|
За Halloween празника
|
| sssss |
Публикувана в 30.10.2006 в 21:47
|

Известен

|
Предвид настъпващия празник - Halloween ми е интересно да разбера кой с какви нагласи е за него (питам Ви, защото някои го отхвърлят, тъй като не бил български празник), кои от Вас традиционно го празнуват всяка година и по какъв начин.
Къде смятате да го празнувате, имате ли вече предложения за парти?
Какви идеи за костюми имате и как мислите да се маскирате.
Предполагам, че костюмите си ще ги запазите в тайна, но който иска може да сподели оригинални наблюдения от минали празници.
За всички, които се интересуват от историята на самия празник, поствам малко инфо !
Историята на Halloween
Празнуването на Halloween днес, е смесица от ритуали, измислени от много и различни народи. Най-ранните празнувания идват от Келтите, живели в Шотландия. На 31 октомври, те честват Samhain (което се произнася Со-ин) . Това е бил краят на жетвата и началото на студената и тъмна зима. Келтите вярвали, че на 31 октомври, Богът на Смъртта пуска умрелите души да се върнат на земята.
На този ден Келтите се обличали в страшни костюми, защото мислели че така злите духове няма да ги разпознаят и няма да ги отведат със себе си. Оттам вероятно идва традицията хората да се обличат в страховити костюми на Halloween.
Когато Римляните завладели Келтите в 5 век, се получила комбинация между празнуванията на двата народа. Римляните включили ябълките и царевицата в празника.
След разпространяването на Християнството, Църквата смесила тези езически чествания със своя празник Вси Светии (също наричан All Hallows' Day и празнуван на 1 ноември). На Вси Светии младите мъже ходели от врата на врата, искайки храна за бедните.
А откъде идват фенерите? Преди да е имало сигнални огньове, Ирландците са използвали издълбана отвътре ряпа, в която слагали запалена свещ. Когато отишли в Америка, ирландците видели че няма много репи, но затова пък има много тикви, и така се появили тиквените фенери, наречени Jack-o-Lantern.
http://oceansoul....loween.htm |
| |
|
|
| icy |
Публикувана в 30.10.2006 в 22:15
|

Начинаещ

|
във варна парти ще има в залата на клуб Сабросо - денят е петък 3.11., по обичайното време - след 22,30
аз обаче Вси светии не го чувствам като празник. а пък ние, ако не се лъжа, си имаме кукери да гоним злите духове ))) |
| |
|
|
| Melina |
Публикувана в 30.10.2006 в 22:18
|

Напредващ

|
Здравей, любима!
Както и да се маскираш - сърцето ми ще те познае!!!  
Никога не съм празнувала Halloween, но приветствам всеки повод за веселба! Миналата година бях маскирана като Червената шапчица в Салса+ , но признавам, че никога не съм проявявала интерес към произхода на този празник. За мен е просто повод за по-различен, по-шарен купон 
По-добре навреме, отколкото късно!
|
| |
|
|
| thunderchief |
Публикувана в 30.10.2006 в 23:36
|

Известен

|
Абе представлява просто още един повод за купон, лошото е че аз тая година нямам костюм(изключая една шапка с рога, но за да замязанм на конунг Рангаар ми трябват и брадва и щит, а с тях се танцува трудно ), а и трябва да седя да уча за изпит та вероятно ще пропусна купона. Впрочем като идете в галерията на сайта на RST и видите снимките от миналата година(Хелоуин 2005), търсете едно момче арабче - аз съм
Редактирана от thunderchief на 30.10.2006 в 23:38
Climbing to the sky. Never wonder why. You are a tail gunner.
|
| |
|
|
| sssss |
Публикувана в 30.10.2006 в 23:49
|

