BG Salsa / БГ Салса
Управление
• • • Реклама • • •

Рекламирай в BGSalsa.info
Преглед на тема
 Принтиране на темата
Любими мисли....
melody
Искате ли в тази тема всеки да сподели своите любими,предпочитани,важни(за вас)сентенции,текстове от песни,книги,стихотворения,пословици,поговорки,поучителни басни и всичко,в което вярвате,което следвате,което ви движи напред или просто харесвате?Smile

Преди малко попаднах на един текст,който до голяма степен съвпада с моите разбирания и затова реших да го споделя....Ето го:

Не ме интересува как си изкарваш прехраната.
Искам да знам за какво те боли и дали имаш смелост да мечтаеш, да посрещнеш копнежа на сърцето си.
Не ме интересува на колко си години.Искам да знам дали би рискувал да изглеждаш като глупак заради любовта си, заради мечтите си, заради приключението да бъдеш жив?
Не ме интересува! Не ме интересува кои планети кръжат около луната ти. Искам да знам дали си се докосвал и как, до собствената си мъка- оставаш неограничаван от препятствията на живота си или се свиваш и се затваряш от страх да не се повтори болката-нейния ужас на вълнение.
Искам да знам дали можеш да бъдеш в болката -моята или твоята собствена, без да я криеш, заглушаваш или прикриваш.
Искам да знам дали можеш да бъдеш в радостта-моята или твоята собствена, дали можеш да танцуваш лудо и да оставиш удоволствието да те изпълни изцяло-до последната ти клетка, без да ме предупреждаваш да съм внимателна, разумна или да помня ограничаващата ни човешка същност.
Не ме интересува дали историята която ми разказваш е истина.
Искам да знам дали можеш да разочароваш някой друг, оставайки верен на себе си , и дали можеш да понесеш обвинението че си “предател “непредавайки собствената си душа.
Не ме интересува дали ми вярваш и колко.
Искам да знам дали можеш да бъдеш предан и дали заслужаваш доверието ми .
Не ме интересува как изглеждаш.
Искам да знам дали можеш да видиш красотата дори когато ТЯ не е красива всеки ден .
Не ме интересува тържеството на триумфа ти.
Искам да знам дали можеш да живееш със собственото си поражение или моето, и все пак да си в състояние да застанеш да рискуваш отново.
Не ме интересува къде живееш и колко пари имаш.
Искам да знам дали можеш да се събудиш след нощта на нещастието, отчаянието и тъгата-там някъде в душата ти-изтерзана и наранена до кости , и да направиш каквото е нужно да бъде направено за децата.
Не ме интересува кой си и как си дошъл тук.
Искам да знам дали ще застанеш до мен в огъня и няма да се отдръпнеш!
Не ме интересува къде и какво си учил!
Искам да знам какво те поддържа отвътре когато всичко се руши, дали се примиряваш или се бориш-ако трябва дори и с нокти и зъби докрай!
Искам да знам дали можеш да бъдеш сам със себе си и дали наистина харесваш компанията си в самотните моменти!
Не ме интересува твоята клетва за вярност и обич.
Искам да знам дали ти си човека на честта, заслужаващ цялата ми любов и стремление!Дали ти си всичко за мен-моята Мечта, моята Вяра или моята Магия!

Този текст не съм го писала аз,просто го копирах,но според мен е много смислен!
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...

stranger
Страхотна идея, melody! Аз самата често си свалям различни сентенции, истории..., които са ми направили впечатление. Ето нещо от тях:

„Най-хубавият ден — днешният.
Най-голямата спънка — страхът.
Най-лесното нещо — да се заблудиш.
Най-голямата грешка — да паднеш духом.
Коренът на всички злини — егоизмът.
Най-хубавото развлечение — работата.
Най-лошото поражение — отчаянието.
Най-добрите учители — децата.
Най-голямото щастие — да си полезен на другите.
Най-неприятният недостатък — лошото настроение.
Най-красивият подарък — прошката.
Най-добрата защита — усмивката.
Най-доброто лекарство — оптимизмът.
Най-мощната сила на света — вярата.
Най-стимулиращият дар — надеждата.
Единствената реалност — любовта.“

Майка Тереза
Човекът притежава въображение, за да компенсира това, което не е и чувство за хумор, за да се утешава, че е това, което е!

sssss
Smile ... няма да ми стигне форумът, ако трябва да ги изброя, но да заходим с една притча, иначе бих Ви преписала книгата "Пилето"!

Пеперудата

Някога отдавна живеел в древен град Майстор, заобиколен от своите ученици. Най-способният от тях се замислил веднъж:
- А има ли въпрос, на който нашият Майстор няма да може да отговори.
Той отишъл на зелената ливада, хванал най-красивата пеперуда и я скрил в дланите си. Пеперудата шавала с пипалцата си и гъделичкала дланите на ученика. Усмихвайки се, той отишъл при Майстора и го попитал:
- Кажете, каква пеперуда имам между дланите си-жива или мъртва?
Той здраво държал пеперудата и бил готов във всеки един миг да я смачка заради своята истина.
Не обръщайки дори глава, за да погледне ученика, Учителят отговорил:
- Всичко е в твоите ръце.

indra
...си имам мъдра история:

"един император извикал мъдреците си и им казал да му изработят пръстен, на който да гравират надпис, който да му помага в трудните моменти и да му напомня в добрите за тяхната преходност.
дълго умували мъдреците и когато накрая красивият пръстен бил готов, на него пишело: "И това ще мине"."

my.opera.com/IndraMacondo
herairness
оооо,ама аз си имам цяла тетрадка с такива,няма да ми стигне не форума ами не знам и аз коеGrinама ето една от скоро даван филм:
"Fear leads to anger,anger leads to hate,hate leads to the dark side....i sense much fear in you young Skywalker"
if u love something,let it go,if it comes back it was yours,if it doesn't...well...you never know...

http://translations-b.com
Bai_Pesho
Когато Александър Велики попитал като малък учителя си Аристотел: "учителю, какво е човекът", Аристотел му отговорил: "човекът, той е пътник минаващ през света, гост в своя дом, кандило, изложено на вятъра"!

castro
Ето това ми допада:

"Не вярвай на онова, което си чул.

Не вярвай в традицията, само защото се

е предавала от поколение на поколение.

Не вярвай на нищо, което е повтаряно много пъти.

Не вярвай, защото написаното идва от някой стар мъдрец.

Не вярвай на догадки.

Не вярвай на авторитети, учители или по-възрастни.

Едва след внимателно наблюдение и анализ,

когато е в съгласие със здравия разум

и ще донесе полза за всеки и за всички,

го приеми и живей според него."

Буда (563 г.пр. Хр. - 483 г. пр. Хр.)
Тя е бронирана здраво в гърдите,
и бронебойни патрони за нея
няма открити,
няма открити!

ivannn
това дойде днес по мейла :-)))
[quote]
0001. "Живей за днес, защото вчера няма да се върне, а утре може и да не дойде."
0002. "Животът (Съдбата) е това, което се случва докато кроим други планове."
0003. "Ревността е страх от превъзходството на другия."
0004. "Обич и вечност не се римуват."
0005. "Който ме харесва, не ме заслужава, а който не ме харесва, няма вкус."
0006. "Човек е щастлив, когато притежава това, което сам обича, а не това което другите харесват."
0007. "Приятелството може да завърши с любов, любовта с приятелство рядко."
Самюел Коулридж
Чарлз Колтън

