BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
Музикален салса референдум-Коледен бал
timbarumbero
Искам да поставя един важен въпрос на обсъждане, нека никой обаче да не се чувства лично засегнат или обиден.
Прави впечатление, всеки диджей налага свой стил така или иначе и хората които танцуват се налага да се съобразяват с него. Когато става въпрос за някоя по-малка клубна проява, О.К., ако не харесваш как свири някой, ами в краен случай му теглиш едно на ум и не ходиш. ShockС Коледния салса бал нещата стоят по-иначе. Очакват се хора от цялата страна, от всички школи, както се очаква партито да продължи до 7 сутринта (по данни на Стефан).
Хайде сега пък ние да си направим нашата заявка какво бихме искали да слушаме. И нека всеки, който уважава себе си и салсата да пише, още повече, че не отиваме там безплатно; все пак даваме или 8 или 10 евро от които диджеите получават нещо.
Лично аз искам да бъда чут. И на базата на мненията на всички ни нека все пак бъде конструирана някаква музикална рамка.
Моите ориентировъчни виждания:
Да кажем пускат се 100 парчета (по средно 3 минути всяко) - 300 минути или това прави около 5 часа и отгоре.
От тях нека има около 35 парчета, които са по-подходящи за ЕлЕй и Он2 /става въпрос за парчета където по нащинаещите на Он2 по-лесно се ориентират в ритъма/.
25 парчета – подходящи за кюбан, включвам и няколко парчета подходящи за колумбийски стил,
20 - бачата, 15 – ча-ча-ча , 5 меренге.Wink
Има достатъчно хора, които добре се справят с ‘’малките музикални и танцувални жанрове’’ и архипървичния страх на всеки диджей че ще му се изпразни дансингът няма да има никакви основания, а и някои хора ще покажат че са извън ‘’конфекцията’’.Wink
Още нещо, нека има и ''стари, но златни'' парчета, 10-15 поне, хубавото си е хубаво , ако ще и след 20 години...

Очаквам да се появят всякакви резки мнения, :ter:да не кажа оплювания:br:, че едва ли не някои са невероятни творци и не свирят за публиката, а публиката идва за тях, на което че кажа ‘’calm down’’ :slip:, ако няма публика ако искаш си свири на монумента Камбаните сред овцете и кравите, все тая... :cho:

Благодаря за вниманието и весело изкарване на всички!:lol:

thunderchief
Aз пък искам 65-70 парчета дето да стават за on2(ako танцуващите кюбан действително могат да го танцуват музиката за он2 не би трябвало да им пречи)
20тина ча-ча и десетина бачати.
И в крайна сметка искам DJите просто да не си променят обичайния стил(в крайна сметка това са двама DJи с които и в Ню Йорк биха се гордяли) заради сбирщина народ дето явно не слуша музиката на която танцува и съответно тя по-скоро му пречи.
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.

La Tiburona
thunderchief писа:
И в крайна сметка искам DJите просто да не си променят обичайния стил(в крайна сметка това са двама DJи с които и в Ню Йорк биха се гордяли) заради сбирщина народ дето явно не слуша музиката на която танцува и съответно тя по-скоро му пречи.

А, моля, моля, диджеите ще са повече, което е добре.
Освен това моля , какво занчи ''сбирщина''ShockShockShock:hool:
Има хора на различни нива на подготовка и всички си дават парите искат да се веселят и да се усъвършенстват.
за да не е сбирщина направете кастинг::kr:
Всеки който иска да влезе да изтанцува нещо с Моника или друга хай-дама или с Памбо, Мони или , който и да е от величията да се вдигат оценки и който е над 5.50 да влиза???!!!Ама ,Тъндъре
....???!!!!:box:

tanyatasheva
Тънди, извинявай, но прекаляваш.Wink Явно тази снобарска страна ти действа зле!Pfft
По въпроса.Никой уважаващ себе си диджей, не би направил концерт по желание, особено пък на голямо събитие, което предполагам все пак има някаква обща идея за провеждане. То на нас не може да се угоди – 2 групи на живо и 4 диджея и сега ще се разправяме предварително.Smile Мисля, че с изпълнението на на група “ИРЕ“ и отчасти на “Тумбаито” – кюбан феновете ще бъдат напълно задоволени. А диджей микса на такива събития е обикновено на високо ниво – музика тип “конгрес”. Силно се надявам пак да бъде така.Smile 20 бачати!!!Shock Айде стига бе, това да не ти е Свети Валентин.Smile Аз ако знам, че ще има толкова бачати, изобщо няма да дойда.Cool 15 ча-ча!!! За това съм съгласна, обожавам тази музика. Изгарям от любопитство на 11-тото ча-ча, каква ще бъде гледката на дансинга.:xox:
В крайна сметка, каквото е – такова!Smile

Ако не успееш може да се разочароваш, но ако не опиташ си обречен.

