велик да е в края на деня ние живеем и работим в България, Турция, Румъния или Сърбия. В колко от тези държави мислиш, че хората могат да си позволят 200 и повече EUR за фестивал. Било то и салса! Идеята е че всеки трябва да се разпростира според чергата си. Ако живееш в Германия можеш да си позволиш сигурно и 300 EUR да искаш за билет, но никой не го прави. Всички се опитват да държат разходите си разумни и да балкансират цената на билета, така че да имат посещаемост. Не казвам, че в Гърция никой няма да отиде, но със сигурност цената ще се окаже проблем за много хора.

Нормална цена според мен за фестивал тук на Балканите е между 60 и 120 EUR в зависимост кога ще си вземеш билета.Говоря само за уроци и партитата, в случея с голям изпълнител би трябвало да е малко повече. Всичко останало е едно наистина добро пожелание.

И между другто прави ли ви впечатление колко струват тридневни събития в други музикални жанрове? Огледайте се "Exit" - Сърбия, "Spirit of Burgas" - България, "Rock and Coke" - Турция. В сравнение с тях салсата изглежда бутиково събитие, каквото спред мен не е! Тази политика на високи цени ще държи още дълго време вратите на салса събитията затворени за масова публика, което според мен не е правилно, защото никой не печели от това.

Всичко това го пиша с ясното съзнание, че самият аз съм един от тези организатори на салса събития, но се опитвам по всякакъв начин да балансирам цените за събитията организирани от мен за да ги направя по достъпни за хора извън нашите кръгове.

Поздрави,
Стефан

Joli
Stefan Elenkov написа:
От около месец работя за да взема по-добра цена за България, която да се продава през българските салса школи. Към днешна дата все още нямаме окончателно споразумение. Надявам се до седмица две да има пълна яснота.
...още малко търпение, надявам се да ги преборя Smile

Много добра новина; аз поне определено ще очаквам с нетърпение ново инфо Good Est

ladysmile
Сега видях, че моят пост, че "Марк Антъни струва скъпо" всъщност се е появил след твоя - явно сме писали по едно и също време. Аз всъщност отговарях на Thunderchief Wink
Ако успеете да договорите по-ниски цени за България би било чудесно! Smile В такъв случай ще чакаме инфо Smile

И все пак за тези, които са решили вече, че ще пътуват - наистина е разумно да си резервирате хотел отсега. В няколко от най-близките хотели вече няма места за този период!

Да, съгласна съм, че цената от 200-230 евро не е по джоба на всеки. И който не може да си го позволи, ще си вземе пас без концерта на Марк Антъни и неделното парти - за 130 евро. Факт е, че до преди 3 дни се продаваха пасове само по 230 евро и организаторите се надяваха да продадат целия фестивал на тази цена, което явно няма да се получи Wink И все пак там ще има големи групи от Германия, Англия, Белгия, Дубай, които вероятно могат да си позволят цената.

Да, за хората от Балканите подобни цени са високи и в същото време сме наясно, че това е трудно, понеже всеки от участниците в едно подобно събитие иска хонорара си не в зависимост от страната, в която отива, а в която живее Wink Затова всички оценяваме твоите усилия да запазиш цените в България на нормално ниво!

Аз в случая просто давам информация за събитието, на което лично присъствах миналата година и където ще отида пак! А всеки сам решава кое да избере според възможностите си...

Иначе разбира се няма как да пропусна и всички събития в България! Wink
И ако успеете да организирате концерт на Марк Антъни или който и да е друг изпълнител от подобен ранг, разбира се ще отида и там! Smile

Поздрави,
Александра
Редактирана от ladysmile на 18.09.2009 в 12:25

tanyatasheva
Ха ха ха! 130 евро за Марк АнтъниGrin А за Мадона - 100 лева. Тия са луди. Не бих дала и половината! Стефан е прав - това са абсурдни цени за наште географски ширини. Да не говорим за 230 евро фулпас. Не е въпросът здали ги имаш, или не. Пазарът вече е доста наситен на салса събития, дори у нас. Няма да си харчим парите само за това яSmile
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.