0008. "В живота можеш да вярваш само на себе си и то не винаги."
0009. "Лесно е да умреш за човек, когото си обичал, но е трудно да намериш човек, за който да си заслужава да умреш."
0010. "Щастието трае дотогава, докогато човек умее да го цени."
0011. "Пепелта е по-велика от пръстта, защото е горяла."
0012. "Да обичаш е по-лесно, отколкото да докажеш любовта си."
Омир
0013. "Живеят само влюбените, останалите просто съществуват."
Уилям Шекспир
0014. "Отмъщението не връща загубеното."
0015. "Разумът може да заблуждава, но чувствата никога."
0016. "Любовта е като розата - красива, но бодлива."
0017. "В истината има повече красота, дори когато красотата е отвратителна."
Джон Стайнбек
0018. "Човек трябва да живее така, че когато умре и на гробаря да му е мъчно."
Марк Твен
0019. "Ако на човек може да му се вярва договор не е необходим, ако не може да му се вярва - договора става излишен!"
Пол Гети
0020. "Не е важно да получиш това, което цениш, а да оцениш това, което получаваш."
0021. "Поражение не съществува, докато човек не се признае за победен!"
0022. "Дори да си на верен път, ако просто седнеш на пътя ще те прегазят!"
0023. "Да обичаш, когато те обичат е човешко! Да мразиш, когато те обичат е жестоко! Да обичаш, когато те мразят е Велико!"
0024. "Миг невнимание - цял живот умрял..."
0025. "Щастието е единственото нещо, което човек може да раздава без да притежава."
0026. "Скромността е за тези, които нямат други качества."
0027. "Има един път към рая и на земята този път се нарича любoв."
Аня Пенчева ("Шоуто на Слави")
0028. "При липса на данни най-простото обяснение се приема за вярно."
"Бръснач на Окам"
0029. "Твоите успехи са и мои успехи, а моите успехи са си само мои успехи."
Игор Джамбазов ("Шоуто на Слави")
0030. "Трябва ли? Трябва!"
Лудвиг ван Бетховен
0031. "Ако съдбата ти затваря вратата, влез през прозореца!"
0032. "Колкото повече, толкова повече!"
А.А. Милн ("Мечо Пух")
0033. "Има само едно нещо, което е по-хубаво от гърненце с мед... и това са две гърненца с мед."
А.А. Милн ("Мечо Пух")
0034. "Преградите духът ми победи..."
Данте Алигиери
0035. "Жестоко е сред бурени да бъдеш цвете!"
Франческо Петрарка
0036. "Моите мечти нямат граници, аз винаги искам невъзможното."
Александър Дюма-баща
0037. "Трагично е унищожаването на красотата при сблъскването и с действителността."
Хъшове ("Албум девети трагичен")
0038. "Вече знам - ще е вечна нашата любов! Тя никога няма да се сбъдне!"
0039. "Красиво е това, което обичаме."
0040. "Ако поне за миг мислиш за мен така, както аз мисля за теб, то бъди сигурна, че ще се срещнем отново."
0041. "Един съвет - пази се! Една молба - не се променяй! Едно желание - не ме забравай! Една лъжа - не те обичам! Една истина - липсваш ми!"
0042. "Свободата е на върха на копието!"
Мигел де Сервантес ("Дон Кихот")
0043. "Свободата е най-висшето благо!"
Мигел де Сервантес ("Дон Кихот")
0044. "Макар мълчанието да е злато, както казват, старай се тази мъдрост сам да нарушиш. Че две неща са неразумни - да мълчиш, щом трябва да говориш и да говориш в мига, когато трябва да замълчиш. Говори сега щом можеш - та нали ще дойде време цяла вечност да мълчиш." - X-Team ("True Headz VS. Fake Ones")
0045. "Може да си само една личност на света, но за една личност си целия свят."
0046. "Жената никога не забравя мъжа, който е можела да има, а мъжа никога не забравя жената, която не е могъл да има!"
0047. "Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтата си."
Паулу Коелю ("Алхимикът")
0048. "Когато човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдейства."
0049. "Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път."
0050. "Мактуб" - така е писано (превод от арабски)"
Паулу Коелю ("Алхимикът"