El Doctor
Кое е първото кокошката или яйцето?Диджеите или публиката?
WinkЕ, да остави тези терзания настрана.
Мисля, че уважението трябва да е взаимно и всеки (или почти всеки все пак сме в България) да си отиде доволен и щастлив...Никой с никого няма ''да се надбягва'', освен това има толкова школи вече, с различни предпочитания, навици и стил.
Става въпрос за Коледен бал , а не за салса състезание или конгрес все пак...Wink

thunderchief
Още нещо, нека има и ''стари, но златни'' парчета, 10-15 поне, хубавото си е хубаво , ако ще и след 20 години...

Доколкото познавам стила и на Алекс и на Диан, повечето музика ще е именно такава. Обаче доста народ няма да я познае, след което ще мрънка страшно много.

Освен това моля , какво занчи ''сбирщина''

В тоя случай значи хора, които не слушат музиката на която танцуват и съответно не я познават. Нивото на подготовка абсолютно е без значение.
Редактирана от thunderchief на 02.12.2008 в 21:40

El Doctor
tanyatasheva писа:
Айде стига бе, това да не ти е Свети Валентин.Smile Аз ако знам, че ще има толкова бачати, изобщо няма да дойда.Cool

Ама как така, ела, ела, къде без тебе???Wink
Е, айде сега кой е казал че бачата трябва да се танцува само в стил на този комерс Свети Валентин, Танче?Wink
[quote]tanyatasheva писа:
15 ча-ча!!! За това съм съгласна, обожавам тази музика. Изгарям от любопитство на 11-тото ча-ча, каква ще бъде гледката на дансинга.:xox:

Ами, малко ама качествено,Smile, определено не много и блъскащо се ...Wink

dian
Smile

http://www.salsadjs.net
Stefan Elenkov
Другари,

Аз имам по-добро преложение. Я всеки с едно i-podче в джобчето или walkmen и две слушалчици и хайде на Коледен бал. Аз ще ви осигуря мястото и така всеки ше получи каквото иска.

Мисля, че тази тема е малко прекалена. Повечето от танцуващите дори незнаят кой и какво слушат. За тях музиката се дели на On1, On2 или Cuban, ча-ча или бачата. Лошо няма ама от такива, като тези танцуващи музикалната латино индустря бавно си отива.

Конструктивното ми предложение за хората, които имат намерение истински да се забавляват на Коледния бал, а не росто да търсят сеира или дразгите е просто да се хванат да се поровят в нета, да понаучат това онова я за музикант я за песен и просто да отидат при някой от DJ-ите и любезно да го помолят да му пусне тали или онази песен на този или онзи изпълнител. Вярвам, че те ще бъдат така добри да откликват на ващите желания. Но също така вярвам, че всеки който отиде и каже пусни ми една бачата или едно ча-ча или една салса On1 определено ще останат не чути Smile

Хубав ден,
Стефан

timbarumbero
Stefan Elenkov писа:
Другари,

Мисля, че тази тема е малко прекалена. Повечето от танцуващите дори незнаят кой и какво слушат. За тях музиката се дели на On1, On2 или Cuban, ча-ча или бачата. Лошо няма ама от такива, като тези танцуващи музикалната латино индустря бавно си отива.

Конструктивното ми предложение за хората, които имат намерение истински да се забавляват на Коледния бал, а не росто да търсят сеира или дразгите е просто да се хванат да се поровят в нета, да понаучат това онова я за музикант я за песен и просто да отидат при някой от DJ-ите и любезно да го помолят да му пусне тали или онази песен на този или онзи изпълнител. Вярвам, че те ще бъдат така добри да откликват на ващите желания. Но също така вярвам, че всеки който отиде и каже пусни ми една бачата или едно ча-ча или една салса On1 определено ще останат не чути Smile

Хубав ден,
Стефан

Стефане,
иронията ти е малко пресилена...
ТИ НАЛИ ИСКАШ купонът да стане и всички да са доволни?
Повярвай ми нямам проблем още сега пратя списък с песни и изпълнители (примерно до към 100) както съм ги подредил по процентиWink и ще тичкам при диджеите (те не са свещени крави нито биковеWink) а пусни, това, а онова...Ти реално ли си го представяш това така...леле какъв прецедент!!!
Много ''любим'' за някои диджеиWink
За малко по-друго става въпрос , ако сте схванали...
Хората да могат да танцуват на разнообразна музика а не само на усмотренията на някои...Wink

Dobcho
не знаех, че подбора на музиката трябва да е математически обоснован... сериозно м накарахте да се замисля... даже сядам сега да мисля формули, че следващия път като застана зад пулт да не се изложа(може да не излязат изчисленията и тогава срам).
http://www.travian.bg/?uc=bg2_1182

Stefan Elenkov
Timba.....,

Не знам кой си и какво разбираш от латино музиката, ама това дето най-накрая го казваш, ще се съглася с теб!

Именно за това публикувам кои ще са DJ и кои ще са участниците, та да могат хората, като теб на който даден DJ или изпълнител не им харесва, да не си губят времето да идват, а просто да си стоят вкъщи или да посетят някой друг клуб, където ще е техния любимец .

