|
От къде идва nick-ът ми!?
|
| FABRICIA |
Публикувана в 26.07.2006 в 09:56
|

Запленен

|
Понеже вчера се загледах в юзърите и потребителите на този форуми и ми направиха впечатление много интересни nick-ове, хайде да си споделим кой как е измислил или избрал своя ник.
Ще започна първа с обяснението на моя - FABRICIA.
Избрах го може би преди 5 или даже 6 години, когато пощата в диг.бг стана платена и трябваше да си направя поща в абв. Седяхме с моята братовчедка в един компютърен клуб - тя си чатеше, а аз се опитвах да си измисля име за пощата. ПРоблемът бе, ме дори и по онова време абв беше вече доста посещавано и много от желаните акаунти от мен бяха вече заети. Пробвах какви ли не неща, но без резултат. Тогава помолих братовчедка ми да ми помогне, но единственото което тя каза бе:
- Не ме закачай сега, че си чатя с един много як италианец, казва се fabricio, знаеш ли колко е хубав, изпрати ми снимка....
Бла, бла, нататъка не чувах какво ми говори. Това fabricio много ми хареса като го обърнах в женски род. Отидох да видя с какви още никове си чати, за да избера, тя си чатеше и с един fabio, но между fabricia и fabia изобщо не съм се колебала. FABRICIA ме грабна веднага. Пощата ми стана с това име, а и впоследствие никът също! 
P.S. След време залюбих и един "италиано", така, че явно не е било случайно!
Сега сте вие!
Let me DREAM the way I can...and I will show you and give you the whole world...
|
| |
|
|
| Teri |
Публикувана в 26.07.2006 в 10:13
|

Напредващ

|
Интересна история Хубаво е когато нещо има история, така стойността му е по-голяма 
На мен никът ми е Тери, защото така ми викат. И така се представям обикновено, защото като си кажа името и често ме чуват като Термин (даже веднъж ме записаха за една хижа като Термин Ягодов).
А преди години никът ми беше Avatar, като такъв беше ника на главния герой в невероятната книжка face to face, където Аватар е добрия хакер, помагащ на жертвите на откачил кракер. Първата художествена книга с компютърна тема, която бях прочел
|
| |
|
|
| sssss |
Публикувана в 26.07.2006 в 10:35
|

Известен

|
Вече не си спомням точната версия за произхода на моя ник, но страшно много си ми харесва. Падам си по простичките, мънички, късички и малкобуквени именца.
В училище (беше доста отдавна) се зароди този мой прякор, защото съучениците ми ме наричаха така.
Зная, че на английски "if" - е "ако" и тази асоциация също много ми допада , макар че е доста неприятно ... винаги да има ако в дадена ситуация, предпочитам крайните неща по отношение на някои въпроси !
Другото значение на моя ник идва от един програмен език мисля C++, но нямам и минимална идея, каква функция изпълнява, просто се надявам да е основна в този език ... хахах !
Харесва ми, че се изписва лесно и изглежда добре на латиница и на кирилица, което мисля, че е основно предимство, когато измисляш марка-бранд (хич не ми се ще да си затриваме хубавия ни български език) If - Иф!
Може да се свърже, по-скоро като звучене и с Ив Сен Лоран, който е казал, нещо много вярно: „Най-важното в женското облекло е жената, която го носи.“ (това беше онова лирическо отклонение - хахаа)
Преди години започнах работа в една интернет медия и там ми беше възложено да поддържам портали - за запознанства и новинарски. За целта (порталът за запознанства) трябваше да се регистрирам на някакви места, да проучвам конкуренцията и просто да следя как се развива порталът за запознанства, когато съм онлайн и вътре в него .
Реших да се регистрирам с ник if, понеже това са първите буквички от малкото ми име и фамилия и така вече около 7 години съм си с него.
Наскоро обаче попаднах на една статийка и си помислих ... да бях си патентовала името още тогава, че виж к`во става сега...Ирина Флорин ми е откраднала ника, че дори и марка е регистрирала с него...кофти ми е много, ама к`во да и кажа на жената ... нека го ползва, само дано не и скимне да ме съди нещо, че тогава ще се наложи да изкопаваме онлайн архиви, в доказателство на това, че го ползвам от преди тя да се досети, че от малкото си име и фамилия, може да се измисли дву-буквен бранд ... хахаха!
И това е...! 
http://light.capi...yid=272197
Редактирана от sssss на 26.07.2006 в 10:58
|
| |
|
|
| karfi4ka |
Публикувана в 26.07.2006 в 10:36
|