0051. "По-добре да си обичал и да си загубил, отколкото никога да не си обичал."
Свети Августин
0052. "Човек трябва да е пожелал да умре, за да разбере колко хубав е животът."
Александър Дюма-баща ("Граф Монте Кристо")
0053. "Рани един мъж, за да станеш жената на живота му."
0054. "Човек сам се ражда и сам умира, а през останалото време някакви хора непрекъснато се опитват да му досаждат."
Любен Дилов-син
0055. "Светът е прекрасно място и си струва да се борим за него."
Ърнест Хемингуей
0056. "Винаги ще вярвам, че светът е прекрасен и хората са добри по природа. Ако това ме прави непригоден, добре! Предпочитам цял живот да бъда посредствен, отколкото да приема нечия жалка реалност."
"Дуети"
0057. "Да обичаме веригите си - те са нашата свобода."
Рангел Вълчанов ("Шоуто на Слави")
0058. "Който не е готов да умре, значи вече е мъртъв."
Любомир Левчев ("Шоуто на Слави")
0059. "Ние можем да наречем всяка истина грешна, ако не е придружена с поне една целувка."
Фридрих Ницше
0060. "Всичко хубаво се постига с цената на голяма болка."
Тони ("На кафе")
0061. "Щом за нежни думи късно е, значи идва ред на мръсните."
Слави Трифонов
0062. "В любовната аритметика едно плюс едно е равно на две, а две минус едно е равно на нула (нищо)."
Платон
0063. "Когато свещта гори по-кратко, гори по-ярко."
0064. "Никога не плачи за това, което не плаче за теб."
0065. "Приятелите са тези, които ще са с теб до гроба, и не защото заслужаваш, а защото тъй е речено от Бога."
Георги Станчев
0066. "Aко не умееш да говориш, научи се да мълчиш."
Помпоний
0067. "Когато тръгнеш да се изкачваш по стълбата на успеха, не бъди жесток с останалите, защото можеш да ги срещнеш на връщане."
Таня Богомилова ("Шоуто на Слави")
0068. "Музиката е живот, а любовта - музика, следователно - животът е любов."
Мария Илиева ("Шоуто на Слави")
0069. "Имам си една сестрица - болката и един приятел - празнотата. Те превръщат думите ми в слово и страданието ми в красота."
0070. "Най-същественото е невидимо за очите."
0071. "Любовта е да раздаваш душата си без жал и мигом да забравяш кому какво си дал."
0072. "Днес е първият ден от останалата част от живота ти. Изживей я както искаш. Ти решаваш!"
0073. "Този, когото носят на ръце, не знае колко е дълъг пътят до града."
Нигерийска поговорка
0074. "Щастието явно е направено, за да бъде споделяно."
Жан Расин
0075. "Никога не обяснявай. Пред приятели не се налага, а враговете няма да повярват."
Виктор Грейсън
0076. "Който е приятел на всички, не е приятел на никого."
Аристотел
0077. "Истинското приятелство идва, когато мълчанието между двама души е приятно."
Дейв Тайсън Джентри
0078. "Най-голямото щастие е да бъдеш обичан заради самия тебе или по-точно, да си обичан въпреки тебе."
Виктор Юго
0079. "Всеки може да е съпричастен със страданията на приятел, но е необходима много фина душа, за да си съпричастен и с успехите му."
Оскар Уайлд
0080. "Човек е част от себе си. Останалата част са неговите приятели."
0081. "Ти виждаш нещата и питаш "защо?", аз мечтая за неща, които никога не са били и питам "защо не?""
Джордж Бърнард Шоу
0082. "Вярвам, че въображението е по-могъщо от знанието, че митът е по-могъщ от историята, че мечтите са по-силни от фактите."
Робърт Фългъм
0083. "Когато често се срещаме с дадени хора, те стават част от живота ни. И като станат част от живота ни, започват да се опитват да го променят. И се сърдят, когато не правим това, което те изискват от нас. Понеже всеки си мисли, че знае как другият трябва да живее живота си, но всъщност никой не знае как трябва да живее своя собствен."
0084. "Не се страхувай от съвършенството - никога няма да го достигнеш"
Салвадор Дали
0085. "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."
Хари Труман
0086. "Опасно е да си искрен, освен ако не си и глупав."
Джордж Бърнард Шоу
0087. "Любовта, която получаваш, е равна на любовта, която даваш."
Бийтълс
0088. "Любовта е толкова голяма сила, че може да бъде надмината само от летенето."
Мигел Де Сервантес
0089. "Любовта не се състои в това двама души да се вторачат един в друг, а в това те да гледат в една посока."
Антоан дьо Сент-Екзюпери
0090. "Любовта е непреодолимото желание да си непреодолимо желан."
Робърт Фрост
Йохан фон Гьоте
0091. "Омразата парализира живота; любовта го изцелява. Омразата обърква живота; любовта връща хармонията. Омразата помрачава живота; любовта го озарява."
Мартин Лутър Кинг, Младши
0092. "Нашите постъпки ни определят, както и ние определяме нашите постъпки."
Джордж Елиът
0093. "Човек е свободен в момента, в който пожелае да бъде."
Волтер
0094. "Единственият начин да имаш приятели е да бъдеш приятел."
Ралф Уалдо Емерсън
0095. "Мъжът не обича една жена, защото тя е красива, а тя е красива, защото той я обича."
0096. "Понякога сърцето вижда това, което е невидимо за очите."
0097. "При сблъсъка с любовта всеки става поет."
Платон
0098. "Поезията е това, което се губи при превода."
Робърт Фрост
0099. "Човек е истински мъдър тогава, когато знае, че не знае нищо."
Сократ
0100. "Всичко, което човек трябва да направи, е да приеме невъзможното, да се справи без необходимото и да изтърпи нетърпимото."
Катлийн Норис
0101. "Това, което откриваш сам, е винаги по-вълнуващо от това, което някой друг ти показва - това е като разликата между истинската любов и нагласената сватба."
Терънс Рафърт
0102. "Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го казваш."
Волтер
0103. "Не върви пред мен, може да не те последвам. Не върви зад мен, може да не те водя. Върви до мен и ми бъди приятел."
Албер Камю
0104. "Ако обичаш някого напиши името му в кръг, вместо в сърце, защото сърцата биват разбити, но кръговете се въртят вечно."
0105. "Всеки чува, това което казваш. Приятелите слушат, това което казваш. Най-добрите приятели слушат това, което не казваш."
0106. "Никоя жена не заслужава сълзите ми, а тази, която ги заслужава, никога няма да ме разплаче."
0107. "Ентусиазмът е заразен. Ти можеш да започнеш епидемия."
0108. "Ако всичките ми приятели скочат от мост, аз няма да скоча с тях, а ще бъда отдолу, за да ги хвана."
0109. "На човек му отнема една минута да хлътне по някой, един час да хареса някой и един ден да се влюби в някой - но и един живот не стига, за да забрави някой."
0110. "Ако можех да свалям по една звезда всеки път, когато си ме карала да се усмихна, цялото вечерно небе щеше да е в ръката ми."
0111. "Най-добрите и красиви неща на света не могат да бъдат видяни, нито докоснати... те се усещат в сърцето."
Хелън Келър
0112. "Понякога дори да живееш се изисква кураж."
Сенека
0113. "С истинската любов е като с призраците; всеки говори за тях, но малцина са ги виждали."
Ларошфуко
0114. "Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи."
Джон Максуел
0115. "Единственото нещо, от което трябва да се страхуваме, е самият страх."
Франклин Рузвелт
0116. "Винаги правя това, което не мога, за да мога да се науча да го правя."
Пабло Пикасо
0117. "Ако искаш да се почувстваш богат, просто преброй всичките свои неща, които не си купил с пари."
0118. "Този, който няма за какво да умре, няма за какво да живее."
0119. "Всеки залез ни носи спокойствие, всеки изгрев ни носи надежда."
0120. "Всеки човек умира, но не всеки човек живее истински."
"Смело сърце"
0121. "Надеждата ме води. Тя ме превежда през деня и особено през нощта. Надеждата, че след като се изгубиш от погледа ми, това няма да е последния път, когато ще те погледна."
"Като рицарите"
0122. "Една птица в ръката е по-добре от две в храстите."
Английска поговорка
0123. "Приятелското око е добро огледало."
Ирландска поговорка
0124. "По-добре е да запалиш свещ, отколкото да проклинаш тъмнината."
Китайска поговорка
0125. "Дай на човек една риба и той ще яде един ден. Научи го да лови риба и той винаги ще има храна."
Китайска поговорка
0126. "Да имаш кураж не значи да не се страхуваш - това значи да те е страх и въпреки това да имаш воля да продължиш."
0127. "Работи, сякаш не ти трябват пари! Танцувай, сякаш никой не те гледа! Обичай, сякаш никога не си бил нараняван."
0128. "Трябва да си търпелив. Любовта не винаги е идеална. Тя си е просто любов"
"Сватбеният агент"
0129. "Мисля, че сексът е по-добър от логиката, но не мога да го докажа."
0130. "Някои хора взимат и забравят, други дават и прощават." [игра на думи: английски - get = взимам; forget = забравям; give = давам; forgive = прощавам]
0131. "Не следвай път - върви, където няма път и остави следа."
0132. "Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си."
Марк Твен
0133. "Мечтай, сякаш ще живееш вечно. Живей, сякаш ще умреш днес."
Джеймс Дийн
0134. "Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка."
Китайска поговорка
0135. "Основните елементи на щастието са: нещо да правиш, нещо да обичаш и нещо, за което да се надяваш."
Алън Чалмърс
0136. "Реалността е фалшива. Мечтите са истински."
Тупак Шакур
0137. "Ние черпим сила от болката и тъгата. Всеки път, когато "умираме" се научаваме да живеем отново."
0138. "Когато Бог отнеме нещо от твоята хватка, той не те наказва, а просто изпразва ръката ти, за да получиш нещо по-добро."
0139. "Не бъди обезсърчен на прощаване. Сбогуването е необходимо, за да можем да се срещнем отново. А приятелите винаги се срещат след даден период от време."
Ричард Бах
0140. "Тези, които живеят живота си по най-лошия възможен начин, първи се оплакват колко кратък е той."
Жан де ла Брюйер
0141. "Що за болни нелепи кукли сме ние, каква е тази гадна малка сцена, на която танцуваме. Що за забавления имаме - да се чукаме и да танцуваме. Не ни пука за света. Не осъзнаваме, че сме едно нищо. Не сме това, което беше предвидено."
"Седем"
0142. "Когато се раждаш, ти плачеш, а светът се радва. Живей своя живот, така че когато умреш, светът да плаче, а ти да се радваш."
Американско-Индианска поговорка
0143. "За да научиш повече за пътя пред теб, питай тези, които се връщат."
Китайска поговорка
0144. "Щастието в живота е съставено от онези малки скоро-забравени неща - очарованието на една целувка или една усмивка, един мил поглед, един сърдечен комплимент."
Самюел Коулридж
0145. "Единствената разлика между мен и луд човек е, че аз не съм луд."
Салвадор Дали
0146. "Човек, който си позволява да загуби дори един час от времето си, не е открил колко ценен е живота."
Чарлз Дарвин
0147. "Мисли. Вярвай. Мечтай. Рискувай."
Уолт Дисни
0148. "Въображението е по-важно от знанието."
Албърт Айнщайн
0149. "Гравитацията няма вина за влюбването" [игра на думи: английски - fall in love = влюбвам се; fall = падам]
Албърт Айнщайн
0150. "Ние откриваме колко ценна е водата, чак когато кладенецът е празен."
Френска поговорка
0151. "След като къщата гори, поне да се стоплим."
Италианска поговорка
0152. "Страхуваш ли се, че никой не те обича? Защото майка ми казваше, че хората наистина се обичат. Те просто се притесняват понякога и забравят как да си го кажат."
Франсин Паскал
0153. "Красотата на едно лице трябва да се види на лунна светлина - тогава, когато гледаш наполовина с очите си, наполовина с въображението си."
Персийска поговорка
0154. "Не говори, освен ако не можеш да подобриш тишината."
Испанска поговорка
0155. "Никога не е късно да постъпиш правилно."
0156. "Само мъртвите са виждали края на войната."
Платон
0157. "Не всяко злато сияе,/ не всеки скиталец е враг,/ здрав старец не вехне до края,/ не жари слана корен як."
Дж. Р. Р. Толкин "Властелинът на пръстена"
0158. "Докато сме живи, ще се надяваме"
Дж. Р. Р. Толкин "Властелинът на пръстена"
Марк Тулий Цицерон
Италианска поговорка
0159. "Ако ти живееш сто години, аз искам да живея сто години без един ден, така че никога да не живея без теб"
Ал. Милн ("Мечо Пух")
0160. "Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата"
Грант Милър
0161. "Настоящето е това, което минава неусетно покрай нас, докато премисляме миналото и се тревожим за бъдещето"
0162. "Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно."
Секст Емпирик
0163. "Ако криеш невежеството си, никой няма да ти се присмее, но и никога нищо няма да научиш."
Рей Бредбъри ("451 градуса по фаренхайт")
0164. "Носейки се все напред и напред, човек, изглежда, е осъден постоянно да тъгува за своето минало"
Любен Дилов ("Пътят на Икар")
0165. "Можеш да направиш две грешки по пътя към истината: да не го извървиш целия и въобще да не тръгнеш по него."
Буда
0166. "Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
Бъртранд Ръсел
0167. "Ако видиш честен човек - убий го, за да не се мъчи."
0168. "Всички наши мечти мога да се сбъднат - ако имаме куража да ги преследваме"
Уолт Дисни
0169. "Любовта е всичко, което имаме - единственият начин да си помогнем един на друг"
Еврипид
0170. "Ако човек не открие нещо, за което си струва да умре, той не заслужава да живее."
Мартин Лутър Кинг, Младши
0171. "Забрави любовта... По-добре да си падам по шоколад." [игра на думи: английски - fall in love = влюбвам се; fall = падам]
0172. "Любовта е мъдростта на глупаците и глупостта на мъдреците."
Самюел Джонсън
0173. "Не искам да съм всичко за всеки, а да бъда нещо за някой."
0174. "Когато си в Рим, прави като римляните."
0175. "Нищо не разкрива по-добре характера на човека, колкото това, на което се смее."
Йохан фон Гьоте
0176. "Достигни до истината отвъд разума. Любовта е мостът."
Стивън Левайн
0177. "Човек не е остарял, докато съжалението не замени мечтите му."
Джон Баримор
0178. "Когато посегнеш към звездите, сигурно няма да достигнеш някоя, но и няма да напълниш ръката си с кал."
Лео Бърнет
0179. "Любящите хора живеят в свят пълен с обич. Враждебните хора в свят пълен с омраза. Същият свят."
Уейн Дайер
0180. "Ако имаш мечта, позволи и да се сбъдне."
0181. "Животът е мост. Премини го, но не строй къща върху него."
Индийска поговорка
0182. "Когато ядем, не остаряваме."
Френска поговорка
0183. "Любовта е всичко, което имаме - единственият начин да си помогнем един на друг"
Еврипид
0184. "Животът е предизвикателство - приеми го! Животът е песен - пей я! Животът е мечта - осъществи я! Животът е игра - играй я! Животът е любов - наслади му се!"
0185. "По-лесно е да се бориш за принципите си, отколкото да живееш според тях."
Алфред Адлър
0186. "Често, за да живееш, е нужно повече мъжество, отколкото, за да умреш."
Виторио Алфиери
0187. "Идваме от нищото и в нищото ще отидем. Какво е животът? Той е светлината на светулката през нощта, диханието на бизона през зимата. Малка сянка, която се прокрадва през тревата и се изгубва със залеза."
0188. "Ако на човек му е писано да се удави, той ще се удави дори в лъжица пълна с вода"
Еврейска поговорка
0189. "Пътят към ада е осеян с добри намерения."
0190. "Има само два начина да се справиш с жените..., но никой не ги знае"
0191. "Който се съмнява прилича на морска вълна, издигана и размятана от вятъра"
Апостол Яков
0192. "Мъдрост - това е способността да вършиш добре претеглени глупости."
0193. "Ако обичаш някого, пусни го на свобода. Ако той се върне, е завинаги твой. Ако не се върне, значи никога не е бил."
0194. "Любовта започва с усмивка, увеличава се с целувка и завършва със сълза."
0195. "Всичко в живота са спомени, с изключение на един настоящ момент, който преминава покрай нас толкова бързо, че едва го улавяме."
Тенеси Уилямс
0196. "Първите сто години са най-трудни."
Уилям Мизнър
0197. "Мъж, който никога не е ядосвал жена, се е провалил в живота."
Кристофър Морли
0198. "Наслаждавай се на живота. Дълго време ще си мъртъв."
0199. "Учи се от вчера, живей за днес, надявай се за утре."
0200. "Не живей в миналото, не мечтай за бъдещето, концентрирай се върху настоящия момент!"
Буда
0201. "Същинският тест за приятелство е: можеш ли буквално да не правиш нищо с другия човек? Можеш ли да се насладиш на онези моменти в живота, които са съвършено прости?
Юджийн Кенеди
0202. "Пътят към къщата на приятел никога не е дълъг"
Датска поговорка
0203. "Бъдещето принадлежи на тези, които вярват в красотата на мечтите си."
Елеонор Рузвелт
0204. "Трагедията на живота е не, че свършва толкова скоро, а че чакаме толкова дълго, за да го започнем."
Уилям Джеймс
0205. "Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии."
Фридрих Ницше
0206. "Смехът е слънцето, което пропъжда зимата от лицето на човек."
Виктор Юго
0207. "Обичайте се и ще бъдете щастливи. Толкова е просто и толкова трудно."
Михаел Льониг
0208. "Каква е разликата между оптимист и песимист? Оптимистът се смее, за да забрави, а песимистът забравя да се смее."
Том Боде

