BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
Пети фанта салса фестивал - мнения
El Doctor
За поредна година присъстваме на най-голямото салса събитие в България, което никак не е малко и от гледна точка на други европейски салса събития.Нека споделяме своите впечатления и дано това помага нещата всяка година да стават все по-добри.
Снощи бях в Маскара , купонът беше силен, мястото си остава хитово за подобни прояви. Моя гостенка, US salsera от Филаделфия сподели отлични впечатления също.Една лека забележка: знам, че не е лесно да се организира всичко това, но мои приятели се оплакаха, че дълго стояли на опашка пред Маскара, което поизнервило обстановката.Е, на тези ,които бяха вътре това ни им личеше...Wink и се забавляваха здраво.

thunderchief
Рано е още за мнения. Кат се наспя утре ще дойда да видя как е - мнения тогава. И да не забравиш че си ми обещал да ме запознаеш с каката от Филаделфия.
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.

El Doctor
thunderchief писа:
Рано е още за мнения. Кат се наспя утре ще дойда да видя как е - мнения тогава. И да не забравиш че си ми обещал да ме запознаеш с каката от Филаделфия.

Повелителю на салса гръмотевиците...нЕмаш проблема за америкън уомън ...рано е за мнения, ама нека има тема, те сами ще се акумулират...мненията Cool

Cuba_Libre
Thunder-e, ти какво - разочарова се от англичанките, и се преорентира към американките, а? Grin (sorry за офтопика...)
En el fin de semana quiero bailar...

El Doctor
Interim анализът казва - засега отличен 6...На някои хора представлението то миналата година - Терраканя им е харесало повече, но както споделих в разговор с Алберт Торес и със Стефан идеята да се представи Palladium Ballroom of the 50's е чудесна и тази година нещата също са много силни!

thunderchief
А на мене пък не ми хареса като за първа година. Все същата добра организация, хубава музика и т.н.(поздравления за Стефан и екипа за добре свършената работа!) но нещо не ми е точно. Особено пък шоуто. Умишлено закъснях понеже не обичам да зяпам дълги програми и пак успях да се нагледам и наслушам на грознички неща.
Примерно някой явно беше пипнал аранжиментите на Франки Моралес за да може песните му да звучат по-бързо в резултат на което Франки просто не звучеше като себе си. Демек който е пипал по песничките ги е окепазил зверски.

Друга грозна картинка беше Тамара Ливолси. Тая жена изглеждаше като след двумесечна диета в Макдоналдс и Бъргър Кинг. Чудя се на какво точно ми приличаше. Нещо между танк Абрамс и самоходна гаубица Pzh 2000 и май по-скоро на гаубицата. Че и беше решена в подходящ зелен цвят.

Най-готината картинка в шоуто беше накрая когато всички танцуваха и имах възможност да видя Буржу и Фернандо Соса. Тия двамата откровено ми напълниха душата.

Една много мънинка критичка към организаторите - не ща да ви се бъркам, но поне според мене Франки и Херман щяха да направят партито доста по-живо ако бяха попяли за танцуващите, а не на шоуто.

lagataloca
[quote]thunderchief писа:

Примерно някой явно беше пипнал аранжиментите на Франки Моралес за да може песните му да звучат по-бързо в резултат на което Франки просто не звучеше като себе си. Демек който е пипал по песничките ги е окепазил зверски.""

Не, просто музикантите от великата група тумбаито въпреки че имаха нотите пред себе си, пак свириха грешно. Не се учудвай на аранжимента, толкова си могат хората, това е...Angry
Редактирана от lagataloca на 10.05.2009 в 20:11

El Doctor
lagataloca писа:
[quote]thunderchief писа:

Примерно някой явно беше пипнал аранжиментите на Франки Моралес за да може песните му да звучат по-бързо в резултат на което Франки просто не звучеше като себе си. Демек който е пипал по песничките ги е окепазил зверски.""