Известен

|
Аз си отвлякох партизанското име от един вълшебен герой – Карфичка Тя е една симпатична мъничка гърла от компанията на Незнайко и неговите приятели – дребосъчета от Града на цветята. Карфичка ми лепна веднага като име и така си ме знаят хората от години – не съм бодлива, но съм доста закачлива, вярвам с цялото си сърце във вълшебства и... цял живот се опитвам да извърша безкористно три добри дела едно след друго ... 
Иначе другия ник, който понякога използвам, е boMbon. Ама няма да ви разкажа кой и защо така ме кръсти, щото многу мъй срам  |
| |
|
|
| melody |
Публикувана в 26.07.2006 в 10:37
|

Известен

|
Моят ник-melody няма история.Избрах си го такъв,защото обичам музиката.Самата дума мелодия много ми харесва как звучи и на български и на английски.Преди си бях избрала smile,защото харесвам усмихнати хора(каквито в салсата има много),а пък и аз самата взех да се усмихвам повече.Но тук се спрях на melody,не знам защо точно,но си ми харесва.
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...
|
| |
|
|
| dideldum |
Публикувана в 26.07.2006 в 11:25
|

Начинаещ

|
Моя ник един приятел - писател ми го измисли Реши, че му приличам на цветна фея и трябва да се казвам Диделдум. А аз обожавам феите и всички приказни същества и как искам само да съм една от тях...... ама нещо на размер не го докарвам, а и в летенето не съм много добра проблеми с преземяването, какво да правиш.... Обеща ли са ми една приказка да напишат за моята фея, ама още не е довършена и така от няколко години, за това аз сама си я пиша... |
| |
|
|
| sssss |
Публикувана в 26.07.2006 в 11:32
|

Известен

|
dideldum писа:
Моя ник един приятел - писател ми го измисли  Реши, че му приличам на цветна фея и трябва да се казвам Диделдум. А аз обожавам феите и всички приказни същества и как искам само да съм една от тях......  ама нещо на размер не го докарвам, а и в летенето не съм много добра  проблеми с преземяването, какво да правиш.... Обеща ли са ми една приказка да напишат за моята фея, ама още не е довършена  и така от няколко години, за това аз сама си я пиша...
Ааааа страхотно, само не ми стана ясно...."Питка" откъде идва ), а Дидке-Питке!?
          |
| |
|
|
| dideldum |
Публикувана в 26.07.2006 в 11:41
|

Начинаещ

|
е, сега   само ти ми викаш така, така че предполагам че ти ще ми кажеш от къде идва..... надали си ме виждала как меся питки   защото много не ме бива в това и ако се случи то ще е по Коледа.... |
| |
|
|
| Bai_Pesho |
Публикувана в 26.07.2006 в 12:01
|

Начинаещ

|
Ами като ви гледам постовете направо ме е срам за първи пост да напиша, че съм си измислил ника след едно парти в един асансьор. Но и това е оригинален начин според мен, но пък нали затова е ника - да подчертава оригиналността на хората. Аре сполай Ви
Редактирана от Bai_Pesho на 26.07.2006 в 12:04
|
| |
|
|
| sssss |
Публикувана в 26.07.2006 в 12:04
|