mira2605
Много благодаря за инфото! Таня лично аз за Мадона и четирдесет няма да дам Smile. Ако искам да гледам балет ще отида на друго място. Виж за Марк Антъни ще дам колкото ми поискат, защото пеенето на Марк Антъни и на Мадона е на светлинни години разлика. Само ще кажа, че освен 5 Грами-та, Марк на 38 години получи наградата за цялостно творчество на името на Селия Круз (American Latino Media Arts (ALMA) Awards - Celia Cruz Award for excellence in music), а на 16 този месец наградата на Congressional Hispanic Caucus Institute за Lifetime Achievement Award - все трябва да има причина да му ги дадат тези награди на тази възраст. Но пък нали се води комерсиален изпълнител явно за теб от тук на сетне няма разлики. Александра ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ ЗА ИНФОРМАЦИЯТА!!!! Аз започвам да го организирам от сега, защото най-вероятно ще ми бъде трудно по нататък да намеря хотел. Надявам се да успея да направя всичко и да отида. Освен това там ще бъде и Луиджи Тексидор!!!! Абе направо ще се размажа - смятам че моето върховно удоволствие си заслужава тези пари, въпреки че в момента идея си нямам от къде ще ги намеря. Дали имаш идея горе долу съвкупно колко ще ми струва цялостно.
ПП Сложих я тук, защото общо взето мен ме вълнува концертът на Марк Антъни и концертът на La Orquesta Del Solar with Luigi Texidor and Frankie Vazquez Smile вероятно наистина не и е тук мястото Аз не можах да разбера какви са разликите между дневният фул пас и нощният фул пас - мисля, че в дневният не са включени Луиджи Тексидор и Франки Вазкез, а пък на нощният не са включени уоркшоповете

Редактирана от mira2605 на 18.09.2009 в 17:55

ladysmile
Ами колко ще ти излезе си зависи от теб Wink
Както казах - пас 200-230 евро (все пак изчакай цената на Стефан, не бързай с паса), път 65-85 евро; градския транспорт в Атина доколкото си спомням е нещо около евро за 2 часа във всички посоки; хотел 35-120 евро/нощ (в зависимост от звездите и от това дали си сама или в двойна стая); другите разходи си зависят от теб Wink
Във фестивалния комплекс има откъде да си вземеш сандвич/салата, вода/сок на цени, по ниски от тези на Боровец миналата година Wink Около комплекса има ресторантчета и заведения за бързо хранене.
Аз предвиждам общо около 550 евро. Но всеки смята разходите си индивидуално Wink
Да, никак не е евтино удоволствието, но и за мен си струва. Догодина може и да не мога никъде да пътувам... Така че тази година това ще е третият ми фестивал! Wink

Gold pass 230 евро включва всички уроци и партита, вкл. концертите на Марк Антъни и La Orquesta Del Solar
Silver pass 130 евро включва всички уроци и партита, вкл. концерта на La Orquesta Del Solar; не включва концерта на Марк Антъни и партито в неделя
3 nights pass 210 евро включва всички партита, вкл. концертите на Марк Антъни и La Orquesta Del Solar; не включва уроци
(Честно казано този последния пас е малко безсмислен - за още 20 евро получаваш допълнително 4 урока в петък и по 6 събота и неделя)

Ако имаш други въпроси, пиши ми лична бележка Smile
Редактирана от ladysmile на 18.09.2009 в 18:08

tanyatasheva
mira2605 написа:
[b][color=#3333ff]Много благодаря за инфото! Таня лично аз за Мадона и четирдесет няма да дам Smile. Ако искам да гледам балет ще отида на друго място. Виж за Марк Антъни ще дам колкото ми поискат, защото пеенето на Марк Антъни и на Мадона е на светлинни години разлика. Само ще кажа, че освен 5 Грами-та, Марк на 38 години получи наградата за цялостно творчество на името на Селия Круз (American Latino Media Arts (ALMA) Awards - Celia Cruz Award for excellence in music), а на 16 този месец наградата на Congressional Hispanic Caucus Institute за Lifetime Achievement Award - все трябва да има причина да му ги дадат тези награди на тази възраст. Но пък нали се води комерсиален изпълнител явно за теб от тук на сетне няма разлики.

Тук не говорим за това кой колко е велик, а за разумни цени. Мадона и мене не ме интересува, не съм ходила.Smile Просто дадох един пример, как едни цени, съобразени със страндарта на хората, кризата…и т.н., могат да дадат огромни приходи като резултат.
Когато у нас дойде големият музикант, бих добавила и певец Джими Бош, билетите бяха нищо и никакви 25 лв., ако не се лъжа, като включваха и парти, а имаше доста малко хора. А за Марк Антъни каква дандания. Явно разчитат на по-широката му публика. Как се комерсиализират тези фестивали….
Мира, точно за тебе си помислих, като четях тази тема. Разбирам те, аз също бих дала неразумно висока цена за нещо, което много обичам, но не всички са като нас!Smile
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.