0209. "Човек не обича истински, ако не обича вечно."
Еврипид
0210. "Първо - или Бог съществува, или не. Второ - аз мога да вярвам или не. Губя единствено в случая, че той наистина съществува, а аз отричам това. Така че по-добре да вярвам, защото риска е минимален."
Блез Паскал
0211. "Училището е слънце, но ние искаме сянка, училището е злато, но ние не сме алчни, училището е прозорец към света, но ние сме възпитани и минаваме през вратата."
0212. "Да обичаш малко - няма смисъл. Да обичаш много - няма кого."
0213. "Върбата се подчинява на вятъра и благоденства, докато един ден се превърне в много върби - стена срещу вятъра."
Франк Хърбърт
0214. "Винаги си избирай по-голям враг. По-лесно се улучва."
Тери Пратчет

0215. "Въпросът не е да се ожениш. Трудното е да останеш женен."
0216. "Един българин - хайдутин, двама българи - сговорна дружина, трима българи - чета с предател."
0217. "Човек трябва да бъде умерен реалист, макар че понякога реалността е по-страшна от черногледството. Но докато черногледството е нагласа, реалността е даденост."
Асен Сираков

0218. "Човек дори и добре да живее умира и друг се ражда."
Хан Омуртаг

0219. "Любовта е явление, което съкращава живота на човека, но удължава живота на човечеството."
0220. "Не отлагайте нищо за утре, ако можете да го отложите за вдругиден."
Марк Твен
0221. "Кой друг, ако не аз? Кога, ако не сега?"
0222. "Ако живота ти подаде лимон, направи си лимонада."
0223. "Няма особено значение откъде ще тръгнеш, важно е да знаеш накъде отиваш."
0224. "Умирайте само в краен случай."
0225. "Заблудите също са ценни, но само от време на време. Не всеки тръгнал за Индия е открил Америка."
0226. "Две неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и вселената. За второто не съм съвсем сигурен."
Алберт Айнщайн

0227. "Ако няма къде да отидеш, ела на себе си."
0228. "Който казва, че трудът е песен, нищо не разбира от музика."
Лара Береану

0229. "Вярвай в Бога, но си завързвай камилите."
Арабска поговорка

0230. "Няма защо да бързаш, просто тръгни навреме."
0231. "Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса."
0232. "Ако не можеш да победиш някого, съюзи се с него."
Индийска поговорка

0233. "Този, който често се обръща назад, може лесно да се препъне и да падне."
Ерих Мария Ремарк

0234. "Да знаеш много езици, значи да имаш много ключове за една врата."
Волтер
0235. "Понякога седя и си мисля... а понякога просто си седя."
А. А. Милн ("Мечо Пух")
0236. "Господ винаги отговаря на молитвите ни, но понякога отговорът е нe."
0237. "Опит е името, с което много хора наричат грешките си."
Оскар Уайлд
0238. "Мир е времето между две войни."
0239. "Без бряг е времето! О, скръбен дял - нима аз бих го в брегове сковал"
Уилям Шекспир ("Хамлет")
0240. "Ако се събудиш една сутрин и не видиш слънцето, това значи, че или си мъртъв, или ти си слънцето."
0241. "По-добре господар в ада, отколкото слуга в рая."
Джон Милтън
0242. "Свободата е право, а не привилегия."
0243. "Когато се колебаеш, кажи истината."
Марк Твен