Известен

|
Bai_Pesho писа:
, че съм си измислил ника след едно парти в един асансьор.
  Оригинално е, няма защо да се срамуваш, но малко информация ни подаваш. Какво се е случило в този асаньор!?
Хахаха! |
| |
|
|
| Bai_Pesho |
Публикувана в 26.07.2006 в 12:09
|

Начинаещ

|
Ами бяхме на едно парти и дискутирахме темата "що е форум и има ли почва при мен", тъй като не бях запознат с тази форма на комуникиране между хората, и реших да взема да се включа. И от шега на шега, докато слизахме и един приятел вик "ти само бай пешо викаш на всички непознати, ми вземи така се кръсти" и аз викам "ми ок, ама трябва да е Бай долна черта Пешо - да е по-оригинално" и така. И вече всички така ме знаят и така ми викат. |
| |
|
|
| El Doctor |
Публикувана в 26.07.2006 в 12:35
|

Известен

|
El Doctor e ясно ...Всички така ми викат, пък то си е и истина, вярно е че съм hispanohablante, ама не съм шеф на някои колумбийски картел, въпреки че прякорът подхожда... |
| |
|
|
| blue_lipstick |
Публикувана в 26.07.2006 в 12:54
|

Известен

|
В интернет използвам два ника.Единият е joseffin,а другият е blue_lipstick.Понеже тук съм се регистрирала с втория ще разкажа за него...Но ако някой се поинтересува за произхода на първия ,(тъй като пък него използвам в ICQ, а с някои хора от форума и там разговаряме),ще кажа и за него.
blue_lipstick датира някъде от преди 4 години. Тогава много редовно висях в IRC.Първоначално,когато започнах да влизам през mIRC, използвах само joseffin.Тогава обаче попаднах на един сървър,в който се изискваше регистрация на ника...(Не знам колко от Вас за чатили в IRC,но само за протокола ще отбележа,че там за доста от действията,които искаш да извършиш има определени команди,които трябва да се пишат...Не са много сложни,но просто трябва да ги знаеш и помниш...) .
Та исках аз да си регистрирам ник на тоя сървър,че да не може друг да ми го ползва,ама не знаех как става пък и имаше ограничение за броя символи в ника.Допитах ce до един приятел от чата.Той взе да ми обяснява какво трябва да напиша и в процеса на обяснение каза "Примерно,избираш си ник,да речем beautiful_red_lipstick и го регистрираш като пишеш в status window еди-кво-си...".
Тогава се замислих дали да не се регистрирам с ник различен от дотогавашния joseffin,ей така за разнообразие.И понеже много ми хареса как звучи , а и как изглежда написано beautiful_red_lipstick,реших само малко да го променя. Причините бяха :1) броят символи в "beautiful_red_lipstick" надхвърляше позволения и 2) червеният не ми е сред любимите цветове.Любим ми е синият-единственият цвят от палитрата,чийто нюанси си "отиват" един с друг,независимо в каква комбинация.Това го няма при другите цветове,(ако не вярвате-питайте някой художник),което прави синьото уникална и "вълшебна" за мен багра .Обожавам го и го чувствам и приемам като част от себе си.Освен това много ми "отива" на косата и тена.
Другото,което ми допадна в "проекто-ника",беше частта "lipstick"...Понеже тогава се занимавах с професионален грим,това се оказа ключова дума-червилото олицетворява грима като цяло...Една жена има-няма друго в чантата,ама червило винаги носи 
Така трансформацията беше готова: махнах "beautiful",замених "red" с "blue" и се получи blue_lipstick-ника,който използвам и до ден днешен 
В крайна сметка се получи ник,който макар противоречив и странен за всички напълно отговаря на моята същност.
(Леле,пак се олях в разкази!)
Редактирана от blue_lipstick на 26.07.2006 в 13:00
don't click this link... 
- Би ли ми казал кой път да хвана оттук? - попита Алиса.
- Зависи накъде отиваш - отвърна Котаракът.
- Все едно накъде...- каза малкото момиче.
- Тогава е все едно кой път ще вземеш - рече Котаракът.
|
| |
|
|
| FABRICIA |
Публикувана в 26.07.2006 в 13:10
|

