BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
Леко скандално предложение
La Tiburona
Идва 2009!
Нови състезания, нови конкурси...
Чест и слава на нашите национални и международни салса съдии.
Както винаги едно леко скандално предложение от мен.
Нека пък помогне малко да се променят към по-добро нещата.
Ценя съдиите, но за засилване на интереса и мнението на публиката ето и самото предложение което правя:
1.Имаме, да кажем, салса състезание.Определени са 8 съдии.Взимаме още двама от салса публиката, стават 10 и всички оценяват.10-те процента реакция на публиката , като съставна от оценката си остават.
2.Как се определят тези двамата?
С помощта на организаторите /Стефане, Стефчооо.../ всеки български салса клуб /ако иска/ определя двама свои курсисти.Един ден или в самият ден на състезанието се теглят имената с томбола /да се направи така че да не попаднат и двамата от един и същи клуб/ и готово!
3.Просто и лесно!Интересът ще се повиши още повече /организаторите, повечко билети...продадениWink/
4.Това е от мен, сега си кажете тежкото мнение, но въпреки някои поплювки, които очаквам, пожелавам на всички СТРАОООТНА 2009!Wink

El Doctor
Миличка, интересно предложение, ама ти като Къ я мислиш тая работа?WinkТук има интереси, а като има интереси има и пари, а като има пари има и интересиWink
Ако някоя школа изпрати /и се падне/ нЕкои симпатЕга,кой не знае кой му е лууев му крак кой му е дьесен, а камо ли "он 1" , "он 2" или "он Кво"?И да се изтипоса редом да кажем с Мелиса, apropos ma chereGrin?!!??

La Tiburona
Ееее, Doctorcito, не прекалявай , де!WinkВерно, не всеки е стар професор по историята на салсата като теб!Wink
Всяка нормална школа ще се подбере хора от по-напредналите, ако трябва и вътрешен конкурс да си направят!Достатъчно добри танцьори има и в другите градове и в София !
Няма нищо лошо, никой няма да загуби нито интерес, нито пари, всички печелят!!!Wink

thunderchief
La Tiburona писа:
Идва 2009!
Ценя съдиите, но за засилване на интереса и мнението на публиката ето и самото предложение което правя:
1.Имаме, да кажем, салса състезание.Определени са 8 съдии.Взимаме още двама от салса публиката, стават 10 и всички оценяват.10-те процента реакция на публиката , като съставна от оценката си остават.
С помощта на организаторите /Стефане, Стефчооо.../ всеки български салса клуб /ако иска/ определя двама свои курсисти.Един ден или в самият ден на състезанието се теглят имената с томбола /да се направи така че да не попаднат и двамата от един и същи клуб/ и готово!
3.Просто и лесно!Интересът ще се повиши още повече /организаторите, повечко билети...продадениWink/
4.Това е от мен, сега си кажете тежкото мнение, но въпреки някои поплювки, които очаквам, пожелавам на всички СТРАОООТНА 2009!Wink

Прекрасна рецепта за още по-големи кавги, а и както с право пита Доктора, на какво отгоре енския курсист ще седне до Виктор и Буржу или примерно да някой Васкес и компания и ще оценява участниците?

Плюс дето в тоя случай в кавгите и патардията ще се включат много активно и инструкторите и ще има "Абе на какво отгоре твоя кифладжия и три леви ръце и два леви крака ми прецака звездната двойка. Сигурно ти си го подкоросал/а."
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.

El Doctor
La Tiburona писа:
Ееее, Doctorcito, не прекалявай , де!WinkВерно, не всеки е стар професор по историята на салсата като теб!Wink
Всяка нормална школа ще се подбере хора от по-напредналите, ако трябва и вътрешен конкурс да си направят!Достатъчно добри танцьори има и в другите градове и в София !
Няма нищо лошо, никой няма да загуби нито интерес, нито пари, всички печелят!!!Wink

Стар професор ама с млади асистентки!Wink
Извън шегите: Айде да не се леко поскарваме предновогодишно, имаш някои основания, но има много подводни камъни в твоето предложение. А и Стефчо не закачай, то не всичко зависи от него, остави го да си кара с кеф Новата година!
Тъндъре, имаш основания!
Приятно изкарване на празника и посрещане на 2009!

thunderchief
Тъндъре, имаш основания!