thunderchief
Айде бе, 230 евро за Марк Антъни(че и 260 след 15/11). По-скоро трябва на мене да ми дадат 50 евро и да ме почерпят с нещо хубаво за пиене, за да му се замъкна на концерта на тоя. Пък и като гледам списъка на участниците виждам цифром и словом 2(две) бройки интересни участници за мене - HYM и Еди Торес. Бих се вързал да ида и на уъркшоп на Ямуле ако нямах доста горчив опит от миналия GBSeX(супер перформъри и отчайващо трагични инструктори - само дето някой не изръси "що да ви показвам, вий туй си го знаете"Wink. И това биха били двата най-скъпи уъркшопа на които съм ходил ако се подлъжа за 230 евро(за справка, за тия пари човек може дважди да посети GBSeX и в зависимост от уъркшопите дето си е букнал да му останат пари за лиготии от сорта на дискове и някой и друг готин тишърт)

mira2605
thunderchief хубавото на тези неща е, че са доброволни Smile аз лично нямам 50 евро да споделя за да те накарам да отидеш на концерт на "тоя". Но най-тържествено обещавам, че ако не си струва, ще си кажа съвсем честно Smile, особено като имам възможност да го сравня с Луиджи Тексидор и особено с Франки Вазкез, който както знаем е жива легенда в салсата.
Таня благодаря за разбирането и разумният тон. Комерсиализацията е неизбежна - всеки от тези музиканти също яде, спи, има разходи за ток Smile и т.н това, че един човек се е постарал да достигне до повече хора, бидейки музикант не го парави по-лош - нали все пак те не го правят за себе си а за хората, които могат да ги чуят. И добре Джими Бош (който дълго време беше музикален директор на бенда на Мрак Smile), който е настина невероятен музикант - колко хора могат да се заинетеруват, когато не го познават и всъщност биха пропуснали страшно много. Въпроса е всъщност какъв изпълнител е наистина класен или просто в него се наливат пари - например Джери Ривера, който непрекъснато е подкрепян от множество салсероси и то доста активно и въпреки това на живо е трагедия (от това което съм видяла от живите му изпълнения в ютуб, което може би не е съвсем достоверно мерило, но това са си записи, не могат да изкривят чак толкова действителността).
Както и да е - аз може би ще ходя на концерт на Марк Луиджи и Франки Вазкез UraaaGrinHo Ho

thunderchief
музиканти също яде

Ma много плюскат тия явно! И явно оставят осветлението из къщата светнато по цял ден!
Това Лари Харлоу, Аделардо Баросо и компания в Лондон през ноември 2007 ми струваха цифром и словом 17 (седемнадесет) паунда, а Марк Антъни има още много боб да изяде докато(ако въобще някога) го докара до нивото на тия другари.
Т.е. оставаме с два варианта
или изпълнителите и организаторите в Атина са безобразно алчни(като те гледат и виждат пачки от 50 евро) или ВВС Radio 1 (организаторите на посещението на Legends of Fania) могат да правят магийки

те не го правят за себе си

Ще прощаваш ама това си е забавно!
Представям си просто как някой се сапунисва под душа пеейки и изведнъж го осенява великата идея - "И..ф маааму ми аз съм ногу добър! Ми хората ша си погинат от кеф. Просто на всека цена требва да ме чуят! Ей ся да са оплакна и ше отичам да найда продуцент" Grin
Редактирана от thunderchief на 19.09.2009 в 20:00

mira2605
thunderchief написа:
музиканти също яде

Ma много плюскат тия явно! И явно оставят осветлението из къщата светнато по цял ден!
Това Лари Харлоу, Аделардо Баросо и компания в Лондон през ноември 2007 ми струваха цифром и словом 17 (седемнадесет) паунда, а Марк Антъни има още много боб да изяде докато(ако въобще някога) го докара до нивото на тия другари.
Т.е. оставаме с два варианта
или изпълнителите и организаторите в Атина са безобразно алчни(като те гледат и виждат пачки от 50 евро) или ВВС Radio 1 (организаторите на посещението на Legends of Fania) могат да правят магийки

те не го правят за себе си

Ще прощаваш ама това си е забавно!
Представям си просто как някой се сапунисва под душа пеейки и изведнъж го осенява великата идея - "И..ф маааму ми аз съм ногу добър! Ми хората ша си погинат от кеф. Просто на всека цена требва да ме чуят! Ей ся да са оплакна и ше отичам да найда продуцент" Grin