0244. "Това, което не ни убива, ни прави по-силни."
0245. "Загубено злато може да се намери, загубено време - никога."
Китайска поговорка
0246. "Умният човек не вярва на всичко което чуе, не казва всичко, което знае, и не харчи всичко което има."
Индийска поговорка
0247. "Който говори много, все ще каже нещо, което не е трябвало да казва."
Конфуций
0248. "Прекалено късно е вече да се предаваш. Прекалено рано е още да се отказваш."
0249. "Надеждата е нещо добро, може би най-доброто от всичко на света. А нищо добро не умира! Въпросът е дали да се вкопчиш в живота или в смъртта."
"Изкуплението Шоушенк"
0250. "Ако прекалено натегнеш струната, тя ще се скъса. Ако я оставиш прекалено хлабава, тя няма да свири."
Сидхарта
0251. "Този, който не цени живота, не го заслужава."
Леонардо Да Винчи
0252. "Чуждата глупост не ни прави по-умни."
Наполеон
0253. "Всеки човек, който се тревожи за бъдещето, е нещастен."
Сенека
0254. "Красотата ще спаси света."
Фьодор Достоевски
0255. "На най-важните житейски кръстопътища няма никакви пътни знаци."
Чарли Чаплин
0256. "За добрите актьори няма лоши роли."
Шилер
0257. "Трима души могат да запазят тайна, само ако двама от тях са мъртви."
Франклин
0258. "Когато сърцата се разделят, няма смисъл ръцете да остават една в друга."
Наполеон
0259. "Когато на хубав човек му е кофти това е блус, а когато на кофти човек му е хубаво това е чалга."
0260. "За величието на великите хора се съди по отношението им към по-малките."
0261. "Единственият начин да разбереш една жена е да се влюбиш в нея, но тогава вече не е нужно да я разбираш"
0262. "Най-хубавото качество на парите е тяхното количество"
0263. "Не е страшно, че грешим. Страшното е, че повтаряме грешките си."
Оскар Уайлд
0264. "Инстинктът за живот е по-силен от неговия смисъл"
Ивайло Петров
0265. "Радвайте се на живота, а не на неговия смисъл"
Фьодор Достоевски

0266. "Не бъди незаменим, защото ако не можеш да бъдеш заменен, не можеш да бъдеш и повишен."
0267. "Не взимай живота твърде на сериозно. Никога няма да се измъкнеш от него жив."
Елбърт Хъбърд

0268. "Не всичко, което може да бъде преброено има значение, а и не всичко, което има значение, може да бъде преброено" [игра на
думи - английски: count = броя; имам значение]
Албърт Айнщайн

0269. "Единственият начин да се отървеш от изкушението е да му се отдадеш."
Оскар Уайлд
0270. "Нещата трябва да са възможно най-прости, но не повече."
Албърт Айнщайн
0271. "Причината, поради която знам, че съм Господ, е защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"
Никълъс Патерсън
0272. "Животът е загуба на време и времето е загуба на живот, затова загуби своето време и прекарай чудесно живота си"
0273. "Слънцето грее за всички, сянката е за тези, който я заслужават"
0274. "Някъде има някой, който мечтае за твоята усмивка и в твоето присъствие открива смисъла на живота си, така че когато си сам, помни това - някой, някъде мисли за теб"
0275. "Това не е краят. Това дори не е началото на края. Но може би е края на началото."
Уинстън Чърчил
0276. "Забавно е да правиш невъзможното"
Уолт Дисни

0278. "Десет човека, които говорят, създават повече шум, отколкото хиляда, които мълчат"
Наполеон I Бонапарт
0279. "Който иска да потуши страстите, като ги задоволява, той гаси огън със слама."
Конфуций
0280. "Да действаш в момент на страст е все едно да се впуснеш в море по време на буря"
А. Бошан
0281. "Всеки ден трябва да слушаш поне една песен, да погледнеш една хубава картина и ако е възможно, да прочетеш едно мъдро изречение"
Гьоте
0282. "Великите мисли идват в главата на човека толкова рядко, че никак не е трудно да се запомнят"
Албърт Айнщайн
0283. "Тежко е на този, който помни всичко"
И. Еренбург
0284. "Глупакът има голямо предимство пред образования човек: той винаги е доволен от себе си."
Наполеон
0285. "Мъдър е този, който знае не много, а необходимото."
Есхил
0286. "Когато всичко е загубено, остава бъдещето"
К. Бови
0287. "Някои градят своето бъдеще, а повечето от нас само го чакат да дойде."
Е. Хау
0288. "Животът е само един миг между две вечности"
Платон
0289. "И най-хубавият утрешен ден няма да ни върне вчерашния"
Китайска поговорка
0290. "Никога не мисли за бъдещето. То идва достатъчно бързо."
Албърт Айнщайн
0291. "Който се смее над белега, не познава какво е рана"
Уилям Шекспир
0292. "Човек съм и нищо човешко не ми е чуждо."
Теренций
0293. "Който сам не се убеди, никой не може да го убеди"
Платон
0294. "Не прави днес това, за което ще съжаляваш утре"
Хинди поговорка
0295. "Всичко, което не е необходимо, е излишно"
Латинска поговорка
0296. "Свободата се полага само на този, който може да поеме отговорностите, които тя носи."
0297. "Не хаби думи за онзи, с когото е безполезно да се говори"
Китайска поговорка
0298. "Който не умее да мълчи, той не е способен и да говори"
Сенека
0299. "Който не знае нищо, в нищо не греши"
Менандър
0300. "Много по-лесно е да събудиш у някого любов, отколкото да я запазиш."
Лафонтен
0301. "Да обичаш значи да намериш в щастието на друг своето собствено щастие."
Лайбниц
0302. "Да обичаш дълбоко значи да забравиш себе си"
Русо
0303. "В женското сърце винаги има място за още един"
0304. "В сърцето на един мъж има място само за една истинска любов, докато в сърцето на жената тяхната бройка е неуловима."
0305. "Всичко, казано дотук, може да е погрешно"
Ричард Бах
0306. "Някои хора преминават набързо през живота ни. Други спират за миг и оставят диря в сърцата ни. После никога не можем да бъдем същите"
0307. "Ако съдиш хората, няма да ти остане време да ги обичаш"
Майка Тереза
0308. "Радвай се на живота. Един ден настоящето ще е доброто старо време, което много ще ти липсва"
0309. "Виждаме нещата не според това, какви са те, а според това, какви сме ние"
0310. "Хората, които смятат, че нещо не може да бъде направено, не бива да пречат на онези, които го правят"
0311. "Трябва да живееш винаги влюбен в нещо, което не можеш да стигнеш. Човек расте на височина от това, че се мъчи да стигне високото."
Максим Горки
0312. "Каквото и да твърдят учените, човекът е произлязъл от родителите си."
0313. "Причината ангелите да могат да летят е, че възприемат себе си тъй леко"
0314. "За да чуеш, трябва да мълчиш"

0315. "Преди да поискаш, помисли какво си дал."
0316. "Ревността е изкуството да причиняваш на себе си по-голямо зло, отколкото на другите"
Франсоа Волтер

0317. "Ревността винаги се ражда с любовта, но не винаги умира с нея"
Ларошфуко
0318. "Живей така, че впоследствие да не съжаляваш за нищо."
0319. "Има ли желание, има и начин. Няма ли желание, намираме oправдание."
0320. "В живота не е важно от къде идваш и къде отиваш, а дали успяваш да си щастлив по пътя!"
0321. "По-добре е да си гладен, но да не ядеш какво да е и е по-добре да си сам, отколкото с кого да е."
0322. "Всичко можеш да преживеееш, освен своята смърт."
Е. Кротки
0323. "Не е нужно да изпиеш цялото море, за да се убедиш, че е солено."
Е. Кротки
0324. "На всеки удар може да се отвърне, освен на слънчевия."
Е. Кротки
0325. "Когато нямам повече синьо, слагам червено."
Пабло Пикасо
0326. "По-добре временен неуспех, отколкото временен успех."
Питагор
0327. "Винаги можете да намерите това, което не търсите."
0328. "Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата."
0329. "Истинската любов признава и уважава неповторимостта и независимостта на партньора."
0330. "Любовта идва, когато най-малко я очакваме, когато не я търсим. Търсенето на любов никога не ни довежда до подходящ партньор. То само създава копнеж и нещастие. Любовта никога не е вън от нас, ние я носим в себе си."
0331. "Боже, дай ми сили да понеса това, което не мога да променя; Дай ми решителност да променя това, което мога да променя; Дай ми мъдрост да различа това, което мога да променя, от това, което не мога да променя."
Тибетска молитва
0332. "Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде."
Маргарет Мичъл ("Отнесени от вихъра")
0333. "Внимавай какво си пожелаваш, защото може и да го получиш."
0334. "Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
Ъруин Шоу ("Хляб по водите")
0335. "Заслуга за обществото имат както оптимистите, така и песимистите. Оптимистът, например, е измислил самолета, а песимистът - парашута."
Бърнард Шоу
0336. "На децата ще дам криле, но ще ги оставя сами да се научат да летят."
0337. "Парите трябва да бьдат средство, а не цел."
0338. "Истинските неща се виждат сьс сьрцето, а не с очите."
Антоан дьо Сент Екзюпери ("Малкият принц")
0339. "Колко живота има вьв Вселената? Един."
Ричард Бах ("Едно")
0340. "Егоист - това е човек, който никога няма да каже лоша дума за някого, понеже говори само за себе си."