Имам я, доколкото помня тая година или миналата имаше кандърми защо в журито участвал човек дето е признат съдия, при по-раншни кандърми в други форуми направо си обявиха друг инструктор за непрофесионалист, а тука иде реч за участие на абсолютно (не)случайно лице от публиката. Тупаниците в К1 пасти да ядат пред потенциалните последствия ако някои салса личности се почувстват засегнати.

И аз ви пожелавам весело посрещане нa 2009, а на мене си пожелавам дядо Мраз да ми донесе пас за New York Salsa Congress
Редактирана от thunderchief на 30.12.2008 в 13:56

castro
La Tiburona писа:
Идва 2009!

Не ми харесва! Освен, разбира се, ако не изберете мен!
Тя е бронирана здраво в гърдите,
и бронебойни патрони за нея
няма открити,
няма открити!

k1k
La Tiburona писа:
Идва 2009!

Здравейте,

Съдейки по постовете за последните салса фестивали се повтарят едни и същи проблеми. Обикново се дискутира колко много се закъсняват партитата заради програмата(било то за състезания било то заради изяви).
Музиката на отделните партита е вторият най-често споменаван проблем.
Стигаме до обслужващият персонал, който редовно търпи критика.
Като се замисля наистина не е лошо да се помисли за някаква промяна , но дали точно състезанията ще събудят интереса на хората , или по-скоро партита след това.
Дали хората ще се чувстват по-добре ако двама избрани , които така или иначе ще са на феста , са сред журито, или ако програмата следва предварително обявените часове и има повече места за сядане.... не знам.
Якото е , че има хора като La Tiburona , които мислят и дават предложения.Аз съм твърде нов и прекалено импулсивен да давам някакви конкретни идеи , но Доктора да речем може вместо да каже само , че дадено нещо е зле , да включи частта с "не е ли по-добре да се направи..." , с което всички ние да отиваме и да се връщаме от подобни салса фестивали/състезания с още повече положителни емоции.
Нека се опитаме през новата година не само да критикуваме , а и да даваме някакви предложения.
В този форум е пълно с хора , които знаят много за салсата като музика и като парти.Би било страхотно ако виждаме както критиката им(от която наистина често можем да се поучим), така и нови градивни предложения и идеи.

И.... Весела и Успешна нова 2009та година.

atila
Предложението НЕ Е ДОБРО !!!
първо - няма как който и да е ученик да оценява състезателна двойка
второ - как ще е безпристрастен спрямо двойката от неговата школа
трето - какви са познанията му за това което ще оцени

По удачно би било - съдия от дадена школа да не оценява двойка от неговата школа !!! така няма да има пристрастия .... но пък ще се засилят рушветите Smile))) съдиите които не са представени от състезателна двойка ще бъдат обект на силен натиск .... гласувай за мен , за мен , за мен Smile))))) и мизата ще скочи до небето .... Smile)))

jivko
айде айде...да не говорим пък за познанията на съдиите ("инструктори"Wink...според мен идеята е добра...и без това почти всички съдии (БГ) са си все едно точно от публиката :П

El Doctor
k1k писа:
[quote][b]състезание.Определени са 8 съдии.Взимаме още двама от салса
Здравейте,

Съдейки по постовете за последните салса фестивали се повтарят едни и същи проблеми. Обикново се дискутира колко много се закъсняват партитата заради програмата(било то за състезания било то заради изяви).
Музиката на отделните партита е вторият най-често споменаван проблем.
Якото е , че има хора като La Tiburona , които мислят и дават предложения.Аз съм твърде нов и прекалено импулсивен да давам някакви конкретни идеи , но Доктора да речем може вместо да каже само , че дадено нещо е зле , да включи частта с "не е ли по-добре да се направи..." , с което всички ние да отиваме и да се връщаме от подобни салса фестивали/състезания с още повече положителни емоции.
.