Не, просто музикантите от великата група тумбаито въпреки че имаха нотите пред себе си, пак свириха грешно. Не се учудвай на аранжимента, толкова си могат хората, това е...Angry

За жалост няма как да не се съглася...Shock
Много искам Тумбаито да станат истинска група за този вид музика, но явно още е трудно...и това пролича...Но мисля позитивно , че нещата ще се оправят.
За забележките на Тъндъра...ако жената танцува добре за обикновено сошъл танцуване килограмите не са проблем, но...за професионален артист се иска малко естетика и диета е необходима...да го кажа любезно, но това като цяло не променя предишното ми генерално мнение.

Krasi
Скука, скука, скукаFrownSadShock
Paladuim беше пълен провал, заспахме по трибунитеSad
Спомням си, че имаше един два номера, които успяха да ни изкарат от дрямка, ...но за малко.
Състезанието - поредния фарс - можеха да напишат имената на победителите направо на купите.
И отново тази скука - голями паузи, "мацки" и простотия.
Браво на Памбос - ако беше изкарал още "тимове" можеше да си направи вътрешно състезание - видя се, че самите му ученици не могат да изиграят радост накрая като "отново са първи".
Двойките - никаква изненада за класирането.
Успех и на Ина и Захари! Браво на Миро!

P.S. Имаше две дами (с пердето около кръста и със счупената китка) - те не са ли за аматьори? Cool

Слаб фестивал, скучен и незапомнящ се

everdance
На мен пък много ми хареса.
Вярно е, че ходя за пръв път, но съм много впечатлена и нямах никакво желание да свършва.

Беше прекрасно - по цял ден на уроци, после шоу, после парти.
Е, друго си е това, че на партитата имаше много по-добри танцьори, отколкото част от двойките на състезанието - и като техника, и като артистиност.
Малко ме досрамя, че такива велики съдии бяха сложили да оценяват такова танцуване. А класирането - ясно беше, да...
Състезанието изглежда е формалност. Добрите двойки са малко, тимовете - съвсем.

Паладиум-а - ами заспах на две от изпълненията, но това вероятно се дължи на факта, че не бях спала и бях ходила на уъркшопи
целия ден.

Е, купих си DVD-то - хубави хора са, добри танцьори са, като го гледам цялото пак ще говоря Wink
Редактирана от everdance на 11.05.2009 в 10:52

tino1904
На представленията нямах възможност да присътствам , закачих само малка част от състезанието , но на партитата се разбих - скъсах два чифта обувки , видяли не едно и две състезания ! Супер беше , влюбих се в начина на танцуването и на воденето на Тито , беше невероятно усещане да танцувам с Маскарел - невероятен кавалер е ! Луис щеше леко да ми откъсне ръцете , но беше вече доста уморен , никой , доколкото можах да видя , на никой не отказваше танц , било то известни танцьори или почти сега прохождащи , Магна наистина беше магнетична , щедро раздаваше усмивки на всичките си кавалери , дори и да се опитваха / някои / да я спънат, препънат и да и изкълчат ръцете . Невероятна беше ! На мен ми хареса много .
tino1904 прикачени следните снимка:
4338_1165114887070_1203819597_433933_5496686_n.jpg

Редактирана от tino1904 на 11.05.2009 в 13:56

La Tiburona
:kep:
Krasi писа:
Спомням си, че имаше един два номера, които успяха да ни изкарат от дрямка, ...но за малко.
Състезанието - поредния фарс - можеха да напишат имената на победителите направо на купите.
Браво на Памбос - ако беше изкарал още "тимове" можеше да си направи вътрешно състезание - видя се, че самите му ученици не могат да изиграят радост накрая като "отново са първи".