0341. "Единствената разлика между миналото и бъдещето е настоящето."

0342. "Който не иска, когато може, няма да може, когато иска."
0343. "Адам е бил щастлив: когато е казвал нещо можел е да бъде уверен, че никой преди него не го е казал. ";
Марк Твен
0344. "Човек не е ревнив, когато обича, а когато иска да бъде обичан."
0345. "Човек, който настойчиво повтаря, че не е глупак, обикновено има съмнения по този въпрос.";
Мазнер
0346. "Всички влюбени се кълнат да изпълнят повече отколкото могат, но не изпълняват дори възможното.";
Шекспир
0347. "Утрото е по-мъдро от вечерта."
0348. "Аз нямам нужда от приятели, които повтарят всеки мой жест: това прави много по-добре моята сянка."
Плутарх
0349. "Нападението е най-добрата защита"
0350. "Ако искаш да прегърнеш света - купи си глобус!"
0351. "Мислите идват и си отиват. Важното е главата да си остане на мястото";
Новозенландска поговорка
0352. "Колкото си по-открит, толкова си по-добра мишена!"
0353. "Най-голямата загуба, която може да ни постигне, е загубата на време."
Теофраст
0354. "Умният човек не вярва на всичко, което чуе, не казва всичко, което знае и не харчи всичко, което има."
Индийска поговорка
0355. "Денят завършва със залез, ноща-с изгрев. Радостта завършва със скръб, скръбта - с радост."
Индийска поговорка
0356. "Никой не пази по-добре тайна от онзи, който не я знае."
Ф. Рохас
0357. "Много по-мъчно е да се превърне словото в дело, отколкото делото в слово."
Максим Горки
0358. "И животът като бяснята се цени не по дължината си, а по съдържанието."
Сенека
0359. "Истинското предназначение на човек е да живее, не да съществува."
Джек Лондон
0360. "Преогромно съкровище би била една сбирка от хубави и красиви човешки мисли."
Ж. Дьолил
0361. "На теория няма разлика между теорията и практиката. Но на практика има."
Жан Л.А. ван дер Снепшот
0362. "Всеки проблем, който разреша, става правило, което впоследствие ми помага да реша други проблеми. "
Рене Декарт
0363. "Добрите хора не се нуждаят от закони, за да се държат правилно, а лошите винаги ще намерят как да ги заобиколят."
Платон
0364. "Не прекъсвай врага си когато греши."
Наполеон I Бонапарт
0365. "Не работя за нищо друго освен за усещането, което получавам тогава."
Алберт Джакомети
0366. "Съвършенството е достигнато, не когато няма какво повече да се добави, а когато няма какво да се премахне."
Антоан дьо Сент Екзюпери
0367. "Ако твърде дълго гледаш в бездната, тя ще погледне в теб."
Фридрих Ницше
0368. "Тайната на успеха е да знаеш нещо, което друг не знае. "
Аристотел Онасис
0369. "Само този, който плува срещу течението, ще намери извора. Само този, който плува по течението, ще види накъде води реката."
0370. "Количест
Редактирана от ivannn на 31.01.2007 в 17:04

"Око за око и скоро целият свят ще бъде сляп" - Махатма Ганди

http://blog.ivantech.net
ivannn
0586. "Сам и самотен са две съвсем различни неща."
Габриел Гарсия Маркес
0587. "Ако беше сълза в очите ми, нямаше да плача никога повече, за да не те изгубя."
0588. "Ако друг ти държи ръката, можеш ли да имаш собствен почерк?!"
0589. "Щастие за всички даром и нека никой не бъде пренебрегнат!"
Братя Стругацки ("Пикник край пътя"Wink
0590. "Знанието е враг на вярата."
"Орденът"
0591. "Понякога когато погледнеш в бездната, бездната поглежда към теб"
"Орденът"
0592. "Ако тръгне слух, че сестра ти е курва, ходи доказвай, че имаш брат!"
0593. "Тези, които носят светлина на другите, никога не остават на тъмно."
Джеймс Матю Бари
0594. "Блажен е този, който не очаква нищо, защото никога няма да бъде разочарован."
Джонатан Суифт
0595. "Бъдеще няма. Бъдещето е ново минало."
0596. "Грешна беше тая жена, но беше хубава."
Йордан Йовков ("Албена"Wink
0597. "Мигът на розата и мигът на тисовото дърво са еднакво продължителни."
Т.С. Елиът
0598. "Всички жени са курви, с изключение на майка ми. Но да не забравяме, че и тя е жена."
Наполеон
0599. "Думите без дела са убиец на мечти. Най-малкото действие е по-добро и от най-голямото намерение."
0600. "Няма нищо по-хубаво от лошото време"
Богомил Райнов
0601. "Добри новини ще почакат, а от лошите няма да избягаш!"
"Спешно отделение"
0602. "Не може да мислиш за някого непрекъснато, ако той също не мисли за теб!"
Закон за мисълта ("Без кожа"Wink
0603. "Ще ти дам всичко, което поискаш. Стига да не е нещо, което не искам да давам."
"Наистина любов"
0604. "О, слабост, твойто име е жена!"
Уилям Шекспир ("Хамлет"Wink
0605. "Ако достатъчно дълго време седиш на едно място, целият свят ще мине пред очите ти."
Китайска поговорка
0606. "Лудите, лудите - те да са живи!"
Иван Вазов ("Под игото"Wink
0607. "Да обичаш, значи да страдаш. Но да бъдеш обичан, значи да намериш смисъл в страданието."З
0608. "Временната раздяла е полезна. Постоянното общуване създава усещане за еднообразие."
Карл Маркс
0609. "Зная защо има толкова много хора, които обичат да цепят дърва. В тази дейност те незабавно виждат резултатите."
А. Айнщайн
0610. "Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва!"
0611. "Самотата на едно същество се измерва с мислите, които изпълват съзнанието му."
0612. "Мъдър е не онзи, който знае всичко, а който знае необходимото."
Есхил
0613. "Всичко свършва зле. Иначе няма да свършва."
"Коктейл"
0614. "Парите са средство към целта, а не цел сами по себе си."
0615. "Страхувай се от този, който се страхува от теб."
Персийска поговорка
0616. "Въпросите никога не са неудобни. Такива са понякога отговорите."
0617. "По-добре временен неуспех, отколкото временен успех!"
Питагор
0618. "Човек прави каквото може, докато не разбере какво му е приготвила съдбата."
"Последният самурай"
0619. "Животът е възмутителен, когато мислиш за него и прекрасен, когато го живееш!"
Карол Корд
0620. "Защото когато тръгнем да търсим любовта, тя също тръгва към нас. И ни спасява."
Паулу Куелю
0621. "Животът не се измерва с това колко пъти сме си поели дъх, а с моментите, които са ни карали да затаим дъх!"
Джордж Карлин
0622. "Асансьор до успеха няма. Налага се да използваме стълбата."
0623. "Хубавите ябълки прасетата ги ядат."
0624. "Очакването на смъртта е по-лошо от самата смърт."
0625. "Всичко, което е поправимо е простимо."
Марта Пенева
0626. "Възрастните хора са наистина много чудновати."
Антоан дьо Сент Екзюпери ("Малкият принц"Wink
0627. "Ако искам да видя пеперуди, ще трябва да изтърпя две-три гъсеници."
0628. "Много по-мъчно е да съдиш сам себе си, отколкото да съдиш другите. Ако можеш да съдиш себе си правилно, значи ти си истински мъдрец"
0629. "Най-хубавото се вижда само със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите."
0630. "Животът не е поредица от и... и... и... Животът е поредица от или... или... или..."
Джон Стайнбек
0631. "Казват, че нещо толкова дребно като пърхането на крилото на пеперуда може да причини тайфун в другата половина на света."
Теория на Хаоса
0632. "Парите могат да купят лекарство - не здраве; легло - не сън; храна - не апетит."
0633. "Харесвам мечтите за бъдещето повече от историите за миналото."
Томас Джеферсън
0634. "Проблемите на света не могат да бъдат решени от скептици или циници, чиито хоризонти са ограничени от очевидните реалности. Нуждаем се от хора, способни да мечтаят за неща, които никой не е виждал."
Дж. Ф. Кенеди
0635. "Когато да се откажеш вече не е решение, половината път към успеха е изминат."
0636. "Ето как ще провериш дали си изпълнил мисията си на Земята - ако си жив, значи не си!"
Ричард Бах ("Илюзии"Wink
0637. "Щастието идва капка по капка, за да си отиде като река, а нещастието идва като река, за да си отиде капка по капка."
0638. "Каквото и да правиш трябва да го правиш добре, дори то да е безумие!"
Оноре дьо Балзак
0639. "Половината от нашите грешки в живота идват от чувства там, където сме длъжни да мислим и от мисли там, където трябва да чувстваме."
Дж. Колинз
0640. "Никой не е перфектен, докато не се влюбиш в него!"
0641. "По-добре са двама, отколкото един, pонеже те имат добра награда за труда си; Защото, ако паднат, единият ще дигне другаря си; Но горко на оня, който е сам, когато падне, и няма друг да го дигне."
Еклесиаст 4:9-10
0642. "Само истинските ти приятели ще ти кажат, когато лицето ти е мръсно."
Сицилианска поговорка
0643. "Всичко, което се повтаря, губи своя чар."
0644. "Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето."
Хени Йънгман
0645. "Работи сякаш ще живееш сто години. Живей сякаш ще умреш утре."
0646. "И въпреки всичко не забравяй да дишаш, защото не знаеш какво ще ти донесе следващия прилив!"
"Корабокрушенецът"
0647. "Няма същество от дивата природа, което себе си да съжалява. Птицата пада от клона премръзнала, без капка жалост към самата себе си!
Д.Х.Лорънс ("Редник Джейн"Wink
0648. "Какво ли си пожелават звездите, когато видят падащи хора?!
0649. "Не можеш да устоиш на това, което не можеш да притежаваш!"
"Секс игри"
0650. "Безумно може да обича само човек без ум."