Известен

|
thunderchief писа:
Абе представлява просто още един повод за купон, лошото е че аз тая година нямам костюм(изключая една шапка с рога, но за да замязанм на конунг Рангаар ми трябват и брадва и щит, а с тях се танцува трудно  ), а и трябва да седя да уча за изпит та вероятно ще пропусна купона. Впрочем като идете в галерията на сайта на RST и видите снимките от миналата година(Хелоуин 2005), търсете едно момче арабче - аз съм 
Exxxx thund видях те супер си, явно е било много весело миналата година ! Като ти трябват неща на сайта на RST са постнати адреси на места, от които можеш да си закупиш или наемеш такива джуджавки и мисля, че не е много скъпо. Виж за изпита...кофти, ама нали знаеш - полят изпит-взет изпит!
 |
| |
|
|
| ivannn |
Публикувана в 30.10.2006 в 23:49
|

Звезда

|
това е един езически празник, който не ми е интересен. още повече, че не обчичам да се маскирам или прикривам зад каквото и да е, вкл. псевдоними. навремето в гимназията хелоуин се празнуваше организирано с програма, сценки и концерт в голяма зала и това изчерпва близките ми срещи с него :-)
"Око за око и скоро целият свят ще бъде сляп" - Махатма Ганди
|
| |
|
|
| sssss |
Публикувана в 30.10.2006 в 23:52
|

Известен

|
ivannn писа:
това е един езически празник, който не ми е интересен. още повече, че не обчичам да се маскирам или прикривам зад каквото и да е, вкл. псевдоними. навремето в гимназията хелоуин се празнуваше организирано с програма, сценки и концерт в голяма зала и това изчерпва близките ми срещи с него :-)
Еххххх ivannn, достатъчно е мрачно навън, че )) да вкарваш още депресантски нотки .... шегувам се де - правото и изборът са си твои, но няма ли да е по-добре да го погледнеш от друг ъгъл 
На мен ми допадат такива маскени балове и не защото се криеш зад маска, а защото е нестандартно, цетно и щуро! |
| |
|
|
| thunderchief |
Публикувана в 31.10.2006 в 00:04
|

Известен

|
if писа:
thunderchief писа:
Абе представлява просто още един повод за купон, лошото е че аз тая година нямам костюм(изключая една шапка с рога, но за да замязанм на конунг Рангаар ми трябват и брадва и щит, а с тях се танцува трудно  ), а и трябва да седя да уча за изпит та вероятно ще пропусна купона. Впрочем като идете в галерията на сайта на RST и видите снимките от миналата година(Хелоуин 2005), търсете едно момче арабче - аз съм 
Exxxx thund видях те  супер си, явно е било много весело миналата година  ! Като ти трябват неща на сайта на RST са постнати адреси на места, от които можеш да си закупиш или наемеш такива джуджавки  и мисля, че не е много скъпо.  Виж за изпита...кофти, ама нали знаеш - полят изпит-взет изпит!

Oлеле ако почна от сега да го поливам(датата е 30 ноември) ще стане страшничко
Иначе кво пък ако си намеря щит и брадва(тая година ми се ще да го играя викингски вожд, някак ми импонира на настроението) ще взема да дойда
Но така дигизиран

не знам ще иска ли някой да денси с мене
EDIT: admin - редакция на размера на изображението
Редактирана от admin на 31.10.2006 в 02:25
|
| |
|
|
| sssss |
Публикувана в 31.10.2006 в 00:10
|

Известен

|
thunderchief писа:
if писа:
thunderchief писа:
Exxxx thund видях те  супер си, явно е било много весело миналата година  ! Като ти трябват неща на сайта на RST са постнати адреси на места, от които можеш да си закупиш или наемеш такива джуджавки  и мисля, че не е много скъпо.  Виж за изпита...кофти, ама нали знаеш - полят изпит-взет изпит!