Стефан

timbarumbero
Стефане,
‘’...като теб на който даден DJ или изпълнител не им харесва, да не си губят времето да идват, а просто да си стоят вкъщи или да посетят някой друг клуб, където ще е техния любимец .’’
Всичко хубаво за теб, но така професионалист като тебе не трябва да говори.Нищо лично.
Ти не правиш клубно парти все пак...
За’’латино-то’’...
Абе чувал съм нещо и правя нек’ва разлика между Мая Нешкова, Росица Кирилова, Христо Кидиков, Маргрет Николова, Георги Кордов и Муслим Магумаев и Beny More, India, Johnny Pacheco, Joe Arroyo и Joe Cuba, да кажем...
Нещо доста лично май се засягат някои , просто се опитах да си кажа мнението.Няма смисъл повече да дискутираме в този тон и насока...

Stefan Elenkov
За да приключим темата, може би трябва да кажем следното.

Винаги съм се старал в нещата, които правя да има за всеки по нещо хубаво. Много се дразня от деленето на танцуващи On1, On2, Cuban, bachata и т.н. Като ти е весело на душата ше си танцуваш каквото ти се иска и няма да ти пука. Изведнъж се оказва, че DJ-ите ни и те допринасяли за това хората да не се кефят на партитата, та за това трябва и да им определим какво и как да пускат. Съжалявам, но това май отива твърде далеч в представите ми за едно хубаво парти, където хората просто се събират да се забавляват.

Защо просто не се отпуснете не си поръчате по някоя друго Мохито или Куба Либре от бара на Деси и просто не се забавлявате от душа и сърце. Оставете DJите да си вършат работата, музикантите да си свирят, инструкторите да си представят хореографиите и вие просто да се кефите на това, което имате! Повярвай ми не е много сложно!

Поздрави,
Стефан

timbarumbero
Stefan Elenkov писа:
За да приключим темата, може би трябва да кажем следното.

Защо просто не се отпуснете не си поръчате по някоя друго Мохито или Куба Либре от бара на Деси и просто не се забавлявате от душа и сърце. Оставете DJите да си вършат работата, музикантите да си свирят, инструкторите да си представят хореографиите и вие просто да се кефите на това, което имате! Повярвай ми не е много сложно!

Поздрави,
Стефан

Eвалла,Wink дойдохме си на думата!

El Doctor
SmileNiche - Jingle bells
Victor Manuelle & Elvis Crespo- Spanish Christmas
E, това ако не е за Коледен балSmile
Като сте тругнали да поръчватеSmile

rara
tanyatasheva писа:
...По въпроса.Никой уважаващ себе си диджей, не би направил концерт по желание, особено пък на голямо събитие, което предполагам все пак има някаква обща идея за провеждане.
...20 бачати!!!Shock Айде стига бе, това да не ти е Свети Валентин.Smile Аз ако знам, че ще има толкова бачати, изобщо няма да дойда.
...В крайна сметка, каквото е – такова!Smile

100% съгласна!

И да ви кажа - наистина няма угодия. Колкото и да се старае човек, задължително ще има поне 1 недоволен. Плюс това референдум предполага приемане или отхвърляне на нещо, а не предложение/я. Аз лично нямам забележки към Alex и Диан, даже напротив. За мен те са и ще си останат великолепни DJ's! На техни партита мога само да слушам музика и пак да си тръгна в добро настроение. Музиката е чудесна през цялото време.
И освен това Стефан е прав - да се забавляваме от душа и сърце. Който както може и както го разбира. За мен партитата във Военния клуб са предпочитани, защото има пространство, обстановката е приятна и музиката много ми допада Smile Когато имам възможност не пропускам събитията там. Надявам се, че и тази година ще присъствам Smile

El Doctor
О.К мисля че всичко ще бъде О.К., а угодия няма как да има все пак сме в България...надявам се това което предстои да не е стил ''клубно парти на школа''Wink...е няма, де...

atila
Тъндъре....птицо проклета..... ти да не се обаждаш Smile))) защото още стъпваш на корен квадратен от П.....язък че си броиш Smile))) наблюдавах те много внимателно ..... в с+

thunderchief
E не е лошо на има фенове, човек ама пък предпочитах фенка да ме наблюдава. Тю пусти ми късмет. А като се научиш да броиш и да слушаш музиката пак може да си говорим, не че имам някакво желание. За сега толкоз, по тоз фъпроз дето от години явно не ти дава мира.
Впрочем ако ще забавляваме другите с онлайн спорове(тук там разни хора разправяха, че било свежо за четене) както в Салсабор искаш ли да си направим тема, вместо да окъкваме целия форум?

Може да я кръстим "Театрото на вождовете"

По прегледно е някакси - решаваш да видиш каква точно простотия творят тия двамата днес и отиваш право в темата за театрото
Редактирана от thunderchief на 03.12.2008 в 23:42

Отидете до форум
Време за зареждане: 0.09 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,755 уникални посещения