ivannn
Ако сте толкова заети, колкото мен - ще го четете до Великден Grin

ivannn
ето и вдъхновяващ текст на любима песен:

Alice Cooper › Love’s A Loaded Gun
Somebody saw you at the station
You had your suitcase in your hand
You didnt give no information
You walked off with another man
Im alwaays standing in the shadows, baby
I watched you ugive yourself away
You take them home into your bedroom
You had another busy day

I tried to look the other way and fake it
You push me to the limits
I cant take it

Chorus
One down, one to go
Just another bullet in the chamber
Sometimes loves a loaded gun
Red lights, stop and go
Whatcha gonna do when yo play with danger
Sometimes loves a loaded gun
And it shoots to kill

Someday theyll put me in a squad card
Someday theyll throw away the key
But til that day Ill be a mad dog
Cuz thats what you taught me to be

You looked into the eyes of men above you
I was the one who really tried to love you

Chorus

Pull the trigger

I tried to look the other way and fake it
You know, you push me right to the limit
I cant take it

Chorus

Somebody saw you at the station

http://www.youtub...mGER8K7qc0
Редактирана от ivannn на 31.01.2007 в 17:10

sssss
ShockShockShock ivannn SmileSmileSmile и аз получавам ежедневно FUN на служебна поща, но такова чудо май никъде не съм виждала .... ! Иначе...само по номерацията на цитатите, мога веднага да ти кажа, откъде са копнати!

melody
Още една от моите любими мисли....Smile
Ако обичаш някого, пусни го на свобода. Ако той се върне, е завинаги твой. Ако не се върне, значи никога не е бил.

п.с.Иване,как можа да пуснеш толкова дълъг пост?Сега ще трябва да си търся сентенциите там,за да не се повтарят!Или пък няма значение?Smile
Редактирана от melody на 04.02.2007 в 16:45
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...

melody
Из "Птиците умират сами"-Колийн Маккълоу
Тази книга е една от любимите миSmile

"Има една легенда за птичката, която пее само веднъж в живота си, но по-сладко от всяко друго земно създание. Още щом напусне гнездото си, тя дири трънлив храст и няма покой, докато не го намери. Тогава запява сред безпощадните му клонки, притискайки гръд към най-дългия им и остър шип, за да умре, извисена над своята агония, надпяла и чучулигата, и славея. Възхитителна песен, заплатена с живота. Но целият свят притихва заслушан и дори бог на небето се усмихва. Защото най-хубавото се добива само с цената на голяма болка... или поне така е според легендата...

Паоло Куелю
Заявление

Най-голяма добродетел
Аз съм силен човек. Който се осмелява, той печели.

Най-голям неуспех
Липсата на търпение.

Хоби/Развлечение
Вървенето пеша.

Пречистващ опит
Бях близо до света на лудостта.

Извор на вдъхновение
Хората.

Най-голям страх
Публичните речи.

Най-голяма надежда
Да продължа да пиша.

Следваща планина
Тази, която се случва да ми се изпречи.

Приятели
Най-голямото съкровище в живота.

Жени
От тях се научаваме на любов, във всичките й форми.

Мъже
От тях се научаваме на дисциплина.

Истина
Коварна дума. Единственото определение за истина са думите на Исус Христос:"Когато узнаеш истината, тя ще те освободи".

Време
Сегашният момент.

Слава
Абстрактно понятие за един писател.

Късмет
Зад успеха винаги се крие нечия трагедия.

Невъзможно
Още една безсмислена дума. Хората си позволяват да се обезкуражават, не защото нещата са невъзможни, а защото ние искаме те да са такива. Няма нищо невъзможно.

Щастие
Най-посредствената дума на света. Предпочитам да изхождам от идеята за радост.

Работа
Равносилно на страстта.

Красота
Честността в душата.

Спокойствие
Не като отсъствие на движения, а като абсолютна концентрация.
Редактирана от melody на 04.02.2007 в 17:24

blue_lipstick
melody писа:
Из "Птиците умират сами"-Колийн Маккълоу
Тази книга е една от любимите миSmile

"Има една легенда за птичката, която пее само веднъж в живота си, но по-сладко от всяко друго земно създание. Още щом напусне гнездото си, тя дири трънлив храст и няма покой, докато не го намери. Тогава запява сред безпощадните му клонки, притискайки гръд към най-дългия им и остър шип, за да умре, извисена над своята агония, надпяла и чучулигата, и славея. Възхитителна песен, заплатена с живота. Но целият свят притихва заслушан и дори бог на небето се усмихва. Защото най-хубавото се добива само с цената на голяма болка... или поне така е според легендата...

Паоло Куелю
Заявление

Най-голяма добродетел
Аз съм силен човек. Който се осмелява, той печели.

Най-голям неуспех
Липсата на търпение.

Хоби/Развлечение
Вървенето пеша.

Пречистващ опит
Бях близо до света на лудостта.

Извор на вдъхновение
Хората.

Най-голям страх
Публичните речи.

Най-голяма надежда
Да продължа да пиша.

Следваща планина
Тази, която се случва да ми се изпречи.

Приятели
Най-голямото съкровище в живота.

Жени
От тях се научаваме на любов, във всичките й форми.

Мъже
От тях се научаваме на дисциплина.

Истина
Коварна дума. Единственото определение за истина са думите на Исус Христос:"Когато узнаеш истината, тя ще те освободи".

Време
Сегашният момент.

Слава
Абстрактно понятие за един писател.

Късмет
Зад успеха винаги се крие нечия трагедия.

Невъзможно
Още една безсмислена дума. Хората си позволяват да се обезкуражават, не защото нещата са невъзможни, а защото ние искаме те да са такива. Няма нищо невъзможно.

Щастие
Най-посредствената дума на света. Предпочитам да изхождам от идеята за радост.

Работа
Равносилно на страстта.

Красота
Честността в душата.

Спокойствие
Не като отсъствие на движения, а като абсолютна концентрация.