Oлеле ако почна от сега да го поливам(датата е 30 ноември) ще стане страшничко 
Иначе кво пък ако си намеря щит и брадва(тая година ми се ще да го играя викингски вожд, някак ми импонира на настроението) ще взема да дойда 
започвай да търсиш тогава...задача №1 !
Ако махнеш щита може и да поденсим ) хиххихи!
Редактирана от sssss на 31.10.2006 в 00:15
|
| |
|
|
| Vlad |
Публикувана в 31.10.2006 в 00:39
|

Напредващ

|
Shirt Ninja в атака !
И това:

Поръчайте от тук:
http://www.anytim...89163.html
Редактирана от Vlad на 31.10.2006 в 00:46
Винаги може и по-зле
|
| |
|
|
| Victor |
Публикувана в 31.10.2006 в 02:42
|

Начинаещ

|
За мен Helloween е още един повод за купон ... нищо повече аз мислех да се костюмирам като Айнщайн но не можах да си открия подходяща перука та трябваше д асменям тактиката 
На купон ще бъда в залата на РСТ в центъра утре вечер от 22:00  |
| |
|
|
| ivannn |
Публикувана в 31.10.2006 в 17:11
|

Звезда

|
if писа:
ivannn писа:
Еххххх ivannn, достатъчно е мрачно навън, че  )) да вкарваш още депресантски нотки  .... шегувам се де - правото и изборът са си твои, но няма ли да е по-добре да го погледнеш от друг ъгъл 
На мен ми допадат такива маскени балове и не защото се криеш зад маска, а защото е нестандартно, цетно и щуро!
къде пък видя депресантски нотки? и вчера, и днес съм в прекрасно настроение и времето не може да ми повлияе 
обичам да правя щури неща, но с мярка. и не ми е необходимо да крия лицето си за целта. освен това НЕ следвам правилото: "като сме безделници да не сме без празници". за мен всеки ден е празник по свое му и такива комерсиални дати като тези на хелоуин и св. валентин будят в мен само насмешка и нищо повече. все пак който е пожелал да празнува - да го прави. далеч съм от мисълта да налагам моето виждане на когото и да е
"Око за око и скоро целият свят ще бъде сляп" - Махатма Ганди
|
| |
|
|
| sssss |
Публикувана в 31.10.2006 в 17:18
|

Известен

|
Съгласна, но едва ли всеки ден би се облякъл като клоун примерно?! Просто празникът предразполага за по-различно по своето естество празнуване! Виж за св. Валентин съм абсолютно съгласна!  |
| |
|
|
| karfi4ka |
Публикувана в 31.10.2006 в 17:23
|

Известен

|
ivannn писа:
навремето в гимназията хелоуин се празнуваше организирано с програма...
То в тая гимназия поне си отпразнувахме всички езически празници за години напред ...и няма нужда повече  |
| |
|
|
| sssss |
Публикувана в 31.10.2006 в 17:58
|

Известен

|
karfi4ka писа:
ivannn писа:
навремето в гимназията хелоуин се празнуваше организирано с програма...
То в тая гимназия поне си отпразнувахме всички езически празници за години напред ...и няма нужда повече 
ееее сега, няма нужда повече .... има, има - поне докато не навършим 45-50 години,а?! |
| |
|
|
| karfi4ka |
Публикувана в 31.10.2006 в 21:35
|

Известен

|
Добре де, ми след 50 какво правим?  |
| |
|
|
| Vlad |
Публикувана в 31.10.2006 в 23:24
|

Напредващ

|
karfi4ka писа:
Добре де, ми след 50 какво правим? 
Osculum Obscenum.
Винаги може и по-зле
|
| |
|
|
| thunderchief |
Публикувана в 31.10.2006 в 23:52
|

Известен

|
Прочее кат иде реч за хелоуин, ей го тука едно момче продава фурми на сука(пазара) в Багдад
ВИЖ ТУК
ако може някой админ нека намали изображението че в службата нямам с какво
EDIT: admin
корекция на линк
Редактирана от admin на 14.12.2006 в 18:13
|
| |
|
|
| vanko1 |
Публикувана в 01.11.2006 в 00:12
|

Напредващ

|
Тъндъре, сигурен ли си, че за Багдад иде реч? На мен повече ми прилича на пациент в стая-единичка на 4-ти километър. Еваларка ти бичим за костюма! |
| |
|
|
| melody |
Публикувана в 01.11.2006 в 00:22
|

Известен

|
Eееее,Сашка,тази снимка ме изкефи максимално!!! 
Ма мноу си готин,брях!
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...
|
| |
|