P.S. Имаше две дами (с пердето около кръста и със счупената китка) - те не са ли за аматьори? Cool

Все едно Atila go e pisal...
Скука, друг път...
Идеята за Палейдиум беше страхотна, има какво да се научи за историята и за духа на 50-те , за духа на мамбото и ча-ча...
АКО ЧОВЕК ИСКА ДА ВНИКНЕ РАЗБИРА СЕ...
Браво на Памбо тийм, браво на традиционно добрите кике и Ели, браво на мойте фаворите Евгени и Лили, в тях има голямо бъдеще!!!:kep:

cuci_28
La Tiburona писа:
:kep:
Krasi писа:

Скука, друг път...
Идеята за Палейдиум беше страхотна, има какво да се научи за историята и за духа на 50-те , за духа на мамбото и ча-ча...
Браво на Памбо тийм, браво на традиционно добрите кике и Ели, браво на мойте фаворите Евгени и Лили, в тях има голямо бъдеще!!!:kep:

Злоба злоба и завист!!! Оче1идно има хора които завиждат и злобеят и това ясно личи 1 писмото на краси, състезанието беше пълен провал да просто защото тимът на лос памбос беше хиляди нива над останалите и докато те правеха шоу другите едва се клатеха на сцената. Да победата беше очевидна защото тъи като разликата в класите на отборите беше видима от километри отборът ни лос памбос е на висота недостижима от останалите и това беше видимо за всички давайки автоматична представа че в това състезание имаше един единствен състезаващ се отбор и това бе нашият но след като видяхме резултатите на останалите които уж се състезаваха стана ясно че за състезание и дума не може да стажа. А колкото до отборите ни памбос можеше да изкара още 10 отбора тъй като школата му е пълна с професионални танцьори от добри, по добри изборът беше доста труден, резултата беше ясен в момента в които лос памбос излязоха - пълно издухване на всички от сцената. А наградите само показаха резултата от това какъв страхотен инструктор е памбос, професионализма които предава на танцьорите си и таланта които усъвършенства у тях до последния детайл които ние видиахме и се убедихме. Браво на памбос и мариа. Честито за победите. Ако някои се съмнява в таланта нека заповяда в школата на памбос дансинг центер за да се убеди лично. И още веднъж резултата е безспорен - издухване на всички от сцената и грабване на купата. Smile Smile Smile

Колкото до това, че победителите не са изиграли радост ами те винаги печелят и вече толкова са свикнали с победите че това им е станало ежедневие. Smile Smile Smile така и ще бъде за напред

EDIT: admin - спазвай правилата за писане в сайта и прилежащият форум!
- писането на латиница е абсолютно забранено!
- писането с главни букви е забранено!
- прекаляването с емотикони, не се препоръчва!
При следващо подобно мнение, просто ще го изтрия!

Редактирана от admin на 11.05.2009 в 23:32

cuci_28
cuci_28 писа:
La Tiburona писа:
:kep:[quote]Krasi писа:

Скука, друг път...

Колкото до това, че победителите не са изиграли радост ами те винаги печелят и вече толкова са свикнали с победите че това им е станало ежедневие. Smile Smile Smile така и ще бъде за напред

thunderchief
Сега само трябва да цъфнат поддръжниците на една друга школа и става както винагиPfft

Paladuim беше пълен провал, заспахме по трибуните

Късметлии! А аз като си висях на крак нямаше как и да заспя.

bobsun11
Злоба злоба и завист!!! Оче1идно има хора които завиждат и злобеят и това ясно личи 1 писмото на краси, състезанието беше пълен провал да просто защото тимът на лос памбос беше хиляди нива над останалите и докато те правеха шоу другите едва се ........