к1к , моля, да четеш по-внимателно, кой каво е казалWinkАко държишна моето мнение/мерси/ ще го напиша другата година.Във всяко предложение има рационална частица истина, така че нищо не отхвърля и не приемай веднага и на 100 процента.Атила също казва, доста истинни неща, но нека и самата Тибурона да се включи, пък и други хора...Смятам, че нещо може да се попромени и то за по-добро, без никой да се чувства обиден и ощетен...
А сега си пийвайте и играйте Дунавското хоро, може и със салса стъпкаWinkWinkWink!

El Dragonero
Адски недомислено е това с публиката!
Представете си ситуацията - ученик си оценява инструктора
И после "а бе ти що не бутна едно рамо ве, аз те уча тука цяла година а пак ти ...
Страхотна гледка ще е!GrinGrinGrin
Това спубликата малко ми прилича като гласуването с SMS-и Smile
Най-добрият вариант би бил съдиите да не са от България!
Не че съдийството ще е 100% процента перфектно, но тогава поне няма да има лобиране за една или друга школа!

Emil
за много години на всички!!! живи и здрави,

човек, да не предложи нещо, направо ще го изядете. Но за да има предложение, явно нещо не е както трябва със съдийството. Ако идеята с двама от публиката има много минуси (видяхме ги изброени по-горе, от коментарите) може би трябва да има легитмно съдийство, нещо като федрация по салса състезания или подобно. Един съдийски правилник за легитмност и коректност, който да регламентира всички въпроси по дейността на съдийте...бе просто трябва да се доизмисли, ама не знам дали ние трябва да сме тия...
нямам снимка размер 100x100, be back

tanyatasheva
Здравейте и Честита Нова Година!SmileПравилата се определят обикновено от този, който организира състезанието. Много често любимците на публиката не съвпадат с тези на журито и това е обяснимо. От чисто зрителска гледна точка, може да ти е симпатично едно изпълнение, което не покрива никакви критерии за оценка. А федерациите и правилниците ги оставете на спортистите.Wink Нашите състезания са просто част от развлекателния бизнес, не го приемайте толкова на дълбоко.Grin
Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.

FABRICIA
Аз пък искам да ме включат към журито на състезанията по фигурно пързаляне, защото страшно обичам да карам кънки на лед и освен това ставам все по-добра. Обаче....Frown...за поредна година ме отхвърлят като член, мамка му!ShockPfftCool

Хайде Честита Нова Година на всички,
повече здраве, смях и усмивки, по-малко нерви!Smile
Let me DREAM the way I can...and I will show you and give you the whole world...

thunderchief
И аз искам да съм жури на офроуд състезание щото от скоро карам SUV и много задобрявам, ма ни мъ щът.

И от мене Честита Нова Година на всичкото салсерос и от берекет и здраве да не се отървете!:beer:

mohito_men
ЧНГ на всички, запалени салсероси. Този спор и предложения са ненужни. Тази година салса състезания няма да има нито квалификационни кръгове. Най-много една международна квалификация ама след миналогодиния гаф и пропадането на световното ,едва ли вече някой ще погледне толкова серьозно както до сега.
Това обаче не пречи да се забавляваме да искаме по качественни салса събития и не на последно място да сме по взискателни към Диджеите ,които малко да се поучат и от другите хора по света какво и как се прави. Не че имам нещо против тях ама винаги има какво повече да се иска ,като за начало малко по земност щото всеки може да пуска музика и има музика....

thunderchief
по взискателни към Диджеите ,които малко да се поучат и от другите хора по света какво и как се прави