Запленен

|
Супер, страхотни истории, много се въодушевих, айде следващите!! 
Let me DREAM the way I can...and I will show you and give you the whole world...
|
| |
|
|
| Cuba_Libre |
Публикувана в 26.07.2006 в 14:44
|

Напредващ

|
Както сигурно се досещате, избрах Куба Либре, тъй като това ми е един от любимите коктейли. Освен това има "кубинско" звучене и следователно е подходящ за този форум. Може би ще ви е интересно защо аватарът ми не е коктейл, а чаша с кафе. Ами поради две причини- първата е прозаична- аз обичам да пия кафе, обаче втората е малко по-интересна. Като бях в САЩ на бригада преди няколко години работех в едно семейно малко хотелче (Bed& Breakfast). Хотелчето беше в самата къща на собствениците (доста голяма), и аз също живеех в апартамент в нея. В кухнята върху хладилника шефът имаше цяла армия от бутилки, между които и доста хубав ром. И нали бях в страната на Кока-колата, реших, че докато шефовете ги няма, мога да пооткрадвам от рома и да си забърквам Куба Либре. За да не ме разкрият обаче, си го правех в една порцеланова тъмна чаша - все едно пия кока-кола. Обаче се усетих, че могат да подушат какво има в чашата, и за това пробвах да наливам вътре по малко студено кафе за аромат- все едно пийвам кафе- нищо подозрително, нали.. Звучи като пълна помия, но не е лошо И така- ето защо свързвам Куба-Либре и с кафе... )
Редактирана от Cuba_Libre на 26.07.2006 в 19:33
|
| |
|
|
| melody |
Публикувана в 26.07.2006 в 14:53
|

Известен

|
Ха-ха...много хитро! А на мен аватара ми е Гарфийлд,защото обичам котки.Даже си и имам.Скоро гледах и филмчето за Гарфийлд.Много ме изкефи!!
Редактирана от melody на 26.07.2006 в 14:54
...Животът не се мери с броя на вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни...
|
| |
|
|
| ostavka |
Публикувана в 26.07.2006 в 15:06
|

Фен

|
готина темичка моят ник има доста глупав произход и не е от познатата ни дума "оставка"(примерно подавам оставка, макар че хората най-вече с това го свързват). всъщност съм голяма фенка на българската група ОСТАВА....и преди си нямах точно установен ник, но някакси ей така много готино ми звучеше да си наричам любимата група с умалително име и сещате се, умалително на остава е оставка пък и някакси ми звучеше добре и себе си да наричам така. и така си остана всичките ми пощи ICQ и т.н. са с този ник. дори не помня преди какви никове съм използвала... този просто ми ЛЕПНА е, малко е досадно като ми пишат някакви непознати типове с вапроса от какво си подавам оставката, но се преживява
|
| |
|
|
| admin |
Публикувана в 26.07.2006 в 15:15
|

Администратор

|
ох ми аз с моя ник, какво да кажа? Има ли смисъл да обяснявам?
принципно използвам joker, или marto ...
и двата си имат история 
Марто го получих в началото на салса прохождането ми, от онзи италианно за който Маги спомена 
Joker, го измисли Гулико в боулинг залата ... хареса ми и започнах да се регистрирам тук там с него 
харесвам си и трите юзера ... даже много  |
| |
|
|
| ostavka |
Публикувана в 26.07.2006 в 15:23
|

Фен

|
мелъди, и аз много обичам котки
|
| |
|
|
| melody |
Публикувана в 26.07.2006 в 15:30
|

Известен

|
Моето най-любимо животно е тигъра,затова много ми хареса подписа на blue_lipstick. Котките са умалени тигри,които можеш да погалиш!Как звучи...
|
| |
|