ехх GrinGrinGrinGrinGrinGrin

да признавам си доста ме забавлява изказването ти разбирам че подкрепяш учителя си и школата му .. но по добре да беше гледала внимателно видеото на стените ... аз не виждам някой тогава да е танцувал като свежо издялкан буратино ... все пак защо не попиташ някой латинос как възприема "маршируващото латиното" на Памбос ?? къде е вкуса на салсата усещането... или той е открил нов танц ...
А за отборите е най забавното казваш останалите ... ами то другите са на Памбос пак GrinGrin поне беше откровенна .. прави ти чест .. наистина са клатещи се .... само за идеята на масовката може и 20 отбора да изкарат.... не искам да обиждам усилията на тези хора които танцуваха ... просто не са виновни че великият им учител за да угоди на организаторите и да попълни бройката ... е готов да ги излага по този начин.... това вече си беше пародия.
А пък не подозирах че в България има толкова професионални танцьри GrinGrinShock .. то по нашенски ли е незнам .... но тръгват за удоволствие .. и след няколко месеца танци решават че са професионалисти .. хмм интересен феномен Smile)). Пък тези наистина професионални танцьори ... които всеки ден години наред танцуват .. и то не само салса .... те явно нещо са инфантилни .. щом във вашата школа се произвеждат денонощно професионални танцьори .. .. FrownFrownFrown
Редактирана от bobsun11 на 12.05.2009 в 01:29

thunderchief
Въй, въй, въй аз съм бил ясновидец

bobsun11
Сега само трябва да цъфнат поддръжниците на една друга школа и става както винаги

e сега ти видях поста.. аз отдавна не съм писал.. а и нямах намерение но въпросното изказване ме забавлява искренно .. нямам намрение на никого да отварям очите.. Cool
който иска да си е сляп, Жалко за хората ... когато човек толкова много си вярва .. и не понася критика просто за него няма начин да е зле ... а за танцуването на въпросната школа не мога да го сравня с други ... ето имаше чужденци ...
Някой да танцува така вдървено... и всичко само някакво бясно въртене и препускане без никакво отношение .... към произхода и култирата на този вид танци . както и към музиката
и понеже хората са много чувствителни т.к. техният учител постоиянно им промива мозъците колко са добри че това е салсата... в крайна сметка в днешно време има материали и информация ... и човек винаги може да види какво се прави по света... .. а на който му е удобно да си танцува както иска и да си претендира каквото си иска ... и да си самоопределя сам каквито нива иска Smile) Гуру... и т.н. .. Мен това не ме вълнува защото такъв човек не само че не се развива ами деградира постоиянно оплитайки се в собствените си илюзии че е постигнал нещо. нека щом му е кеф да си вярва ... забавно PfftPfftPfftPfftGrin
Редактирана от bobsun11 на 12.05.2009 в 01:46

bobsun11
пък на танцуващите в тази школа .. нищо лично към никой .. всички ми харесвате и уважавам желанието ви да танцувате и го ценя ... просто бъдете честни пред себе си ако искате да се развивате ... вижте се на запис после сравнете с това което правят хората по света... както и тези които гостуваха на фестивала ако не ви харесва и искате да промените нещо .. значи ще има развитие при вас ... ако си се харесвате така .. ваше си право ... никой не искам да поучавам Pfft

La Tiburona
bobsun11 писа:
пък на танцуващите в тази школа .. нищо лично към никой .. всички ми харесвате и уважавам желанието ви да танцувате и го ценя ... просто бъдете честни пред себе си ако искате да се развивате ... вижте се на запис после сравнете с това което правят хората по света... както и тези които гостуваха на фестивала ако не ви харесва и искате да промените нещо .. значи ще има развитие при вас ... ако си се харесвате така .. ваше си право ... никой не искам да поучавам Pfft

cuci_28 се е досто разгорещил и прекалено емоционален, ама и ти не му отстъпваш с цели три последователни поста...
Само по-кротко, имаш право на мнение, мерси...Но чак пък толкова "дървено" да са играли памбовци...айде сега...
Една лека забележка, ако памбовци играята на руеда им излиза малко с ЕлЕй стил...!!???
Да наблягат малко и на кюбана, няма да е лошо...инак нещата на Фестивала бяха прилични!

Отидете до форум
Време за зареждане: 0.12 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,430 уникални посещения