Tая тъпотия злобно уби рибата. Ти чувал ли си други DJ по света? Британски примерно или белгийски? Ако си ги чувал знаеш, че най-често пускащите по големи мероприятия нашенски мероприятия DJи НЯМА на какво да се учат от хората по света. Могат единствено да забавляват публиката. Разбира се не огромната част от публиката, която не и пука за музиката(цитирам по памет какво ми казаха наскоро нашенски другари като стана реч за Франки Моралес - "Имената нищо не ми говорят."
Единствения който има на какво да се учи са кухарите предявяващи странновати претенции - КРАЙНО ВРЕМЕ им е да се научат да СЛУШАТ музиката на която танцуват, не просто да се клатушкат на нея.
Редактирана от thunderchief на 10.01.2009 в 17:24

La Tiburona
thunderchief писа:
по взискателни към Диджеите ,които малко да се поучат и от другите хора по света какво и как се прави

Tая тъпотия злобно уби рибата. Ти чувал ли си други DJ по света? Британски примерно или белгийски? Ако си ги чувал знаеш, че най-често пускащите по големи мероприятия нашенски мероприятия DJи НЯМА на какво да се учат от хората по света. Могат единствено да забавляват публиката. Разбира се не огромната част от публиката, която не и пука за музиката(цитирам по памет какво ми казаха наскоро нашенски другари като стана реч за Франки Моралес - "Имената нищо не ми говорят."
Единствения който има на какво да се учи са кухарите предявяващи странновати претенции - КРАЙНО ВРЕМЕ им е да се научат да СЛУШАТ музиката на която танцуват, не просто да се клатушкат на нея.

За слушането и клатушкането си напълно прав!!!Wink
НО , че никой НЯМА какво да учи НАПЪЛНО не си прав!!!Shock
Всеки има какво да учи.Ако някой е обявен за супер, пуска нещо което си харесва и всички задължително трябва да го харесват и да му се кефят, това ми прилича почти на салса-пионерско-комсомолска организация...Така , че всеки има какво да научи дори от и за скромен салса изпълнител с един хит дори, и да бъде малко по-скромен , а не все едно е глътнал "великия салса бастун"...Wink

thunderchief
La Tiburona писа:
thunderchief писа:

За слушането и клатушкането си напълно прав!!!Wink
НО , че никой НЯМА какво да учи НАПЪЛНО не си прав!!!Shock
Всеки има какво да учи.Ако някой е обявен за супер, пуска нещо което си харесва и всички задължително трябва да го харесват и да му се кефят, това ми прилича почти на салса-пионерско-комсомолска организация...Така , че всеки има какво да научи дори от и за скромен салса изпълнител с един хит дори, и да бъде малко по-скромен , а не все едно е глътнал "великия салса бастун"...Wink

Въобще всичката тая работа ни връща обратно при слушането на музика.
Така средностатистическия салса кифладжия не е чувал нещо(салса инструктора му не го е пускал на тренировките, не го е имало по други партита и съответно не се е кикерчил на него) което се пуска(опита показва, че точно в тоя случай иде реч за музика за ценители - обикновено песнички от 50те и 60те, позакачили от джаза и т.н.) и съответно кифладжията е много сърдит и праща диджеите "да се поучат и от другите хора по света какво и как се прави".
Само, че ако същия тоя ревльо си направи труда да послуша неща от типа на salsology radion(ako oще го има онлайн) или примерно попадне на голямо парти озвучавано от силно непознати за него имена като Нормън Сизлър, Маурисио Рейес, Бари Грифин, Джулиан The Duke, Tonny Lara, DJ Люби, Ема Мур, ....... и т.н. го чака ИЗНЕНАДКА. При това много неприятна, ако не си пада точно по музика за ценители. Хич да не споменаваме пък щатски DJi
E те таквиз ми ти работи. Въобще слушайте музика хора.

Отидете до форум
Време за зареждане: 0.10 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,755 уникални посещения