Тия другари свирят друг тип салса принципно - едва ли Марк би могъл да се превърне изведнъж във изпълнител на салса тип фания, просто е съвсем различен тип изпълнител.
Иначе наистина по добре просто да си пеят под душа ако няма да имат публика аз като върша моята работа например (хидрогеоложки проучвания) общо взето не ги правя безплатно и никога не си ги правя на мене си за да мога да се наслъждавам колко съм великолепна още повече музиката която по природа си е предназначена за споделяне Лари Харлоу е просто невероятен музикант, но той е на сцена от повече време отколкото Марк има спомени въобще Smile Идея си нямам защо трябва да се гледа на изпълнители, които са по популярни с негативно око. Марк откакто е започнал да пее салса е натрупал популярността си единствено и само с турнета - непрекъснати и изтощителни. Защо това трябва да е нещо, което трябва да бъде непременно малоценно? Това, че пее салса, която звучи по друг начин, трябва ли да значи, че той е по-малко ценен музикант? Идея си нямам защо трябва да се сравняват две абсолютно несравними неща - като виното и шоколада - има евтини и шоколад и вино - въпрос на вкус е кое предпочиташ но и двете са за ценители (аз ги обичам и двете - скъпи) както казах и по-рано - най-хубавото е че никой не може да те накара да отидеш на сила пък и аз казах че НЯМАМ 50 евро които да споделя с теб Луиджи Тексидор и Франки Вазкез са от отбора на Лари Харлоу - така че ще се убедя на място дали Марк може да издържи на сравнението Smile и ще споделя с теб съвсем честно обещавам (стига да мога да отида Oho за което силно си стискам палци).

Редактирана от mira2605 на 19.09.2009 в 20:58

thunderchief
пък и аз казах че НЯМАМ 50 евро

Tи пък не се хващай за 50тях евро. Това си беше майтап, реално и за 150 не мож ме придума.
Пожелавам ти да идеш и да му се порадваш щом ти се намират излишни пари.
Аз нямам желание да си пилея мойте за нещо сходно по цена с фестивал в Ню Йорк

mira2605
Е не че се хващам ама такава цена си даде Smile както се казва сега си повишаваш цената
Е като се има предвид че Марк прави концерти (това е първото му участие във фестивал) предимно в Латинска Америка, Северна Америка и Испания (евентуално) - това определено ще ми излезе по евтино Smile

mira2605
Thunderchief аз понеже тези дни малко се нервя с едни отворковци от другата част на света напоследък силно ме вълнува едно нещо което не мога да разбера - ако си в състояние да забравиш, че Марк Антъни е женен за ДЛо (казвам го това защото обикновено първата реплика на салса феновете които мразят Марк е "той да си стои с жена си и да остави музиката на сериозните изпълнители", което общо взето за мен е абсолютно непонятно като логика, дори един се изказа така "Ако иска да има кариера като салса изпълнител трябва да се разведе с ДЛо" Frown) обясни ми поради каква причина Марк е толкова подценяван като музикант, питам тебе защото виждам че си от техният отбор - а какво имам пред вид - всички признават, че като вокална техника той е един от най-добрите въобще, повечето, дори и тези които най-много са срещу него признават, че на живо е безпогрешен в пеенето и интерпретацията като цяло, не издава на всеки шест месеца албум (което смятам е присъщо на комерсиалната музика (която разбирам като музика предназначена само за печалба)) общо взето минимума е 2 години за издаването на един негов нов салса албум, няма пълнеж в албумите си - ако има осем песни толкова пуска не ги прави до 12 да има нещо вътре, няма слаба песен от салсата (то и от поп албумите му няма слаба за изискванията на този жанр) прави турнета като изоглавен (поне до 2008 г. когато вече взе да разрежда лекичко) винаги пее на живо (което се подразбира смятам). Добре тогава защо е толкова подценяван като салса изпълнител? Аз съм фен заради прецизността на пеенето и въобще гласа му (диапазонът му е оттук до края на света и обратно) и такъв ще си остана та ако ще да започне да пее чалга (искренно се надявам това да не се случи Smile) стига да продължава да е един от малкото които е видно, че работят с гласа си непрекъснато и става все по добър с всеки изминал ден. Разбира се от твоята гледна точка Smile и разбира се ако ти се занимава Smile да ми обясняваш. Smile Не съм в настроение за спор Smile, просто искам да разбера, защото аз също съм фен на Фания и RMM поколението, но песните на Марк не ме дразнят.

thunderchief
ако си в състояние да забравиш, че Марк Антъни е женен за ДЛо

Джей Ло не ми пречи всъщност. Обаче мъж и ми е малко лигав точно от гледна точка на пеене. Просто след него ми се приисква за час два да послушам хард музика, за да ми размине лигавото звучене в ушите.

Отидете до форум
Време за зареждане: 0.28 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,350 уникални посещения