Скъпа, Smile ако не те познавах щях да реша,че си безмозъчна манекенка,с тоя Паоло Куелю! Smile
don't click this link... Grin
- Би ли ми казал кой път да хвана оттук? - попита Алиса.
- Зависи накъде отиваш - отвърна Котаракът.
- Все едно накъде...- каза малкото момиче.
- Тогава е все едно кой път ще вземеш - рече Котаракът.

http://www.mindistortion.net/iwantyoursoul/?i_am=blue_lipstick]don't click this link
melody
blue_lipstick писа:
Скъпа, ако не те познавах щях да реша,че си безмозъчна манекенка,с тоя Паоло Куелю!

Ха-ха,БлуGrin и аз разбрах,че било модерно манекенките да го цитират!Ами сега така се получи....Хареса ми просто какво мисли за всяко едно от тези неща....Някои съвпадат с моите убеждения...

Ето и още една мисъл:Smile

"Не се възхищавай прекалено от някого.Той рано или късно ще те разочарова."
Дано не е на Паоло КуелюPfft Незнам на кой е,просто съм си я записала в тетрадките...
Редактирана от melody на 13.02.2007 в 17:55

charlies_angel
Каквото можеш да свършиш днес,свърши го,защото е сигурно ,че едно "утре",няма да дочакаш.
"След мен не знам какво ще бъде,
но сигурно ще бъде по-добре,
и само за едно ще съжалявам,
че няма да ме има някой ден ....."

http://video.google.com/videoplay?docid=-1012414796107329491
lindeman_
Как се къпе мъжът:
1. Съблича дрехите си, докато седи на леглото в спалнята и ги оставя на купчина на пода.
2. Отива гол до банята. Ако по пътя срещне жена си, размахва кренвирша само и само да чуе от нея:
Их, бе значииии...!
3. Оглежда мъжествената си физика в огледалото, гълта корема, за да види дали ще изпъкнат перките (не). Възхищава се от размера на кренвирша пред огледалото, докато се почесва отзад.
4. Влиза под душа.
5. Не се оглежда за балсами и маски. Просто не използва такива.
6. Измива лицето си.
7. Измива мишниците си.
8. Изсеква се в ръка и я измива под струята.
9. Изпърдява се мощно, за да се изкефи на акустиката в банята.
10. Повечето време отделя, за да мие старателно доказателството за своята мъжественост.
11. Измива задните си части, като оставя къдрави косми по сапуна.
12. Сапунисва косата си. Не използва балсам.
13. Прави си пънкарска прическа с насапунисаната коса.
14. Хили се пред огледалото на резултата.
15. Доволен се изпикава под душа.
16. Изплаква се и излиза, като не обръща внимание, че мокри навсякъде, откъдето мине.
17. Оглежда се в огледалото, помпи бицепсите, кефи се отново на размера на кренвирша.
18. Оставя банята мокра, а лампата светната.
19. Тръгва към спалнята с кърпа около бедрата. Ако срещне жена си, развързва кърпата и го размахва, за да чуе пак:
Их, бе значии...!
20. Оставя мократа кърпа на леглото.

Как се къпе жената:
1. Съблича дрехите и ги разпределя в коша за бяло и цветно пране.
2. Тръгва към банята, облечена в дълъг халат. Ако срещне съпруга си по пътя, закрива свенливо разголените части от тялото си.
3. Оглежда се в огледалото и отбелязва, че е напълняла.
4. Влиза под душа. Използва маска за лице, маска за тяло, намазва ръцете си и петите с балсам за омекотяване, защото са напукани.
5. Първо измива косата си с шампоан, после я намазва с маска, съдържаща 43 витамина.
6. Изплаква косата си няколко пъти, за да е сигурна, че е чиста.
7. Втрива в корените на косата си ампула с натурално масло от жожоба. Изчаква 15 минути.
8. Изтърква кожата на лицети си с трици от ситно натрошени костилки на праскова. Маската стои 10 минути.
9. Слага балсам за тяло.
10. Измива жожобата от косата си, пак няколко пъти, за да е сигурна, че нищо не останало от него.
11. Бръсне мишниците и краката си (ако мустаци и брада - и тях). Замисля се дали да не оправи триъгълника си, но решава, че коламаска е по-добре.
12. Пищи като заклана, когато съпругът й пуска водата в тоалетната и студената вода рязко намалява.
13. Спира душа.
14. Внимателно избърсва душа със специален препарат.
15. Подсушава старателно банята плочка по плочка. Избърсва се с кърпа с размерите на малка държава.
16. Проверява още веднъж да не е останало косъмче или пъпчица по тялото.
17. Тръгва към спалнята, облечена в дългия халат и с вързана кърпа върху мократа си коса. Мисли си, че изглежда като Нефертити.
18. Ако срещне съпруга си, закрива разголените части от тялото си.

Нас най-добрите ни мразят нещастниците ...!!!

http://www.warez-plovdiv.hit.bg/
melody

Парадоксът на нашето време е, че имаме високи сгради, но ниска търпимост, широки магистрали, но тесни възгледи. Харчим повече, но имаме по-малко, купуваме повече, но се радваме на по-малко. Имаме по-големи къщи и по-малки семейства, повече удобства, но по-малко време. Имаме повече образование, но по-малко разум, повече знания, но по-лоша преценка, имаме повече експерти, но и повече проблеми, повече медицина, но по-малко здраве. Пием твърде много, пушим твърде много, харчим твърде безотговорно, смеем се твърде малко, шофираме твърде бързо, ядосваме се твърде лесно, лягаме си твърде късно, събуждаме се твърде уморени, четем твърде малко, гледаме твърде много телевизия и се молим твърде рядко.

Увеличихме притежанията си, но намалихме ценностите си. Говорим твърде много, обичаме твърде рядко и мразим твърде често. Знаем как да преживяваме, но не знаем как да живеем. Добавихме години към човешкия живот, но не добавихме живот към годините. Отидохме на луната и се върнахме, но ни е трудно да прекосим улицата и да се запознаем с новия съсед. Покорихме космическите ширини, но не и душевните. Правим по-големи неща. но не и по-добри неща.

Пречистихме въздуха, но замърсихме душата. Подчинихме атома, но не и предразсъдъците си. Пишем повече, но научаваме по-малко. Планираме повече, но постигаме по-малко. Научихме се да бързаме, но не и да чакаме. Правим нови компютри, които складират повече информация и бълват повече копия от когато и да било, но общуваме все по-малко. Това е времето на бързото хранене и лошото храносмилане, големите мъже и дребните души, лесните печалби и трудните връзки. Времето на по-големи семейни доходи и повече разводи, по-красиви къщи и разбити домове. Времето на кратките пътувания, еднократните памперси и еднократния морал, връзките за една нощ и наднорменото тегло и на хапчетата, които правят всичко - възбуждат ни, успокояват ни, убиват ни. Време, в което има много на витрината, но малко в склада. Време, когато технологията позволява това писмо да стигне до вас, но също ви позволява да го споделите или просто да натиснете „изтриване".

Запомнете, отделете повече време на тези, които обичате, защото те не са с вас завинаги. Запомнете, кажете блага дума на този, който ви гледа отдолу нагоре с възхищение, защото това малко същество скоро ще порасне и няма да е вече до вас. Запомнете и горещо прегърнете човека до себе си, защото това е единственото съкровище, което можете да дадете от сърцето си и не струва нито стотинка.

Запомнете и казвайте „обичам те" на любимите си, но най-вече наистина го мислете. Целувка и прегръдка могат да поправят всяка злина, когато идват от сърцето. Запомнете и се дръжте за ръце, и ценете моментите, когато сте заедно, защото един ден този човек няма да е до вас. Отделете време да се обичате, намерете време да си говорите, и намерете време да споделяте всичко, което имате да си кажете.

Защото животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни.

ivannn
"Какво е любовта? - да прощаваш на някого повече, отколкото заслужава". Гьоте

"Най-добрите и красиви неща на света не могат да бъдат видяни, нито докоснати... Те се усещат в сърцето ." Хелън Келър

"Времето действа на любовта, както вятърът на огъня - разпалва силната и гаси слабата. " Волтер

"Живеят само влюбените, останалите просто съществуват.
Уилям Шекспир

"Любовта е всичко, което имаме - единственият начин да си помогнем един на друг." Еврипид

Отидете до форум
Време за зареждане: 0.11 секунди Copyright BGSalsa.info / JokerDesign © 2006 - 2023 41,017,552 уникални посещения